Erg gaaf dit keer: The Humble Bundle

The Humble Bundle

Iedere zoveel tijd komt er een Humble Bundle uit. Ik heb dit altijd al een waanzinnig leuk initiatief gevonden. Een aantal Indy Developers hun games worden gebundeld verkocht. Indy Developers zijn game-makers die niet via grote uitgeefhuizen en zonder grote teams hun games produceren. The Humble Bundle is een initiatief dat voor hun een reclamezuil kan zijn. Deze site brengt om de zoveel tijd een bundel uit die een aantal Indy games bevat. Voor deze games betaal je vervolgens wat je wil. Je kan een voorgekozen bedrag selecteren, maar je mag ook zelf wat invullen. Vervolgens kan je met de sliders aangeven hoeveel er naar de developers, de site zelf en het goede doel gaat. Als bonus geldt er vervolgens ook nog dat wanneer je boven het gemiddelde betaald, je er een extra game bij krijgt. Ik vind dit dus waanzinnig slim en leuk. En het werkt wat mij betreft. Ik heb tot nog toe iedere bundel gekocht, alhoewel ik in de vorige bundel niet één spelletje heb gevonden dat ik echt leuk vond. Ik heb zelfs deze keer weer bovengemiddeld betaald zodat ik er gratis World of Goo bij kreeg. Deze heb ik ondertussen al 4x denk ik, dus ik heb de code maar aan iemand cadeau gedaan. Opvallend aan de huidige bundel is echter dat hij multiplatform is. Windows, Linux, Mac, IOS, Android. Deze heb ik dus meteen gekocht omdat ik het leuk vind er wat games bij te krijgen op mijn telefoon. Erg leuk dus. Maar wat me helemaal verraste is de volgende game: Anomaly: Warzone Earth. Deze game heb ik op de pc eens geprobeerd en hij is gaaf! Omgekeerde towerdefence. Je vecht zelf tegen de torens. Hiervoor ben je voorzien van reparaties, decoys, rookgordijnen en airstrikes. De game houdt mijn aandacht goed vast. Ik kon me overigens niet voorstellen dat deze dan ook leuk zou zijn op de telefoon. De bediening is bizar fijn met de muis. Ik heb het nu maar eens geprobeerd en wat blijkt? Op de telefoon is hij aangepast. En goed ook. De missies zijn anders, maar ook de gameplay is anders. Aangepast aan je telefoon. Dit werkt super. Het verhaal is eenvoudig, maar leuk. Qua graphics en voiceovers heb ik het idee dat het een enorm dure productie is. Goede, leuke content met heel erg afwisselende missies (binnen het concept natuurlijk). Kortom, ik heb twee keer ongeveer hetzelfde spel en beiden zijn de moeite waard! Kijk het filmpje eens en probeer de Humble Bundle eens. Beiden kan je je geen bult aan vallen! Ook van anderen heb ik al terug gehoord dat Anomaly wel een erg leuk spel is :). De rest van de bundle vind ik ook wel leuk overigens, maar Anomaly is opvallend goed. De bundle:

  • Anomaly: Warzone Earth
  • Osmos
  • Edge
  • En als je boven gemiddeld betaald: World of Goo

Comments oude systeem:

mattijs -

Helemaal mee eens! Overigen, alle Humble Bundles zijn multi-platform. Alles is voor Linux, Mac en Windows te krijgen, met een aantal bonus (.net) spellen uitgezonderd. Deze keer is (alleen) mobile er bijgekomen :) Ik koop de bundles altijd, al is het alleen maar om de devs te laten zien dat spellen voor Linux ook verkopen ;)

Steph -

En er zitten natuurlijk af en toe echte juweeltjes tussen :). Het mobiele deel maakte het dit keer wel een must voor mij. Ik hoop dat de devs dat inderdaad ook zo zien :)

Adding content to the end of the web.

Next
Previous