De vriendelijke veerman

Ja, dat klinkt als een goede Suske en Wiske. Ik heb even gezocht en ben verrast dat hij niet bestaat. Maar vandaag kwamen wij in aanraking met “De vriendelijke veerman”, die werkt op het pontje Lith - Alphen. We waren in de buurt aan het Geocachen met de jongens, waardoor we 2 keer over deze pont “moesten”. “Moesten” want dat is natuurlijk altijd een feest voor de jochies. En vandaag op de terugweg al helemaal!

Op de pont

Aeron wilde graag betalen en ik had hem de centjes gegeven. De beste veerman hoefde zijn cabine zo’n beetje niet te verlaten: Aeron snelde naar hem toe en vond het geweldig om hem te betalen.

Daarna gingen we bij de rand van de pont staan kijken naar de stuw van Lith terwijl we overstaken (het was erg rustig op de pont zonder fietsers). Toen de veerman iedereen had gehad, kwam hij even bij ons staan:

Veerman: “Mooi hรจ jongen? Zou je later niet veerman willen worden?"
Aeron: “Jaah! Leuk, dat wil ik!"
Veerman: “Haha, wat leuk! Maar ga eerst maar gewoon op school leren, je kan altijd nog veerman worden.."
Aeron: “Okay! Maar dan wil ik daarna wel veerman worden!"

De veerman loopt lachend weg en komt dan ineens terug:
“Ik kan het je nu ook al snel leren, kom maar mee!"
Aeron: “Ja! Joepie!"

Wat een held deze man ๐Ÿ˜. Hij legde Aeron uit wat hij allemaal moest doen: Remmen, klep naar beneden, slagboom open, hij liet het allemaal zien.
“Vooral op tijd remmen is belangrijk jongen. Anders vlieg je zo tegen de wal op tegen de kerk aan. En daar houden ze echt niet van ๐Ÿ˜‰ ."

Deze man heeft een jochie (en daarmee mij) een hele bijzondere dag gegeven. Bedankt!

Knopjes!

Adding content to the end of the web.

Next
Previous