Een lang weekend: Codecombat, geocaching, logeren en genieten

20150426_124010

Zoals de rest van het land hadden we het afgelopen weekend een lang weekend. Dit keer zouden we het hele weekend in Zaandam logeren, bij Tom en Rina. Eigenlijk zouden Tom en Rina naar ons komen, maar Rina moest werken, dus keerden we het om. We hebben een gezellig lang weekend gehad, waarin we ook goed genoten hebben van de ontspanning die overal echt nodig was. Tom en Rina hebben zwaar in de studie en het werk gezeten, waar ikzelf ook veel en laat gewerkt heb voor een langere periode. Allereerst hebben we de films Suckerpunch (die vond ik wel aardig) en de film Interstellar (vond ik bijzonder goed) gekeken. Codecombat: Daarnaast hebben we veel tijd gestoken in programmeren. We hebben lange tijd geleden op de site codecombat.com een programmeer wedstrijd gedaan. Dit was leuk, gezien je hier een poppetje of basis kon programmeren die dan vervolgens aan de hand van jouw programmering zelf dingen ging doen. Een beetje het Colobot idee, voor wie dat nog kent. De site had een aantal uitdagen, welke snel gedaan waren, of heel erg moeilijk bleken. Toen we deze nu nog eens bekeken, bleek deze enorm uitgebreid te zijn. Er staan voortaan hele werelden met uitdagingen en thema’s. Je kan betere items en equipment verzamelen en het ziet er echt als game uit. We hebben hier dan ook volop van genoten. Hieronder de opgeloste puzzels van het afgelopen weekend (3 van de 6 werelden ofzo) :) Noeste en leuke arbeid.

wereldencodcombat

Echt iets om van te leren programmeren. Dit spel blijkt echt door iedereen gewaardeerd te worden, ook mensen die hier eigenlijk niets mee hebben. De puzzels zijn erg leuk en je hebt meteen plezier van je werk, iedere regel code wordt meteen door een poppetje ten uitvoer gebracht.. Geocaching: Verder hebben we paar keer gewandeld, waarbij één toch wel heel stevige wandeling. Wandelen is iets wat we graag doen, zeker met het mooie weer. Geocaching voegt daar dan echt wat aan toe: je komt op plaatsen waar je anders niet heen zou gaan en het is toch een beetje gamification van iets wat je anders toch al gedaan zou hebben. Gewoon een extraatje dus. We zijn dan ook totaal niet fanatiek, we geven redelijk snel op als het moeilijk wordt. Het gaat immers alleen om het plezier, maar zonder de zoektocht is de wandeling ook leuk en gezellig. Het afgelopen weekend hadden we afgesproken dat we met Freddy en Kim rondom Utrecht zouden gaan wandelen. Freddy had een mooie wandeling uitgezocht, van een 10km in een mooi natuurgebied. En dat bleek een voltreffer: een pittige wandeling van zo’n 13km en 5 en half uur verder stonden we op het eind van deze speurtocht. De cache was mooi en goed verzocht, waardoor het een fijne dag is geweest. We hebben deze gedaan: Smalspoor. Hieronder wat foto’s. De spoilers en aanwijzingen heb ik weggelaten om het niet te verpesten voor andere. Foto’s overigens met dank aan Kim!

geocachesmalspoor

Het is een pracht van een lang weekend geweest :D. Op Koningsdag hebben we ook een mooie wandeling in Zaandam gemaakt en ’s avonds zijn we tevreden en vermoeid naar huis gegaan :). [gallery link=“file” ids=“3660,3661,3662,3663,3664,3665,3666,3667,3668,3669,3670,3671,3672,3673,3674,3675,3676,3677,3678,3679,3680,3681,3682,3683,3684,3685,3686,3687,3688,3689,3690,3691,3692,3693,3694,3695”]

Adding content to the end of the web.

Next
Previous