Rennen met zombies!

Zombies, Run!Het is lang geleden dat ik ergens zo enthousiast over geweest ben! Zoals jullie weten ren ik in mijn vrije tijd als hobby. Helaas wordt er vaak ook druk op gezet. Zo liep ik het afgelopen jaar de Dam tot Dam loop mee en staat er dit jaar ook weer het een en ander op het programma. 10 Maart loop ik de CPC-loop mee (waar ik bewust voor 5km gekozen heb) en zal ik eind dit jaar zeker ook weer de Dam tot Dam loop meelopen. De kunst hiervoor is natuurlijk eenvoudig: zorgen dat je regelmatig loopt, dan kom je er wel. Helaas is dat toch vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het afgelopen jaar heb ik me stevig opgetrokken aan de bestaande deadlines en het feit dat Cleem mee loopt. Natuurlijk log ik mijn voortgang voor mezelf, op Sports-tracker vind je me onder de naam StephJanssen. Nu heb ik een geheel nieuwe motivatie gevonden! [adsenseyu2] Zombies, Run! De applicatie “Zombies, Run!” om precies te zijn. Deze is zowel voor Android als IOS (Apple) en Windows Phone beschikbaar. Het is een hoorspel waarin je zelf de hoofdrol speelt. Het is een soort luisterboek waarin je eigenlijk maar 1 ding gevraagd wordt: “RENNEN!". Ik heb deze afgelopen zaterdag voor het eerst geprobeerd. Het was mooi weer en ik was enorm nieuwsgierig. Bij vertrek begon het verhaal in een helikopter, waar me van alles verteld werd. Deze helikopter stort neer. Via de radio wordt er geprobeerd contact te zoeken met de overlevenden. “Als iemand me hoort, als iemand het overleefd heeft: Rennen! Er verzamelen steeds meer zombies en we kunnen je niet komen halen.” Je gaat op weg en op bijzonder leuke manier voltrekt het verhaal en de missie die je hebt zich. Je hoeft niets echt te doen. Je pakt objecten onderweg automatisch op en je hoeft je route niet aan te passen. Je moet gedurende het verhaal gewoon rennen. Heel erg leuk. Ze spelen je eigen muziek af en onderbreken deze voor updates of gebeurtenissen. Natuurlijk logt deze applicatie je voortgang, inclusief je aanvaringen en gebeurtenissen onderweg: Log en statistieken   Heel erg leuk. Je wordt regelmatig afgeleid door gebeurtenissen en moet af en toe even een minuutje versnellen. Lopen waarbij ondertussen een verhaal passeert is erg prettig. Missies, maar daarna? Je loopt missies. Deze missies kan je zelf de duur van instellen: een half uur of een uur. Ik ren helaas altijd tussen de 40 en 60 minuten, dus een half uur is de beste keuze voor me. Daar maakte ik me dan ook zorgen over: na een half uur heb ik de missie gehaald, maar dan moet ik nog een stuk. Hoe gaat de applicatie daarmee om? En dat was dan ook meteen de leukste meevaller: na een half uur had ik de missie gehaald. Ik stopte niet en zette hem ook niet uit. Na heel even schakelde de applicatie over op de radio! Zombie-radio om precies te zijn. Twee mannen die vanuit het dorp een uitzending voor de overlevers doen. Met grapjes, updates over veilige zones en gevaarlijke zones en je eigen muziek. Terwijl dit gebeurde bleef ik items oprapen (ook heel prettig!) en werd ik ook nog af en toe verrast met spontane achtervolgingen. Erg goed dus! Hier hebben ze slim en goed rekening mee gehouden. Items Onderweg pak je items op. Deze kun je vervolgens of in de applicatie, of via hun website, inzetten om je basis te verbeteren. En een verbeterde basis betekend nieuwe missies. Ook daar zit dus weer een leuke beloning en voortgang in! Basis upgraden Al met al een stevige aanrader, al was het alleen voor het afleidingsgehalte! Ik heb me prima vermaakt en vind de applicatie erg goed ingesproken en professioneel overkomen. Voor mij is het echt een geschenk waarmee mijn rennen een heel stuk aangenamer geworden is! Voor die paar euro zou ik het echt niet laten!

Avatar
Steph Janssen

Adding content to the end of the web.

comments powered by Disqus

Related