Settlers 2: 10th Anniversary

Settlers 2Yes! Uit de categorie mooie comebacks (nieuwe trent ofzo?) worden we nu dan ook verrast door Settlers 2. Wat mij betreft de laatste Settlers waar Settlers nog Settlers was Foot in mouth.

Goed, wat ik daarmee bedoel: Settlers was een zéér uniek spel, waarin je niet je poppetjes, maar hun omgeving beïnvloedde. Daarbij moest je vooral focussen op economie en bevoorradingsroutes. Dat vond ik dan ook ronduit het leukst. Zorgen voor slimme routes en wegen. De latere Settlers zijn langzaam stapje voor stapje "afgegleden" naar RTS achtige games als Command en Conquer of Warcraft. Niet erg natuurlijk en ze bleven gewoon leuk, maar daarbij verloor de game wel zijn zuiver unieke karakter. Ik denk dan ook niet dat het toeval is dat juist Settlers 2 opnieuw uitgebracht wordt. Dit maal geheel in 3D met wat toevoegingen. Kan dan ook niet wachten om deze te gaan testen en dan vooral met Andries, aangezien we destijds Settlers 2 echt kapotgespeeld hebben. Op Gameparty.net staat een mooie review van de game. Ik zou zeggen check hem even!

About Steph

Organiseert onder meer CampZone en The Party voor Duh-Events, houdt van gamen en content toevoegen aan het internet :). Werkt bij ICTZ als Manager Operations.
This entry was posted in Games and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply