Auto's: When does the hurting stop

Mjah, ik heb een tijdje gewacht met dit verhaal te plaatsen, in de verwachting dat het veel typewerk zou worden en het ook erg energierovend is geweest. Maargoed, bij deze mijn poging om mijn ellende van de afgelopen week eens met jullie te delen.

Zoals jullie allemaal weten heb ik een mooie Lease Leon die me prima bevalt. Maar zelfs het beste paard struikelt wel eens, waaronder ook mijn Leon. Dan komt de vraag hoeveel pech je daaraan kan verbinden:

Vorige week woensdag zijn we met een paar (ex-)collegae gaan borrelen. Even gezellig bijbabbelen over vroegâh etc, je kent het wel. Het was heel gezellig en we zijn allemaal langer blijven zitten dan de bedoeling was.

Bij de parkeergarage aangekomen kon ik mijn auto net afgerekend krijgen, mijn (contant) geld bijna op. Gaat mijn telefoon: een collega krijgt aan de andere kant van de stad zijn auto niet terug. Hij heeft geld opgenomen bij de geldautomaat voor het drinken. Dat is netjes opgegaan en nu geeft de automaat aan dat hij niet 2 keer zo kort achter elkaar mag pinnen. Ik heb mijn auto naar buiten gereden, op de stoep geparkeerd (mijn bonnetje is ook maar beperkt houdbaar) en ben in mijn blouse de stad in gegaan met hem om geld te gaan pinnen. Ik had helaas geen jas bij, dus lekker koud. Dat allemaal geregeld en hop: onderweg naar huis.

Bij de a12 de afrit naar de a50 op en ineens is mijn vermogen weg. Ik kan niet meer boven de 1200 toeren uit. Meteen mijn gas inhouden en naar de vluchtstrook uitsorteren. In de spiegel zie ik een dikke rookwolk en met verminderde vaart zie ik ook uit mijn motorkap grote rookwolken komen. Deze stinken ook gruwelijk.

Langs de weg de leasemaatschappij gebeld: Ik wil graag dat jullie me komen afslepen, deze auto is echt stuk, ik denk de turbo. De leasemaatschappij is het er niet mee eens: ik ben niet gekwalificeerd om dit soort diagnoses te stellen en eerst moet de anwb komen. zucht

Dit was rond half 10 ’s avonds. Een uur en 20 minuten later heb ik de anwb er dan bij. Deze slepen me eerst in het aardedonker naar een veilige parkeerplaats. Groot gelijk natuurlijk, maar wel heel vervelend om zonder goed werkende remmen op anderhalve meter achter een auto naar remlichten te moeten kijken terwijl zijn zwaailichten in je ogen flitsen. Wat duurt dat dan lang. Aangekomen op de parkeerplaats geef ik de beste man aan dat er olie uit mijn uitlaat komt en dat kan natuurlijk nooit. Hij peilt mijn olie en suggereert dat ik die niet bijgevuld heb. Daar ben ik het hard niet mee eens, de beurt was niet heel lang geleden en tussendoor heb ik ook nog een keer gechecked, plus dat het mij wel duidelijk is waar die olie heen is. Er lag al wat op de weg en ook hier zie ik het gewoon uit mijn uitlaat komen. Hij vult hem toch eerst bij om te testen, nou prima toch?

Hij start de auto, maar hetzelfde probleem: grote rookwolken en meer olie uit de uitlaat. Daar gaat hij niets aan kunnen doen, de turbo is wellicht kapot. De man belt de sleepdienst en moet 8,45 euro van me hebben voor de olie (die kan ik natuurlijk gewoon terughalen bij de leasemaatschappij). Helaas heb ik echter geen geld meer, lees het eerste deel van mijn avond 😔. De man besluit tot mijn grote verbazing ons beide veel papierwerk te besparen en mij privé voor te schieten, ik krijg een bonnetje mee met zijn gegevens. Daar ben ik dan ook bijzonder dankbaar voor (ik heb het ook meteen naar hem overgemaakt de dag erna).

Alles geregeld wenst hij me succes en gaat er vantussen, de sleepdienst is onderweg. Ik ben zelf ondertussen flink onderkoeld te raken, de auto is koud en ik nog erger. Terwijl ik sta te balen zie ik dat ik erg dicht op het begin van de parkeerplaats sta en vrachtwagens komen veel te dicht langs mijn auto. Ik besluit mijn gevarendriehoek er weer bij te pakken, welke onder mijn jas blijkt te liggen! Wat suf…

Vervolgens ben ik (toen de sleepdienst een uurtje later arriveerde) naar Arnhem gesleept waar ik een tijdelijke auto kreeg. Die auto mocht ik tot de 26e hebben (afgelopen zaterdag). Hij feliciteerd me daarbij: dat is volgens hem ook de dag dat mijn rijbewijs verloopt, dus ik heb geluk dat ik hem mee krijg! Overigens wenst hij me wel succes bij het wisselen van tijdelijke auto komende zaterdag, dat zal ik dus niet met mijn rijbewijs kunnen. Naar huis vertrokken, waar ik om 2:45 uur aan kwam.

De volgende morgen vroeg verschenen bij de fotograaf en hop: naar het gemeentehuis. De snelle procedure (40 euro duurder) zou zorgen dat mijn rijbewijs vrijdagmorgen klaar zou zijn. Dan zit ik in een hotel dus dat gaat voor mij niet. Ik kan hem niet ophalen voor maandag dan, want ’s middags en ’s weekends zijn ze dicht. De normale procedure levert dinsdag mijn rijbewijs. Aangezien dat mijn zaterdag rijbewijs probleem niet oplost besluit ik dus teleurgesteld voor de normale procedure.

Ik heb vrijdagmiddag de leasemaatschappij gebeld en het probleem uitgelegd. Gelukkig vonden ze snel een oplossing, alhoewel ik nu een verkeerde auto had, zouden ze die dan wel verlengen, daarbij was mijn rijbewijs niet nodig. Tot dat moment heb ik dus continue het vooruitzicht gehad maandag met het openbaar vervoer te moeten…

Wat een ellendige loop van omstandigheden :S.

Adding content to the end of the web.

Next
Previous