30 days of books - Day 6: Three great film adaptions of a book

Deze is eigenlijk best makkelijk. Het is lastig om er 3 te noemen (boeken waarvan je weet dat ze verfilmd zijn en die je ook nog gelezen hebt voor de geest halen), maar ik heb nooit zo’n moeite met verfilmingen. Ik ben niet zo iemand voor wie de film exact overeen moet komen met het verhaal. Ik begrijp dat films een stuk korter zijn en er daarom keuzes gemaakt worden. Soms staat het je overigens wel enorm tegen, daarover morgen meer :D. Zonder al te veel omhaal:

  1. Starship TroopersStarship troopers Wat heb ik bizar genoten van deze film. Alhoewel de meesten zullen zeggen dat de film echt niets met het boek te maken had (en ik het daar nog mee eens ben ook), was hij verschrikkelijk goed. Hier heeft de film een knap kunstje uitgehaald. In het boek gaat het veel meer over het geheel. De oorlog die we voeren met de buitenaardse wezens, de statistieken daarbij en vooral het politieke gekonkel binnen de rangen van het leger. De film daarentegen gaat puur vanuit het perspectief van een paar soldaten die in deze gigantische oorlog deelnemen. De andere kant! Hoe gevecht na gevecht geleverd wordt. Hoe het stemrecht hier impact op heeft. De reclame en indoctrinatie rondom het militaire regime. De manier waarop het leger adverteert naar de bevolking. Alhoewel deze dus ver van het boek af stond was het een geweldige film die precies invulde hoe de situatie in het boek was en het gekozen andere perspectief maakte de film voor mij een briljante aanvulling op het boek in plaats van een vertolking van het boek!
  2. **Storm of the centuryStorm of the century** Een boek dat geschreven is als een film. Stephen King heeft in dit boek een verhaal geschreven waarbij hij telkens visueel vertelde wat er gebeurde en wat je zag gebeuren. En dat heeft voor mij een bizar gevolg opgeleverd: Toen ik op TV zat te zappen kwam ik in een scene van deze film terecht. Binnen een paar seconden wist ik naar welke film ik keek. Dat terwijl ik niet eens wist dat er een film van was! Ik heb dus ook direct de film gekocht en geheel gekeken en hij was indrukwekkend! Het is overigens een bizar King verhaal: Er komt een man naar een eiland. Hij doet iets wat niet hoort en wordt opgepakt. Hij laat zich ook gewoon oppakken. In de gevangenis wil hij maar één ding kwijt: “Geef me wat ik wil en ik ga weg.” Van daar af wordt het eiland met een steeds hardere terreur geconfronteerd en zullen er keuzes gemaakt moeten worden.
  3. **The green mileThe green mile** Helaas ook een Stephen King boek. Ik had graag een andere genomen. En er is ook nog genoeg keuze. Ik vind Lord of the Rings geweldig gedaan, The Hobbit, Bladerunner, Fight Club en zo nog velen. Maar deze verfilming maakte echt de meeste indruk op me. Het boek was erg goed en de film was daar een perfecte vertolking van. Een man die beschuldigd is van moord en hoe die naar zijn executie geleid wordt. Met zoals je gewend bent van Stephen King net een stapje voorbij de ons bekende wereld. Indrukwekkend en erg geloofwaardig en diepe persoonlijkheden.

Anderen hun dag 6:

Coments oude systeem:

Nathalie Reijnen -

Mooi lijstje hoor Steph, vooral de Stephen Kings. Al moet ik bekennen dat ik Storm of the Century nog niet gezien heb, alleen gelezen. Gelukkig heb ik een levendige fantasie tijdens het lezen dus de film was al snel gemaakt tijdens het lezen. The Green Mile is inderdaad een meesterlijke verfilming. Helaas zijn er ook wel wat slechte verfilmingen bekend van Stephen King boeken. Zelf zit ik met smart te wachten op de verfilming van de complete Donkere Toren serie. Duurt Lang.

Danielle -

Oh ja, The Green Mile is inderdaad ook een goede! Die heb ik er niet bij staan omdat ik er niet eens aan gedacht had, maar dat is zeker een erg goede verfilming!

Steph -

Is die aangekondigd dan? Dat zal wel een flinke miniserie worden, die boeken zijn lang :)

30 days of books challenge | Steph�s blog -

[…] Day 4: Best book you’ve read in the last year Day 5: Worst book you’ve read in the last year Day 6: Three great film adaptions of a book Day 7: One awfull film adaption of a book Day 8: Favorite book from your childhood Day 9: Favorite […]

Adding content to the end of the web.

Next
Previous