30 days of books – Day 10: A book you really looking forward to

New WatchOok geen makkelijke. Welk boek zou je willen lezen dat nog niet uit is. Vaak ken je die nog niet! 🙂 Maar goed, op zich heb ik hier wel een idee bij: New Watch. Het laatste deel in een vijfdelige serie. De serie heet “World of Watches” en gaat over het gevecht tussen goed en kwaad. Geschreven door  Sergey Lukyanenko. Het boek is Russisch en kan zeker niet mee in de Amerikaanse Hollywood serie. Dat is waarom ik de serie echt heel erg goed vind.

Goed en kwaad zijn in de serie helder getypeerd. Vervolgens is het hele verhaal een nogal grijs gebied. Beide groepen hebben hun eigen doelen en wensen en doen nogal opvallende dingen om te bereiken of te behouden. Op zo’n manier dat je nogal eens twijfelt of kwaad wel kwaad is en goed wel goed is. Dat op een heel erg realistische en herkenbare manier.

Het eerste boek is in 2 films verfilmd. Over Daywatch heb ik al een  keer geschreven. De boeken hebben een heftig en krachtig verhaal.

Het boek “The Last Watch” toont nogal helder het grote gerommel achter de schermen. Grotere doelen en grotere inzet. Deze was spectaculair. Ik ben dan ook echt nieuwsgierig naar het laatste deel dat nog niet in het Engels verschenen is voor zover ik wist. Nu ik voor deze post zit te graven ontdek ik dat hij uit is :). Dussûh, ik denk dat ik weet wat mijn volgende boeken aankoop wordt 😛

Hier de filmtrailer van de tweede film:

 

Anderen hun dag 10:

About Steph

Organiseert onder meer CampZone en The Party voor Duh-Events, houdt van gamen en content toevoegen aan het internet :). Werkt bij ICTZ als Manager Operations.
This entry was posted in 30 days of books, Boeken and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to 30 days of books – Day 10: A book you really looking forward to

  1. Pingback: 30 days of books challenge | Steph's blog

Leave a Reply