Speelgoed! Garmin Zumo 660 en Cardo Scala Rider G9

Zumo 660Sinds heel kort heeft ;iris ontdekt dat ze het toch echt leuk vindt om achterop de motor te zitten. Dat is erg fijn en maakt de ritjes nog heel wat leuker. Tijd om daar dus echt iets mee te doen. De eerste stap was dat ik een navigatie wilde. Ik weet de weg wel, dat is niet zo’n punt. Maar ik vind het leuk om vast te leggen hoe en waar ik gereden heb en om routes vooruit te kunnen plannen. Via de Waypoint winkel in Vessem kwam ik met mijn wensen al snel op een Zumo 660 van Garmin uit. Deze kan routes vastleggen en heeft een actieve standaard: kortom, stroom onderweg :). Hierbij heb ik een OnRoute kaart gekocht. Deze heeft als functie “vrije-tijds navigatie” te zijn. Hij kent de snelwegen niet en gebruikt veel mooie vreemde weggetjes die je normaal niet zou tegen komen. Dat klonk eigenlijk wel ideaal. De motorzaak noemde het lamme zondag navigatie. Je gaat er komen, maar op een slechte omslachtige manier, waardoor je een mooie rit hebt. Je kan de kaarten overigens pijnloos wisselen onderweg. Dus je navigatie is in een paar keuzes weer zinvol en snel. Cardo G9 power setDaarnaast wilde ik graag met ;iris, maar ook met ;freddy en ;kim kunnen communiceren onderweg. Dit was een wat zwaardere bevalling. Wat zouden we nemen: bluetooth of pmr. PMR is éénweg en valt vaak toch duurder uit. Het bereik daarvan is wel aanzienlijk veel groter. Na lang dubben en veel overleg hebben we gekozen voor een gehele draadloze oplossing van Cardo Scala Rider G9. Deze heeft nog een best bereik en voegt ook een FM radio toe, naast bluetooth koppeling met andere devices. Het is een dure oplossing, maar met de Powerset (voor 2 personen) viel het bedrag denk ik toch redelijk mee per persoon. Zeker omdat ;freddy en ;kim allebei een eigen motor hebben en zo geen verder materiaal nodig hebben. Ik heb met ;iris getest en het bereik lijkt toch behoorlijk groot te zijn. Zaterdagmorgen had ik een afspraak om 8:00 uur in Veldhoven om mijn navigatie te laten monteren en mijn motor een grote beurt te laten krijgen. Er is niets mee mis, maar ik wil dat alles goed en gecontroleerd is. Dit heeft helaas 3 uur geduurd, maar ik ben wel erg tevreden over het resultaat. Daarna meteen de eerste proef op de som gedaan: Met een grote omweg naar mijn moeder gereden. Ik moet zeggen dat de Zumo me een hele vage route gaf, waar we echt van genoten hebben. Nog lekker gelunched in Beek en Donk waarna de dag toch een beetje afgelopen was, gezien we ’s avonds met Herman en Lieneke nog naar Man in Black III zouden gaan. Het is een mooie en gezellige zaterdag geworden. Met Iris achterop ging het Scala setje erg prettig, ik hoop snel met ;freddy en ;kim te zullen testen :).

Comments oude systeem

Beau -

Als er getest dient te worden houden Inge en ik ons ook wel aanbevolen om mee te gaan.

Steph -

Wat voor set hebben jullie? :)

Beau -

Een Kenwood PMR. Ik las nogal wat nadelen aan die Bleutooth setjes, zoals storing wanneer er auto’s tussen rijden en het steeds moeten koppelen wanneer er met andere personen gereden word. Maar meerijden is altijd leuk :P

stefanmennes -

Ja als je nog eens een route gaat rijden, stuur ff een berichtje :) als ik tijd heb haak ik graag aan :D En ik doe dan ook wel met Bo kletsen om hem wat gezelschap te houden :)

Steph -

Ze verzekerden me ervan dat dat met deze veel beter was, hij heeft ook meer dan 3 keer het bereik van het setje waar dan naar verwezen wordt. De praktijk zal het in ieder geval nog moeten uitwijzen :)

Steph -

Dat lijkt me heel erg leuk om te doen :). Laten we dat binnenkort eens gewoon afspreken! Vorige keer met jou en Renee was ook leuk, nu helemaal met deze motor waar ik veel meer vertrouwen in heb :)

Beau -

Ik zou jullie bijna willen uitnodigen om bij mij en Inge te eindigen of te starten met de rit :P Maar na CampZone houden we BBQ feestje voor alle mensen die we kennen in ons nieuwe huisje. Komt in de plaatst van housewarming, doen er gewoon een tuinwarming van maken.

Steph -

Klinkt goed :D

Steffen -

Ik houd me ook van harte aanbevolen voor een proefritje. Ik heb een Zumo 660 met een G4 powersetje, die zou ook compatible moeten zijn met de G9 dacht ik, het plaatje ziet er in ieder geval hetzelfde uit….

Adding content to the end of the web.

Next
Previous