Instagram public API dicht

Een paar dagen geleden heb ik heel wat tijd doorgebracht met het fixen van mijn blog. Die wilde niet meer builden omdat hij struikelde over Instagram. Hij kon niet meer de Instagram posts linken die ik in sommige van mijn blogjes had zitten (bijvoorbeeld verwijzingen naar de CampZone Instagram).

De oorzaak blijkt te zijn dat Facebook de laatste public API van Instagram heeft dichtgegooid. Je moet nu via Facebook als developer registreren als je die Instagram posts wil linken en integreren. Als developer kan je dan via de API van facebook trackable en tracable content linken. Stel je voor dat ze je niet met alles konden tracken 😑. Dit is jammer, want je verwees er netjes mee naar Instagram en leverde ze zo alleen maar linkjes aan. Ik heb deze probleem-posts nu vervangen door screenshots met linkjes naar de betreffende posts… En was eigenlijk opgelucht dat ik maar zo weinig content van ze linkte. Moet er niet aan denken dat ik dat al langer deed.

Natuurlijk heb ik zelf ook wat foto’s op Instagram staan, deze ben ik er nu allemaal vanaf aan het kopiëren naar mijn eigen blog. Nu Instagram meer en meer op slot gaat houd ik toch graag mijn eigen content bij me, nu dat hier en daar met wat downloaders nog lukt.

Betekent overigens niet dat ik het daar weghaal, betekent dus enkel dat ik het ook lokaal veilig stel. En dat is best wat werk!

Wel is het leuk om het groeiende resultaat (ik zal er nog wel wat weken mee bezig zijn af en toe) te zien: het is een mooie feed om overheen te scrollen:

Fotoblogs

~~Featured foto afkomstig van dole777 op Unsplash

Adding content to the end of the web.

Next
Previous