Weer een verrassing na CampZone

Chris -

Zelfs de blaadjes waren tegen jou :) Maar ff serieus …heeft de klusjesman straks gefixed. Nu maar hopen dat het inderdaad opgelost is. Succes in ieder geval!!

Steph -

Ik hoop het inderdaad ook! Helaas kan ik niet even een teststorm aanvragen, dus ik zal moeten wachten tot de volgende gelegenheid ;). Maar, zoals gezegd, een goed gevoel over :)

Myrte -

Jeetje wat is dat een drama door de jaren heen zeg. Het ziet er wel netjes uit zo! Hopen dat het nu helemaal is opgelost :-) Maaruh, toch geen schade aan de nieuwe vloer hoop ik?

Tom -

Inderdaad, is de vloer oké? Heel nice dat het nu eindelijk gefixed lijkt te zijn, dat is een hoofdzorg minder, woei!

Mattijs -

Niet om het een of ander, maar zou de boel niet gewoon droog moeten blijven zelfs als er een zwembad in je goot staat? Tof dat die goot de boel netjes in een pijpje stopt en onder de grond brengt en alles, maar een paar keer per jaar gaat het zo hard dat die pijp niet groot genoeg kan zijn en dat zwaartekracht het er niet meer door gaat trekken. Dan veranderd je goot in een waterval, en stroomt alles over je terras (oh jeee!). Maar voor zover ik kan zien zijn er 2 (zegge: ‘twee’) onderdelen met een duidelijke taakverdeling; namelijk: * ‘de goot’ - zorgt dat je water gaat waar jij het hebben wilt. Wellicht een ‘de ton’ om het stiekem in te bewaren en niet aan de gemeente af te staan, maar je zegt dat je het netjes onder de grond stopt. * ‘het dak’ - zorgt dat water aan de kant blijft waar het oorspronkelijk was. Deze functioneert onafhankelijk van ‘de goot’. Eventueel kan eerder genoemde ‘de ton’ gebruikt worden om het water alsnog aan de andere kant te krijgen, maar dit is uitsluitend op vrijwillige basis. Het is natuurlijk niet uitgesloten dat deze 2 onderdelen samen werken voor een optimaal resultaat, maar op het moment dat ‘de goot’ het niet meer ziet zitten (of wie weet zelfs ‘de ton’ vol zit) is het mijns inziens zeer ongewenst dat ‘het dak’ er dan ook de brui aan geeft en fijn water naar de andere kant gaat vervoeren. Dat was namelijk niet de afspraak. Lang verhaal kort: Een canvas condoom is ook waterdicht als de inhoud maar snel genoeg geledigd wordt, maar is het niet verstandiger om er gewoon voor te zorgen dat de boel waterdicht blijft ongeacht de termijn van blootstelling?

Steph -

De vloer is okay, gelukkig hebben de ouders van Iris het snel genoeg gevonden. En @Mattijs: de constructie is zo dat als het vol is het naar binnen komt. Deze serre staat zo al 15 jaar en daar is niets tegen te doen dan een andere serre. Dus ik ben het met je eens, maar kan er niets mee zo. Dat is dan ook de reden dat ik zelf maar weer geïnvesteerd heb in een poging dit aan te pakken, met een hoop frustratie.

Mattijs -

Je zal vast alles al bekeken hebben, maar ik denk even mee. Een andere optie is dat er niks mis is met je dak, maar dat er zo veel water in je tuin komt te staan dat er water onder je deur door komt? (dat logootje voor m’n naam is wel heel mij trouwens :))

Adding content to the end of the web.

Next
Previous

Related