A.I. of wat het geworden is

A.I. WiredOp Wired vond ik net wel een erg leuk artikel: De echte staat van artificial intelligence nu. Sinds het de zogenaamde A.I. winter is (we zijn gestopt met het proberen na te bootsen van menselijke intelligentie) gaat de ontwikkeling van A.I. erg hard.

De werkelijke A.I. ligt volgens dit artikel in het erg slim doen van bepaalde opdrachten, ver voorbij de vermogens van mensen. Acties gebaseerd op logaritmes en data verwerken op steeds slimmere, onmenselijke manieren. Die zien we de laatste jaren dan ook een vogelvlucht nemen. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld de manieren waarop Google zoekopdrachten doet.

Ik vind dan ook dat het artikel een aantal erg goede punten maakt :).

http://www.wired.com/magazine/2010/12/ff_ai_essay_airevolution/

About Steph

Organiseert onder meer CampZone en The Party voor Duh-Events, houdt van gamen en content toevoegen aan het internet :). Werkt bij ICTZ als Manager Operations.
This entry was posted in Techniek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply