Killjoys - Wat een heerlijke serie!

Wat een vette TV serie zeg, we hebben hem bijna uit: Killjoys. Hij valt in de categorie Space-opera denk ik. Een drietal bounty hunters en hun ruimteschip met een nogal ontwikkelde AI werken in een systeem met 4 planeten voor de RAC. De RAC is een space-agency die opsporingsbevelen of zelfs “Wanted: Dead or Alive” opdrachten uitgeeft en de orde bewaart.

The RAC

Ze worden geacht neutraal te zijn, maar dat wordt steeds lastiger als hun verleden toch wat ingewikkeld blijkt en ze telkens meer parten gaat spelen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld The Expanse is dit een wat eenvoudigere serie: veel actie, oneliners en her en der toch nog wat meer actie. Het verhaal is overigens meer dan intrigerend en ontwikkelt hard en veelal onverwacht.

Door zijn snelheid, plezier en ontwikkelingen vind ik Killjoys één van de weinige series die voor mij (in ieder geval qua actie en plezier) in de buurt van Firefly komt. Wat de serie echt vet maakt is de manier waarop de karakters vorm gegeven zijn, de erg mooi geschoten vaak industriële scènes in mooie kleur-accenten en de snelheid en geestige dialogen. Ook de muziek onder sommige scènes heeft meer dan eens gezorgd dat ik een vette nieuwe band of track vond 😎.

Mooi vormgegeven karakters

Check de trailer, een absolute aanrader!


Adding content to the end of the web.

Next
Previous