D66, omfg!!!

Wat voor klote-club kan je zijn. Normaal schrijf ik hier niet over politiek, maar dit is toch gewoon echt te gortig. Vandaag bereikten we voor de 3e keer dat D66 dreigde de regering ten val te brengen als ze hun zin niet kregen. Dit maal was het niet zoals bij de eerste twee keren over zaken die ze liefkozend hun kroonjuwelen noemden. Met kroonjuwelen werden zaken aangeduid die D66 specifiek aan hun kiezers beloofd hadden. Dingen waar ze knalhard voor zouden staan. Je basis waarden zeg maar. Die werden 2 keer door het kabinet onderuit geschoffelt (terecht of onterecht is niet een discussie voor hier), waarna D66 aangaf dat als het kabinet het niet alsnog wel deed, ze het kabinet zouden laten vallen. Twee keer heeft D66 zijn zin niet gehad en het er maar wat genant bij laten zitten: hun kroonjuwelen dan maar opgegeven en het kabinet niet laten vallen.

Maar vandaag dus niet… Nee… Nu is D66 boos op Rita Verdonk. Toen Hirshi Ali zei dat ze gelogen had over haar afkomst en Rita zei dat ze dan waarschijnlijk wel het land zou uitmoeten, toen kwam het circus de stad in rijden. Alles is ondertussen opgelost. Hirshi mag blijven, met Rita’s goedkeuren. Ook over deze discussie heb ik een niet relevante maar wel bijzondere eigen mening. Maar goed, de slotsom van dat verhaal: Hoop herrie, Hirshi blijft en GODDANK hoeft Rita niet haar excuses aan te bieden. Wat mij betreft heel simpel: Hirshi had gelogen en daarmee dus simpel geen rechten. Daarmee was Rita haar oorspronkelijke opmerking dat Hirshi waarschijnlijk zou moeten opkrassen niet raar of onterecht. Toen zag Nederland en het kabinet gelukkig in dat dat wel gortig werd, een internationaal bekende en gewaardeerde politica uit je kabinet over de grens zetten. Voila, er kwam een oplossing zodat Hirshi mocht blijven. Ook die discussie (over wel of niet goed) wil ik hier niet terug zien. Maar ik wil wel stellen dat Rita’s eerste reactie op “Met leugens heb ik mijn verblijf gekregen” niet dermate wild, lomp of onbeschoft was dat ze haar excuses zou moeten maken.

Deze zeeeeeer kinderachtige storm in een glas water, die echt elke inhoud mist(!) is voor D66 goddank wel een reden om het kabinet ten val te brengen. Waar hun basis waarden en normen er niet genoeg toe deden, doet hun persoonlijke mening over een discussie tussen een instantie en een mogelijke illegale (die zelfs nog naar wens wordt afgerond!!!!) wel de reden om de stop eruit te trekken!

Wat een ruggegraat, wat een lef. Showen die tanden!

Wat een mongolen! Damn… Hoe diep en laag kan je gaan. Had dan een reden gekozen het kabinet te laten vallen… Privatisering, energiemaatschappijen, de huizenprijzen, nieuwe vormen van energie, de nota of weet ik het, verzin iets! Maar je tanden tonen bij een loze discussie, waarin je eigen gelijk (ookal was je volgens niemand een partij) al is voldaan, aangrijpen? Hoe radeloos kan je geraakt zijn….!?

Adding content to the end of the web.

Next
Previous