Hoe de MPAA creatief boekhoudt bij piraterij

Dit is wederom een duidelijk artikel van Boing Boing. Heel vaak haalt iemand het nieuws met een bizarre claim vanuit de industrie, waar een instantie een diefstal bestraft met gedorven inkomsten. En die zijn vaak astronomisch, je verbaast je dat er zoveel financiële schade mogelijk is. De getallen lijken dan ook meestal enorm uit de duim gezogen en te idioot om te bevatten. Nu heeft het Cato institute wat onderzoek gedaan:

The Cato institute’s dug deep into the MPAA’s funny piracy accounting: “In IPI-land, when a movie studio makes $10 selling a DVD to a Canadian, and then gives $7 to the company that manufactured the DVD and $2 to the guy who shipped it to Canada, society has benefitted by $10+$7+$2=$19. Yet some simple math shows that this is nonsense: the studio is $1 richer, the trucker is $2, and the manufacturer is $7. Shockingly enough, that adds up to $10. What each participant cares about is his profits, not his revenues.”

Boing Boing

via Precisely how the MPAA cooks the books on piracy losses.

UPDATE: Boing Boing heeft hun artikel weggegooid. De link in het geciteerde stukje tekst naar het originele artikel werkt wel nog…

Ik zou zeggen, lees het artikel eens. De anti-piraterij blijft een bijzondere industrie met geheel eigen buitenaardse inzichten en spelregels… Grappig als het niet waar was…

About Steph

Organiseert onder meer CampZone en The Party voor Duh-Events, houdt van gamen en content toevoegen aan het internet :). Werkt bij ICTZ als Manager Operations.
This entry was posted in DRM and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply