Tijd om eindelijk mijn Ipad te reviewen!

Ipad

Ondertussen heb ik nu een tijdje mijn Ipad. Ik heb hem nu een tijdje onder de arm (sinds de officiële NL release) en vind dus dat ik hem ondertussen voldoende gebruikt heb om een opinie gevormd te hebben :D. Tijd voor een review dus! Wat vind ik ervan en raad ik hem iedereen aan?

De Ipad is voor mij ook meteen de eerste keer dat ik een Apple product in huis haal. En, vooral dat is bijzonder wennen geweest voor me. Het hele Apple Ideaal, de cult eromheen en de manier waarop je geforceerd wordt te denken.

Nokia-N900Het begon met de releasedag, waarbij ik me echt voorgenomen had de Ipad al te bezitten voor ik naar CampZone zou gaan. Dus, om 7:00 uur ‘s morgens in de rij, een LANGE rij om de Ipad als eerste te kunnen kopen. Toen Herman me sms’te om te vragen hoe het ging en of ik dacht dat het ging lukken, trok ik dus mijn Nokia N900 uit de broekzak. Een golf van verontwaardiging ging door het publiek! Een NOKIA! Dat kan toch niet? Wat doet die jongen zo ver vooraan in de rij?

Dat leverde direct een erg lastig gevoel op in de wachtrij: blijkbaar is het een zonde om niet volledig overgestapt te zijn op Apple? Toen ik uitlegde waarom ik mijn N900 fijner vond dan een IPhone had dat niet het gewenste effect op het begripgehalte…

About Steph

Organiseert onder meer CampZone en The Party voor Duh-Events, houdt van gamen en content toevoegen aan het internet :). Werkt bij ICTZ als Manager Operations.
This entry was posted in Reviews and tagged , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Tijd om eindelijk mijn Ipad te reviewen!

 1. mattijs says:

  Je weet dat je apps uit de store binnen een bepaalde tijd weer terug mag geven he? Niet goed, geld terug 🙂

  iTunes stoort mij wel het meest. Fotos worden keurig gecomprimeerd terug in je album gezet waardoor inzoomen niet meer gaat. Muziek sync 1 kant op. Uitwisselen van documenten of foto’s zal via e-mail of dropbox moeten want bluetooth doet dat niet. Films/Series spelen niet in standaard MPEG4/MP3 formaat.

  Daar staat tegenover dat het idd wel altijd werkt, en niet te vergallen is. 100% monkey-proof zegmaar. Zelfs m’n MacBook Air is gelijk aan als ik hem open klap. Ik voorspel binnenkort de iPad-HD, met een 1920×1080 scherm ipv een gerekt 1024×768 scherm. Want deel van de appel ervaring is dat je eigenlijk altijd achter loopt 😀 Ook hoop ik tegen beter weten in dat er een iPad-HD-Pro komt, eentje met Mac OS X, zodat ik een Air zonder toetsenbord kan hebben 😀

  • Steph says:

   Hehheh, ik ben het met de meeste punten eens 🙂 Maar een filmpje omzetten is gelukkig zo gebeurd. 1 kant op syncen met muziek is logisch als je het als mp3 speler beschouwd en die foto’s, mjah, daar heb ik veel ellende van gehad 😉

   Denk dat je hem toch teveel als slimme device behandeld 🙂 Het is een dom plankje, doe niet alsof het een pc is ;). Maargoed, kan het vinden met je punten…

   Overigens, nee, ik wist niet dat je apps kan teruggeven!

 2. Jan Willem says:

  Ik heb gesmuld van je review! Een nokia is wel heel erg niet-Apple inderdaad 😉

  Ondergetekende is wel een iSheep die alles van Apple moet hebben en blind in de rij meeloopt!

  Gelezen vanaf mijn iPad 😉

  • Steph says:

   Hehheh, hoop dat ik gebalanceerd geschreven heb! Leuk je blog via deze wijze gevonden te hebben ;). Ik heb je opgenomen bij nieuws van de buren rechts boven. Wanneer je wat blogt verschijnt het ook op mijn site 😉

 3. Gea says:

  Leuke review, ik ben ook helemaal verliefd op de mijne (en ja, ik heb ook dezelfde irritaties ;)) Na aangestoken te zijn op mijn nieuwe werk heb ik er ook 1 gekocht, maar voor de rest zit ik hier met een HTC telefoon (werk) een nokia telefoon (zelf) en een HP laptop (werk)…

  gelukkig komt apple wel meer naar mij toe, binnenkort een laptop van apple van het werk! laat het brainwashen beginnen 😉

 4. Stefan says:

  Ik ervaar juist dat ik alles kan wat jij op je ipad omschrijft, met mijn HTC desire, die subtiel in mijn broekzak verdwijnen kan. Behalve dan het glasplaat verhaal, maar daar heb ik bij dealextreme gewoon 20 beschermfolietjes voor gekocht.

  Overigens is mijn windows 7 laptop met SSD ook gewoon ‘instant aan’ (uit sleepmode) daar had je geen ipad voor hoeven kopen. Je moet er alleen (net als bij de ipad) eens in de week even aan denken om hem op te laden.

  • Steph says:

   Vind de HTC goed om wat je zegt, maar te klein om echt te gebruiken, de laptop is gewoon weer een laptop. Maar inderdaad, sleepmode is al wat. Maar vind het wel te bloated en daarbij het plankje weer handzamer..

Leave a Reply