Pack4Dreamhack: Aankomst

Nou, daar zijn we dan, ondertussen zijn we al een paar uurtjes geïnstalleerd op de grootste LAN-party ter wereld, met 9200 byoc (bring your own computer) bezoekers en dan nog een 10.000 losse bezoekers die hier weet ik veel wat komen doen. Wij zijn hier met een delegatie van 150 Nederlanders die door Duh-events verzorgd de pack4dreamhack reis doen. Gisteren zijn we om 18:00 uur vertrokken vanuit Enschede, waarna we hier om 7:15 uur arriveerden. Dat is 3 kwartier te vroeg waardoor we lekker alles op ons gemak op orde konden brengen en konden regelen. Onderweg werd iedereen sowieso goed in de watten gelegd, zelfs slaapkussens, blinddoeken en dekens voor een prettige nachtrust onderweg werden aan alle deelnemers verstrekt, waardoor de reis eigenlijk enorm meeviel.

Wat het bizarre aan dit evenement is kan ik zo niet kort opnoemen. Het is extreem massaal, gigantisch groot (ook qua oppervlakte) en dingen zijn hier duidelijk anders. Vreemd vond ik al dat de LAN ’s ochtends om 08:00 uur open gaat. Dan is het ook vreemd om om 7:15 uur met de bus te arriveren en al een wachtrij te zien staan. Opzich hoort dat bij de opening van een evenement natuurlijk, maar ik zou bij zo’n massaal event waar je stoel toch gereserveerd is een paar uurtjes later komen wanneer de spits eraf is ;).

Wat me dan ook erg leuk verraste was het feit dat de Pack4Dreamhackers door de org voorzien werden van toegangsbewijzen nog voor de boel open was. Dit betekende dat we via een artiesteningang gewoon direct door konden lopen toen het evenement open ging. Top geregeld! Erg gezellig dan ook dat de groep meteen druk aan de gang is gegaan om de rij duidelijk herkenbaar Nederlands te maken. Want we zitten natuurlijk met de gehele Nederlandse delegatie bij elkaar. Gezellig met veel bekenden. Wat dat betreft zal de sfeer hier zeker goed worden.

Ik ben benieuwd hoe de komende dagen gaan zijn. Ik ben in ieder geval wel echt verbaasd over de hoeveelheid mensen die in een hal op super kleine tafels geplaatst worden. Een pallet op zijn kant en een spaanplaat eroverheen. Dat dan ook goed op elkaar. Ik wil er niet over zeuren natuurlijk, iedereen ondergaat hier hetzelfde. Maar ik ben er wel verrast door, in Nederland zouden LAN organisaties daar niet mee wegkomen. Mja, misschien ook wel eigenlijk, wanneer ze de grootste in de wereld zouden zijn? :). In ieder geval niet meer wat ik zelf van een LAN verwacht :D.

Ik ben gesettled tussen Anja en Tom en heb mijn plaatsje ietwat krap toch ingericht en ben van plan nu eens te gaan gamen! Kortom, later meer! Straks nog even inchecken in onze huisjes en maar eens kijken wat we allemaal gaan beleven en meemaken hier.     [gallery link=“file” orderby=“ID”]

Comments oude systeem:

Frank van Gent -

Als ik die ultra coole mutsen zie + allemaal bekende mensen, dan wil ik er ook wel een keer heen :)

Steph -

Moet je doen, groot groter grootst zeg maar :D

Jelle -

Leuke blog weer steph! Veel plezier nog en geniet ervan he! Het is een hele ervaring! Heeft stefan nog z’n zaag meegenomen? :P

Rob -

Leuk om te lezen, wie weet ga ik de volgende keer (wel) mee ;-) Heel veel plezier iig!!

Steph -

Hahhah, Stefan is goddank in Utrecht gebleven met zijn gebroken rug… :) Het is wel indrukwekkend en gezellig iig :)

Adding content to the end of the web.

Next
Previous