Volle bak weekend: Duurzaamheid en Masterlan (Update!)

En toen waren we weer aan het werk na een heerlijk vol weekend. Het begon vrijdag avond met een duurzaamheids bijeenkomst ter ere van Anne-Marie haar verjaardag. Hier stonden een aantal goede duurzame initiatieven die erg leuk en interessant waren, gecombineerd met een aantal interessante sprekers. Ruud Koornstra (duurzaam ondernemer en grappig spreker), Kroymans  (Geert-Jan Tax werd geïnterviewd door Ton Verlind) en natuurlijk Anne-Marie zelf zetten een indrukwekkend verhaal neer. Als extra verrassing deden zowel Kroymans als de medewerkers van Search iets moois voor de Eugène Janssen Foundation. Dat was erg mooi en kwam als stevige verrassing binnen. Hier vind je overigens meer over deze dag: “Van 0 naar 100 km/u in 6 seconden kan elektrisch”.

Update: Youtube filmpje toegevoegd

En er waren dan ook veel duurzame dingetjes te zien. Snorfietsen (scooters) die zuiver elektrisch reden, de volledig elektrische Binkie van van Gansewinkel, een elektrische motor (prototype), elektrische fietsen, tuktuks en als groot pronkstuk natuurlijk de Karma Fisker. Wat een ongelofelijk brute bak is dat zeg. Helemaal verantwoord, goed voor het milieu etc, maar vooral een erg gave sportwagen :). Helemaal geweldig was dat Geert-Jan Tax namens Kroymans de toezegging deed per verkochte Karma in Nederland 1 maand eten voor 60 kinderen op de Eugène Janssen school te regelen. De medewerkers van Search hadden ook wat grappigs geregeld: ballonnen met kaartjes eronder. Als zo’n kaartje gevonden wordt stonden er alle gegevens (inclusief QR-code) van de Eugène Janssen Foundation op. Gooit iemand dit kaartje op de bus gaat deze terug naar Search. Elk kaartje dat binnenkomt wordt een bedrag voor overgemaakt. Er ging een ballon of 300 de lucht in, dus dat is ook geen flauwe schenking!!

Vervolgens was het zaterdagmorgen tijd om in te pakken en te vertrekken naar Masterlan. Deze staat altijd opvallend hoog in mijn favorieten, omdat dit georganiseerd wordt door een crew die wat mij betreft nog heel goed snappen wat een lanparty hoort te zijn. Gezelligheid ten top is daar het devies. Dat merkte je ook wel aan de prijzen van de funcompo’s ;). Het was erg leuk om iedereen weer eens te zien en te spreken. Ik zat erg gezellig omdat ik helaas Ilone haar plaats kon gebruiken, die was vrijdag ziek naar huis gegaan :(. Gelukkig gaat het nu alweer beter met haar. Op zaterdag avond zijn we nog gezellig gaan eten met Glenn, Claudia, Rob, Mariëlle, Onno en Iris. Ik heb deze lan heerlijk ontspannen, vooral CitiesXL 2011 gespeeld en Sword of the Stars. Deze laatste heb ik even een linkje van gemaakt, omdat iedereen bleef vragen wat ik zat te doen, blijkbaar ziet het er leuk uit en kent niemand het. Dit ging zover dat Claudia op een gegeven moment aanbood een t-shirt te maken met daarop “Ik zit Sword of the Stars te spelen!”. :) Natuurlijk zijn er ook weer een aantal rondjes weerwolven gespeeld onder leiding van Luc-Marc, met een hele hoop andere bezoekers. Toen er zondag opgeruimd moest worden hielp iedereen weer stevig mee, zodat we ook vroeg weg konden. De sfeer was weer geweldig geweest. Eigenlijk had het weekend maar een dieptepunt: bezweet probeerde ik op de laadklep van de vrachtwagen te stappen. Mijn lenigheid ging blijkbaar verder dan de lenigheid van mijn broek, die dus ook gedeeltelijk achter bleef. Ik waardeer de mensen die erbij waren nog meer om het feit dat ik er geen foto’s van terug vind ;).

Comments oude systeem

Claudia -

Was zeeeeer gezellig!

Adding content to the end of the web.

Next
Previous