Donner spoort niet

Wtf. Donner is hem even kwijt ofzo? Dit bericht staat nu overal in de media:

Donner handhaaft uitspraken over Sharia
DEN HAAG – Minister Piet Hein Donner (Justitie) blijft bij zijn uitspraken over de sharia waarover in de Tweede Kamer ophef is ontstaan. Als twee derde van de Nederlanders de islamitische wetgeving zou willen invoeren, moet dat volgens hem mogelijk zijn.

Nu heb ik niet altijd even goed opgelet tijdens mijn scholing, maar wel weet ik dat we in Nederland een seculiere staat zijn.

Van Dale:
se·cu·lier2 (bn.)

1 niet tot een orde of congregatie behorend <=> regulier
2 onkerkelijk

We hebben geen enkele wet die gebaseerd is op godsdienst. Niet Katoliek, niet protestants? Practische goede wetten die seculier van vorm en goed zijn en toevallig ook in de Sharia voorkomen? Prima, komen vanzelf door als ze goed zijn. Maar waarom zou je het zo noemen, probeer je dan gewoon controversieel te zijn ofzo? Lekker stof opwaaien voor de verkiezingen? In ieder geval weet je wel dat de spanningen die toch al aanwezig zijn in Nederland zo weer zinloos een tandje verergerd worden.

About Steph

Organiseert onder meer CampZone en The Party voor Duh-Events, houdt van gamen en content toevoegen aan het internet :). Werkt bij ICTZ als Manager Operations.
This entry was posted in Algemeen nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply