Papa twee jaar geleden overleden

Pap op de bruiloft

Vandaag is het twee jaar geleden dat Pap kwam te overlijden na een lang ziekbed.
We hebben gisteren een hele mooie dienst bijgewoond in de Abdij van Heeswijk, waarin hij een paar maal benoemd is. Het was een fijne dienst waarbij de opkomst van mensen die hem na stonden ook groot was.

Anne had hierna ook nog een samenzijn georganiseerd bij restaurant Negen, waar iedereen nog even kon napraten en herinneringen kon ophalen.

Al met al een bijzonder mooie dag, ondanks de gure koude buiten. Weer leuke verhalen gehoord, nieuwe en oude. In de Abdij was het erg mooi om te zien wie er allemaal gekomen waren. Iedereen die er was, heel erg bedankt voor jullie aanwezigheid.

Twee jaar geleden vertrok ik vroeger van werk en liet ik mijn spullen liggen. Ik wilde naar Heeswijk omdat het niet goed voelde. Pap was al in coma, maar ik wilde bij de rest van de familie zijn. Toen ik arriveerde was hij net een minuut overleden, in het bijzijn van de mensen die voor hem zorgden. Hierdoor hebben we alles samen kunnen doen en oppakken. We waren er meteen voor elkaar. Dat voelde erg goed, ik vind het fijn dat ik kan twijfelen aan het toeval gehalte omdat het allemaal erg praktisch uitviel. Zoals hij met alles altijd zorgde dat het praktisch uitviel. Ik mis hem heel erg en zou hem graag een hoop gebeurtenissen van commentaar laten voorzien. 56 jaar blijft veel te kort, zeker wanneer er zo’n grote plaats gevuld werd. Het gat is dan ook nog steeds erg voelbaar, maar wordt omringd door lieve mensen die er op letten het silhouet vrij en aanwezig te houden.

Ik heb een keer wat beelden achter elkaar geplakt voor hem. Hij ging in achterstevoren de baan af de grindbak in. In de Nederlandse uitzending werd hij gecensureerd, in de MotorSportTV uitzending niet, gezien Cut daar gewoon in past ;). We hebben hier smakelijk om gelachen en ik heb er ook nog een mooie foto van thuis. Het interview erachter gaat over zijn mening van het voorval. Daarna een interview waarin ze vanuit het DSC programma informeren naar zijn gezondheid. Hierin is hij weer lekker praktisch en heeft hij duidelijk de houding ik rijd zolang als het kan. En dat zal lang zijn. Ik kan nog steeds trots en vrolijk worden van de wijze waarop hij er mee omging en hoe hij daar zit in het zonnetje… Mis je pap…

Lees ook Myrte haar blogje over Pap.

Comments oude systeem:

Chris -

:(

Steph -

Idd

Maaike -

Sterkte op een dag als vandaag. Fijn dat je het zo mooi kan verwoorden allemaal.

Steph -

Dank je wel!

Adding content to the end of the web.

Next
Previous