Fysiotherapie: Scapula thorax ritme stoornis

Nou, heb ik toch eens een bekende stoornis smile. Maar wel een belangrijke clue in de zoektocht waar mijn nekklachten vandaan komen volgens mijn fysiotherapeut. Hij geeft aan dat ik een zogenaamde Scapulathorax ritme stoornis heb. Zonder Wikipedia was ik nu natuurlijk ongelofelijk in paniek geweest, maar het valt mee blink, de fysio wist natuurlijk ook uit te leggen wat het is (hij bedacht het dan ook bleh!). Mijn arm heeft te weinig beweging ten opzichte van mijn schouderblad. Mijn schouderblad gaat te snel meebewegen met mijn arm. Geen probleem, niets aan de hand. Maar daar zitten stiekum weer net mijn problematische nekspieren aan vast geknoopt. Toeval? Vast niet bleh!, volgens hem dan smile. En ik moet zeggen, klinkt natuurlijk erg logisch en ook duidelijk aantoonbaar, dus ik heb er veel vertrouwen in. De man weet iedere keer heel goed aan te geven wat en waar. Dat doet hij ook alles behalve wollig, dus ik vertrouw er ook op.

Naast dat gaf hij aan dat mijn probleem van het pc gedrag komt. Nou daar was ik dus al meteen extreem negatief tegenover, maar ook dit wist hij precies concreet genoeg en passend genoeg te maken dat ik het geloof en vertrouw. Hij wist me oefeningen en houding correcties te geven die dit met veel gemak zouden moeten aanpakken. Ziet er goed uit dus. Komende vrijdag moet ik weer, maar dat wil ik ondertussen dan ook graag! bigsmile

About Steph

Organiseert onder meer CampZone en The Party voor Duh-Events, houdt van gamen en content toevoegen aan het internet :). Werkt bij ICTZ als Manager Operations.
This entry was posted in Algemeen nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *