All blogs list

Spelend leren met Tangiplay

Spelletjes waar kinderen van leren. Een mooi idee altijd. Meestal worden ze echter snel repeterend, of zijn ze erg duur. Met name in de gadgets-hoek kan het vlot aan de prijs zijn. De ervaring leert dat €200 niets is voor een stuk “leerzaam speelgoed” met vaak een enkele toepassing. Ik zeg niet dat sommige niet de moeite waard zijn, maar het is altijd wel een spannende aankoop op die manier. Als je kind het niet leuk vindt of het snel beu is, is de teleurstelling bijzonder groot…

Het was dan ook fijn om eens een stuk meer betaalbaar speelgoed te vinden dat leerzaam is. Tangiplay bereikt dit door stukjes speelgoed gemaakt te hebben welke compatible zijn met iPad en Android tablets. Daarop start je een app, welke je kan bedienen met hun speelgoed. Een leuke en slimme oplossing, waardoor je hun speelgoed kan gebruiken op je reeds aanwezige gadgets. En ook op je volgende tablet kan hij gewoon mee. Een prettig idee!

Nieuwe headset: Bose QuietComfort 35 II

Ik bezit ondertussen al een paar jaar de Sony WF-SP700N oordopjes. Daar ben ik bijzonder gelukkig mee. Ze zijn noise-cancelling in-ear. Briljant om mee te rennen, waar ik ze dan ook voor gekocht had. Ze doen het ook prima als microfoon, dus op werk gebruiken om muziek te luisteren en mee te bellen ging ook prima. De batterijtijd is ca 6 uur nog, wat meer dan voldoende is. Er zit een doosje bij waarin ze opladen. Als je van je plek weg loopt of gaat lunchen stop je ze daar in terug. Dus ze zijn voor mij effectief altijd vol.

Game review: Hades - Nog een keer!

Toen ik las dat Hades naar de Nintendo Switch zou komen zag het er heel interessant uit! Van de de makers van Bastion, Transistor en Pyre (Supergiant Games) was mijn interesse meteen gewekt. Hun games zijn altijd goed!
Volgens de makers is dit hun grootste project ooit. Nou is dat natuurlijk meestal standaard marketingpraat, maar ze kwantificeren het behoorlijk goed en je merkt het ook.

Hades is een hack-n-slash game waarin je telkens verliest. Je gaat iedere keer dood, maar bepaalde zaken die je verzameld hebt in je poging kan je investeren om blijvende verbeteringen aan je character te doen. Langzaamaan groei je in macht, terwijl je keer op keer probeert het einde te halen.

De vriendelijke veerman

Ja, dat klinkt als een goede Suske en Wiske. Ik heb even gezocht en ben verrast dat hij niet bestaat. Maar vandaag kwamen wij in aanraking met “De vriendelijke veerman”, die werkt op het pontje Lith - Alphen. We waren in de buurt aan het Geocachen met de jongens, waardoor we 2 keer over deze pont “moesten”. “Moesten” want dat is natuurlijk altijd een feest voor de jochies. En vandaag op de terugweg al helemaal!

Kienehoef en Spoorwegmuseum week

Deze week ben ik begonnen met een vrije dag. Omdat de jongens nog in hun laatste week vakantie zitten leek het me leuk om nog wat te doen en een dagje voor ze vrij te nemen. Lisette had een tegoedbon voor een dagje uit en toen we zagen waar we heen konden was de keuze snel gemaakt: Het Spoorwegmuseum!

Als je maar belangrijke mensen kent, op grote hoogte!

Aeron was in april jarig. Een grote domper, want zijn feestje ging niet door, Corona was net groot gestart en er was geen uitzicht op verbetering. Zijn feestje werd op de lange baan geschoven en we hebben vrijwel niemand gezien.
Zo jong als hij is had hij dat gelukkig ook niet helemaal door, dus ‘s ochtends zingen, kaarsjes uitblazen en een aantal cadeautjes die mensen gestuurd hadden openen was meer dan prima!

Vakantie en visite

Dat was hem dan, de zomervakantie van 2020! Een vakantie waar ik goed naar uitgezien had nadat de mei-vakantie voor ons (en de rest van de wereld) in het water viel. En eigenlijk is het een goede vakantie geweest. Een overzichtje van gebeurtenissen in een ogenschijnlijk lange blog, maar het zijn vooral plaatjes 😁:

Een half jaar bloggen - de populairste stukjes

Laten we weer beginnen met een open deur in te trappen: Tjemig, wat vliegt de tijd!
Ik blog nu weer een half jaar en ik moet zeggen dat ik blij ben dat ik deze uitlaatklep terug heb. Het is leuk als Lief Dagboek, want het is echt tof om later dingen terug te lezen die je je dan ineens weer goed herinnerd.
Van de kerst in 2006, van de bruiloft, tot mijn ontzettend domme actie van vorige maand. Het is leuk om weer te schrijven en om het terug te kunnen lezen.

Scouting Heesch - Het eerste 'jaar'

Dat was hem, het eerste “jaar” Scouting voor Aeron, in zijn groep de Bevers. Hij heeft er maar kort op gezeten door de hele Covid-19 ellende. Na zijn tweede introductiedag werd de Scouting gestopt door Corona.

Dat vond hij erg jammer, evenals natuurlijk iedereen. Na verloop van tijd ging de Scouting in Heesch verder, toen de maatregelen voor Corona hier en daar wat afgevlakt werden. Gezien de berichten van de overheid omtrent jonge kinderen hadden ze gekozen om de kinderen te laten komen, maar enkel buiten te ontvangen en buiten te spelen. Kinderen moesten hun eigen drinken voortaan meenemen en dan zou het naar RIVM maatstaven moeten werken. Kinderen mogen samen naar school en naar de opvang, onderling doen die al alles samen. Volwassen zijn (en hebben!) vooral het risico. Stukje toewijding van de leiding dus dat ze de Scouts weer lieten komen.

Hardspace: Shipbreaker - Zo ontzettend snackbaar!

Zo druk als het is vind ik steeds minder tijd voor gamen, zeker minder dan dat ik zou willen. Mijn to-do lijstje van dingen die ik nog wil doen blijft maar groeien. Ik wil zo graag GTA5 en de nieuwe Assassins Creed nog uitspelen. Ik wil Borderlands 3 uithebben, Read Dead Redemption gedaan hebben, de vele adventures met vette verhalen nog gezien hebben, etc etc.

Toch heb ik me weer laten verleiden om nóg een game te kopen voor op de plank: Hardspace: Shipbreaker. Vanaf het eerste moment dat ik er over las fascineerde deze game me ontzettend met wat hij doet: Je moet ruimteschepen recyclen. That’s it. Meer is er niet.

You're getting old (omg!)

Vandaag gespot op Reddit: You’re getting old. Een website zuiver gebouwd om je goed onderbouwd de put in te praten 😁. Met mooie grafiekjes, schokkende counters en confronterende nieuwsberichten precies wat je er van zou verwachten. Stiekem gaat het altijd net wat harder!

Ze staan stil bij:

  • een grote gebeurtenis die dichter bij je geboorte ligt dan vandaag.
  • Belangrijke nieuwsberichten uit de decennia dat je leeft.
  • Milestones of achievements tot nu.
  • Vergeleken met anderen.

Zeker even checken! 😋

Het plezier dat Lego heet!

Wie heeft er niet mee gespeeld terwijl hij of zij opgroeide! Na de Duplo komt in toenemende moeilijkheid de Lego. En tegenwoordig is die keuze behoorlijk uitgebreid met onder meer Lego City en Lego Friends.
Alhoewel Aeron niet super veel met de Duplo bezig was kan hij echt graag en lang met mij aan de Lego bouwen. Het vergt overigens veel van hem: de kleine blokjes en friemeltjes, de precisie, het geduld en de concentratie zijn voor deze net vierjarige wisselend op te brengen. De ene Lego-sessie duurt tien minuten, de andere tweeëneenhalf uur.

Op avontuur: Mijn thuisnetwerk omnummeren

Zoals 99% van de rest van de wereld draaide ik mijn thuis netwerk op de IP-reeks 192.168.1.x. Normaliter geen probleem, het is er voor gemaakt. Deze reeks is op internet gemaakt om niet te conflicteren. Bij Always-on VPN op clients loop je er echter tegenaan dat dat niet routeert wanneer het gasten netwerk waar je mee verbindt dezelfde reeks heeft. Tijd om naar een willekeurige 10.x.x.x reeks te migreren dus. Iets wat ik al lang voor me uit aan het schuiven was omdat er vast dingen hard op IP adressen geconfigureerd zullen zijn. Dus overstappen van netwerkreeks betekent goed nadenken, goed voorbereiden en daarna onvermijdelijk puin ruimen. Afhankelijk van hoe goed je nagedacht hebt zal de hoeveelheid meer of minder zijn 😅.

Ik ren weer!

Yes! Ik ren weer 💪! Ik durf het nu wel te delen, het zit eindelijk ver genoeg in mijn systeem. Dit is een van die dingen die zo moeilijk zijn om op te pakken dat je steeds voorzichtiger wordt met het delen met anderen. Maar ook in je eigen verwachtingen.
Rennen blijft een uitdaging die veel afhangt van je ritme en veel vraagt van je doorzettingsvermogen. Ik vind het altijd een erg dubbele sport.

Space Force

Toch is humor erg persoonlijk blijkt maar weer. Een tijd geleden werd Space Force aangekondigd door Netflix. Een serie van Steve Carell over de nieuw op te richten leger-tak Space Force. Een serie ontzettend in het nu, in een natie die aangestuurd wordt door tweets van een president.

Steve Carell heeft me voorheen ongelofelijk laten lachen door een bijzonder foute en tenen-krommend inadequate manager te zijn van The Office. Hij was absoluut waardeloos, maar hij snapte de business waar hij inzat wel: Papier verkopen. Nu wordt deze acteur manager van een nieuwe tak van het leger. Dat betekent dat hij dit keer niet snapt wat de bedoeling is.

Zucht, wat dom dom dom!

Je bent ITer, of je bent het niet… (TL;DR op het eind)

Ik heb er al eerder wat over geschreven, ik heb een Dream Machine van het merk UniFi welke dienst doet als router, wifi, internet gateway en firewall thuis. Deze heb ik niet zo lang geleden gekocht en bevalt super. Het enige wat me minder bevalt is dat hij na een kleine 2 maanden stopte met werken. Ik stond ‘s ochtends op en merkte dat ik geen wireless netwerk meer had thuis. Ik heb alles geprobeerd, maar kreeg er geen leven meer in. Terug gestuurd naar de winkel voor garantie. Bij de winkel deed hij het echter wel (wellicht omdat hij gewoon lang had uitgestaan) en ze hebben hem dus gewoon weer terug gestuurd. Dat voelt toch een beetje naar: Wat was het dan? En gaat het dus straks weer mis?

Spotify Thuiswerk playlist

Thuiswerken. Dat doen we ondertussen al wel een tijdje zeg, in de Corona periode. Voor mezelf heb ik gemerkt dat het vooral belangrijk is om te zorgen dat je een beetje goed voor jezelf zorgt door je werkplek ook een werkplek te maken. Ten dele is dat zorgen dat je goed zit en bij voorkeur gebruik maakt van een echt toetsenbord en een echte muis, in plaats van dat je op je laptop en laptop-schermpje blijft pielen. Dan zit je veel voorover en dat komt de ontspanning niet ten goede.

Maar goed kunnen zitten en werken is bij mij ook erg afhankelijk van de omgeving.

Borderlands 3 is leuk!

Jààààààààààh, daar ben ik nogeens optijd bij! Het spel is 13 september 2019 uitgekomen. Zoals eerder gemerkt blijken kinderen wel eens invloed op je prioriteiten en dagindeling te hebben, of je het wil of niet. Borderlands is een serie waar we al lang fan van zijn. Borderlands 1, 2 en de Pre-Sequel hebben Iris en ik alledrie samen uitgespeeld. De Pre-Sequel hebben we zelfs samen met Tom en Catharina uitgespeeld. Dat was echt genieten. Het is een leuke actiegame met veel domme korte snelle humor en leuke (debiele) verhaallijnen.

Sorry voor alle RSS abonnees! Groot onderhoud gepleegd..

Sorry voor iedereen die zojuist een RSS bom heeft gehad ( RSS is een manier om sites die je leuk vindt te volgen en je erop te abonneren, ik heb groot onderhoud aan de site gepleegd. Ik heb veel tags aangepast, oude smileys en zelfs Mambots (smileys systeem voor mijn oude Joomla site van zeer lang geleden) opgeruimd en een hele hoop oude troep weggehaald uit mijn oude pagina’s (de content gelaten, maar betekenisloze stuurcodes etc).

Dus, sorry als ik je reader in een grote puinhoop heb veranderd!

Fototoestel voor Aeron

Voor Sinterklaas hadden de jongens een “fototoestel” van Paw-patrol gehad. Het was een plastic vierkant doosje met een druk-knop. In werkelijkheid was het helemaal niets meer. Beiden maken er toch veel gebruik van. Er wordt wat af gefotografeerd met dat ding, al tijden. Ze blijven het leuk en interessant vinden.

De laatste tijd begint dat bij Aeron wat te verschuiven: Aeron vraagt steeds vaker om onze telefoon om een foto te maken. Ook wanneer we zijn wandelen als hij wat ziet. Deze interesse houdt al lang aan, dus ik had maar eens besloten die een kans te geven.

Killjoys - Wat een heerlijke serie!

Wat een vette TV serie zeg, we hebben hem bijna uit: Killjoys. Hij valt in de categorie Space-opera denk ik. Een drietal bounty hunters en hun ruimteschip met een nogal ontwikkelde AI werken in een systeem met 4 planeten voor de RAC. De RAC is een space-agency die opsporingsbevelen of zelfs “Wanted: Dead or Alive” opdrachten uitgeeft en de orde bewaart.

Reactie-systeem toegevoegd

Een nieuw reactie-systeem! Ik heb voortaan een zelf-gehost reactie-systeem dat nergens wat naar toe zendt, beter met de privacy is en alle populaire manieren van inloggen (om spam tegen te gaan) ondersteund. En wil je niet inloggen dan kan je zelfs op basis van je emailadres een comment plaatsen, je krijgt dan een sleuteltje via de email. Maar ik denk dat de meesten lekker hun facebook, twitter, github of gmail account zullen gebruiken omdat je dan geen key hoeft te copy-pasten 😊. Vooralsnog is anoniem (alleen je naam geven) ook nog mogelijk, maar dat gaat uit wanneer de spam-bots mijn site weer gevonden hebben.

Het is altijd jammer wanneer mensen niet inhoudelijk kunnen reageren of een korte reactie kunnen achterlaten op een blog. Ik had daarvoor Disqus genomen, die leek goed en eenvoudig te implementeren, naast dat hij veel op het internet gebruikt wordt. Toch merkte ik helaas dat het voor veel mensen een drempel was, naast dat hij vaak ook gewoon niet werkte. Dat maakt de site echt wat minder levendig en toegankelijk.

Restic backup (vaarwel CrashPlan en dááháág Duplicati)

Een hele tijd geleden alweer is CrashPlan ermee opgehouden. Dit was een perfecte backup-dienst. Het lidmaatschap was goed betaalbaar en de software meer dan fatsoenlijk. We hadden een family-plan, dat wil zeggen een gezins-abonnement en gebruikten dit met veel plezier.

CrashPlan

Dit was een serieus probleem voor mij en heel wat anderen toen ze lieten weten dat ze gingen stoppen met de consumentenmarkt. Dat deed goed pijn! Hoe nu verder dan? Het eerste probleem werd het “Waar” en het tweede probleem werd het “Hoe?".

Vakantie achter de rug: wandelen

Dat was hem, de vakantie. Een week lang vrij met zijn allen thuis. Eigenlijk waren er dan ook maar 2 opties:

  1. Thuis dingen doen
  2. Wandelen in een rustig niet zo populair natuurgebied (je wil toch andere mensen nog vermijden).

Gesprekken met Aeron

Hier wat recente gesprekjes met Aeron.

Aeron jarig

Toen was Aeron jarig! Wat een heugdelijk moment: 4 jaar! Eindelijk al die dingen die hij zo graag wil gaan doen. Scouting, basisschool, een groot kinderfeestje, de familie. Maar helaas, zoals menig kind is zijn verjaardag door Corona wat soberder geworden. Natuurlijk hebben vele kinderen dit nu, jammer. Maar gelukkig hebben we er een leuke dag van kunnen maken, geholpen door veel leuke mensen!

Ochtendritueel en kloklezen

Iedere morgen komt Aeron om 7:00 uur naar onze slaapkamer, want dan staat zijn “klok” op het zonnetje. Dat is het signaal dat hij uit zijn bed mag! Hij komt ons dan vertellen dat hij wakker is, dat het zonnetje er is en dat het buiten licht is. Dat alles vertelt hij in de deuropening, met zijn armen vol knuffels welke hij bij heeft om de wereld vrolijk te stemmen. Deze zijn bedoeld als volgt: Aeron heeft een duidelijk vooropgezet idee van wie welke knuffel toegewezen krijgt.
Na de toespraak komt hij deze geven. Wanneer we de toegewezen knuffel hebben aangepakt komt hij er bij liggen. Soms lief bij mij, soms lief bij Iris. Meestal houdt hij dat circa 5 minuten vol voor hij naar beneden wil.

Maasduinen, even eruit!

Na weer braaf een hele week binnen gebleven te zijn was ik wel echt even toe aan wat anders! Dus zijn we lekker vroeg naar de Maasduinen geweest. Het werd nog snel erg warm, best lekker! De geur van het naaldbos, de hei en het stuifzand doet dan behoorlijk goed 😎.

Dit keer was anders dan onze normale wandelingen. Aeron liep niet achteraan te balen of hoefde niet getild te worden. Hij vond alles leuk en interessant en had 1001 vragen over alles. Er waren veel Citroenvlinders welke soms ook tegen Aeron aan fladderden, of zelfs zijn hoofd of schouder gingen zitten.
We deden alsof het telkens dezelfde was die tegen hem aanbotste of bij hem kwam zitten, zodat Aeron overtuigd was dat hij een vlindervriendje had! Dat maakte de aandacht voor deze vlinders nog veel groter. Hoogtepunt was dat Aeron op afstand de struiken in riep waar we woonden (“in een huis bij Oma in de buurt!") zodat ze eens konden komen spelen 😁, dat was echt heel grappig en lief.

Fotoblog: Kok Aeron maakt pannenkoeken

Kok Aeron heeft pannenkoeken voor de lunch, in #sligro tenue

Mogen we naar de Torteltuin?

Soms heb je net niet in de gaten hoe diep het water eigenlijk is met kinderen 😅.

In Pluk van de Petteflet heb je de Torteltuin. Hier zit het vol met pratende beestjes, zoals een muizengezinnetje (papa, mama en zeven baby-muisjes), duiven, egels, kikkers etc. Het is een verwilderd stukje bos achter de Petteflet. Deze wordt in het boek bedreigt: er is een Parkmeester gekomen die een plan aan het maken is om het bos weg te halen, de bomen om te zagen en er tegels en beton te leggen.

Dit is gróót onrecht. Er woont bijvoorbeeld een gezinnetje muizen en daar lijkt de Parkmeester niet bepaald van onder de indruk. Als Pluk hem vraagt rekening te houden met deze muizen bijvoorbeeld, wordt hij vierkant uitgelachen. Dit zat Aeron duidelijk dwars bij het voorlezen. We hebben hier bij stil gestaan en we waren het er samen over eens dat we hoopten dat Pluk het kon oplossen. Het licht mocht uit en Aeron gaat slapen.

TV op

De jongens zijn beiden redelijk op en willen nog Sesamstraat op TV kijken. Ik besluit “grappig” te zijn en zeg tegen de jongens: “Sorry, de batterijen zijn, op, geen tv vanavond!…” en maak me klaar voor de explosie.

Ze kijken me allebei suf aan en Aeron zegt: “Oh, dan kijken we wel op de tablet”.

Wat een blindganger 😅, ze zijn echt al iets te wijs…

“Of maakte je een grapje papa?”
“Ja, dat was een grapje 😄”
“Ik vind grapjes grappig…”

Ikea bed

Afgelopen weekend was het weer zo ver. Voor de zoveelste keer als naïeve goedgelovige sukkel weer in de toverwereld van Ikea beland. Dit keer gesponsord door het praktische inschattingsvermogen van Iris overigens… Elias begint langzaam aan een beetje zijn bedje uit te groeien. Het kan nog wel een tijdje, maar je merkt dat hij ook wel heel graag op Aeron zijn bed zou willen liggen (demonstreert hij regelmatig). Tijd om eens een groter bed aan te schaffen dus!

Iris had al snel besloten dat hij gewoon dezelfde kreeg als Aeron. Aeron heeft een normaal bed, met 2 rijdende lades eronder (nu ja, meer 2 bakken met wieltjes) en een poef om op te zitten en voor te lezen. Leek me prima, dus mijn vaya con dios gegeven.

Fotoblog: Vliegtuig-doos

Dit vliegtuig vertrekt, handen binnenboord svp! #kinderen #doos 😄

Starcom: Nexus

Ik heb altijd al erg veel van space games gehouden. Wing Commander: Privateer, Freelancer, Star Control II, X3 en vele andere heb ik erg veel tijd in doorgebracht. Ik kon altijd erg genieten van het verkennen, de vrijheid en de stress. Naast mooie dingen ontdekte je vaak ook problemen.

De spellen kennen meestal een economie waarmee je tegen toenemende risico’s ook toenemende beloningen kan krijgen. Meer middelen leidt tot grotere schepen en betere wapens.

Bij het upgraden van je schip loop je meestal ook tegen een micro-economie aan: heeft je schip wel de batterijkracht om die dikke laser af te vuren? Of moet je schip na twee missers tien minuten opladen om nog een salvo af te vuren? 😬
Dat kan stressvol zijn wanneer je in gevecht bent! En die machtige rakketwerper met zulke krachtige rakketen dat je er eigenlijk maar 2 kan betalen en je jezelf naar faillissement voelt glijden bij ieder schot dat je lost..

Lekturama luisterboeken

Nu we bijna 2 weken thuis zijn door Corona (verkoudheidsverschijnselen gehad en Brabander), gaat het allemaal best nog wel prima. Natuurlijk is het verre van ideaal dat thuis werken, maar we redden het wel, er zijn ergere dingen te bedenken.

Voor de kinderen is het wel pittig. Alhoewel ze in de tuin kunnen en wel actief zijn, zitten ze toch ook thuis gevangen. Dat met ouders die ook proberen tussendoor werk te verzetten en die af en toe ook streng kunnen zijn. Het is moeilijk je te gedragen wanneer je weinig andere kinderen ziet en je speelgoed wel een beetje bekend is.

Ik herinnerde me dat ik boven nog een doos met oude boeken heb liggen, afkomstig van de verhuizing van mijn moeder. Daarin zaten ook Lekturama luisterboeken. De casettebandjes zijn we natuurlijk al lang kwijt, verder vraag ik me ook af waar ik ze op af zou moeten spelen… 🙄

Fotoblog: doorwerken bij de tv

Zelfs onder het TV kijken werkt hij door! 😎

Fotoblog: In-House kok

Het fijne aan thuiswerken is dat onze in-house top-kok af en toe wat komt brengen. Hier komt hij een zojuist zelf gemaakt appel-cakeje brengen. Let wel op de stukken eruit: de kok moest 2 verdiepingen omhoog en het is zo lekker dat er hier en daar wat steekproefjes gehouden zijn… 😋

Met ON2IT op visite bij Thor!

Thor is een studievereniging van de TU/e. Deze zijn zeer actief. Ondermeer op CampZone zijn deze altijd duidelijk en goed vertegenwoordigd. De laatste jaren dan ook als Field Admins, een erg leuke toevoeging.

In het dagelijkse leven werk ik bij ON2IT. ON2IT is een Zero Trust Innovator, ofwel zeer actief in de cybersecurity. Wij zijn een relatief wat kleiner bedrijf, zeker tegen de ultra grote consultancy clubs om ons heen. Toch hebben we een groot en indrukwekkend klantenbestand. We bieden kennis en meerwaarde die gezien wordt en gelukkig worden we veel gevraagd!

Werven daarentegen gaat wat lastiger: De grote clubs staan overal bizar groot vertegenwoordigd met een reclamebudget en wervingsbudget waar je u tegen zegt. Daar wil je eigenlijk geen wedstrijdje tegen doen. Dan heb je niets en is de portemonnee zo leeg.

Voor het eerst naar Scouting!

Vandaag ging Aeron voor het eerst naar de Scouting. Hij mocht gaan kijken en meedoen bij de Bevers. Iets waar hij al een tijd naar uitkeek, alhoewel hij het niet helemaal begreep. Maar: buiten spelletjes doen met andere kinderen leek hem wel wat 😄. Nu het vandaag dan zo ver was ben ik Aeron weg gaan brengen. Wel een beetje raar en spannend: hij komt er voor het eerst, kent er niemand en ik laat hem direct achter.

Verjaardag, diploma, kippen, pond, uitkijktoren en wasstraat

Ja, met zo’n titel kan ik de blog eigenlijk wel kort houden 😋. Het was een goed gevuld weekend.

Zwemmen en de verjaardag van Vesper

Eerst begonnen we met zwemmen op de zaterdagmorgen, dat is vaste prik. Het was vrij zwemmen en dit keer heb ik op aanwijzing van de juffrouw met Aeron in het diepe dingen van de bodem opgedoken. Vond hij erg spannend, maar hij was er ook erg mee in zijn nopjes dat het hem gelukt was. Verder was het leuk om een keer tegelijk met Elias in het water te liggen!

Na het zwemmen was het snel door naar Utrecht waar Vesper haar verjaardag vierde voor de familie. Het was erg gezellig en Vesper had erg veel leuke cadeaux gehad. Ondermeer een felbegeerde Paw Patrol auto (bovenaan dit stukje). Voor Oma is een nieuwe foto van de kleinkinderen gemaakt (vinden we natuurlijk allemaal leuk).

Boekenlegger

Zoals in het eerdere artikel beschreven zijn we druk met Pluk van de Petteflet. Het loopt best leuk: Aeron heeft veel onthouden van de film en anticipeert vaak op wat komen gaat. Wel gaat dit vaak nog gepaard met grote verontwaardiging en boosheid, wanneer mevrouw Helderder het torenkamertje van Pluk afpakt bijvoorbeeld. Maar hij kan er ook leuk over praten en zijn mening geven onder het voorlezen waardoor het ontspannen genoeg blijft.

Geen zwemmen, geen optocht, wel zwemmen

Afgelopen weekend liep anders dan gepland! Dat heb je ooit zullen we maar zeggen. Allereerst vierden we de verjaardag van Dickie op zaterdag. Dickie werd namelijk 6!
Gezien het carnavals-weekend was, konden de kinderen en volwassenen dan ook verkleed komen. Het werd erg gezellig en het was een goed feestje. Er was veel gebak en snoep en er werd leuk gespeeld. Aeron heeft nog uitgebreid gedanst met nichtje Julia en was ook duidelijk blij dat Opa Dick en Oma Astrid er waren, want hij is een hele tijd bij Dick gaan zitten en de geopereerde voet van Oma was maar wat interressant 😄.

Ei-pannenkoek

Ik zit boven te studeren als de telefoon gaat. Aeron mag blijkbaar met mama’s telefoon even videobellen: Ik: “Hoi Aeron, wat is er?" Aeron: “Papa! Kom snel naar beneden! Ik ben ei-pannenkoeken aan het maken!" Dus, dat u het weet: Omelet is uit, ei-pannenkoek is in!

NikHef en Amsterdam

Het was alweer een tijdje geleden, dus was het hoog tijd om met Stefan en Tristan te gaan eten. Eten is een comfortabele manier van elkaar weer eens spreken en als je Tristan bij hebt bijzonder comfortabel. Hij heeft altijd wel een tent in zijn hoofd waar we eens moeten eten. Het was dan ook erg leuk om elkaar weer eens te zien, het was toch weer even geleden. Extra zo omdat Tristan onder de radar verdwenen was omdat hij en naar Italië geweest was om voor NikHef vette dingen te doen en een projectje had waar hij niet over kon praten.

Verjaardagfeestje Vesper

Afgelopen zaterdag vierde Vesper haar vierde verjaardag alvast met de kinderen van hun mama-appgroep. Iris had open dag op school waardoor ik met Aeron ging. Elias bleef bij Opa en Oma omdat hij een middagslaapje doet nog.

Joost en Myrte hadden voor de gelegenheid een gymzaal gehuurd, nadat ze gehoord hadden hoe tof dit met de buurtvereniging was geweest. Het stelde volgens mij dan ook echt niet teleur. Gymzalen, daar is iets mee: Vanaf arriveren speelden alle kinderen op standje 11. Na 3 uur extreem energiek vol gas rondgestormd en gespeeld te hebben was bij veel kinderen de teleurstelling groot dat we gingen stoppen 😋.

Een week in het teken van Pluk van de Petteflet

Eigenlijk is dit een heel bijzonder boek. Welke Nederlander kent het niet? Ik voelde me dan ook erg vertrouwd en verbonden met Annie MG Schmidt en onze Pluk. Het takelwagentje, de duif Dollie, de Stampertjes met hun frietjes en apenketting, het lange paard van de majoor en zelfs Zaza de kakkerlak.

Toen ik op Netflix zag dat Pluk een film heeft, uiteraard voor alle leeftijden, was dat dan ook meteen iets wat ik maar al te graag met de jongens zou delen. Ik verheugde me erop om deze samen te gaan kijken en afgelopen weekend was het dan zo ver: Zaterdagavond na het eten, tijd voor Pluk!

Centjes verdienen en paraplu's

Zondag had ik het gevoel dat ik voor het eerst echt gepakt werd door Aeron…

Afgelopen weekend moest ik nog wat werk verrichten. Vind ik altijd een beetje vervelend voor de kinderen, maar je komt er niet altijd onderuit. En wachten tot je ‘s avonds uitgeblust de kinderen op bed hebt liggen, dat valt nog wel pittig. Dus dan liever ‘s middags even een paar uurtjes terwijl Elias slaapt en Iris even met Aeron speelt. Maargoed, je vertrekt toch een beetje schuldig. Je gaat dus toch een beetje opgelaten naar boven.

Wordt dit gelezen? - Bezoekers aantallen (ja dus)

Deze site heeft nooit een doel gehad, ik dump hier al sinds 2003 “lief dagboek”-achtige artikeltjes op en vind het altijd erg leuk om dat te kunnen terug lezen. Nog leuker is het als iemand het leest en reageert. Maar dat hoèft niet 😄.

Zeker met de lange tijd dat het geleden was dat ik wat geschreven had en het eigenlijk verdwenen bloggen had ik hier duidelijk ook geen verwachtingen bij. Blogs bestaan nog wel, maar dan zijn ze specialistisch en pro. Het “maar wat” bloggen zie ik helaas vrijwel niet meer. Jammer, want ik vond het altijd leuk om een rondje blogjes van vrienden kennissen te doen. Dit is vervangen door de snelle berichtjes op de social media. Prima natuurlijk, maar daar is zoveel dat je soms de echte updates van elkaar mist. Dat vind ik soms wel jammer..

Brinta bij het ontbijt

Aeron ontbijt graag met Brinta. Hij vindt het leuk om het met zijn moeder te maken en ze kunnen er alletwee van smullen. Ik snap echt niet waarom, ik denk dat er weinig smerigere dingen verzonnen zijn. Soms kan ik een rilling bij die gruwel niet onderdrukken.

Ook deze morgen zit Aeron met Pingu op de tv (zondagmorgen mag het ontbijt bij de TV!) en Brinta voor hem op tafel.

Grappige nieuw serie: Avenue 5

Sinds vorige week hebben Iris en ik een nieuwe serie gevonden welke we zeker blijven volgen: Avenue 5.

Deze serie gaat over een luxe space cruise, zo’n 40 jaar in de toekomst. Onder leiding van kapitein Hugh Laurie (voor velen ondermeer bekend als de dokter uit de ziekenhuis serie “House M.D.") komt deze luxe cruise in wat problemen terecht. Vervolgens ontstaat een wat ongemakkelijke ontdekkingsreis tussen commercie, roeien met de riemen die je hebt, belangen, verantwoordelijkheid en automatisering. Vraagstukken die bijzonder van deze tijd zijn met de toenemende autonomie van Tesla’s etc. Dingen die je je eigenlijk wel al te goed kan voorstellen, hoe absurd gebracht ook.

Leuk weekend! Hisse Kwis en Rowwen Hèze

Dat was een mooi weekend! Het stond in het teken van 2 zaken: De uitslag van de Hisse Kwis en een optreden van Rowwen Hèze.

Scheet geluiden

“Pffffffrrt Prffffrt! Pfrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrt! Pffrrrrrrt pfrrrrrrrrrrrrrt!"
“Pffrrrrrrrrrt! Pffffffffffffrrrrrrrrrrrttttt, Pffrrtt!"

Game Quiz met Duh: Player 1

Duh-Events had besloten om Player 1 te sponsoren met een prijs. Player 1 belooft de grootste gaming quiz van Nederland te zijn:
40 teams, 170 deelnemers, 4 game-battles, 5 rondes, 1 finalespel en 18 teamprijzen. Kortom, het wordt een avond om niet snel te vergeten.

Daarmee adverteerden ze. Klinkt leuk right? Omdat Duh bijdroeg mochten we dus ook met een team inschrijven. Snel vormde zich een groepje: Stefan, Tom, Chris, Jean-Pièrre en ik. Jeroen wilde ook mee, maar was helaas verhinderd.

Einde fopspeen-terreur

Het afgelopen weekend was op en top genieten. Aeron was ondertussen al 5 dagen ziek met flinke koorts. Daar hebben we net antibiotica voor gerkegen. Vervolgens is Elias ook ziek. Lachen zeg, met 2 zieke kinderen na een week gebroken nachten het weekend in! 😓 Vrijdag op zaterdagnacht besloot ik om met Elias op zolder te gaan slapen. Zo kon Iris wat slaap inhalen en pakte ik eens een slechte nacht mee.

Gestopt met Duh-Events

Mjah. Dan dan een erg grote wijziging in mijn leven: Ik ben gestopt met Duh-Events. Een moeilijke keuze, maar wel een noodzakelijke. Na ruim 20 jaar aan de evenementen van ons en van anderen gewerkt te hebben is het tijd om andere keuzes te maken.
Met twee zoontjes, een leuk drukke baan en nog steeds de wens om te leren (dus zelfstudie) is het een opgave om alles te blijven combineren. Je komt steeds meer in tijdgebrek, waarbij je eigenlijk alles wat je doet met te weinig aandacht doet of in ieder geval minder dan dat je eigenlijk zou willen.
Idealiter doe je meer dan dingen drijvend houden, maar maak je stapjes vooruit. Dit hebben we met de evenementen overigens altijd wel aardig gedaan: Ze draaien aardig autonoom en ik denk dat iedereen behoorlijk efficiënt is geworden in het uitvoeren zijn of haar taken.

Ik vond voor mezelf dat ik hier steeds meer moeite kreeg om te blijven realiseren wat ik deed, mee te veren met extra noodzakelijkheden en de vakantiedagen die erin moeten te besteden (gemiddeld zo’n 18 van de 24 dagen die ik heb).
Toch wil ik daar juist veel toevoegen. Bouwen aan de relaties, ontwikkelingen en het werken aan nieuwe en bestaande sponsors. Ik wil werken aan de systemen om de boel te organiseren, ik wil nadenken hoe het met de vrijwilligers beter kan en daar dingen voor bouwen. Ik wil meer aan de techniek doen en geautomatiseerde oplossingen vinden voor problemen waar we tegenaan liepen. En juist die dingen doe ik steeds minder omdat ik het niet red.

UniFi statistieken met UniFi-Poller

Een tijdje geleden heb ik eindelijk mijn netwerk thuis vervangen. Ik had vaak een wat wisselende Wi-Fi en wilde een een stap naar wat meer eenvoud all-in maken. Het zorgt voor een site configuratie versus een client configuratie en als je de aparatuur homogeen van UniFi maakt dan levert het een mooie map en inzichten op.

Na installatie zag alles er meteen vet uit. Alles is even prachtig en gelikt en je komt heel snel heel ver. De learning-curve is vrijwel niet aanwezig. Heerlijk 😄.

De volgende stap was de apparatuur opnemen in mijn monitoring en statistieken omgeving. En daar kwam ineens een stuk deceptie: UniFi heeft op de nieuwste apparatuur SNMP gewoon weggehaald 😓. Dat is echt een vreemde en onverwachte teleurstelling uit zo’n prachtige spullenboel. Ze vinden denk ik dat je genoeg moet hebben aan wat ze je standaard leveren?

Gelukkig vond ik online een stukje techniek dat toch weer voorziet in de inzichten die ik wil hebben!

In de categorie hilarisch slechte series: Medical Police

Wow. Wow, wow, wow. Wow!

Dat is wel een beetje wat er door je hoofd gaat als je deze serie op Netflix zit te kijken. Mijn vader zei wel eens “Als je verliest, dan moet je voor zwart gaan”. Het lijkt erop dat deze serie dat als uitgangspunt heeft genomen: Een wereldrecord slecht breken.
Vincent gaf me deze tip op werk. Hij gaf aan dat hij het aan had gezet om met de familie een medische detective te kijken, dat leek ze leuk. In plaats daarvan heeft hij vol verbazing een aantal afleveringen gekeken.

Schuine muur

Aeron zit op de wc op de badkamer en ik zit erbij te wachten:

Aeron: “Papa, waarom is de muur schuin?"
Steph: “Dat is het dak Aeron."
Aeron: “Waarom moet daar dak? Mag het niet open?"
Steph: “Euh, nee, dan regent en waait het binnen op de badkamer."
Aeron: “Ja, en dan kunnen de vogels en muggen ons opeten!"
Steph: “Maar, vogels eten toch geen mensen???"
Aeron: “Nee, die eten vieze bessen! Die zijn heel vies."
Steph: “Ja, dat klopt, die kunnen wij niet eten."
Aeron: “En ze kunnen vieze druiven eten. Die kunnen wij niet eten. Die maken wij schoon met water met mama. Dan wel."
Steph: “Ja, wij eten wel schone druiven."
Aeron: “Ik vind dit eigenlijk een heel gek verhaal."
Steph: “Ja, snap ik…"

Chillax! Het is weekend!

Jeetje, legt mijn vader nou zijn voeten op tafel? Dat mag toch niet?
Mama lijkt het ook niet te waarderen…
Hmmmmm. Hoe zou dat werken?

Eindelijk slaap!

Zoals ik in een eerdere post schreef heeft Elias buisjes gekregen en is zijn neus-amandel geknipt. Dat is nu bijna een week geleden.

Natuurlijk was er na-pijn en groot ongemak, buiten dat het geheel natuurlijk erg indrukwekkend is voor een anderhalf jarige. Hij snapt niet wat er gebeurd is en het waarom is ook echt niet aan hem besteed. Hij kan nog niet praten, dus ook geen redevoeren! Toch hersteld hij natuurlijk vlot en beginnen de eerste effecten merkbaar te zijn.

Kinder-weekend!

Dit weekend stond in bijzonder hoge mate in het teken van kinderen! Zaterdag kwam nichtje Vesper logeren, iets waar Aeron al erg lang naar uit keek! Hij was namelijk een flinke tijd geleden daar uit logeren geweest en dat was erg gezellig! Gezien de leeftijden nogal tegen elkaar aan zitten, is de klik nogal groot. Bij Vesper slapen was dan ook de eerste keer dat Aeron buiten Opa en Oma bij iemand bleef!

Helium Vola - Wat een bijzondere muziek!

Over de jaren heb ik een enorme muziekverzameling opgebouwd. Van jongs af aan gaf ik erg veel van mijn zakgeld en inkomsten uit aan muziek. Iets dat mijn vader ook wel deed.
Ik had dus zeker geen Spotify nodig en vond het ook alles behalve geweldig na het meermalen geprobeerd te hebben. Spotify was iets waar ik toch maar moeilijk aan kon wennen. Omdat het op sommige punten rijk in variatie is, op andere punten nog steeds mijn favoriete nummers niet heeft. Of op mijn favoriete CD’s om een volslagen onbekende reden enkel 1 nummer mist (uiteraard de mooiste!).

Natuurlijk ook door de vele manieren waarop het stuk is of de interface allemaal bugs heeft. Dingen waar overigens nooit iemand anders last van lijkt te hebbenen mensen me onbegrijpend aankijken. Gelukkig ken ik Rob (die de hobby muziek meer dan een beetje deelt!), die deze dingen ook spot en bevestigt. Voor mij heel fijn, ik ben dus niet gek 😉.

Elias krijgt buisjes

Vandaag hadden we een dagje vrij, Elias moest naar het ziekenhuis om buisjes te krijgen. Aeron ging gewoon naar de opvang, zodat wij de hele dag met Elias op pad konden.

De dag begon net wat vroeger dan anders, gezien we er om 8:15 uur moesten zijn. Dus om half 8 alles op orde hebben en de weg op. Iris ging meteen met Elias door, ik ging eerst Aeron weg brengen. Aeron had erg veel begrip voor de situatie, gezien hij zelf ook al een keer geopereerd is. Hij was vooral blij dat hij zelf niet nog een keer hoefde nu 😅.

Te huur: Waterzoekers

Te huur, 2 waterzoekers. Ze zijn duur en omslachtig in het onderhoud, maar ze zijn opvallend grondig!

Vroeger stuurde men waterzoekers op pad met een wichelroede om water te vinden. Dit was een belangrijke taak! Zonder waterleiding waren we aangewezen op waterputten. Waterputten zijn een stuk zinvoller als er ook ècht water in zit… (Neem ik aan tenminste, ik heb het niet geresearched.)

Later kwam er steeds meer apparatuur beschikbaar. Seismologisch, maar ook andere technieken. Nadeel van die technieken is dat het vaak dure spullen betreft en dat ook het bezitten ervan vaak niet toereikend is: Bij deze apparatuur horen vaak pittige opleidingen en hoog geschoolde mensen om het te bedienen. Anders kan je er nog geen kaas van maken! Helemaal sneu…

Waarom Leo Moracchioli zo'n held is

Vaak zie ik toch wat getergde ouders. Ouders die er wel zat van zijn, maar het accepteren als de ellende die bij kinderen hoort. Ik noem bijvoorbeeld een Bumba: Wat een incoherente blije adhd ellende is dat. Kinderen zitten dat dan te kijken en de ouders zijn actief hun best aan het doen om het te negeren. Ik snap dat niet. Waarom zet je dan iets aan dat je niet waardeert? Hier een extra-gratis parenting-hack.

Bumba

"Koffiethee"

Aeron: “Waarom drinkt mama Koffiethee?”
Steph: “Koffiethee?”
Iris: “Thee uit een koffiemok…”
Steph: “Ah…”

Koffiethee

Nieuwe site! En welkom terug aan mezelf (of iets dergelijks...)

Zoals wellicht al een beetje opvalt, ik heb een nieuwe site! Ik betaalde al lang voor een gehostte site omdat mijn WordPress site uit zijn jasje was gegroeid. Daarnaast was hij te traag met renderen om hem zelf te hosten. Tijd voor wat anders dus!

Takenlijstjes! Getting things done met Microsoft To-Do!

Omdat ik altijd met veel bezig ben, meer dan waar mijn geheugen toe bereid is aan bij te dragen, is het in mijn leven erg belangrijk om mezelf te organiseren. Ik houd bij wat ik nog moet doen, wat ik beloofd heb en met wie ik wat nog zou willen doen.

Dat is een serieuze aangelegenheid voor me: doe ik dat niet doeltreffend dan ga ik een slechte tijd tegemoet. Je mist overal de bal, telkens zit je er naast of ben je te laat en altijd teleurstelling. Je ligt ‘s nachts wakker omdat je voor morgen probeert te onthouden wat je zojuist te binnen schoot.

Dat was CampZone (20)17

Leeg veld

Woensdagmiddag vertrok ik bij de afbouw van CampZone. Stefan bleef er nog een uurtje of anderhalf bij om te zien dat ook P&G, die enkel nog wat inpakwerk hadden, ook prettig naar huis vertrokken. Dat bleek anders uit te vallen, dus zij vertrokken pas om 21:00 uur ofzo :(. Maar daarmee is het wel weer allemaal succesvol afgerond. Wat een onderneming blijft het toch. Ieder jaar zie ik er enorm tegenop. Het is een hele bak werk met iedere dag hectiek. Dan ook Aeron er ondertussen bij en een vouwwagen. Zoveel dat moet gebeuren en zoveel dat mis kan gaan. Sommige dingen moeten we ook echt ter plaatse bekijken, omdat je op voorhand niet eens goed in kan schatten wat je ermee wil doen.

Beginnen met Python - Hoe dan?

Tutorials bij Guru99

Zoals de meesten van jullie ondertussen wel zullen weten, vind ik het erg leuk om in mijn vrije tijd (de laatste tijd helaas erg spaarzaam) te programmeren. Programmeren is een vaardigheid die ik nooit heb gehad, iets wat ik altijd jammer heb gevonden.

Een zoontje - de eerste 9 maanden review

Ondertussen ben ik ongeveer 9 maanden vader. Dan zou je kunnen zeggen dat je wel aan de eerste product review toe bent. Wat zijn de plussen, wat zijn de minnen, hoe bevalt het bezit en hoe is de prijs/kwaliteit verhouding? Ik begrijp dat jullie nu al meteen denken: lekker verhaal en goed onvolledig dus. Dat snap ik, want ik sla hier de “unboxing” over. Maar dat is bewust! In dit geval kan ik daar enkel minnen bij noteren, dit was verder geen positieve ervaring. Eén waar ik niet graag aan terug denk. Het inpakken daarentegen was verder wel redelijk gezellig, maar ook daar gaan we verder niet op in. De bezorgtijd was vervolgens ongeveer 9 maanden, maar ik begrijp dat dat overal zo’n beetje hetzelfde is. Kortom, ik vermijd enkele onderwerpen maar zal proberen er verder redelijk open en transparant over te zijn. Toen ik op de familie-app vertelde dat ik een review over mijn zoontje aan het schrijven was, reageerde Joost, mijn zwager, direct met zijn review voor zijn dochtertje: “Dodelijk vermoeiend, je word gek van de notificaties ‘s nachts die je niet uit kan zetten en de dlc is schijtduur en verplicht - 4.5/10” Deze review is erg waar, maar ik schrijf er toch wat meer over :).

Vette nieuwe serie: Dirk Gently

Tjonge jonge jonge. Wat een toeval! Al helemaal als je kijkt waar deze serie over gaat. Laat ik eerst stil staan bij de originele schrijver van Dirk Gently. Dit is Douglas Adams. Een naar mijn mening bijzonder grappige science fiction schrijver welke ondermeer The Hitchhikers Guide to the Galaxy geschreven heeft. Dit boek heeft het op zijn minst tot internet-meme geschopt: all die don’t panic plaatjes komen van deze boekenserie of de verfilming: Van deze schrijver, die al een tijdje dood is, heb ik denk ik alle boeken gelezen.

BrainDead: Een onverwacht grappige serie

Deze week logeert Rina bij ons, omdat ze heeft besloten stage te lopen bij Sligro. Een ontzettend leuke en stoere keuze van haar om te doen! Het is wat dat betreft ook wel een mooie week geweest, zowel bij Sligro als thuis. Het nadeel als er iemand een week blijft, is dat je samen ook achter de TV terecht komt. ‘s Avond heb je natuurlijk wel zin om iets te kijken.

Onze aanwinst: Aeron

Ondertussen is Aeron bijna 3 weken bij ons. Het zijn een indrukwekkende eerste 2 weken geweest! Overigens, voor wie het zich afvraagt: je spreekt Aeron uit als Aaron. Een ouderwetsch Nederlandse verlengletter, als in Oirschot, Oisterwijk, Waerde etc. Na een dag of 3 na zijn geboorte mochten we het ziekenhuis verlaten. Aeron begon langzaam aan een beetje te eten en we mochten thuis verder. Super nieuws en we konden niet wachten om thuis verder te gaan.

Even van de baan... Nieuwe dingen in het leven

Het is weer even geleden dat ik hier geblogd heb. Ik ben de site niet vergeten, echt niet. Ik mis hem ook vaak, het is altijd fijn om hier even wat te schrijven, of zelfs om even terug te lezen. Maar het is een beetje druk geweest. Waarmee dan? Nou, er staan een hoop veranderingen op stapel en zijn ondertussen ook gebeurd. Dingen waar je blij van wordt, maar die wel even een stukje van je tijd mee nemen.

Rebel Galaxy: Waar komt deze ineens vandaan?

Ik heb lang nagedacht hoe ik deze nieuwspost niet met het woordje “Vroeger” zou laten beginnen. Daar heb ik nu de vorige zin voor gebruikt :). Vroeger had ik een erg gaaf spel. Dat spel heette Privateer ( Wing Commander: Privateer). Ik heb het spel origineel gekocht op diskettes. De doos heb ik nog steeds liggen. Dit spel heeft me een goede proefwerkweek gekost. Het was namelijk vernieuwend en gaaf, je kreeg er geen genoeg van!

Pack4Dreamhack: 2e dag Dreamhack

Ondertussen ben ik al weer een dag op Dreamhack Winter 2015. Met Duh-Events en Intel organiseren we 2 keer per jaar een reis naar dit gigantische evenement, Pack4Dreamhack genaamd. Met 26.000 bezoekers en 10.000 lanners een stevig evenement, waar je als je van gamen houdt toch wel een keer geweest moet zijn. Hier vind je de foto’s van de heenreis. Na de hele nacht gereisd te hebben, kom je heeeel vroeg in de morgen aan.

Een onverwacht gave game: Hacknet.

Een tijd geleden heb ik maar weer eens gezocht naar een leuke opvolger van Uplink. Ik heb destijds zoveel plezier van Uplink gehad dat het echt tijd was voor een goede opvolger. Er is veel te krijgen, maar de meesten geven me toch niet hetzelfde plezier. Tijdens mijn zoektocht vond ik Hacknet. Hij is te koop voor €9,99 op Steam en in de Humblestore. Dat is geen bedrag om het voor te laten, dus ik heb hem maar eens een kans gegeven.

Administratie en motorrijden

Dat was weer een weekend. Eigenlijk de eerste normale sinds CampZone voorbij is. Hij vloog dan ook voorbij. Vrijdagavond wilde ik eigenlijk een hoop doen en vroeg naar bed. In plaats daarvan werd het (veel te) laat omdat ik met Tom even een rondje Sins of a Solar Empire: Rebellion deed. Tot mijn grote verbazing werd ik vanuit een zeer comfortabele voorsprong ineens totaal vernietigd door Tom. Op het eind gaf ik me gedwongen over (ook omdat het te laat was om nog echt een verzet en tegenaanval te proberen doen).

CampZone tinkering / makerspace

Zoals in de vorige nieuwspost al kort aangestipt hebben we dit jaar een toevoeging aan CampZone: een makerspace (oftewel een ruimte om in gezelligheid te solderen). Ik zelf ben de trotse bezitter van een handleiding en alle onderdelen om een 8x8x8 (dat is 512 lampjes dames en heren!) led-kubus te maken. Dit project heb ik al enige jaren liggen. Ik kom er niet aan toe. Aan de ene kant omdat ik het druk heb, aan de andere kant omdat ik er tegenop zie.

Het plezier van CampZone organiseren

Dit jaar ben ik voor de 15e keer op rij een onderdeel van de organisatie van CampZone. Dat is een behoorlijke opgaaf. CampZone is nooit af en je zou eigenlijk op ieder moment tijd kunnen steken in het evenement. Dat is een wat pittig huwelijk. Ja, want je bent wel een beetje veroordeeld. Het is een zware verplichting die veel met zich mee brengt aan werk, verantwoordelijkheden en problemen.

Loonse en Drunense duinen en Sligro motor toertocht

Het was een goed weekend. Zonovergoten en er echt op uit! Vrijdagavond was het slecht weer en onweer. Freddy en Kim op bezoek, samen gegeten en de hele avond gekletst. De volgende dag hadden we besloten een wandeling te maken door de Loonse en Drunense duinen. De wandeling was gepland voor zo’n 6,5 km. Omdat we de route een paar keer verloren is dit een ruime 12 km geworden. En dat, op zo’n hete dag, bleek toch wel afzien :).

Loonse en Drunense duinen en Sligro motor toertocht

Het was een goed weekend. Zonovergoten en er echt op uit! Vrijdagavond was het slecht weer en onweer. Freddy en Kim op bezoek, samen gegeten en de hele avond gekletst. De volgende dag hadden we besloten een wandeling te maken door de Loonse en Drunense duinen. De wandeling was gepland voor zo’n 6,5 km. Omdat we de route een paar keer verloren is dit een ruime 12 km geworden. En dat, op zo’n hete dag, bleek toch wel afzien :).

Op visite in Rotterdam: Sightseeing

Het vorige weekend zijn we op visite geweest bij Ron en Dorien. Dit was veel te lang geleden, dus extra leuk om ze weer eens te bezoeken. Ron en Dorien hadden een wandeling door het centrum van Rotterdam voorbereid. Omdat we de week ervoor zo ver hadden gelopen met Tom, Rina, Freddy en Kim vonden ze dat ze niet achter konden blijven en hebben ze een wandeling van ruim 7km uitgezocht :) Gezien ze er zelf ook nog niet heel lang zitten, zijn ze Rotterdam nog een beetje aan het ontdekken.

Stoppen met het nieuws (rant)

Steeds vaker zie ik mensen het punt bereiken dat ze geen zin meer hebben in de huidige nieuwsvoorziening. De tenenkrommende negativiteit, het gebrek aan nuance of dossier en de domme lompe manier van clickbaiting in de headlines bereikt een steeds groter dieptepunt. Het is niet zozeer het feit dat er negativiteit is in het nieuws, maar meer de totale onbalans in de verslaggeving. Het niet tonen van positieve berichten die wellicht minder “nieuwswaardig” zijn, omdat het niet acuut goed gaat.

Stoppen met het nieuws (rant)

Steph - May 3, 2015 Fijn om te zien dat meer mensen het zo hebben hoor! En ik kan me er wat bij voorstellen, maar ik denk dan ook dat je het grote nieuws toch wel zo gehoord hebt :) Er zijn inderdaad voldoende sites die wat trager maar wel gebalanceerd verslag doen! Robert vE - May 3, 2015 geweldig artikel Steph ! Herken volledig wat je schrijft.

Een lang weekend: Codecombat, geocaching, logeren en genieten

Zoals de rest van het land hadden we het afgelopen weekend een lang weekend. Dit keer zouden we het hele weekend in Zaandam logeren, bij Tom en Rina. Eigenlijk zouden Tom en Rina naar ons komen, maar Rina moest werken, dus keerden we het om. We hebben een gezellig lang weekend gehad, waarin we ook goed genoten hebben van de ontspanning die overal echt nodig was. Tom en Rina hebben zwaar in de studie en het werk gezeten, waar ikzelf ook veel en laat gewerkt heb voor een langere periode.

Ritje Duitsland, het was lang geleden..

Dat was een goede tijd geleden, dat we motor hadden gereden. Na enige start-problemen, de motor kon maar moeilijk wakker worden, besloten we een rondje Duitsland te doen. En het beviel goed, lekker om zo weer eens een dagje te touren. Volgens Maps was het 264 KM, dat zou best kunnen. Wat we vandaag in ieder geval geleerd hebben is dat Duisburg idioot groot is, omdat we daar met de motor doorheen gegaan zijn.

Michiel de Ruyter, een Nederlandse film??

Myrte en Joost stelden voor om naar de film te gaan. Leuk, maar wat gaan we dan kijken? Er draaide niet echt wat, dus dan maar Michiel de Ruyter? Is wel weer een Nederlandse film, maar die zal wellicht toch het leukste zijn van wat er draait. Op deze manier besloten we naar Michiel de Ruyter te gaan. De meesten van ons hadden al wel gelezen of gehoord dat hij toch redelijk scoorde, dus moest kunnen!

Een bezoekje aan RevSpace: hackers en tinkerers

Het is ondertussen weer een aantal weken geleden, maar half december ben ik met Tom en Gerrit naar RevSpace gegaan, een ontmoetingsplaats voor hackers en tinkerers. Iets wat al geruime tijd op de agenda stond (ik zou ondermeer nog bij Bitlair op bezoek gaan) en wat ik ook echt interessant vind. Ik houd wel van frotten. Mijn liefde zit voornamelijk in klieren met software en services, naast eenvoudige soldeerwerkjes of reparaties.

Rijksmuseum, poging 2!

Het was al weer even geleden, onze grote mislukte onderneming naar het Rijskmuseum. Hoogste tijd dus dat we een nieuwe poging gingen ondernemen! Een nieuwe afspraak werd gemaakt (en een aantal keer verzet), zodat we het afgelopen weekend dan eindelijk zouden gaan. We spraken af om dit keer nog een uur eerder te vertrekken en gezamenlijk te ontbijten. Uitgebreid werd nagedacht over hoe we zouden reizen, kaartjes werden op voorhand aangeschaft en zelfs de agenda van de Ziggo Dome werd gecheckt om te zien of we niet weer samen met de Toppers zouden arriveren.

Nieuwe tv-serie: Gotham

Sinds kort volgen we een nieuwe tv-serie: Gotham. Opvallend, want het komt van DC Comics en gaat natuurlijk over Batman. Batman lijkt (sinds de laatste 3 films) de grote uitzondering te zijn van dingen die ik wel leuk vind van DC Comics. Gotham is een serie die zich vóór Batman afspeelt. Deze serie gaat over het ontstaan van Batman en al zijn vijanden. Het gaat hiermee in ieder geval de eerste 8 afleveringen dan ook niet over superhelden of supervillains.

Een weekje Ierland

Redelijk vlot na onze vorige “vakantie” die CampZone heet, zijn we nog eens op vakantie gegaan. Dit is een beetje veroorzaakt door de hoeveelheid uren die ik de laatste paar maanden heb moeten maken op werk. Gelukkig vonden ze het goed, dus heb ik redelijk last minute mijn biezen kunnen pakken. Zoveel kansen hebben we natuurlijk niet, gezien Iris lerares is. En dat is goed bevallen! Dag 1: De reis Op de eerste dag vlogen we ‘s ochtends om 9:30 uur naar Ierland.

The Getaway God (Sandman Slim #6)

Dat was weer eens een heerlijk boek! Ik ben echt een enorme fan van de Sandman Slim serie van Richard Kadrey. Boeken met een extreme snelheid en gewelddadigheid. Het was zo’n beetje boek 3 dat je begon te ontdekken dat er echt een verhaal achter zat. Tot die tijd was het een beetje een one man, one mission verhaal. En dat doet hij gaaf. Grote snelheid, alles vanuit een ik-perspectief, waarin met een bepaalde desinteresse en hopeloosheid alles voorbij raast.

The Getaway God (Sandman Slim #6)

Dat was weer eens een heerlijk boek! Ik ben echt een enorme fan van de Sandman Slim serie van Richard Kadrey. Boeken met een extreme snelheid en gewelddadigheid. Het was zo’n beetje boek 3 dat je begon te ontdekken dat er echt een verhaal achter zat. Tot die tijd was het een beetje een one man, one mission verhaal. En dat doet hij gaaf. Grote snelheid, alles vanuit een ik-perspectief, waarin met een bepaalde desinteresse en hopeloosheid alles voorbij raast.

CampZone en projecten

“Waar ben ik nou helemaal mee bezig” is de titel van deze site. En die is wel van toepassing, gezien het weer een goede tijd geleden is dat ik geblogd heb. Het is dan ook absurd druk geweest. Daar liggen een aantal factoren aan ten grondslag. Op de eerste plaats was het mijn werk. We hebben meer dan genoeg te doen op werk en mijn afdeling moest al stevig aan de bak om het bij te houden.

Bijna Rijksmuseum en motorritje Belgïe

Gezien ik op werk vrijdag vrij heb kunnen krijgen hadden Iris en ik besloten om maar eens een echte motorrit te maken. We gingen eens een keer voor een echte afstand, met overnachting. Dat laatste deel kreeg ik van Freddy en Kim de gouden tip voor: Gebruik de app van Booking.com om een hotel in de buurt te vinden als je het zat bent. Eigenlijk was het de bedoeling om donderdag al met Freddy en Kim te vertrekken.

30 days of books - Day 18: Favorite book based on a game

Ja, lekker dan… Ken ik er? Gelukkig kan Wikipedia de boel weer een beetje op gang helpen. Ik vond de volgende lijst: List of novels based on video games. Ik heb de lijst aandachtig doorgenomen, maar ik spot er echt geen boek in dat ik gelezen heb. Dus deze moet ik skippen. Ik raad je wel aan Daniëlle haar post te lezen, hieronder gelinked. Want ik het het boek niet gelezen, maar het spel is extreem naar en eng.

30 days of books - Day 17: Most beautiful cover-art

Deze ga ik kort houden, ik had dit boek al eerder genoemd. Dit is wat mij betreft het boek Miss Peregrine’s home for peculiar children, geschreven door Ransom Riggs. Dit boek geeft met zijn kaft meteen het beeld en de sfeer van het boek weer. Het boek zit vol met deze foto’ s en maakt er ook super gebruik van. Het verhaal is gebouwd rondom de foto’s zoals ik in de post over dit boek beschreef.

30 days of books - Day 16: A book you wanted to read for a long time, but still haven’t

Ik had eerst het gevoel dat ik hier geen antwoord op had. Maar ook hier wordt ik weer uit de brand geholpen door Goodreads. Daar staan de antwoorden gewoon. Het zijn boeken die ik echt wil lezen, maar telkens verliezen als ik moet kiezen wat het volgende boek wordt. En ze hebben allemaal hun eigen redenen waarom ze doorgeschoven worden. Hier een korte opsomming :) Overlevingskunst: leven met de dood van een dierbare Deze heb ik van mijn stiefmoeder gehad toen mijn vader overleed.

30 days of books - Day 15: E-Reader or a real book?

Ik ben altijd van het papier geweest. De geur en het gevoel van een boek. De mooie kaft. Het rustige mooie van letters op papier. Toch begon ik steeds meer de hinder van boeken te ondervinden. Een enorme boekenkast vult mijn huiskamer. Deze is ondertussen 3 rijen diep en boeken liggen op en onder elkaar in een poging het er allemaal in te krijgen. Dat begint aardig onpraktisch te worden.

30 days of books - Day 14: Most overrated book

Most overrated boek. Die vind ik pas echt makkelijk! Alle Nederlandse lijsters op hier en daar een zeldzame uitzondering na. Boeken die je moest lezen voor je school. Boeken die je literatuur moesten bijbrengen. Ik moet toegeven dat er best veel goede “literatuur” is. Maar meestal lijkt literatuur op groente: Het lijkt een spelregel dat hoe beter iets voor je is, hoe viezer of saaier het zal moeten zijn! “Indische duinen”, “Terug naar Oegstgeest”, “Beemdgras”, “De kip die over de soep vloog”, “Het gouden ei”, “Mijn kleine oorlog” en nog veel meer van dat soort titels.

30 days of books - Day 13: Most underrated book

Dit is ook weer zo’n onmogelijke vraag. Ik kom niet regelmatig met grote groepen mensen bijeen om te bespreken wat ik gelezen heb, waarbij ze dan allemaal boe roepen als ik een boek goed vond. Ik ga dus maar een beetje afbuigen: Welk boek zouden meer mensen moeten proberen en zou wel wat meer aandacht kunnen gebruiken? En dan heb ik wel een titel: Miss Peregrine’s home for peculiar children, geschreven door Ransom Riggs.

30 Days of Books – Day 12: Favorite type of non-finction book

Welke boeken lees je het liefst die niet verzonnen zijn? Ik dacht dat ik hier geen antwoord op had, tot ik mijn boekenkast nog eens goed bekeek. Daar stond het antwoord gewoon in. Boeken met interessante feiten en weetjes blijkt mijn antwoord te zijn. Het liefst zo gevarieerd mogelijk. Ik ben bijvoorbeeld altijd al erg geïnteresseerd geweest in de Vikingen. Niet per se vanuit een geschiedenis oogpunt maar vanuit hun cultuur en gedachtegoed.

30 days of books - Day 11: Favorite series

Mjah, hier worden de vragen ineens wat minder. Ik heb ondertussen al 2 series genoemd die ik erg goed vond: Discworld en World of Watches. Maar ik heb geluk, ik heb de beste serie die ik ooit gelezen heb toevallig nog nergens genoemd: Dune (Duin in het Nederlands). Deze serie is voor mijn beleving bij afstand de beste die ik ooit gelezen heb. De complexiteit van het verhaal, de wisselingen van perspectief en de manier waarop de menselijke conditie benoemd en in perspectief gezet worden is prachtig en slim.

30 days of books - Day 10: A book you really looking forward to

Ook geen makkelijke. Welk boek zou je willen lezen dat nog niet uit is. Vaak ken je die nog niet! :) Maar goed, op zich heb ik hier wel een idee bij: New Watch. Het laatste deel in een vijfdelige serie. De serie heet “World of Watches” en gaat over het gevecht tussen goed en kwaad. Geschreven door Sergey Lukyanenko. Het boek is Russisch en kan zeker niet mee in de Amerikaanse Hollywood serie.

30 days of books - Day 9: Favorite childhood author

Eigenlijk was gisteren al wel een tipje van de sluier: Ole Lund Kirkegaard. Deze man schreef geweldige boeken. Toen ik klein was heb ik ze allemaal gelezen. Wat waren ze allemaal grappig en altijd ondeugend! En zeg nou zelf als je naar de titels kijkt: Frodo: een knotsgekke detective voor kinderen en andere verstandige mensen Nijlpaard in huis en andere verhalen Peer en Maatje Frodo en de andere donderstenen Lutje Giel en andere verhalen Pudding Tarzan Otto is een neushoorn Hodja uit Pjort Albert Orla de kikkerslikker Lutje Giel Deze boeken waren altijd zeker leuk.

30 Days of books - Day 8: Favorite book from your childhood

Wat was mijn favoriete boek toen ik klein was? Deze is best eenvoudig: “ Frodo en de andere donderstenen", van Ole Lund Kirkegaard. Het ging over een jongetje die alle grapjes die zijn stoerdere vriend Siem bedacht ten uitvoer bracht. Zelfs bij zijn eigen leraar. Dat zal ook de hoofdreden geweest zijn dat ik dit zo geweldig vond. Ik heb bij deze post even getwijfeld, ik overwoog Pietje Bell ook.

30 days of books - Day 7: One awfull film adaption of a book

Ook deze gaat me weer eenvoudig af. Ik speel wel een beetje vals, want het gaat over een serie. Maar goed, ook een serie is een verfilming imo :D. Het betreft hier de serie “Under the dome” (goh, weer een Stephen King boek? Ja, ik kan er ook niets aan doen dat hij zo vaak verfilmd wordt!). Waar ik in de vorige blog nog aangaf dat ik het niet zo erg vind als ze in de film iets veranderen, inkorten of overslaan, knapte ik daar in dit geval meteen en grondig op af.

30 days of books - Day 6: Three great film adaptions of a book

Deze is eigenlijk best makkelijk. Het is lastig om er 3 te noemen (boeken waarvan je weet dat ze verfilmd zijn en die je ook nog gelezen hebt voor de geest halen), maar ik heb nooit zo’n moeite met verfilmingen. Ik ben niet zo iemand voor wie de film exact overeen moet komen met het verhaal. Ik begrijp dat films een stuk korter zijn en er daarom keuzes gemaakt worden. Soms staat het je overigens wel enorm tegen, daarover morgen meer :D.

30 Days of books - Day 5: Worst book you’ve read in the last year

Deze was gelukkig dankzij Goodreads goed te doen. Grofweg een jaar terugscrollen en dan kijken welk boek ik het laagste cijfer gegeven heb. En het boek was “The Urban Fantasy Anthology”. Het boek was zeker niet slecht, maar het is me wel erg slecht bevallen. Het was gewoon iets dat niet bij mij hoort. Laat ik beginnen met het positieve: het waren originele, oorspronkelijke en verrassende korte verhaaltjes. Verrassende concepten en intrigerende wereldbeelden.

30 days of books - Day 4: Best book you’ve read in the last year

Ook hier ga ik verrassend genoeg echt weer een keuze maken. Ik kies het boek “ Secrets of the Sands” van Leona Wisoker. Ik heb dit boek oorspronkelijk geleend en ontdekte al snel dat dit echt heel erg goed was. Ik heb meteen alle delen gekocht voor mijn e-reader (later een keer meer hierover). Dit boek was voor mij de grootste verrassing het afgelopen jaar. Ik had er nog nooit van gehoord, dit blijkt dan ook haar debut-serie te zijn.

30 days of books - Day 3: Favorite place to read

Deze is erg makkelijk. Het heeft ook te maken met de rol die lezen voor me heeft. Naast dat ik het leuk vind, helpt het me ontzettend om de dag te ontkoppelen. En dat is wel iets wat ik echt nodig heb. Na een tv-serie, een computer-game of na het werken is het echt heel erg nodig dat ik 20 minuten wat lees in een verhaal dat me meetrekt. Anders blijf ik de hele nacht malen over wat ik het laatste deed.

30 days of books - Day 2: Favorite author

Dag 2 van de challenge en het wordt er echt niet makkelijker van! Dit is ook echt weer een onmogelijke vraag!!! :D Waarom zijn dit soort dingen toch zo lastig! Er zijn zulke verschrikkelijk goede schrijvers waar ik alles van lees en wil lezen! Neem een Tom Clancy, Stephen King, Dean Koontz, Richard Kadrey, Leona Wisoker, Anne Rice, Frank Herbert, William Gibson, Weiss en Hickman, Orson Scott Card, Douglas Adams, Scott Adams, Neil Gaiman, etc!

30 days of books - Day 1: Favorite genre

Een genre is bij mij wel echt optioneel in de meeste gevallen. Een boek moet een boeiend verhaal hebben en leuk geschreven zijn. Vervolgens zie ik wel in welk genre ik terecht gekomen ben! Dat is dan ook wel meteen de meest suffe vraag die er tussen zit. Ik weet niet wat voor genres ik lees en als ik ze opsom dan kom ik ook maar tot een genre of 6.

30 days of books challenge

Er was eens een challenge, de 30 days of gaming challenge. Deze had ik toen ook via Daniëlle. Deze heb ik niet netjes afgerond door tijdgebrek en omdat ik vaak teveel en te lang worstelde met wat ik nu wilde vertellen (teveel leuke dingen!). Vandaag besloot ik om toch maar eens de nieuwe challenge van Daniëlle over te nemen: 30 days of books. Ik lees graag en veel. Ik lees bijna alles wat voor de vuist komt en vind het dan ook leuk om verrast te worden.

BHV en Dolfinarium

Het afgelopen weekend was een goed gevuld weekend! Zaterdag was het weer tijd voor de jaarlijkse BHV training vanuit Duh-Events. Gezien we aardig wat evenementen neerzetten in een jaar (CampZone, The Party, Barcraft en nog een aantal losse events) vinden we het altijd erg prettig als we mensen hebben die in staat zijn mensen in nood te helpen of noodsituaties aan te pakken. Hiervoor regelen we dan ook ieder jaar een training met onze partner Search.

Papa †

Gastblog van Myrte Onvoorstelbaar dat het vandaag om 17.14 uur al 3 jaar geleden is dat onze lieve papa overleed. De tijd is sindsdien voorbij gevlogen, waardoor 3 jaar kort voelt. Tegelijkertijd voelt 3 jaar lang als je iemand moet missen. Ondanks het grote gemis is er echter ook een grote aanwezigheid. De dood brengt iemand soms nader dan het leven. Je draagt wat je lief was voortaan bij je.

Carnaval

Dat had ik niet zien aankomen. Ik carnaval vieren? :) Tot de week voor carnaval was ik redelijk zeker dat ik het niet zou vieren. Dat had ik de laatste 16(?) jaar als het niet meer is immers ook niet meer gedaan. Ik vind het leuk en ik voel er ook warmte voor. Maar ik was er ook wel klaar mee. Genoten en afgesloten… Natuurlijk pak ik wel nog ieder jaar even de optocht mee, maar dat is ook wel genoeg.

Op bezoek bij Matt en bijwerken!

Dit weekend was een heerlijk rustig weekend. Dat mocht ook wel een keer! Voor zaterdag had Iris een open dag op school. Dat betekend voor mij dat ik rustig kon doen wat ik wilde. Ik heb veel werk ingehaald, voor zowel Sligro als voor Duh-events. En dan is een vrije zaterdag toch wel heel ontspannen goed productief. Natuurlijk ook nog 1 of 2 Project Euler opgaven weggetikt. Dat voelt ook altijd prettig.

Escape Plan

Na een pittige week was het vrijdag avond tijd om met Freddy en Kim een filmpje te kijken. Dit keer was Escape Plan de keuze. Een film met Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger. Dat kan toch eigenlijk niet mis? :D En inderdaad, dat kon ook niet mis. Wat heb ik hier ouderwets van kunnen genieten zeg. Het voelde echt ouderwets. Alhoewel het natuurlijk een film is met een moderne setting en alles modern is aangekleed, was het gewoon weer terug naar oude tijden.

Programmeren in Python

Update: Hier heb ik een veel recenter stukje geschreven over hoe je het beste kan beginnen met Python. Nadat ik met Tom een programma had gemaakt om de logs van een Minecraft server te verwerken smaakt het wel naar meer! Het ging me allemaal wat beter en makkelijker af. Al snel had ik zin om verder te gaan. Daar vond ik al vlot een uitlaatklep voor: De Python challenge.

Minecraft log parser for all servers

I haven’t coded in a long while. So I really felt like making something again. Since we are running a Feed the Beast Unleashed Minecraft server, I really wanted to do something with that. There are hundreds of plugins available for Minecraft servers. Since Feed the Beast is already a very massive framework, it’s just not feasible to add another plugin. The load on the server is tremendous as it is.

Cannes en Londen

Ondertussen al een paar weken geleden zijn we naar Cannes en Londen geweest. Daar had ik nog niet over geschreven, sinds ik terug ben had ik een behoorlijk volle agenda. Tijd om die even in te halen, want het was wel erg leuk! Vrijdag zou ik eigenlijk de hele dag vrij nemen om thuis voor te bereiden. Helaas liep dat niet helemaal zo op werk, waardoor ik ‘s middags pas naar huis ging.

Splinter Cell Blacklist: Weer een bijzonder teleurstellend Ubisoft avontuur

Afgelopen zondag was het grote moment. Splinter Cell Blacklist met een ander spelen. Een grote traditie voor me. Tot nog toe heb ik al deze games uitgespeeld en de Co-op modus met Freddy grijs gespeeld. Er zat ook een andere traditie in: Vele uren uitzoeken waarom we nu weer niet met elkaar kunnen verbinden om samen een spelletje te spelen. Gelukkig is dat allemaal jaren geleden en is er nu weer een frisse nieuwe game uit: Splinter Cell Blacklist.

(Bijna) terug van weggeweest

Het is hier een tijdje aardig stil geweest. Ik heb het druk gehad. De afgelopen paar maanden heb ik vaker wel dan niet 10 uur per dag of meer gemaakt. De afgelopen week heb ik 65 uur gewerkt, deze gaat gelukkig al beter. Ik ben met een aantal leuke maar zware zaken bezig geweest voor mijn werk. De grootste onder mijn klusjes was het realiseren van de IT en infrastructuur op onze nieuwe Bezorgservice in Venray.

Weer een verrassing na CampZone

Volgens goed gebruik ondertussen lag er thuis na onze vakantie weer een verrassing voor ons klaar. De serre had weer gelekt. Wat een frustratie. Na alle maatregelen over de afgelopen jaren en diverse bedrijven over de vloer gehad te hebben die ons met alle plezier en vriendelijkheid uitlegden dat het allemaal goed is en dat we gewoon de goot bij moeten houden was mijn limiet wel bereikt. Wederom zat er “wat” blad in de goot, maar gewoonweg niets indrukwekkends!

Lang weekend naar Cannes!

Jum, daar had ik zin in. Het was echt al weer even geleden dat ik er echt uit was met Iris. We zouden met de hele familie afreizen, maar helaas liep alles totaal anders waar door ik uiteindelijk enkel met Iris ben afgereisd. Ik heb per dag geblogd, maar geen kans gezien het te plaatsen… Dus bij deze een inhaal wedstrijd met drie dagen! Cannes, Dag 1 Het was even wennen zonder familie in Cannes!

Het één na laatste weekend...

Tjonge, wat heb ik twee volle weekends gehad. En geen tijd om te bloggen. Maar ik wilde dit toch inhalen, vooral omdat ik het zelf nog wil kunnen teruglezen :). Dus jup, deze is niet heel actueel, maar voor mij wel :). Het vorige weekend was goed gevuld. Voor het eerst in lange tijd had ik weer eens besloten mee te gaan (na lang aandringen van Freddy, Kim, Sandra en Andries) naar Fortarock XL.

Eerste papiertje is binnen!

Gastblog van Myrte Na bijna drie volledige studiejaren is het eerste papiertje binnen! Ik heb een verklaring afgelegde minor ontvangen. Het gaat om de minor Arbeids- en organisatiepsychologie. Door het volgen van de cursussen arbeidspsychologie, organisatiepsychologie, arbeids- en gezondheidspsychologie en personeelspsychologie is het eerste deel van m’n studie afgerond. Op dit moment moet ik mijn bachelorstage nog afronden, dit valt in de profileringsruimte. Voor de major verplichte keuze moet ik mijn bachelor-onderzoek nog goed afronden.

Vrijgezellenfeest Freddy en Kim

Gezien Freddy en Kim gaan trouwen was er natuurlijk ook een vrijgezellenfeest nodig. Ik kreeg de twijfelachtige eer om het voor de mannen te regelen. Twijfelachtig, omdat het eigenlijk nog niet zo eenvoudig is. Veel regelwerk, geheimhouding, uitzoeken en fixen. Oh ja, je moet natuurlijk ook bedenken wàt je gaat doen. Hilda (de zus van ;freddy) deed het voor de dames en ik voor de heren. Ik vond het spannend, omdat je alleen maar kan hopen dat het allemaal in goede aarde valt en of iedereen het met het uitje eens is.

Vrijgezellenfeest Freddy en Kim

Danielle - May 5, 2013 Klinkt als een geweldig leuke dag! Dat tank rijden lijkt me echt stoer, nooit geweten dat je zoiets als recreatie kon doen. Veel campzoners die dit jaar trouwen of verloven trouwens! Joost Van Steenderen - May 6, 2013 NIet vergeten die Alpine doppen mee te nemen ;) Volgens mij wel een perfecte dag voor Freddy!

Vrijgezellenfeest Freddy en Kim

Gezien Freddy en Kim gaan trouwen was er natuurlijk ook een vrijgezellenfeest nodig. Ik kreeg de twijfelachtige eer om het voor de mannen te regelen. Twijfelachtig, omdat het eigenlijk nog niet zo eenvoudig is. Veel regelwerk, geheimhouding, uitzoeken en fixen. Oh ja, je moet natuurlijk ook bedenken wàt je gaat doen. Hilda (de zus van ;freddy) deed het voor de dames en ik voor de heren. Ik vond het spannend, omdat je alleen maar kan hopen dat het allemaal in goede aarde valt en of iedereen het met het uitje eens is.

Complimenten voor ov-chipkaart en Eneco

Gastblog van Myrte Lang leve internet! Wanneer je twijfelt over een product of dienst google je het gewoon even. In veel gevallen kom je dan een veelvoud aan negatieve recensies tegen. Kritiek uiten op het wijde web doen we maar al te graag wanneer iets niet naar onze zin is. En dat is maar goed ook, zo hoeft niet de hele mensheid dezelfde fout als jou te maken. Positieve ervaringen lijken we echter minder graag te delen.

Top Gear Live en motorritje België

Gisteren zijn we met een grote groep naar Top Gear Live in de Ziggo dome gegaan (Herman, Lieneke, Tom, Staf, Freddy, Ron en Bo). Leuk om een keer te doen, maar verder ben ik het wel met Herman zijn verhaal eens. Het was wat weinig en wat kort. Heb me goed vermaakt maar het eindigde wel met een dubbel gevoel, gezien het ook niet echt goedkoop was. Maargoed, het was zeker een geslaagde roadtrip en het is altijd leuk om er met een groep op uit te gaan!

Django Unchained en de klusjesman

Dat was een nuttig weekend! Zaterdag stond de afspraak met de klusjesman gepland, met heel wat werkzaamheden op de verlanglijst. Er moet telkens nog heel wat gebeuren aan het huis. Als je op een gegeven moment besluit dat dingen echt lastig of vervelend zijn houd je steeds minder zin en tijd over om de hoeveelheid klusjes eens goed aan te pakken. Tijd om dat eens over een andere boeg te gooien!

Bioscoop, bieren en motor rijden

Sommige weekendjes lopen niet zoals je gepland had. Dit was er duidelijk één. Toen we naar het weekend gingen had ik niets staan behalve zaterdagmiddag/avond, daar stond bieren met de ex-collegae van Detron. Ik heb dus maar een afspraak gemaakt om een kunstwerk op te halen zaterdagochtend. Deze hadden we gehad voor ons huwelijk en gezien we ver genoeg zijn met de klusjesman, was het tijd dat we deze meenamen in zijn werkzaamheden.

Netwerk weather-map (op basis van Observium)

Op onze evenementen maakt Arjan in samenwerking met het netwerkteam altijd een Weathermap. Ik vind dat altijd erg mooi om te zien en wilde die dan ook al een tijd hebben. Vandaag had Rob deze ook voor zichzelf gebouwd. Tijd voor actie aan mijn kant dus :) En eigenlijk was het helemaal niet moeilijk. Alleen wat veel werk! Ik heb het enorm druk met werk en ook thuis moet veel gebeuren.

The Party 11

Het is alweer zaterdag. We zijn sinds gisterenmiddag open en alles lijkt erg goed te gaan. Dat voelt erg fijn na alle voorbereidingen! Het is onze 11e editie ondertussen, wat je goed merkt aan de crew. Alles loopt behoorlijk lekker en gestructureerd. Voor ons een bijzondere editie omdat we dit jaar erg veel prijzen en prijzengeld mogen weg geven. Ik zie erg veel vrolijke gezichten en we hebben dit keer erg veel leuke kleine activiteiten tussendoor.

Papa twee jaar geleden overleden

Vandaag is het twee jaar geleden dat Pap kwam te overlijden na een lang ziekbed. We hebben gisteren een hele mooie dienst bijgewoond in de Abdij van Heeswijk, waarin hij een paar maal benoemd is. Het was een fijne dienst waarbij de opkomst van mensen die hem na stonden ook groot was. Anne had hierna ook nog een samenzijn georganiseerd bij restaurant Negen, waar iedereen nog even kon napraten en herinneringen kon ophalen.

25 maart, 17.14 uur

Gastblog van Myrte 25 maart, 17.14 uur; een invloedrijk moment in ons leven. Sinds 2011 staan wij heel bewust stil bij dit tijdstip, het tijdstip waarop onze lieve papa overleed. Een moment waarbij een mooi gedicht van Evert Landwaard past. Een gedicht dat past bij papa’s eigen woorden: “Wat je overkomt kun je niet veranderen, hoe je ermee omgaat maak je zelf uit”. Gisteren was ik in het bos.

CPC Loop Den Haag

Vorige week zondag was het dan zo ver. De CPC loop waar Myrte een stukje over meende te plaatsen op deze site. Ik had dit keer besloten in plaats van 10km de 5km te lopen. Dit had vooral een praktische achtergrond: in de winter is het niet fijn trainen, dat is dus ook weinig gelukt. Daarnaast heb ik na de Dam tot Damloop echt 2 maanden goed last van mijn heupen gehad.

Lekker nerden met Mikrotik, euh, weekend!

Eindelijk weer eens weekend. Daar had ik behoorlijk trek in. Vrijdagavond was een heerlijke niets te doen avond, waardoor ik nog even wat werk in heb kunnen halen. Zaterdag kwam ;matt op bezoek. Iris was met een vriendin naar Nijmegen. Het was weer eens tijd om wat technisch te doen met Matt, gezien dat weer even geleden was. Erg leuk, want hij had ook een idee bij: Zijn netwerk hier ontsluiten op een aparte SSID, zonder dat onze netwerken verder gekoppeld zijn (“Don’t cross the beams!

XCOM: Enemy Unknown

Vroegâh, toen er nog echte originele games gemaakt werden en alles beter was. Je weet het vast nog wel. Toen games nog origineel waren, inventief, innovatief zonder een wedstrijd in technologie te zijn, maar in gameplay. Toen content en genres nog uitgevonden werden. Weten we het nog? In die tijd werden klassiekers geboren. Zo ook XCOM (UFO, Enemy Unknown). Deze heeft een paar succesvolle delen uitgebracht, waar ik bijzonder van genoten heb.

XCOM: Enemy Unknown

Herman Ronk - Feb 2, 2013 Ik heb het spel inmiddels ook en moet zeggen dat het mij boven verwachting goed bevalt. Wel ben ik duidelijk nog niet geduldig genoeg om de missies rustig genoeg aan te pakken, maar het spel leert je dat snel genoeg af :P Steph - Feb 2, 2013 Inderdaad :). Dat heb ik dus ook heel erg. En als je het dan eindelijk goed en rustig doet en het gaat zoals je wil… Dan komt toch dat Rambo gevoel weer opborrelen en ga je nog even lekker opruimen, waardoor je alsnog weer nat gaat!

XCOM: Enemy Unknown

Vroegâh, toen er nog echte originele games gemaakt werden en alles beter was. Je weet het vast nog wel. Toen games nog origineel waren, inventief, innovatief zonder een wedstrijd in technologie te zijn, maar in gameplay. Toen content en genres nog uitgevonden werden. Weten we het nog? In die tijd werden klassiekers geboren. Zo ook XCOM (UFO, Enemy Unknown). Deze heeft een paar succesvolle delen uitgebracht, waar ik bijzonder van genoten heb.

Help Steph!!

Gastblog van Myrte Steun jij Steph tijdens de CPC Loop? Steph heeft zelf al gemeld dat hij op 10 maart meedoet aan de CPC Loop. Wat hij daar dan niet bij vermeldt is dat hij dit niet zomaar doet. Steph is zelf veel te bescheiden om jullie te vragen hem te sponsoren, maar hij loopt de CPC Loop voor de Eugène Janssen Foundation. Op zondag 10 maart aanstaande loopt Steph samen met zo’n 17 familieleden, Search medewerkers en relaties de CPC Loop.

Film review: Beasts of the Southern Wild

Een tijdje geleden hebben we deze film gekeken: Beasts of the Southern Wild. Ondertussen hebben we er al een aantal meer gezien, maar ik wilde deze toch wel graag even wat extra aandacht geven. Hij was namelijk bijzonder opvallend en vreemd. En zo mooi… Een film waarbij je het gevoel hebt dat de makers lef hebben en iets anders doen dan de mainstream film-machine. Zo vreemd als hij was, zo sterk kwam hij over!

Home

Steph's blogjes

Wie is Myrte?

Gastblog van Myrte Ken je ze nog van vroeger? Die zinloze en te flauwe vragenlijstjes over jezelf? Om mezelf hier even voor te stellen, voor de mensen die mij nog niet kennen, heb ik zo’n lijstje opgedoken. Naam: Myrte Janssen Geboortedatum: 21 oktober 1985 Woonplaats: Utrecht Huisdieren: Twee konijnen, genaamd Fenny (bruine) en Monty (witte) Hobby’s: Dat vind ik altijd zo’n lastige vraag. Ik heb geen idee, ik kom mijn tijd zo gemakkelijk door dat ik geen hobby’s nodig heb 😉

Een vaste af-en-toe-gastblogger! (Myrte)

Zoals sommigen van jullie misschien nog weten, heeft ;myrte ook een hele tijd haar eigen blog gehad. Deze is over de tijd wat achterop geraakt omdat ze het te druk had met andere zaken, tot ze besloot niet meer te bloggen. Dat heb ik altijd erg zonde gevonden, ik vond het altijd leuk om te lezen. Ik heb dan ook vaak gevraagd of ik niet een nieuwe voor haar kon inrichten of zo.

Rennen met zombies!

Het is lang geleden dat ik ergens zo enthousiast over geweest ben! Zoals jullie weten ren ik in mijn vrije tijd als hobby. Helaas wordt er vaak ook druk op gezet. Zo liep ik het afgelopen jaar de Dam tot Dam loop mee en staat er dit jaar ook weer het een en ander op het programma. 10 Maart loop ik de CPC-loop mee (waar ik bewust voor 5km gekozen heb) en zal ik eind dit jaar zeker ook weer de Dam tot Dam loop meelopen.

Drukke week en bijna naar Paul van Vliet

Tjonge, wat een week is het geweest zeg. Ik ben blij dat hij erop zit, want genoeg is genoeg! De afgelopen week begon zonder Iris, die had ik om 3:00 uur zondagnacht uitgezwaaid omdat ze een aantal dagen in Engeland les ging geven. Dat was de aftrap voor een volle week gevuld met allerlei afwisselende zaken die zorgden dat ik toch wel erg uitgeput was op het eind van de rit.

Review: Troll hunter (Trolljegeren)

Nadat we een tijdje geleden Thale gekeken hadden, spraken we hierover bij de housewarming van Eric en Jessica. Ik vond Thale wel redelijk en merkte op dat over het algemeen best goede films uit dat deel van de wereld komen. Dat bevestigde Bo, want Troll Hunter was ook echt een interessante film. Die film zei ons echter niets, daar hebben we dit weekend dus maar eens iets aan gedaan :).

IJsland, Joost en Sanae, Python 3

Jup, dat is een beetje een random titel. Maar eigenlijk niet helemaal :). Een tijdje geleden wilde ik de videocamera voor iets gebruiken waarbij ik me bedacht dat ik de filmpjes van IJsland er nog niet afgehaald had. Wat een verrassing was is dat Iris en ik ons beiden eigenlijk niet konden herinneren dat we dat ding zoveel gebruikt hadden. Voor ons gevoel hebben we hem wel eens vast gehad, maar er stond best veel op.

Kerst, oud en nieuw, Nieuwjaarslan

Dat was hem weer. 2012 is achter de rug, afgerond en klaar. En het jaar eindigt bij ons altijd in een nieuwjaarslan. Dit is bij mij thuis. Helaas is er dan ook maar beperkte ruimte, dus veel mensen kunnen we niet uitnodigen. Het is ook een traditie die ondertussen wel erg veel jaren loopt, ik denk op zijn minst een jaar of 7, gestart door Chris en Lianne. We gebruiken de tijd om vooral buiten het organiseren van evenementen gewoon zelf nog eens zonder zorgen te lannen en gezamenlijk dingen te doen waar we op onze evenementen niet meer aan toe komen.

Outlander review

Een korte review van een niet opvallende film dit keer. Natuurlijk heb ik de laatste tijd wel meer gekeken, waarbij deze niet al te ambitieuze film ook de lijst passeerde. En ik hoef er niet al te veel over te vertellen ook. Behalve een puntje dat me heel erg opviel. Weten we allemaal Beowulf nog? De veelbelovende remake met zwaar goede animatie? Voor mij was dat een bijzonder teleurstellende film op alle fronten.

Serie: Person of Interest review

Zondag zijn we met een aantal mensen naar Skyfall gegaan. De nieuwe James Bond film. Dat was weer lekker genieten. Ik had thuis dan ook meteen zin om de volgende Person of Interest te kijken. Ik gaf op twitter ook meteen weer een paar mensen advies om deze serie eens te proberen. Vervolgens realiseerde ik me dat ik die nog helemaal niet op mijn site gepost had :). Hoog tijd om daar eens verandering in te brengen, want ik vind dit de beste serie die op dit moment loopt.

Motorrit naar Harderwijk

Afgelopen zondag zijn we met een aantal mensen maar weer eens op de motor geklommen. Het leek namelijk aardig goed weer te worden. Daarnaast was er ook een mooie aanleiding: Herman had zijn motorrijbewijs gehaald. Die was dan ook via Facebook de initiatiefnemer van dit gebeuren. Ongeveer op zo’n manier dat ik via Facebook ontdekte dat het vanuit mij thuis gebeurde. Erg leuk en goed gezellig. Helaas werd Herman getroffen door dikke pech.

Fijne verjaardag Pap!

Vandaag is papa jarig, weer een moment om er bij stil te staan. Vanavond komen we weer allemaal bij elkaar om hier bij stil te staan. Natuurlijk missen we hem nog heel erg, toch is het fijn om hier met zijn allen toch even gezamenlijk wat mee te doen. Wie niet vergeten wordt leeft lang… Gisteren bij de boekpresentatie van ;Anne-Marie die haar nieuwe boek “De kracht van duurzaam veranderen” presenteerde, mochten Myrte en ik weer ruimte geven aan de ;EJF en daar mensen over vertellen.

Cheque overhandigd aan Vrienden van Bambanani namens de Eugène Janssen Foundation

Soms gebeuren je leuke dingen in het leven. Soms mooie. Nu had ik dubbel jackpot! Ik mocht namelijk vanuit de ;EJF een cheque gaan overhandigen aan ;VVB. Een cheque van maar liefst €10.000,– voor een nieuw project in Zuid-Afrika. Vrienden van Bambanani is daar namelijk bezig met een voedselprogramma. Niet een programma dat er eten heen moet, maar iets specifieker. Er is (weinig) te eten namelijk. Ondanks dat er wat te eten is krijgen heel wat kleine kinderen allerlei ziekten door ondervoeding.

Dam tot Dam loop 2012

Na zondag een extreem kort berichtje (mijn resultaat vanuit de sports-tracker applicatie) nu dan toch maar een wat uitgebreider blogje hierover. Ik heb hier behoorlijk weinig aandacht aan besteedt op mijn blog, dus ik zal het eens een beetje uitleggen. Hoe is het ontstaan: In juni werd er vanuit de Eugène Janssen Foundation een veiling gedaan voor dit goede doel. Er werden diverse stukken geveild, welke door sponsoren werden ingebracht en waarvan de opbrengst 1 op 1 naar de Eugène Janssen foundation ging.

Grote veranderingen: een nieuwe baan

Wie had dat ooit gedacht? Ik niet in ieder geval! Ik heb 31 augustus mijn ontslag ingediend bij Detron Detachering. Ondertussen werk ik al meer dan 13 jaar voor deze club. Daar zitten veel liefde, uren en inzet in! Want genoten heb ik hier bijna altijd. Ik was werkzaam in een fijn en hecht team, waarvan sommigen toch al wel heel lang mijn directe collega’s waren. Een stukje geschiedenis: Waar ik in februari 1999 startte bij De Kroes Automatisering, werden we in maart 2003 overgenomen door Dynomic.

Serie: The Newsroom

Tijd om weer eens een blogje over een serie te doen. Deze wil ik jullie in het bijzonder onder de aandacht brengen: “The Newsroom”. Ik heb hier namelijk echt enorm van genoten! Het is echt weer eens iets nieuws onder de zon. Het gaat over een nieuwslezer met zijn team die ‘s-avonds het journaal verzorgen. Hij is nogal populair, vooral omdat hij op de vlakte blijft. Hij brengt populair nieuws en geeft geen pijnlijke meningen weer.

Overstap van Xfire naar Raptr

Ik kondigde dit gisteren al aan op mijn social-networks, waar niet veel mensen iets leken te begrijpen van mijn mededeling. Dat gaan we dus eens even wat uitgebreider doen met uitleg! :D Laat ik beginnen met een veelzeggend plaatje: Iedereen die me kent weet dat ik wel graag een game speel. Ik vind het zelf altijd interessant om te zien hoeveel en hoe lang ik een game gespeeld heb. Hiermee zie ik wat een goede aankoop of een slechte aankoop was bijvoorbeeld.

Einde vakantie!

Denk niet dat ik ooit eerder zo’n slopende vakantie heb gehad, maar wat heb ik daar van genoten! Ik zal eens proberen in vogelvlucht de highlights neer te zetten: Cannes CampZone Vuurwerkfestival Kanoën in de Ardennen Bruiloft in de Ukraïne Cannes Daar begon het circus dit jaar mee. Een weekje Cannes met de familie. Dit is een prachtige zonnige en hete vakantie geweest waarin ik eigenlijk alleen maar heb kunnen genieten.

Speelgoed! Garmin Zumo 660 en Cardo Scala Rider G9

Sinds heel kort heeft ;iris ontdekt dat ze het toch echt leuk vindt om achterop de motor te zitten. Dat is erg fijn en maakt de ritjes nog heel wat leuker. Tijd om daar dus echt iets mee te doen. De eerste stap was dat ik een navigatie wilde. Ik weet de weg wel, dat is niet zo’n punt. Maar ik vind het leuk om vast te leggen hoe en waar ik gereden heb en om routes vooruit te kunnen plannen.

3de training

Vandaag viel zwaar, ik was echt niet fit. Toch ging het gelukkig beter dan de vorige, alhoewel mijn Sports-tracker lijkt te denken dat ik een paar keer stil heb gestaan, wat zeker niet zo is. Ik loop de 5km nog niet zonder problemen uit helaas.

2de training, pittig maar beter dan de vorige

Pfoeh, ik ben er nog lang niet. Gezellig gelopen met Cleem, die het tot mijn verbazing verrekte goed volhield! Comments oude systeem: cleem - Jun 5, 2012 Was inderdaad lekker broer. Zaterdag weer! Vol gas tot aan de dam tot dam loop! Gr. Cleem Steph - Jun 5, 2012 Ja, fijn…… :D

Dam tot Dam loop, 1ste training

Zoals sommigen wellicht al opgemerkt hadden ga ik meedoen met de Dam tot Dam loop. Dat is 16 kilometer, wat zeker heel veel meer is dan ik nu kan. Ik denk dat het goed en gezond voor me is om dit te gaan proberen. Het maakt mijn normale rennen wat meer noodzakelijk en daarmee heb ik een stok achter de deur. Tevens zullen Cleem en Guus meerennen en gaan we dus ook af en toe gezamenlijk trainen.

Heerlijk zwaar weekend: motor, bowlen, Japanner, Barcraft, moe.

Het afgelopen weekend was genieten, maar ook behoorlijk pittig. Vrijdagavond begon heerlijk. Geen plannen, geen afspraken. Even tot rust komen. Wel moesten we vroeg naar bed. Ik had zaterdag een motortocht gepland staan met Remy van Dijk. We zouden om 10:00 uur ontmoeten bij de AC aan de A27 bij Nieuwegein, om zonder enig doel of bestemming een motorrit te maken. Daar begonnen we met een lekker bakje koffie en in mijn geval een licht ontbijtje.

Volle bak, leuk weekend :)

Na vrijdagmiddag op een moment te constateren dat ik echt nog de enige op kantoor was (iedereen had verplichtingen thuis ofzo) heb ik nog een tijdje lekker kunnen werken. Vervolgens thuis de vrijdagavond grotendeels nog werkend ingedeeld en veel af kunnen krijgen. Zaterdag was weer een bijzondere dag, het was weer tijd voor de opening van Interart Beeldentuin. Sinds heel wat jaartjes helpen Cleem en ik mee met parkeren, terwijl Myrte meehelpt in de verkoop.

Volle bak, leuk weekend :)

Quindor - May 2, 2012 Ja, jammer dat je er niet bij kon zijn in Houten. En de Battlefield3 timing was inderdaad een beetje ruk. :( Volgende keer beter, word weer gezellig! :D

Volle bak, leuk weekend :)

Na vrijdagmiddag op een moment te constateren dat ik echt nog de enige op kantoor was (iedereen had verplichtingen thuis ofzo) heb ik nog een tijdje lekker kunnen werken. Vervolgens thuis de vrijdagavond grotendeels nog werkend ingedeeld en veel af kunnen krijgen. Zaterdag was weer een bijzondere dag, het was weer tijd voor de opening van Interart Beeldentuin. Sinds heel wat jaartjes helpen Cleem en ik mee met parkeren, terwijl Myrte meehelpt in de verkoop.

Zucht, autoinbraak

Lekker dan. ‘s-Ochtends opstaan, je gaat in je auto zitten en bij het starten hoor je dat het anders klinkt dan normaal. Rechtsachter zie je dat je raam ingeslagen is. Wat een prettig begin van een dag van beslommeringen. Er is voor 4 tientjes aan rommel buitgemaakt en verder niets waardevols weg. Mijn telefoonlader is losgetrokken maar hebben ze op de achterbank gegooid. Ze zullen wel een andere telefoon dan ik hebben.

Zucht, autoinbraak

Stefan - May 4, 2012 Hahaha, sorry Steph, maar dit is dan wel weer grappig :) http://dump.mennes.com/blog-steph-carglass.jpg Mattijs - May 4, 2012 Elke keer dat ze mijn ruit ingeslagen hebben, hebben ze niks meegenomen… gelukkig hebben ze bij mij telkens gewoon een hamertje gebruikt of iets. Maar uiteindelijk is het dezelfde reden als waarom is zo’n hekel aan tanken heb… zinloze tijd verspilling voor iets waar ik helemaal geen zin in heb.

Zucht, autoinbraak

Lekker dan. ‘s-Ochtends opstaan, je gaat in je auto zitten en bij het starten hoor je dat het anders klinkt dan normaal. Rechtsachter zie je dat je raam ingeslagen is. Wat een prettig begin van een dag van beslommeringen. Er is voor 4 tientjes aan rommel buitgemaakt en verder niets waardevols weg. Mijn telefoonlader is losgetrokken maar hebben ze op de achterbank gegooid. Ze zullen wel een andere telefoon dan ik hebben.

Nieuw speelgoed en nieuwe ellende

In de categorie soms zit het mee en soms zit het tegen… Al een behoorlijke tijd had ik eigenlijk wel interesse in een NAS. Ik wil heel graag mijn downloads en data loskoppelen van mijn mediacenter. Ik vind het prettig de mediacenter gewoon te kunnen herinstalleren en onafhankelijk te zijn met de data en functies die ik toch wil laten doorlopen. Mede dankzij de goede invloed van mijn collega Rob heb ik gekozen voor de DS1512+ van Synology.

Udacity: CS101 Building a search engine

Al een tijdje zagen jullie te pas en te onpas van mij en anderen updates en opmerkingen over Udacity. Dit heb ik nu afgerond. Een leuk moment wellicht om eens stil te staan bij wat het allemaal is en een review van het geheel te schrijven? :) Udacity is in feite een gratis open online universiteit. 2 Robotica leraren besloten om eens te proberen zelf een open online leersysteem in te richten, dit naar aanleiding van andere succesvolle cursussen online.

Papa, 1 jaar geleden

Het is vandaag precies 1 jaar geleden dat mijn vader overleed. De tijd gaat snel en onverbiddelijk door. Een jaar waar ik toch erg gemengd op terug moet kijken. Een jaar vol eerste keren. Eerste keren zonder mijn vader. Zijn verjaardag, zijn trouwdag, mijn verjaardag, Sinterklaasfeest zonder de echte Sinterklaas, zijn Cannes, enz. Eerste keren dat hij er niet bij was, eerste keren dat ik hem niet kon vragen hoe hij er over dacht.

Nieuwe motor (2)

Redelijk onverwacht heb ik een nieuwe motor gekocht. Ik was niet actief op zoek. Wel wist ik al voor mezelf dat ik eens wat rond wilde kijken naar iets anders. Ik wilde wat meer een off-the-road motor. Ik miste het hoge zitten, een hoog zwaartepunt en de houding wel een beetje. Dat, of een wat meer naked-bike idee. Daar was ik nog niet echt over uit. Ik was van plan deze zomer eens rond te gaan kijken en zou ook bij de ouders van ;hennie gaan kijken.

Nieuwe serie: The River

Soms word je enorm verrast door een serie. Zo ook bij deze serie: The River. Ik had er namelijk niets van gehoord en niets van gezien. Nergens reclames gezien, of mensen erover gehoord. Tot Rob ineens aangaf dat hij benieuwd was naar deze serie, want de dag erna zou de eerste episode uitkomen. Toevallig zag ik de dag erna Claudia erover twitteren, maar verder heb ik er dan ook echt niemand over gehoord.

Cyanogen 9 ICS op Samsung Galaxy S2

Cool cool cool. Ze zijn al een tijdje op weg met een highly experimental build van ICS voor de Galaxy S2. Volgens ;andries begon deze aardig stabiel te worden (lees: geen vreemde reboots en het batterij verbruik begon weer redelijk te worden). Mjah, dat is dus een mooi moment om in te stappen dan :). Natuurlijk moet je goed in je achterhoofd houden dat er nog niet gereleased is en dat de build dus ook echt highly experimental is.

Erg gaaf dit keer: The Humble Bundle

Iedere zoveel tijd komt er een Humble Bundle uit. Ik heb dit altijd al een waanzinnig leuk initiatief gevonden. Een aantal Indy Developers hun games worden gebundeld verkocht. Indy Developers zijn game-makers die niet via grote uitgeefhuizen en zonder grote teams hun games produceren. The Humble Bundle is een initiatief dat voor hun een reclamezuil kan zijn. Deze site brengt om de zoveel tijd een bundel uit die een aantal Indy games bevat.

Battlefield 3 en Redmine

Wat een heerlijk weekend heb ik gehad :). Nerden en gamen. Dat was te lang geleden! Op werk ben ik bezig met Redmine, een open source projectmanagement tool. Die is ontzettend interessant en voor een hoop zaken erg goed toe te passen. Helaas krijg ik hem niet volledig goed aan de gang. Herman bleek echter ook geïnteresseerd in deze software. Mooie reden om weer een keer af te reizen naar Dordrecht dus.

TV Serie: Supernatural

Deze serie is er al een tijdje. Toch ga ik er eens over bloggen, want op trakt (een soort getglue, die ook geautomatiseerd vanuit veel producten werkt) zie ik dat er vrijwel geen mensen in mijn vriendengroep zijn die deze serie kijken. Tijd om er eens even aandacht aan te besteden dan! Iris en ik vinden hem namelijk nog steeds erg goed. Een serie die we af en aan kijken en vaak weer bij terugkeren.

Symphony of Science

Gisteren vond ik een erg leuk filmpje op Youtube: “The greatest show on Earth”. Een bizar goede compilatie van mensen die voortrekkers zijn bij evolutie en wetenschap, vergezeld door bijzonder mooi gekozen beelden. Al snel ontdekte ik dat dit een project is van een artiest die probeert een onderwerp samen te vatten en om te zetten in een muzikale presentatie. Het project heet “ Symphony of Science".Het doel hiervan is wetenschap op een andere manier aan de mensen te brengen.

Masterclass Carrière

Een paar weken geleden gebeurde er iets leuks en onverwachts. De ons bekende JW, waar we al enige tijd geen contact mee hadden gehad, nodigde me uit om te komen kijken bij de mede door hem georganiseerde Masterclass Carrière op de Universiteit Leiden. Dat vond ik zeker interessant, alleen al om “onze” JW weer eens te treffen. Het programma zag er ook leuk uit: Anke van Luyt: Personal Branding Ruben van Zwieten: Dominee en Talent specialist Marieke Kamphuis: Talentontwikkeling Emile Ratelband Allereerst was het heel erg leuk om JW weer te zien.

Hoe de MPAA creatief boekhoudt bij piraterij

Dit is wederom een duidelijk artikel van Boing Boing. Heel vaak haalt iemand het nieuws met een bizarre claim vanuit de industrie, waar een instantie een diefstal bestraft met gedorven inkomsten. En die zijn vaak astronomisch, je verbaast je dat er zoveel financiële schade mogelijk is. De getallen lijken dan ook meestal enorm uit de duim gezogen en te idioot om te bevatten. Nu heeft het Cato institute wat onderzoek gedaan:

Nieuwjaarslan 2011-2012

Dat was hem weer, de nieuwjaarslan! Iets waar ik ieder jaar enorm naar uitkijk. Bijna geen verplichtingen, gewoon even onderling ontspannen. We doen natuurlijk heel veel aan evenementen en organiseren, dus soms is het ook bijzonder welkom om gewoon zonder doel bij elkaar te kunnen zijn. Dat is dit jaar wederom geslaagd. Met een wat overvol huis sluiten we het jaar gamend en veelal ook etend af ;). Want eten kom je niet te kort met deze groep.

Rennen, dat was te lang geleden!

Ik ben korte tijd geleden weer gaan rennen. ;Anne-Marie nodigde me uit, waarbij ik meteen het besluit nam dat ik dat zeker niet moest afslaan. Ik ren de laatste tijd veel te weinig en heb natuurlijk niet voor niets Sports-Tracker en bluetooth hartband aangeschaft :). Duidelijk was in ieder geval dat Anne-Marie haar conditie dit keer toch wel verreweg beter was dan die van mij, maargoed, ik heb hem in ieder geval uitgerend.

Boek review: Kill the dead

Alhoewel ik hem al even uit heb toch even een review, want dat was ik vergeten ;). Dit boek is het 2e deel uit de serie “Sandman Slim” van Richard Kadrey. Mijn review van deel 1, “Sandman Slim”, vind je hier. Waar deel 1 continue harde grafische snelle actie was, is deel 2 wat rustiger. Het lijkt alsof de schrijver een boek heeft besteed aan het uitwerken van het verhaal in deel 1 en (ik ben al een stukje in deel 3) het verhaal voorbereid voor het volgende deel.

Hard Drive Makers Slash Warranties

De vraag die ik dan meteen bij mezelf voel: Wat is de reden dat je minder lang garantie wil geven. Volgens Western Digital ligt het niet aan de overstromingen van Thailand. Waar ligt het dan aan? Kost het geld? Gaan harddisken steeds sneller stuk? Vreemd genoeg een typisch vraagstuk terwijl ik thuis aan het vechten ben om de data van mijn mediacenter te redden omdat de disken aan het overlijden zijn.

Programmeren in Python

Update: Hier heb ik een veel recenter stukje geschreven over hoe je het beste kan beginnen met Python. Vooral ;matt was me op Dreamhack nogal aan het pushen. Geholpen door ;tom vonden ze dat het hoog tijd was dat ik ook eens een echte poging deed wat meer het programmeren op te pakken. Ik script al jaren een hoop aan elkaar, onontbeerlijk als je in de ICT werkt. Mijn 2 hoofd-talen als je daarvan mag spreken waren AutoIt en PHP.

Dan ben je lekker bezig als buren! Gelukkig is Lopik niet te zien vanaf de grens. #kerst

Als zelfs de kerstgedachte reden tot oorlog is en ook gebruikt wordt als provocatie… Dan ben je goed bezig als buren… :S Gelukkig kunnen de Belgen en Duitsers de toren van Lopik niet zien vanaf de grens… Pfew! K7DAN writes “North Korea warned South Korea on Sunday of ‘unexpected consequences’ if Seoul displays Christmas lights near the tense border, and vowed to retaliate for what it called ‘psychological warfare.

Google Currents: First Impressions Of Google’s Flipboard Competitor | TechCrunch

Zo, dit is een verrassing! Google lanceert uit het niets ineens Google Currents. Een Flipboard achtige magazine reader. Het vreemde aan deze is echter dat de magazines gratis zijn. Alle content is gratis. Ze verzamelen artikelen overal vandaan, helaas nog niet van social networks. Toen ik zelf nog een iPad had genoot ik van Flipboard, maar eigenlijk nog meer van Zite. Bij Flipboard kon je artikelen lezen als magazine van de feeds die je geselecteerd of opgevoerd had.

Eric Schmidt Insanely Claims Google TV Will Come with "Majority" of TVs Next Year (NO) [Google TV]

Ik geloof hier nog steeds in. Televisie’s zullen steeds meer van streaming en online diensten voorzien moeten worden. Terwijl de makers online allemaal roepen dat de telefoon langzaam de gaming-console vervangt, vind ik het vreemd dat zelfs de simpele casual games hun weg naar de TV nog niet gevonden hebben. En content-on-demand, als uitzending gemist, Netflix en andere betaalde providers vind ik een logische voortzetting van het uitzend model.

Nokia Lumia en Metro: Twenty four hours of Lumia | Alasdair Monk

Ik ben al jaren helemaal klaar met Windows Mobile, ik vond het echt niets. Nokia, de oude helden, hadden me ook extreem teleurgesteld. Symbian laten vallen, de N900 is achteraf een lachtertje geworden. Het vlaggeschip N97 liet zien dat ze zelfs niet eens meer solide hardware konden maken. En toen stopten ze met alles en gingen ze Windows phones maken. Nu vraag ik je! Deze onheilige samenwerking voor een op voorhand kansloze onderneming wekte bij mij niets dan weerstand.

Mythbusters Accidentally Punched a Six-Inch Cannonball Hole in a Minivan

Hahhah, dit artikel moet je echt even verder lezen om te zien wat er echt (verder) gebeurde! Alhoewel fout en gevaarlijk en al die bla, is het eigenlijk gewoon heel erg grappig :). Ik ben benieuwd wanneer deze uitgezonden wordt ;). The cannonball was supposed to blast through an array of water barrels and a cinderblock wall. Supposed to. Instead it hit the wall, a hill, a house, and Jasbir Gill’s Toyota Sienna.

EA bans customers from playing own games

Dit begint wel een beetje overdreven te worden, alhoewel het niet echt een verrassing is. DRM betekend macht. Naast dat je kan controleren of mensen een spel legaal hebben gekocht is het natuurlijk ook mogelijk om deze mensen te straffen als ze niet positief reageren op je merk, iets zeggen wat je niet bevalt of een avatar gebruiken die je niet leuk vindt. Liet EA al eerder zien dat ze een volledig eigen mening hebben over DRM (de mensen die tegen zijn, zijn een zeer kleine groep), gaan ze nu weer net dat stapje verder.

Mammoths May Be Roaming the World In Five Years [Science]

Jurassic park anyone? Alhoewel het erg cool klinkt en ik het zeker interessant vind, vraag ik me af of het zo’n goed idee is. Maar stiekem kan ik niet wachten ;) De vraag is natuurlijk wat ze na dit succesje gaan doen? :D Scientists have been trying to clone woolly mammoths for years, but now they’re really close. So close that in five years you may see herds of this gigantic beast—one of the favorite extinct prehistoric animals of the all-time.

Antitrust-zaken en sense?

Food for thought wat mij betreft, dit soort zaken vallen me eigenlijk wel heel wat vaker op. Een aantal van deze zaken zijn nog zwakjes geplaatst. Ondermeer heeft Microsoft wat mij betreft geen proprietary browser sinds enige tijd. Heel veel dingen worden bijzonder eenzijdig uitgelegd. Dit vind ik overigens ook gelden in de grote zaken tegen Android. True on the Internet via SENSE.

Western Digital hervat hdd-productie Thailand

Ik hoop dat dit betekend dat de prijzen snel weer gaan dalen, maar ik zal vast niet zo’n geluk hebben… Sinds de overstromingen heb ik nog nooit zo veel harddisk failures gehad :S… Western Digital is de harddriveproductie bij een van zijn Thaise fabrieken weer begonnen. De productiefaciliteit stond sinds 15 oktober onder water. Een andere locatie in Thailand moet nog wel leeggepompt worden, meldt het concern.Tweakers.net via Western Digital hervat hdd-productie Thailand.

SpyFiles: Wikileaks claims $5B industry spying on mobile, webmail, GPS users, delivers interactive map showing surveillance by country

Ik vraag me echt enorm af in hoeverre hier nu wat van waar is. Het klinkt allemaal nogal bizar en bijna koude oorlog achtig. Hoeveel van deze markt zou in stand gehouden worden door overheden? Deze markt is toch maar beperkt geschikt voor normale bedrijven? Wellicht dat systeembeheerders hier iets in kunnen gaan betekenen. Wellicht dat firewalls eens goed kunnen gaan kijken of ze dit soort verdacht verkeer voorbij zien komen.

Boek review: Snuff

Een nieuwe Pratchett, dat kan niet mis natuurlijk! En gelukkig was dat ook weer duidelijk het geval, ik heb genoten van dit 39ste boek uit de Discworld serie alweer. Sinds de mededeling van Terry Pratchett dat hij Alzheimer heeft blijf ik ze ook met extra spanning lezen. Zouden ze nog goed zijn? Zou dit de laatste zijn? Gelukkig bleek deze in ieder geval duidelijk bijzonder goed. Sterker nog, ik vond hem beter als de laatste drie terwijl die ook leuk waren.

You Cant Run From the Cop Car of the Future [Video]

Serieus, hoe gaaf is die auto?! Sowieso gaat het steeds harder met technologie in auto’s. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voor iedereen gewoon Android of whatever in zijn auto heeft draaien. Een collega heeft een Asteroid autoradio van Parrot, wat al erg stoer is. En ze moeten ook maar eens opschieten met het uitwerken van HUD’s. Waarom heb ik die nog niet? Police cars of the very near future will be smart to the point of being scary.

German man sues Pope for violating seatbelt laws by standing and waving from popemobile

Omg! :) Hier ga ik niet eens echt commentaar bij plaatsen als alleen dat ik er erg om moest lachen! :D A German man is suing the Pope for violating seatbelt laws on his visit to Dortmund by standing up in the back of the popemobile and waving (rather than remaining seated and buckled in, as the law apparently requires). Sundermann’s client surely does not have standing to sue to enforce the seatbelt law, and even if he did the Papst would have diplomatic immunity as a head of state.

IT Company Plans Total Ban on Internal Email [Email]

Dit vind ik een erg interessante ontwikkeling. Ik kan me hier best iets bij voorstellen. Het zal een aantal practische problemen met zich mee brengen, maar ergens is het volgens mij wel een heel interessante stap die volgens mij alles met het nieuwe werken en communiceren te maken heeft. Toch denk ik dat zo’n overstap wel een stevige begeleiding en planning nodig heeft. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de reacties wanneer je even over de verbazing heen bent?

Microsoft stopt meer functies voor samenwerken in Skydrive

Kijk, daarmee komen ze misschien weer in de buurt van Google Docs. Dit was wel een feature die hard miste. Microsoft heeft zijn cloudopslagdienst Skydrive van nieuwe features voorzien. Het is nu mogelijk om tegelijk met anderen online aan hetzelfde document te werken. Ook is de integratie met sociale netwerken onder handen genomen.Tweakers.net via Microsoft stopt meer functies voor samenwerken in Skydrive.

Nvidia toont Android Ice Cream Sandwich op Transformer Prime

Ik kan hier dus echt niet op wachten he! :S Verdorie, waarom komt hij pas zo laat uit? Ik heb mijn Transformer verkocht toen de aankondiging kwam van de Transformer Prime. Nu is ondertussen duidelijk dat deze op zijn vroegst in februari beschikbaar zal zijn in Nederland.. Nvidia heeft een video online gezet waarin kortstondig de nieuwste versie van Android wordt getoond op de komende Transformer Prime-tablet van Asus. De Prime komt uit met versie 3.

Pack4dreamhack fotodump

Nu Dreamhack achter de rug is heb ik het thuis weer bijna aan kant en al weer een dagje gewerkt. Dat ging nog wat gammel, maargoed, het gaat al weer veel beter :). Het hakt er wel even in… Het leek me leuk om nog even mijn foto’s te delen, dus bij deze alle foto’s die ik daar gemaakt heb (na de break). [gallery link="file” columns="4” orderby="ID”]

Pack4dreamhack: De 2e dag

Ondertussen zitten we voor de 2e dag in ons Nederlandse eilandje. Ik begin hier redelijk te wennen. Nu ik denk ik voor het eerst in 13 jaar op een lanparty ben waar ik echt geen functie of rol heb moet ik er gewoon maar van genieten. Dat ging gisteren nog moeizaam (was ook beroerd), vandaag gaat dat al een stuk beter. Heb al veel crew aangesproken en geïnformeerd naar hoe hier bepaalde zaken in elkaar zitten en geregeld worden.

Pack4Dreamhack: Aankomst

Nou, daar zijn we dan, ondertussen zijn we al een paar uurtjes geïnstalleerd op de grootste LAN-party ter wereld, met 9200 byoc (bring your own computer) bezoekers en dan nog een 10.000 losse bezoekers die hier weet ik veel wat komen doen. Wij zijn hier met een delegatie van 150 Nederlanders die door Duh-events verzorgd de pack4dreamhack reis doen. Gisteren zijn we om 18:00 uur vertrokken vanuit Enschede, waarna we hier om 7:15 uur arriveerden.

Subliminal: Automatische ondertiteling!

Ondertussen zijn er erg veel simpele plugins voor XBMC, MediaPortal en andere spelers om ondertiteling of zelfs passende ondertiteling te downloaden. Die schuine letters lijken me duidelijk: vaak vind je ondertiteling, maar die klopt ook vaak niet. Je moet precies de goede versie vinden, die hoort bij de release die je voor je hebt. Heb je de verkeerde, dan lopen ze niet synchroon. En dat is erg irritant! Nu is er de tool Subliminal (fork van Periscope), welke automatisch voor al je bestanden de correcte ondertiteling zoekt, eerst op basis van de hash van je file (altijd prijs dus), als hij die niet vindt gaat hij over op zoeken op filename.

Film: Johnny English Reborn en Dutch Supercar Challenge

Afgelopen zaterdag ben ik met Freddy, Kim en Iris naar de film Johny English Reborn geweest. Daar heb ik dan ook echt goed van genoten! Wat een heerlijke onzinnige ellende weer. Evenals de vorige Johnny English was deze gewoon erg vermakelijk. Ik vond hem lekker fris overkomen en er waren echt momenten dat het zeer begon te doen van het lachen (met name de stoelscène). Het zat leuk, prettig en vlot in elkaar.

Finale races #dsc Assen

Een vreemde terugkeer..

American Gods

Gisteren heb ik het boek American Gods van Neil Gaiman uitgelezen. Neil Gaiman is een erg toegankelijke schrijver die voor iedereen goed te doen moet zijn. Verhalen lopen lekker en vlot, zonder al te ingewikkelde constructies of achtergronden. Het boek American Gods valt zeker in die groep. Het boek was prettig en eenvoudig om te lezen. Aan de uiteenlopende reviews te zien moet het onderwerp je wel trekken. Ik vond het erg grappig omdat hij een Terry Pratchett achtige manier van benadering heeft waar het goden betreft.

Wie gaat er vandoor met de 500'ste comment op mijn 400ste blogpost?

Mijn blog is ondertussen heel wat jaartjes oud. Hij heeft wat revamps gehad, nieuwe installaties en volledige veranderingen. Waar ik begon met een statische html, werd het al snel een php en sql project. Hier zijn heel wat leuke uurtjes in gegaan om mijn eigen onhandige CMS te schrijven en gebruiken ;). Dit tot mijn site op een gegeven moment zoveel last kreeg van spam-comments. Toen ben ik overgestapt op Joomla.

Wie gaat er vandoor met de 500'ste comment op mijn 400ste blogpost?

Mijn blog is ondertussen heel wat jaartjes oud. Hij heeft wat revamps gehad, nieuwe installaties en volledige veranderingen. Waar ik begon met een statische html, werd het al snel een php en sql project. Hier zijn heel wat leuke uurtjes in gegaan om mijn eigen onhandige CMS te schrijven en gebruiken ;). Dit tot mijn site op een gegeven moment zoveel last kreeg van spam-comments. Toen ben ik overgestapt op Joomla.

Wie gaat er vandoor met de 500'ste comment op mijn 400ste blogpost?

Evert Jan - Oct 2, 2011 Hey Steph, Ook ik ben hier niet weg te slaan hoor. Inmiddels niet meer via RSS geabonneerd (RSS doe ik eigenlijk weinig meer mee), maar ik hou je gewoon via Twitter in de gaten. :) Gr,EJ mattijs - Oct 2, 2011 blijkbaar niet :( Rob - Oct 2, 2011 Dan ga ik maar voor 503, heb ik iig (voorlopig) het hoogste nummer :)

Nieuwe serie: Community

Soms vind je ineens een juweeltje dat je oorspronkelijk gemist had. Deze serie had ik voorbij zien komen. Maar gekeken naar het verhaal leek het me werkelijk niets. Het verhaal gaat over een advocaat die een niet zo geldig diploma had. Dit moet hij inhalen door naar Community College te gaan. Een zeer onder de maat presterende school waar de meest uiteenlopende verzameling losers en dropouts zit. Dat klinkt niet interessant toch?

Volle bak weekend: Duurzaamheid en Masterlan (Update!)

En toen waren we weer aan het werk na een heerlijk vol weekend. Het begon vrijdag avond met een duurzaamheids bijeenkomst ter ere van Anne-Marie haar verjaardag. Hier stonden een aantal goede duurzame initiatieven die erg leuk en interessant waren, gecombineerd met een aantal interessante sprekers. Ruud Koornstra (duurzaam ondernemer en grappig spreker), Kroymans (Geert-Jan Tax werd geïnterviewd door Ton Verlind) en natuurlijk Anne-Marie zelf zetten een indrukwekkend verhaal neer.

Volle bak weekend: Duurzaamheid en Masterlan (Update!)

Claudia - Oct 3, 2011 Was zeeeeer gezellig!

Volle bak weekend: Duurzaamheid en Masterlan (Update!)

En toen waren we weer aan het werk na een heerlijk vol weekend. Het begon vrijdag avond met een duurzaamheids bijeenkomst ter ere van Anne-Marie haar verjaardag. Hier stonden een aantal goede duurzame initiatieven die erg leuk en interessant waren, gecombineerd met een aantal interessante sprekers. Ruud Koornstra (duurzaam ondernemer en grappig spreker), Kroymans (Geert-Jan Tax werd geïnterviewd door Ton Verlind) en natuurlijk Anne-Marie zelf zetten een indrukwekkend verhaal neer.

Dick (bijna) 70 en Cadzand

Afgelopen weekend was een weekend weg. En dat was heerlijk. Naar het net niet buitenland met heus ‘s zomers weer aan het strand. Heerlijk! Dick wordt bijna 70, iets waarbij men hem graag op een verrassingsfeestje wilde trakteren. Dat is dan ook goed gelukt. Er was een groot feest georganiseerd bij de Moio Beachclub in Cadzand. Daar verschenen heel wat vrienden en familieleden ter ere van hem, waar het een heel gezellig feest werd in een mooi ‘s zomers zonnetje!

1 jaar getrouwd

Vandaag zijn Iris en ik 1 jaar getrouwd. Het voelt alsof het al heel veel langer zo is. Wat dat betreft is er weinig veranderd aan ons leventje door dit feit, we waren al 10 jaar samen. Daarnaast is het een erg vol en bewogen jaar geweest. We gaan natuurlijk vanavond samen uit eten om het te vieren. Grappig genoeg heb ik er zelfs al een paar felicitaties over onvangen, bedankt daarvoor :) Toch was het wel even een nostalgisch momentje om nog even door een paar foto’s heen te klikken en die bij deze post te plaatsen.

Boek review: De oversteek

Dit boek kreeg ik voor mijn verjaardag. Het is een boek van Justin Cronin, een schrijver waar ik volgens mij nog nooit wat van gelezen had. Het boek is weer aardig post-apocalyptisch en valt wat mij betreft goed tussen de huidige series als “ Falling Skies” en “ The Walking Dead” die ook een vergelijkbare insteek hebben. Het boek is een flinke pil, zo’n duizend pagina’s. Ik heb er bijzonder van genoten.

TaskFreak! Getting things done

Een tijdje geleden deed ik op twitter een oproep of er mensen nog tips hadden voor handige manieren om Todo’s te bewaken en registreren. Gezien ik nogal veel tegelijk doe is het voor mij altijd erg belangrijk om goed overzicht te houden bij wat ik aan het doen ben en nog moet doen. Ik kreeg een aantal retweets, maar geen reacties. Dus laat ik het eens via mijn blog proberen, daar heb ik al vaker bizar goede tips gehad van lezers!

Nieuwe serie: Alphas

Deze serie is een verrassing voor me. Na de synopsis gelezen te hebben kwam het me voor dat het mensen waren met iets verhoogde standaard mogelijkheden. Tenminste, dat was waar de nadruk op gelegd werd. Dat het allemaal niet zo ver gezocht was en kort bij de werkelijkheid zat. Daar werd ik redelijk cynisch van. Uiteindelijk hebben we hem toch maar geprobeerd. Kort bij de werkelijkheid? Nee! De moeite? Jazeker :).

Boek review: Sandman Slim

Weer een aantal boeken verder heb ik nu weer eens een boek gelezen dat een review waard is. Laat ik deze review ook eens anders beginnen, namelijk met de eerste alinea uit het boek: I WAKE UP on a pile of smoldering garbage and leaves in the old Hollywood Forever cemetery behind the Paramount Studio lot on Melrose, though these last details don’t come to me until later. Right now all I know is that I’m back in the world and I’m on fire.

Tijd om als Campzone bezoeker wat terug te kunnen doen voor een sponsor!

De afgelopen paar jaar heeft Eugène Janssen CampZone gesteund en gesponsord middels zijn bedrijf Search B.V. Helaas is Eugène het afgelopen jaar overleden op 56 jarige leeftijd. Wel heeft hij heel wat achter gelaten, waaronder iets waarbij we jullie sponsoring terug willen vragen. Hij steunde een aantal projecten in Afrika. In tegenstelling tot vele andere projecten gaan deze over het steunen van scholen en onderneminkjes, om ze succesvol en zinvol te maken, maar dan wel voor minimaal 10 of 20 jaar.

Review -gebruik- Samsung Galaxy S2

Herman vroeg of ik een review wilde schrijven over de Samsung Galaxy S2. De reden van deze vraag was zodat hij straks meteen aan de gang zou kunnen met zijn zojuist gekochte S2, welke eerdaags wel op de mat zal liggen. Vandaar mijn besluit om in plaats van een review vooral een stuk te schrijven over mijn gebruik van deze foon :D. Rooten of niet rooten? Dat is meteen de eerste vraag die ik had.

Social Media Day 040

Gisteren ging ik nogal spontaan met Claudia naar Social Media Day 040. Spontaan, omdat Claudia eigenlijk had laten weten dat ik mee moest en een kaartje geregeld had. Prima, leuk en assertief natuurlijk, dus ik ging wel onbevangen mee. Social Media Day blijkt een internationaal initiatief, dat in Nederland geen navolging kende. Tot @CoachSander en @Marcel040 besloten daar verandering in te brengen en maar wat te organiseren. Hoe kon het ook anders dan terechtkomen in Eindhoven, de Nederlandse kennis-stad.

Dagje Blijdorp, Hobo with a Shotgun

Afgelopen donderdag was natuurlijk een feestdag. Alhoewel ik me eigenlijk voorgenomen had mijn moeders HTPC af te ronden en mijn werk in te halen hadden Freddy, Kim en Iris andere plannen. Zo kwam het dat we ‘s morgens vroeg onderweg waren naar Blijdorp in Rotterdam. Duidelijk was al snel dat we niet de enigen waren die deze plannen hadden, maar gelukkig vonden we een gratis parkeerplaats die redelijk dicht bij de ingang was :).

Korte update tussendoor, wat komt binnenkort?

Het is even stil geweest na onze terugkeer uit IJsland, dit heeft alles te maken met de enorme drukte waar ik in terecht gekomen ben, waar het werk overal de spuigaten uit loopt. Dingen voor CampZone, dingen voor 2e2, dingen voor Sligro en vooral veel voor familie. Wel kan ik al aangeven wat ik hier binnenkort zal plaatsen: Een laatste IJsland blog om de serie af te sluiten met een samenvatting en de foto’s.

IJsland dag 13, laatste blog

Het was vanmorgen weer vroeg op. We moesten een beetje op de tijd letten aangezien we voor een uur of 16:00 uur de auto ingeleverd moesten hebben bij de verhuurmaatschappij. Na lekker ontbeten te hebben en alles gepakt te hebben gingen we de weg weer op. De route van vandaag was 192 km: Grotere kaart weergeven Onderweg zijn we eerst naar de Gullföss gegaan, een heel erg grote 2-traps waterval.

IJsland dag 12, Gletsjerwandeling en watervallen

Hahhah, weer watervallen in de titel. Ja, die hebben ze hier dan ook een paar zullen we maar zeggen. Maar bij lange niet allemaal even indrukwekkend. Een aantal wel, daar reis je dan ook specifiek naartoe. Maar goed, daar ging onze ochtend helemaal niet over, die ging namelijk over de gletsjerwandeling. De route van vandaag was 240 km: Grotere kaart weergeven Vanuit het hotel zijn we naar het vertrekpunt van de gletsjerwandeling gegaan.

IJsland dag 11: Hele zware wandelingen :)

Vanmorgen zijn we begonnen met om de hoek kijken bij de gletsjer die we waarschijnlijk morgen zullen beklimmen met een begeleide gletsjer wandeling met gidsen. Gletsjers zien er eigenlijk niet zo indrukwekkend en groot uit, tot je aan de mond omhoog staat te kijken en ziet wat er echt gebeurt. Maar je merkt dat je hersenen moeite blijven hebben met in te schatten hoe groot het echt is. Toen we vanmorgen mensen in de verte op de gletsjer zagen was het ineens wel heel duidelijk.

Dag 10: Sneeuwscooter rit op de Gletsjer

Dag 10 alweer. De tijd gaat helaas hard. Vandaag hebben we weer erg genoten. Wat begon met regen, werd al snel een wat mistige en toen stralende dag :). Het plezier leeft weer extra op en de actieve start van de dag heeft hier zeker aan bijgedragen! De route van vandaag was 268 km: Grotere kaart weergeven Zoals vermeld begonnen we vanmorgen op de sneeuwscooter. Dat was een erg leuke rit, die begon met een zware 4x4 rit naar de gletsjer (Vatnajökull).

IJsland dag 9, weinig gebeurd

Vandaag was niet zo’n boeiende dag. We hebben vooral veel gereisd, waarbij het de eerste helft van de dag flink mistig was. We hebben wat mooie vergezichten en uitzichten gehad en zijn nu aangekomen op de plaats van waaruit we morgen een sneeuwscooter en ijsjeeps excursie zullen maken de grootste gletsjer van Europa op. De rit van vandaag was 220 km, waarvan de eerste 100 in dichte mist: Grotere kaart weergeven Verder valt er niet zoveel te vertellen.

IJsland, dag 8: Veel mist

Vanmorgen zijn we weer vroeg op pad gegaan. Het zag er erg bewolkt uit, het beloofde dus niet veel goeds. Na 3 nachten doorgebracht te hebben in het 4-sterren hotel Reynihlíd aan meer Myvatn was het tijd om verder te reizen. Bij de rekening ontdekten we wel dat het 3 keer 4-sterren diner een goede indruk heeft gemaakt op onze creditcard :S. Maargoed, dat zien we thuis wel, vakantie blijft vakantie.

IJsland dag 7, walvissen en watervallen

Vanmorgen moesten we vroeg op. Eigenlijk geen minuut eerder of later dan we de rest van de vakantie al deden (7:45 uur), maar vandaag moest het. We hadden een afspraak gemaakt met North Sailing, daarmee gingen we walvissen spotten! En laat nu ook vandaag de eerste keer zijn dat we moeilijk uit bed konden komen (gisteren te laat nog Harry Potter, Deathly Hallows part 1 zitten kijken). Maargoed, na een wat traag en moeizaam ontbijt zijn we de auto ingesprongen!

IJsland, dag 6

Vandaag een korte update. We bleven vandaag en ook morgen bij meer Myvatn, waar vanalles omheen te zien en te doen is. Dus eigenlijk geen autoritten. De route is dan ook aanzienlijk korter. Wat begon als een ontspannen dag rond het meer, werd lichamelijk een van de zwaarste die we gehad hebben :D. Hele stukken zijn dan ook niet met de auto, maar met de benenwagen! Grotere kaart weergeven We zijn vandaag begonnen met Dimmuborgir, de duistere burcht.

IJsland, dag 5

Vanmorgen was het een gezellig ontbijt. Wederom met de eigenaren van Hofstadir farm zitten keuvelen. Over het boerenvak (gelukkig ken je daar als Nederlander nog een beetje van, dus je kan nog wat meepraten ook) en over IJsland. Toen we het bijvoorbeeld over bomen hadden gaf hij aan dat wat er af en toe stond geplant was. Het gerucht gaat dat de IJslandse settlers destijds alle bomen hebben omgehakt om op te stoken of dingen van te bouwen.

IJsland, dag 4

Vandaag hebben we voornamelijk een beetje loos rondgereden om dingen te bezichtigen. We bleven een dag op dezelfde locatie met een lijst van dingen die we konden doen en bezoeken. De route van vandaag was achteraf nog redelijk pittig: Grotere kaart weergeven Maar dat kwam voornamelijk omdat het merendeel gewoon nog dicht was. Veel van de musea en interessante plaatsen zijn nog niet open omdat we voor het seizoen zitten. Dat wisten we op voorhand, dus niet echt een punt.

Ijsland, Dag 3

De tijd gaat hard hier! Maar de vermoeidheid begint ook een beetje toe te slaan. Zoveel indrukken, zoveel pracht. Het is hier veel en lang licht. Ik heb het rond een uur of twaalf al redelijk donker zien worden, maar om 5 uur was het vollop daglicht. Ik weet eigenlijk niet hoe kort de nacht hier duurt, maar het voelt kort. Dat is heerlijk en lekker, maar wel even wennen :).

IJsland dag 2

Vanmorgen zijn we vroeg opgestaan. Was geen prestatie, ik zat om 6:00 uur overeind, ben braaf weer gaan liggen, maar 7:30 uur was ik er echt wel klaar mee.. We hebben ontbeten in het hotel, waarna we de zooi naar de parkeergarage om de hoek sleepten. Een oude beheerder van de garage schoot iris te hulp (geschat op een jaar of 70) en sleepte haar bagage tegen de trap op, nadat hij mij even liet zien hoe de automaat mijn creditcard wel at.

IJsland, dag 1

Vandaag was dan de eerste dag. Het eerste mysterie: de vliegreis van 1 uur en 10 minuten, viel al snel: we vlogen 2 uur in de tijdzones… Dus het was uiteindelijk ongeveer 3 uur. Op het vliegveld ben ik volgens mij meteen goed genaaid door contant geld om te ruilen voor ISK’s, dat ga ik dus nooit meer cash met een groot getal doen. Onze huurauto stond netjes op ons te wachten, meteen een GPS bijgehuurd zodat we gewoon makkelijk kunnen navigeren.

Rennen, was weer even nodig :)

En het ging nog best lekker ook :). De nieuwe hartband werkt goed. Helaas wordt de hartslag niet meegenomen in de kml zo te zien. Dus als je de echte stats wil zien, moet je hier maar kijken. Grotere kaart weergeven Comments oude systeem: Danielle - Apr 2, 2011 Goed bezig weer! :D Ik moet zeggen dat het hardlopen me wat zwaarder valt dan verwacht, ben het dus wat rustiger aan het opbouwen.

Day 3: A game that is underrated (30 Days of Gaming)

Jeetje, dit zijn er best veel. Underrated is ook een lastige term naar mijn mening. Underrated is niet genoeg gespeeld, slecht beoordeeld, maar misschien ook niet voldoende erkend voor wat ze de gamewereld hebben gebracht? Ik heb in ieder geval aan dit artikel geforceerd een einde moeten brengen, want ik kan nog wel veel meer games bedenken die wat mij betreft onterecht niet als grondleggers, uitvinders of de echte start worden erkend.

Day 2: Your favorite character (30 Days of Gaming)

Ook deze vind ik weer bizar lastig. Het is moeilijk te kiezen uit zoveel jaren gaming… Ik heb een paar keuzes gemaakt uit de vele jaren van gaming, vrees dat ik echt wat goede keuzes over het hoofd zie, maar ben toch wel in mijn nopjes met mijn eindconclusie, waar ik het gevoel heb een jeugdvriend teruggevonden te hebben. Alleen het eraan denken toverde al weer een glimlach op mijn gezicht :).

Day 1: Very first video game (30 Days of Gaming)

Dit zijn er in mijn geval 3 of zelfs meer. Ik heb op de commodore 64 bij mijn oom en tante ondermeer Trolls, Planet Rover, River Raid en dat soort games grijs gespeeld. Thuis hadden we een portable computer (die mijn vader op tafel moest tillen) (Olivetti met 2 diskdrives overigens waardoor je in 1 keer dos kon laden!), waarop ik volgens mij begon met meteen 5 spelletjes: Jump Joe Sopwith Castle (gwbasic) Testdrive (die veel minder leuk werd toen ik ontdekte dat als je niet stopte voor de politie, je de race op volle snelheid uit kon rijden via automatische piloot) SWC Planets (iets met zwaartekracht en ruimtescheepjes), was 2 players 1 keyboard.

30 days of gaming

Daniëlle, Mark, Herman en Lieneke zijn er mee afgetrapt. Ik vind het een erg leuk project, dus wil wel mee doen. Helaas ben ik er even tussenuit geweest, waardoor ik wat laat instap. Ik kijk wel of ik ga proberen in te lopen, of gewoon niet synchroon blijf lopen. De onderstaande lijst mag je dus ook van mij gevuld verwachten. Ik start vanavond met mijn eerste (noemenswaardige) videogame. Lijstje net als de rest schaamteloos bij ;daniëlle gejat :).

Bedankt allemaal

Daar zijn we dan, gisteren was de begrafenis. Ik heb nu de zaailing voor me, het laatste cadeau dat ik nog van mijn vader heb gehad samen met 12 anderen die hem bijzonder na stonden op de dag van zijn herdenking. Een voorbereid cadeau, dat een sterke club vormt. Het is heel erg fijn geweest om getuige te zijn van de aandacht die hij kreeg. In de kranten, op sites, in de media, social media, maar vooral ook op zijn herdenking en begrafenis.

Dag pap..

Het was fijn.. Bedankt voor alles! www.eugenejanssen.nl Comments oude systeem: Rob - Mar 6, 2011 Gecondoleerd en sterkte!! Mandy - Mar 6, 2011 Hele, hele dikke knuffel… Jan-Willem van der Straten - Mar 6, 2011 Wauw, alle sterkte! Roel van Mil - Mar 6, 2011 Heel veel sterkte!! Anja - Mar 6, 2011 Veel sterkte jullie allemaal. Peter - Mar 6, 2011

Rennen dag 2: Bomenpark

Jeetje, deze viel echt tegen. Maargoed, hij zit er weer op :) View Larger Map Comments oude systeem: Anja - Mar 3, 2011 Goed bezig zeg! Ik heb er ook aan gedacht misschien te gaan hardlopen, m’n conditie is nogal brak en we hebben een prachtig gebied direct achter huis. Maar het kost me al genoeg moeite om het fietsen naar m’n werk (±15 minuten, hehe) weer op te pakken ;) Nu is het gelukkig weer lekker weer, dat helpt misschien!

Hartband met bluetooth besteld

Okay, dat is wel heel leuk :). Ik heb Sports Tracker in gebruik en deze ondersteund via bluetooth de Polar WearLink+ transmitter with Bluetooth. Een band die ;Alexander me ook al aanraadde. Aangezien ik altijd Sports Tracker gebruik bij het rennen en deze de band specifiek ondersteund leek me dat wel een aanwinst. Helaas is Sports Tracker enkel voor Nokia’s beschikbaar. Ik heb nu eenmaal een N95-8GB, dus veel keus is er niet.

Lang, lang geleden ging ik vaak rennen

Dus, het was weer eens hoog tijd dat ik dat oppakte. Eerst ben ik naar Van Tilburg gereden om een band te kopen waar mijn iPod in kan. Dat is al lange tijd een grote frustratie onder het rennen, dat gebungel… Geslaagd met mijn missie ging ik opgewekt richting bossen :). Ik moet zeggen dat het me zwaar viel, vooral omdat ik het natuurlijk te lang niet meer gedaan had.

Korte update Trakt.tv en Follw.it

Schreef ik afgelopen week een stukje over de verschillen tussen de 2 en wat de voordelen zijn is er ondertussen stiekum wat veranderd: Follw.it heeft nu officieel series geactiveerd (afgelopen zaterdag). In Media Portal is bijvoorbeeld de MP TVseries al geupdate om het te ondersteunen: http://follw.it/u/CZero Daar was ik erg blij om, omdat Trakt.tv natuurlijk geen twee-weg sync ondersteunde. Deze hebben (met de hete adem van Follw.it?) twee-weg sync geintroduceerd. In de testfase geldt deze enkel voor de meest recente 100 items, maar ik neem aan dat die ook snel door zullen ontwikkelen.

Overal pijn! Badminton toernooi

Afgelopen zondag hadden we met de buurtvereniging een badminton toernooi. De badmintonclub BC-Argus heeft een aantal buurtverenigingen in de buurt aangeschreven om deel te nemen aan een badminton toernooi. Toen de uitdaging bij onze buurtvereniging binnen kwam was het al snel duidelijk dat we er heen zouden gaan ( Buurtvereniging Den Eik). Afgelopen zondag was het dan zo ver en vertrokken we met 6 personen (3 teams) richting toernooi in Sporthal de Zaert in Heeswijk-Dinther.

World of Logs: Logs, they rock! :D

Zoals veel mensen wel zullen weten spelen we met een klein groepje (5 personen) iedere woensdagavond 2 uur World of Warcraft. Met die 2 uurtjes per week houden we het al erg lang vol, zonder dat het een zware verplichting wordt, of overheersend is. We doen dit met Dorien, Herman, Lieneke, ;iris en natuurlijk doe ik zelf ook mee :P. Natuurlijk harstikke gezellig en voor mij is de teamspeak sessie 60% van de ervaring.

World of Logs: Logs, they rock! :D

Herman Ronk - Mar 4, 2011 Mooi dat ik je gister in de laatste battle nog even voorbij gegaan ben ;) Maar een erg mooi systeem inderdaad :) Rob van der Zwet - Mar 4, 2011 leuke bezigheid, zo blijft het spel ook nog een beetje leuk, ik heb het denk te intensief gedaan, daarom vind ik het niet zo een heel leuke game meer. Steph - Mar 4, 2011

World of Logs: Logs, they rock! :D

Zoals veel mensen wel zullen weten spelen we met een klein groepje (5 personen) iedere woensdagavond 2 uur World of Warcraft. Met die 2 uurtjes per week houden we het al erg lang vol, zonder dat het een zware verplichting wordt, of overheersend is. We doen dit met Dorien, Herman, Lieneke, ;iris en natuurlijk doe ik zelf ook mee :P. Natuurlijk harstikke gezellig en voor mij is de teamspeak sessie 60% van de ervaring.

Film: Ink

Ik had gisteren wel weer eens zin in een film. Ik had er nog één op de todo lijst staan, die ik eigenlijk wel wilde zien, maar nooit zin in had als het erop aankwam. Dit omdat hij een nogal lastige beschrijving mee kreeg: heel alternatief camera werk, nogal een conceptuele film, kunstzinnig, veel vreemde beeldeffecten. Dat zijn niet echt woorden waar je mee lokt zullen we maar zeggen.

Follw.it, Trakt.tv

Een tijdje terug kwam Rob ineens op de proppen met dit nieuwe speeltje: Follw.it. Veel mensen gebruiken al WhatiWatch.net, GetGlue etc. Ik wil dat allemaal ook best graag, maar ik wil wel dat het autometotisch gebeurt, zoals dat hoort. Sure, met de hand moet kunnen, maar met name de TV series wil ik graag gewoon gesynched hebben. Helaas is er nog steeds niet 1 site to rule them all.

WallyLan (Vrijdag)

Later aangekomen dan de bedoeling was, maar het is een zware week vol gebeurtenissen en drukte geweest. Blij dat ik er ben en gelukkig stikt het van de leuke mensen! :) Kortom, een hoog nodig leuk weekend met de mensen die ik graag weer eens zie :) Een korte post dit maal, je vindt de foto’s hier! :D Comments oude systeem Danielle - Feb 6, 2011 Ziet er erg gezellig uit!

Bowlen met het team!

Het was weer hoog tijd om wat leuks met het team te gaan doen! Aangezien ik prive wat in de knoop zat qua tijd was Herman zo vriendelijk om het meerendeel van het regelen op zich te nemen. Dat bleek een goede keuze :) We zijn afgelopen vrijdagavond dan ook gaan bowlen en steengrillen met zijn allen, bij Hotel Mitland. Het was erg gezellig en vooral ook heel leuk om iedereen weer eens in een ontspannen setting te treffen!

Stats parade januari

Ja, toen lag ik een beetje achter, maar bij deze alsnog de stats van januari:) in navolging van Claudia. Comments oude systeem: mattijs - Feb 6, 2011 Hhmm, ziet er uit als google analytics… daar komen mijn views dus niet in voor. Dus tel er maar een paar bij hier en daar ;) Steph - Feb 6, 2011 Hehheh, you so paranoid :P Herman - Feb 6, 2011

Test met EOS 300d en AMOD AGL 3080 gps tracker

Gisteren ging ik op visite in Heeswijk. Aangezien ik me een uur in de tijd vergist had, besloot ik maar eens met mijn van mijn vader gekregen camera (EOS 300d) te gaan testen. Op aanraden van Joost heb ik hier een AMOD AGL 380 gps tracker bij gekocht, om straks in IJsland mijn foto’s te kunnen geotaggen. Op die manier kan ik zien welke route ik in IJsland gevolgd heb, maar vooral ook waar ik welke foto’s heb gemaakt.

Ubuntu 10.10 op Samsung NC20

Ik ben een Linux nono. Ik kan niets met Linux en over de jaren heb ik vele pogingen gedaan om daar een verandering in te brengen. Helaas liep ik dan altijd vast op Windows applicatie afhankelijkheden (van mezelf) of hardware ellende. Ondertussen heb ik de cyclus weer een keer vol gemaakt: Ik wil Linux proberen en denk dat ik op mijn netbook geen speciale noodzaak meer heb voor Windows applicaties.

Boek uit :) Prinses van Duin

Gisteren heb ik het boek “Prinses van Duin” uitgelezen. Ondertussen het 17e boek in de Duin serie ofzo. En jeetje, ik wil meer! Voor degenen die het niet kennen: Duin is een zeer aan te raden serie, die vooral over manipulatie en complexe gemengde belangen gaat. Het is bijna leerzaam om te lezen en steekt goed en complex in elkaar. Om je een idee te geven wat je kan verwachten heb ik er dan ook een stukje achtergrond bij geschreven zodat je eens kan overwegen deze serie te beginnen.

Een tweakblog :)

Eindelijk is het zover. Ik heb altijd met enige jaloezie naar Herman gekeken, die naast zijn blog een goed gelezen Tweakblog heeft. Die kan je krijgen voor Karma. Karma krijg je weer voor reacties etc. op Tweakers.net. Dat schoot echter niet op en reageren om te reageren is ook niets. Toen ik mijn (positieve) jaloezie naar Herman uitsprak gaf hij me aan dat ik het ook verkeerd aanpakte. Omdat ik toch al veel reviews schreef moest ik die daar ook maar plaatsen, omdat je er veel meer punten voor krijgt.

Lekker weer, fijn zonnetje!

Omnomnom!

Review: Minecraft

Eerder schreef ik er al over bij mijn nieuwjaarspost: Minecraft is een leuke nieuwkomer welke op het moment in ieder geval nog stevig gespeeld wordt. Tijd om een review te maken dus! :) Waar gaat het over? Dat was mijn eerste echte idee toen ik erachter ging zitten. Ik had er ondertussen wel een aantal keren over gelezen, een keer vluchtig de demo bekeken en uiteindelijk even het account van een vriend gebruikt.

Mooi weekend!

Het afgelopen weekend was weer eens ouderwets vol! Toen ik vrijdag laat klaar was met werk heb ik besloten bij mijn moeder de mediapc te gaan fixen. Ze heeft een Anysee E30C-plus bij een erg sjieke mediapc. Helaas krijg ik deze maar niet goed aan de praat. Aardig wat gefixed, maar het tv gedeelte is helaas nog niet gelukt, dus dat wordt nog een keer terug. Erg vervelend, maar al veel verder gekomen.

Na het zwemmen moet je eten...

Weer een beetje bijgekomen :)

Dat was het weekend dan. Ik kan wel zeggen dat ik er aan toe was. We hadden echt veel slaap nodig, we waren echt nog brak van de nieuwjaarslan het weekend ervoor. Alles in huis moest nog opgeruimd worden, tafels en spullen weer uit elkaar, het meeste weer naar boven. Schoonmaken, opruimen, opruimen en opruimen. Vrijdag hebben Iris en ik bij Freddy en Kim gezeten. Daar hebben we de bizarre, maar erg leuke film “I ♥ Huckabees” gekeken.

Lezers bedankt! (Stats-parade december)

Misschien een beetje vreemd, maar ik wilde de lezers van mijn blog maar weer eens bedanken. Bloggen doe ik voor mezelf, het is een soort dagboek, waarin dingen in de tijd geplaatst voor mijzelf terugleesbaar blijven. Maar dat het gelezen wordt en de interactie met jullie, mijn lezers, maken het zo onmetelijk veel leuker voor me! Vroegâh hadden Claudia, Herman en ik de neiging een statsparade te doen. Vooral omdat we het leuk vonden onderling te kijken hoeveel mensen van wiens site naar wiens site doorklikten enzo.

Facebook en Twitter comments! :)

Hoe vet is dat! Voor iedereen die wil reageren is het voortaan niet eens meer nodig je gegevens in te vullen bij de comments, je kan nu ook gewoon aanklikken dat je wil inloggen via facebook of twitter :). Zit er automatisch je foto en je profiel aan gekoppeld. Geen gedoe meer dus, gebruik gewoon met een klik je favoriete dienst, met automatisch je eigen custom avatar van die dienst en extra reclame naar je eigen profiel.

Nieuwjaarslan: Minecraft

Dat was hem dan. De start van het nieuwe jaar, het einde van het vorige. Zoals altijd hadden we dit jaar weer de nieuwjaarslan, welke ooit in het leven geroepen is om de CampZone site live te brengen wanneer het nieuwe jaar zich aandient. Het is een fijne traditie om iedereen zoveel mogelijk bij elkaar te hebben en samen over de nieuwe website te gaan en dingen te fixen, corrigeren en aanvullen.

Serie: $#*! My Dad Says

Hier kwam Myrte kortgeleden ineens mee. Shit my dad says is een serie die meteen tot mijn verbeelding sprak. Ik volg op twitter namelijk al lang @ShitMyDadSays. Daar zitten echt briljante quotes tussen! “Nervous? In 5 billion years the sun will burn out and nothing you did will matter. Feel better?" Na daar al lang van genoten te hebben was mijn verbazing dan ook groot dat er een serie van was, wat ik echt niet wist ;).

Gelukkig nieuwjaar allemaal!

Vanaf een knusse nieuwjaarslan wilde ik ook hier mijn nieuwjaarsgroet de wereld in sturen… Het is een pittig jaar geweest, zoals ook het volgende jaar zal zijn. Vol van uitdagingen, nieuwe dingen, dingen waar je zin in hebt, dingen waar je tegenop ziet. Maar toch gewoon een nieuw jaar. Duidelijk is dat ik deze met mijn familie heb ingeluid. Fijn, warm en onder ons. Bij thuiskomst zat de groep vrienden te wachten, ze hadden zelfs het vuurwerk bewaard voor mijn terugkomst.

2010/2011 Lan started :)

Myrte kookt voor mij en Cleem :)

2e kerstdag

N900 Android installatie

Gisteren vond ik ineens op meerdere plaatsen het bericht dat Android 2.3 geport is naar de N900. Dat klonk me erg goed in de oren, aangezien Maemo wel een beetje aanvoelt als Abandonware de laatste tijd. Er wordt niet veel meer voor ontwikkeld en Meego lijkt ook maar niet van de grond te komen. Kortom, van bijzonder prettig toestel waar de features en toevoegingen je om de oren vlogen de eerste maanden is het een saai stilstaand toestel geworden.

A.I. of wat het geworden is

Op Wired vond ik net wel een erg leuk artikel: De echte staat van artificial intelligence nu. Sinds het de zogenaamde A.I. winter is (we zijn gestopt met het proberen na te bootsen van menselijke intelligentie) gaat de ontwikkeling van A.I. erg hard. De werkelijke A.I. ligt volgens dit artikel in het erg slim doen van bepaalde opdrachten, ver voorbij de vermogens van mensen. Acties gebaseerd op logaritmes en data verwerken op steeds slimmere, onmenselijke manieren.

Dat was de kerst

Dat was de kerst :). Hij was wat vreemd dit jaar omdat het planningtechnisch niet allemaal even goed verliep. Zo kwam het dat ik op kerstavond gewoon thuis zat en niets te doen had, evenals 1ste kerstdag de middag en avond. Ik heb uiteindelijk maar een hoop tijd in de nieuwe mediapc van mijn moeder gestoken, maar blij was ik er echt niet mee. Kerst hoort toch echt een familie en vriendending te zijn, maar zo liep het niet echt.

Need for Speed: Hot Pursuit

Het kon eigenlijk ook niet mis gaan: Wanneer EA naar Criterion Games stapt om te vragen of ze de leukste Need for Speed ooit (imo!), namelijk Hot Pursuit willen remaken, tja, wat kan je dan nog gebeuren? Er is geen Burnout die ik niet gekocht heb. Bij alle burnouts heb je het gevoel van extreme snelheid en gewoon plat: RACEN. Wat konden hun met Hot Pursuit? Iets minder snel, wel Hot Pursuit!

PS3 controller als joystick bij de pc

Wat ongelofelijk suf zeg. Ik heb denk ik iets meer dan een half jaar geleden enorm zitten pionieren met crappy drivers om te proberen mijn PS3 controller te gebruiken als joystick op mijn pc. Dit deed ik met behulp van zéér experimentele drivers van MotioninJoy. Het werkte een beetje, maar eindigde vaak in een bluescreen, uiterlijk na 6 minuten gamen. Op een bepaald moment heb ik het dan ook opgegeven.

Glijbaan in een gebouw

Op Boing Boing vond ik het volgende filmpje van een glijbaan in een groot gebouw. Ze linken er ook nog naar een slideshow van meer gebouwen waar ze glijbanen in gemaakt hebben. Ik vind het erg grappig en vraag me af waarom we dat niet veel meer toepassen ;). Is vast bevordelijk voor brandveiligheid etc? ;) Update: ;stefan linkte deze in de comments, ik wilde jullie hem niet onthouden! :)

Workplace in the cloud

Een tijdje geleden alweer ben ik op uitnodiging naar een seminar over de “Workplace in the Cloud” gegaan bij Sogeti, samen met een collega van Sligro. Aangezien ik al vaker gemerkt heb dat de sessies van Sogeti altijd wel goed inhoudelijk en professioneel zijn, ging ik er ook graag heen. Het was een ochtendje, maar het programma zag er erg goed uit. Ik ga geen uitgebreid verslag doen maar wil hier wel de meest interessante puntjes naar voren halen.

Een like-knop en een tweet-knop

Dit is wel heel erg leuk :) In navolging van ;evert-jan heb ik een Like en een Tweet knop toegevoegd aan mijn site. Zelfs als je niets te melden hebt kan je iig nog gewoon een item “Liken” met je standaard facebook account :). Ik vind het echt wat toevoegen… En jullie? :) Comments oude systeem: Aster - Dec 3, 2010 Hij doet t ;o) Steph - Dec 3, 2010

Gratis eBook: The Right People

Gisteren heb ik het gratis e-book The Right People van Adam Rakunas gelezen. Ik lees veel boeken, maar ook korte verhalen. Deze was erg opvallend, aangezien het een redelijk nabije toekomst was en erg inhaakte op social networks, iets waar Herman en ik bijvoorbeeld nogal mee bezig zijn. Het verhaaltje gaat over het leven met social networks. Die zijn hier leidend geworden en dicteren het leven van alle dag. Mensen richten hun social network in naar hun echte leven en omgekeerd.

Film: Burn after reading

Het is weer even geleden dat ik geblogt heb. Ik heb aardig wat meegemaakt, maar eigenlijk geen behoefte om dat te delen :). Wel heb ik het afgelopen weekend weer eens een film van mijn favoriete genre gezien, die wilde ik graag met jullie delen. Het gaat echter wel om een film uit 2008, dus ik ben er niet vlug bij zullen we maar zeggen ;). Wat is dat genre dan?

Upgrade ellende/fun

Zoals ik in mijn COD: Black Ops stukje al had aangegeven had ik besloten een nieuwe PC aan te schaffen, of mijn PC flink te upgraden. Alhoewel met de patches van CoD alles al een stuk beter ging was het gewoon echt hoog tijd. Vooral Battlefield Bad Company 2 en Black Ops werden ondertussen echt te zware en vertraagde spellen. Dit leek vooral aan mijn CPU te liggen, mijn GTX 260 zou het nog wel moeten trekken.

The Walking Dead (Serie)

Afgelopen week zat ik weer eens op IMDB te kijken of er nog series waren verschenen in de Top 50. Tot mijn verbazing was de 1ste plaats van deze lijst ineens ingenomen door een voor mij geheel nieuwe serie: “ The Walking Dead". Een serie over zombies. Op zich denk ik dat we daar de laatste twee jaar wel voldoende in bediend waren, ook op het gebied van games (I am Legend, Left4Dead, Zombieland, The Pulse (boek), Resident Evil, etc).

The Walking Dead (Serie)

Afgelopen week zat ik weer eens op IMDB te kijken of er nog series waren verschenen in de Top 50. Tot mijn verbazing was de 1ste plaats van deze lijst ineens ingenomen door een voor mij geheel nieuwe serie: “ The Walking Dead". Een serie over zombies. Op zich denk ik dat we daar de laatste twee jaar wel voldoende in bediend waren, ook op het gebied van games (I am Legend, Left4Dead, Zombieland, The Pulse (boek), Resident Evil, etc).

The Walking Dead (Serie)

Ronald - Nov 1, 2010 Ik heb deze serie vanaf het begin gevolgd en ik moet zeggen dat ik bang ben dat de reviewers van tv.com toch gelijk zouden kunnen krijgen bij de reviews van alle nieuw-gestarte series dit seizoen; deze begint zeer sterk maar de kans is groot dat hij in gaat zakken. En ik moet zeggen dat dat al redelijk gebeurt, ik ben benieuwd hoe lang deze serie spannend kan blijven en of het vol te houden is om het hele seizoen te kijken.

AR Drone Battles

Ze komen er aan! Zin in! Jur, zit je klaar? Dat gaat op ;campzone ten uitvoer gebracht worden! En met Rob zal het ook wel een keer gebeuren! :) AR Pursuit wordt gaaf! Comments oude systeem: Mark - Nov 3, 2010 een beetje van beiden en vooral: argumenten bedenken om er zelf geen te halen ;) Steph - Nov 3, 2010 Is dat jalousie, of geniereke onaardigheid?

Film: Sint

Gisteren ben ik met Freddy, Kim en Iris naar Sint geweest. De horrorfilm. En ik moet zeggen dat ik me vermaakt heb! We hebben behoorlijk genoten. Natuurlijk moet je er niets van verwachten, zoals met alle splatter-horrors is het een flinterdun verhaal (alles wordt gerechtvaardigd door een alternatieve Sint legende waarin het een afvallige bisschop is die terreur verspreidde, grof om het leven kwam en nu nog wat rondspookt) en in de meeste gevallen nog dunner acteerwerk.

MpTVSeries op MediaPortal

Afgelopen weekend heb ik voor de verandering maar weer eens wat tijd gestoken in de techniek thuis. Dit is me goed bevallen, dus ik wilde er maar weer eens over bloggen. Zoals veel mensen weten gebruik ik ;mediaportal. Hierbij had ik een aanvullende functionaliteit bedacht, wat leidde tot het installeren en configureren van ;mptvseries. Dat heeft tot een vergelijkbaar resultaat geleid als hieronder :). Waarom MediaPortal? Voor we weer in die discussie vervallen eerst wéér mijn verklaring waarom ik ;mediaportal gebruik: Ik wil tv kunnen kijken op mijn mediacenter/mediapc, met pvr functionaliteit.

Gave SBS6 Autosport aflevering Supercar Challenge

Dit is wel een erg leuke aflevering van SBS6 Autosport over de Supercar Challenge! Bekijk hem hier op zijn oorspronkelijke locatie :) Kijk vooral naar 16:30, waar je binnen een minuutje de tik van Monster ziet en daarachter hun verklaring van wat er gebeurde :D Comments oude systeem: Herman - Nov 0, 2010 Je moet het video venster wat groter maken :) het beeld is nu groter dan het venster :)

Nog een AR Drone :)

Nee, helaas niet voor mezelf :). Jurriën liet me net weten dat hij er ook één heeft gekocht, door middel van het Youtube linkje :D. Harstikke leuk, want dat betekend dat ik op de komende LANs in ieder geval iemand heb om mee te dogfighten (als de app een keer uitkomt :P). Het is een leuk filmpje, dus ik wilde hem jullie niet onthouden!

COD: Black Ops

Gisteren heb ik behoorlijk impulsief toch besloten Call of Duty: Black Ops aan te schaffen. Ik voelde me eigenlijk wel moreel verplicht. Het verpersoonlijken van de characters is veel verder uitgewerkt, meer specialiteiten etc. De dedicated servers zijn terug (wat ongelofelijk fijn, MW2 heeft hier toch echt wel heel erg veel last van gehad), waardoor je weer het gevoel krijgt met een community te spelen. De hoeveelheid extra zooi is overweldigend en Wired berichtte ook al van een wel erg grappige Easter Egg.

Due Date - Review

Gisteren was een drukke dag. ‘s Ochtends vroeg op, met Andries en Stefan naar HCC!Digitaal. Daarna door naar de housewarming van Glenn en Claudia en daarna naar de film in Tilburg: Due Date met Andries, Sandra, Stefan, Joost en natuurlijk Iris. De verwachtingen van deze film waren best hoog: 2 goed bekende acteurs die beiden al meer dan eens hebben laten zien dat ze voor kwaliteit staan. Helaas bleek de praktijk anders… De film start met een zakenman die onderweg naar zijn vrouw is die op het punt staat een keizersnede te krijgen.

Mooie HD beelden races Assen

André de Vries heeft HD beelden van de finale races in Assen beschikbaar gesteld. Deze beelden zijn vanuit de BMW Z4M4 gemaakt en wel erg spectaculair :). Zoals jullie in de finale races blogpost hadden kunnen lezen verliep de eerste helft verschrikkelijk. Verkeerde banden, een tik en de safety-car. In de tweede helft rijdt André alles en iedereen gruwelijk voorbij. Als je de beelden op youtube bekijkt zijn ze HD beschikbaar!

Tijd om eindelijk mijn Ipad te reviewen!

Ondertussen heb ik nu een tijdje mijn Ipad. Ik heb hem nu een tijdje onder de arm (sinds de officiële NL release) en vind dus dat ik hem ondertussen voldoende gebruikt heb om een opinie gevormd te hebben :D. Tijd voor een review dus! Wat vind ik ervan en raad ik hem iedereen aan? De Ipad is voor mij ook meteen de eerste keer dat ik een Apple product in huis haal.

RED - Film review

Retired, Extremely Dangerous. Dat is de titel van de nieuwe Bruce Willis film. Hier zijn we zondagavond heen gegaan met Herman, Lieneke, Freddy, Kim en Iris. Leuk was ook dat we weer eens een keer naar de service-bioscoop in Uden gingen. Omdat Herman en ik wilden overleggen over de conclusie van zijn 3 delen Social-Media. Een mooie gelegenheid om daarna naar de bios te gaan. We wilden eigenlijk naar Despicable me, maar deze draaide enkel in het Nederlands.

Vluchtje met Herman en Lieneke

Nou, eindelijk een reden gevonden om de lijm van ;stefan uit te pakken ;). Die had hij me gegeven voor mijn verjaardag een paar jaar terug. Die was nu hard nodig om de AR Drone te herstellen. Ik wilde de Drone ook nog aan Lieneke laten zien. Aangezien Herman en Lieneke vandaag op bezoek zijn was het dan ook logisch dat we hem even mee naar buiten kwamen. Het extra obstakel van vandaag was buurtkinderen (erg jong) die er naar wilden slaan met schoppen en takken.

Vluchtje met Herman en Lieneke

Stefan - Nov 1, 2010 Nice!! :) Mark - Nov 1, 2010 wel nasty dat ie zo snel gecrasht is :S Gelukkig is de hull wel los te bestellen, maar dan nog :( Steph - Nov 1, 2010 Mwah :) Paar lelijke crashes mee gemaakt, ben gewoon lomp. En serieus, schuimrubber breekt mooi gekarteld. Dus heb er nogal gemakkelijk lijm op gedaan en de boel bij elkaar gestoken, ben er echt van overtuigd dat het prima goed komt ;)

Vluchtje met Herman en Lieneke

Nou, eindelijk een reden gevonden om de lijm van ;stefan uit te pakken ;). Die had hij me gegeven voor mijn verjaardag een paar jaar terug. Die was nu hard nodig om de AR Drone te herstellen. Ik wilde de Drone ook nog aan Lieneke laten zien. Aangezien Herman en Lieneke vandaag op bezoek zijn was het dan ook logisch dat we hem even mee naar buiten kwamen. Het extra obstakel van vandaag was buurtkinderen (erg jong) die er naar wilden slaan met schoppen en takken.

Airsoft met de Rabo

Poeh, ik heb echt overal spierpijn! Gisterochtend stond de wekker om 5:30 uur, om naar Zeist te vertrekken. Daar zou de bus om 7:15 uur vertrekken om naar het verre zuiden van België, om in de Killzone locatie te spelen. En een stukje rijden was het wel! Grotere kaart weergeven 2 uurtjes, maar het was dan ook erg gezellig in de bus! Het werd georganiseerd ter ere van het 5 jarig bestaan van de interne lanparties van GoNuts, welke via de personeelsvereniging al geruime tijd prachtig georganiseerd wordt (en waar ik natuurlijk ook nog steeds fervent deelnemer van ben!

AR Drone vluchtje met Herman

Herman, Eric en ik hadden vandaag een vergadering om een leuk plan voor ;2e2 uit te werken. Omdat Herman en ik nog een vervolg-vergadering meer hadden en Herman niet in de buurt woont heeft hij besloten bij ons te blijven eten. Het schemerde al toen we thuis kwamen, maar we moest natuurlijk nog even samen naar de Drone kijken! :) Hier volgen de pics! [gallery link="file” orderby="ID”] Comments oude systeem: Rob - Oct 4, 2010

De AR drone in “de wereld draait door”

Grappig, hij kwam nu ook naar voren in “De wereld draait door”. De 2e helft van het filmpje. Werd me onder de aandacht gebracht door Peter Jolink èn Martijn Kunnen (Tnx!). En er is ook ineens bekend wanneer hij in Nederland uitgebracht wordt. Comments oude systeem: Mark - Oct 4, 2010 wel grappig stukje ja. Laat wel zien dat het toch iets minder makkelijk is dan dat je misschien op het eerste moment denkt.

AR Drone binnen - Review

Tot mijn stomme verbazing was gisteren de AR Drone al binnen. Dat heeft nog geen 5 dagen geduurd vanuit Amerika. We hebben een behoorlijke tijd getwijfeld en vervolgens met zijn 3en besteld! Jammer genoeg is er 1 niet binnen gekomen. Dat was een aparte zending, welke ook nog eens niet bij de buren bezorgd werd. Vond vandaag een kaartje dat ik hem bij het depot kan gaan halen. :S Maargoed, wat kan ik er nu al over melden, na 4 vluchtjes (2 op de avond van binnenkomst en 2 vandaag waarvan één op kantoor samen met die van een collega)?

De spannende finale in Assen

(Foto’s van de dagen staan aan het eind van dit artikel!) Ongelofelijk, wat een spanning heb ik de afgelopen zondag gehad en wat is het mooi geeindigd! Nadat mijn vader en André afgelopen zaterdag 2e eindigden na een zware race, was zondag de grote laatste race van het seizoen. Daar zat meer dan genoeg drive en emotie aan vast. Hoe de race vervolgens desastreus begon en fantastisch eindigde is een verhaal op zich, dat ons als toeschouwers rennend over de tribune om alles te kunnen zien, goed heeft bezig gehouden!

Finaleraces Assen dag 1

Voorbereidingen

Nou, dat was de eerste dag van de finaleraces in Assen, voor de Dutch Supercar Challenge! Het was weer heerlijk! Het weer zag er problematisch uit. Er werden bakken water verwacht, maar hoe laat precies was erg onduidelijk. Een hoop stress: wikken en wegen welke banden gekozen moeten worden. Zaken 10 keer doorspreken, beelden beoordelen en extreem focussen op buienradar :).

Wisselen op het allerlaatste moment!

Uiteindelijk vond men het dan droog genoeg om het maar op slicks te proberen. Het eerste deel van de race bleek dat een hele goede keuze. Dit was echt last minute werk, aangezien iedereen in de grid zelf nog de banden bij de hand had, en er wel meer dan één team op het laatste moment nog besloot te wisselen! De spanning was wat dat betreft wel om te snijden :).

Review Trainyard - voor Ipad en Iphone

Joost en Anne-Marie kwamen gisteren ineens met Trainyard. Een puzzel voor op de Iphone (en Ipad). Trainyard express is gratis en heeft me gisteren al lang bezig gehouden. Wat een waanzinnig leuk puzzelspelletje! Je moet treinen van a naar b krijgen. Maar vaak komt dit op wissels aan, gelijke timing, omwegen, samenvoegen, enzovoort! Het zijn leuke hersenkrakers die steeds een stapje vervelender worden :) Trainyard Express is gratis en het duurt wel even voor je hem uit hebt.

Bruiloft fotoboeken

Wilde ik toch nog even laten zien :). Bedankt Myrte en Joost, het is een erg leuk cadeau. De foto’s waren al top en in papieren vorm voegt toch echt nog wat toe! Heerlijk om terug te kunnen kijken!

Het weekend komt eraan!

En dat mag ondertussen ook wel, want het is weer een pittige week geweest. Vanmorgen wilde ik vroeg opstaan, maar ben uiteindelijk pas om 08:00 uur opgestaan omdat ik het wel even kon gebruiken. Gisterenavond ben ik namelijk bij Joost en Myrte op bezoek geweest in Utrect, vanwege Myrte haar verjaardag. Het was erg leuk en gelukkig kon ze ons cadeau waarderen :D (Applestore Credits). Daar heeft Myrte ook onze gezamenlijke geplande verrassing laten zien, maar daarover later meer :P.

Subscribe to comments

Snel even een functie toegevoegd die ik erg mistte: je kan onderaan aanvinken dat je op de hoogte gehouden wilt worden van comments. Ik vind het altijd erg lastig om de discussie op een andere weblog gaande te houden, je moet er maar net aan denken om regelmatig even terug te kijken of mensen nog gereageerd hebben op jouw opmerking :). De volgende stap is het logisch te vinden dat mensen dat bij je eigen blog ook hebben.

AR Drone, gaat hij er komen?

Okay, ik ben toch weer heftig aan het twijfelen. Het is echt te duur en echt alleen speelgoed en echt zinloos. En echt gaaf en echt leuk en echt 2 camera’s erin en echt augmented reality dogfighten en foto’s maken boven CampZone en…. Ik heb het geld er echt niet voor over: de Parrot AR Drone. Maar wil hem erg graag hebben. Mijn collegae bij Sligro overwegen nu een gezamenlijke inkoop actie.

Boek: I Shall Wear Midnight

Weer een leuk boek uit :). Al weer een aardige tijd geleden las ik dat mijn toch wel favorite schrijver Terry Pratchett aan alzheimer leidt. Dat vond ik direct erg zonde, aangezien ik toch de goede hoop had nog veel van hem te lezen en op dit moment zo’n 35 boeken van hem bezit die ik gelezen heb. Kort geleden kwam ineens het bericht dat er een nieuwe aankwam: “ I Shall Wear Midnight".

Split/Second

Even een snelle review tussendoor! Want we zijn gewoon nog heerlijk aan het Lannen op ;masterlan, maar ik wil deze game er wel even uitlichten: Split/Second van Disney Ja, Disney ja… Maar toch zou je dat niet echt zeggen, kijk maar eens naar de volgende beelden: Het spel komt kort gezegd op het volgende neer: Racen met ontploffingen! Een volledig actionpumped arcade racegame waar je als beloning voor driften en jumps een bonus krijgt.

Masterlan en weekend

Eindelijk, na een lange en zware week is het dan weekend. En wel een weekend waar we naar uitkeken: ;Masterlan! Deze lanparty, van een inmiddels wel zeer bevriende crew is een erg gezellige in noord Limburg, in Horst. Door de plattegrond was het ons al een behoorlijke tijd duidelijk dat het bijzonder gezellig zou worden! Wat een feest van bekenden! Veel 2e2’ers, veel Duh-Events crew, natuurlijk Meldersnet, Lam, WallyLan en wie nog meer allemaal eigenlijk :).

Gisteren lekker gefietst, nu hooikoorts!

Ja, wat ongelofelijk getrouwd zijn we ineens! Voor het eerst in misschien wel 8 jaar ben ik gaan fietsen, met Iris… Lekker een uurtje of wat weg geweest. Ongeveer anderhalf uur thuis had ik een enorme verkoudheid ontwikkeld: Vol gezicht, snotneus, beetje koortsig. Na wat kort denkwerk besloot ik dat dat dan wel een heel vlotte spontane stevige verkoudheid moest zijn. Beetje onwaarschijnlijk dus! Nu had mijn zusje me het afgelopen jaar ook al beschuldigd van hooikoorts en haar punt redelijk goed gemaakt door mijn misere behoorlijk te verlichten met een anti-hooikoorts tabletje.

Security company ad tricks people into thinking their houses were burgled - Boing Boing

Hahhah, dit is wel echt slim. Bijna misdadig en oplichterij, maar toch echt een slimme campagne! :D Security company ad tricks people into thinking their houses were burgled - Boing Boing.

Imperfect Harmonies: Prachtige teleurstelling

Lang, lang geleden heb ik de nieuwe CD van Serj Tankian gepreordered. 2x zelfs, 1 voor mij en 1 voor Kim. Eergisteren kreeg ik deze cd’s dan eindelijk binnen. Nu ik hem 2 dagen zo’n beetje continue gedraaid heb wanneer de gelegenheid het toeliet denk ik mijn eerste mening klaar te hebben: ik ben er nog niet uit… :D Het begon met een soort teleurstelling: Serj Tankian is voor mij enorme artiest die heftige nummers, wisselende tempo’s, veel rockinvloeden en ijzersterke lyrics brengt.

Foto's bruiloft allemaal online!

Jah, wat moet ik zeggen buiten “\o/", de foto’s zijn allemaal online. Joost heeft de definitieve bruiloftsreportage beschikbaar gesteld, daarnaast hebben we de 6 wegwerpcamera’s digitaal beschikbaar en ik kreeg ook nog foto’s van mijn tante! We hebben echt zitten genieten bij het terugkijken… Tjongejonge, wat een dag is het geweest! Nogmaals bedankt allemaal! Je vind het allemaal hier: http://bruiloft.taizer.net Comments oude systeem claudia - Oct 4, 2010

De finale fotoreportage

Joost, wat zijn we je dankbaar! Ongelofelijk leuke foto’s, om een aantal hebben we smakelijk gelachen, van een aantal kregen we kippenvel en ze zijn allemaal prachtig :). Eindelijk zijn ze nu dan ook op het web: http://picasaweb.google.nl/stephjanssen/20100922FotoSBruiloftFinaleSerie# Daarnaast hebben we ook de foto’s van de wegwerpcamera’s digitaal, die vind je hier: http://picasaweb.google.nl/stephjanssen/FotoSBruiloftWegwerpcamera1 http://picasaweb.google.nl/stephjanssen/FotoSBruiloftWegwerpcamera2 http://picasaweb.google.nl/stephjanssen/FotoSBruiloftWegwerpcamera3 http://picasaweb.google.nl/stephjanssen/FotoSBruiloftWegwerpcamera4 http://picasaweb.google.nl/stephjanssen/FotoSBruiloftWegwerpcamera5 http://picasaweb.google.nl/stephjanssen/FotoSBruiloftWegwerpcamera6 En dan kreeg ik nog de foto’s die mijn tante gemaakt heeft!

Beelden vanuit de nieuw opgebouwde BWM van mijn vader

Dat is leuk, er zijn beelden vanuit de cockpit van de nieuw opgebouwde BMW Z4m4 van mijn vader op Youtube geplaatst. Deze zijn van een natte (miezerig) zaterdag in Spa-Francorchamps. Hij is deze dag 2e geeindigd in de Dutch Supercar Challenge. Beelden van de dag erna, waar hij de eerste plaats bemachtigde zijn aangekondigd, die zal ik hier bijplaatsen wanneer ze er zijn. " Comments oude systeem Joost - Oct 3, 2010

Dat was een flink weekend!

Ik heb er wel erg van genoten, maar het was wel te vol, waardoor ik er nog een beetje moe van ben.. Vrijdag avond had ik voor de verandering vrij weinig. Ik zeg vrij weinig omdat ik natuurlijk wel nog werk in te halen had en een online vergadering over ;campzone nog. ;stefan had ook nog even de mededeling dat we zaterdag naar de FirstLook beurs gingen. Dus zaterdagmorgen vroeg op om ;stefan en de enige echte Duh-Events stagiair op te halen en naar de beurs.

De rijkdom van Saoed

Een tijd geleden raadde Herman me het boek “De rijkdom van Saoed” aan. Hij vond het erg sterk en had hem ook zelf gereviewed op zijn website. Het is zeker niet het type boek dat ik lees en ook een behoorlijke pil, maar ik was zeker geïnteresseerd. Deze stevige zit heb ik nu dan af! Spoiler: Ja, zeker de moeite waard! Lastig boek: Het boek is van een wat mij betreft gevaarlijk genre: Het legt uit dat de getallen die genoemd worden werkelijkheid en onderzocht zijn en mengt veel feiten door een roman heen.

2-zijdig scannen op een 1-zijdige scanner (update: ook een bash script)

Hoe irritant is dat!? Heb je eindelijk op de meeste plaatsen een scanner tot je beschikking met sheet-feeder, begin je ineens tweezijdig bedrukte post te ontvangen. Of gewoon dubbelzijdig geprinte documenten. Dit irriteerde me al enige tijd, ik heb er dus maar eens iets simpel voor geschreven. Zodat je toch de gemakken van je sheetfeeder hebt en gewoon 1 goede pdf! Mijn script is voor Windows, ondertussen heb ik van ;matt ook een Bash script gehad!

CouchPotato

Zo heb ik zondag lekker gediscussieerd met ;matt over SickBeard, zo komt Joost er vandaag even overheen met CouchPotato. Wat ongelofelijk tof. SickBeard is natuurlijk de bekende automatische series volg app, CouchPotato blijkt de tegenhanger voor films te zijn :), werkt ook weer voortreffelijk samen met SabNZBD+. Wat tof gemaakt! Even checken dus! Comments oude systeem: furbar - Dec 2, 2011 Werkt subliminal ook in samen werking met Couchpotato dus met filmbestanden?

Exam (Bezoek bij An en Matt)

Nee, we zijn gelukkig niet onderzocht door An en ;matt ;). Zondag was het dan eindelijk zo ver dat Iris en ik eens gingen kijken hoe het nieuwe huis van An en ;matt er uit zag. Nou, die wonen behoorlijk lekker en ruim! Naast dat het natuurlijk weer hartstikke gezellig was en er goed gegeten werd hebben we eerst maar eens The Hangover gekeken, welke ze nog niet bleken te kennen.

Dudesons avond

Komende zaterdagavond (2/10) houd ik zoals een aantal al weten een Dudesons avond. Voor de mensen die de Dudesons niet kennen: het is minder spannend dan Jackass. Waar je bij Jackass jezelf de vraag stelt of het goed af zal lopen, is het bij de Dudesons meer dan duidelijk dat het niet goed zal af lopen, de vraag is eerder hoe gruwelijk precies… En vaak blijkt het dan ook echt gruwelijk….

Gelukkig hebben we de foto's nog...

Voor iedereen die wil nagenieten van de mooie dag die we hebben gehad, en natuurlijk voor de mensen die niet aanwezig waren, hebben we een kleine selectie van de foto’s online gezet. http://picasaweb.google.com/vlabakje/BruiloftStephEnIris#

Naar Hengelo!

Het is ondertussen hoog tijd om eens naar Hengelo af te reizen. An en ;matt wonen hier nu ondertussen een behoorlijke tijd, maar we zijn er nog niet geweest. Dat moet veranderen natuurlijk! :D Vanochtend zijn we aardig vroeg op gestaan om werk in te halen. Er moet aardig wat bijgespijkerd worden, vanwege een toch wel volle en drukke week :D. Gelukkig hebben we het gisteren niet idioot laat gemaakt, we zijn erg gezellig gaan uit eten bij restaurant Ne9en in Heeswijk met Herman, Lieneke, Eric, Jessica en Iris.

Series overzicht voor Stefan

Stefan vroeg me in de post over Rubicon welke series ik nu volgde en wat daarvan de moeite was. Waar mogelijk heb ik ze gelinked naar reviews van mij of Herman. Ik heb de series punten gegeven naar mijn eigen mening in een schaal van 1-10. Comedy: [table id=1 /] [table id=2 /] En Stefan, je kan een titel gewoon in Sickbeard kopiëren hoor :). En zelfs een tekstfile… Comments oude systeem Evert Jan - Sep 0, 2010

Huwelijks-moeheid

Nee, ik ben het nog niet beu. We zijn gewoon echt moe :D De nacht voor het huwelijk heb ik raar genoeg geen oog dicht gedaan. Dat het op de huwelijksnacht 2:00 uur was voor alle visite weg was is ook geen verrassing. De volgende ochtend moest ik echter om 8:00 uur beginnen. Donderdag avond was het een eind opruimen en uitzoeken. De volgende ochtend weer 8:00 uur en een hoop werk inhalen.

Rubicon - Nieuwe serie

Een nieuwe serie waar Iris en ik net aan begonnen zijn is Rubicon. En tot onze verrassing een echte aanrader! Rubicon is een complot en intriges serie. In de volle verwachting dat dit dus een soort volledige paranoide gekkigheid met links en complexe zooi zou zijn, werden we blij verrast! :) Rubicon is namelijk best een heel erg goed opgezet verhaal. Een “analyst”, iemand die gegevens verwerkt van de spoinage instanties, maakt tegen zijn wil promotie.

Nieuwe cd: Sitra Ahra

Een poosje geleden zag ik op ITunes dat de nieuwe cd van Therion eraan zat te komen, Sitra Ahra. En verdomd als het niet zo was, er stond gewoon een nette pre-order link bij :). Nu heb ik wel het gevoel dat ik één van de weinigen ben die deze muziek waardeerd, maar pas op Twitter ontdekte ik ook dat mijn andere stiekume hobby, hacker-games, ook door heel veel anderen gedeeld werd :).

Getrouwd!

Tjonge, wat een dag was het! En de opkomst! Vrijwel iedereen die we hadden uitgenodigd was er. Er waren zelfs mensen die absoluut niet konden, maar toch ergens kans zagen zich even te laten zien! We hebben vandaag al wat foto’s van onze fotograaf (zo ontzettend bedankt Joost!!!) mogen ontvangen, zodat ik hieronder al een momentje van de bruiloft kan weergeven :). Deze post blijkt moeilijk, omdat ik geen idee heb waar te beginnen!

Morgen trouwen...

En voor ik het vergeet. Morgen trouw ik dus met Iris. Ben behoorlijk moe nu, we moeten er maar snel in, want het is vroeg dag. Iris moet om 7:30 uur bij de kapper zijn. Ik als jongen moet tegen mijn verwachtingen in ook bij de kapper verschijnen volgens mijn kapper. Gratis en binnen 3 minuten klaar fluisterde hij me nog in :). De ringen zijn geregeld, gadgets voor morgen liggen klaar, Myrte heeft de planning en de spullen.

Lang geleden...

In de zijkant zie je het dan ook goed. Vanaf februari heb ik eigenlijk geen nieuws meer geplaatst. Het zal kort bij mijn start aan Twitter geweest zijn. Dat heeft dan ook alles met elkaar te maken denk ik… Want Twitter is erg laagdrempelig in tegenstelling tot mijn oude blogsoftware: Joomla. Herman had het ook al eerder gezegd: Wordpress is fijn. En inderdaad! Wordpress is laagdrempelig, kan mail updates en eigenlijk vanalles automatisch aan.

Morgen is het dan zo ver :)

En dat is wel grappig. We krijgen van iedereen de vraag of we niet zenuwachtig zijn. Dat zijn we gewoonweg niet. We weten welke mensen komen, mensen waar we zin in hebben. We weten globaal hoe de dag gaat lopen en dat ene woordje moeten we ook wel kunnen onthouden toch? Alles wat mis zal gaan gaat toch wel mis. We zijn hier gewoon door de checklists aan het werken en Myrte heeft alles prima onder controle.

Nieuwe site!

Ja, deze move is wel heftig! Ik ben van czero.taizer.net naar steph.taizer.net verhuisd, van provider naar provider en van Joomla naar Wordpress! Ik moet dan ook zeggen dat ik enorm verbaasd ben over het feit dat ik mijn oude posts etc. eigenlijk zonder centje pijn over heb gekregen. De oude comments ben ik kwijt, maargoed, dat is dan maar jammer. Ben al lang blij dat ik zonder eigenlijk een echt probleem gewoon over ben gekomen!

Gameverslaving, is het nou echt zo erg?

Een paar dagen geleden was er ineens weer vanalles over gameverslaving in het nieuws: fabrikanten zouden games te verslavend maken en weigeren hiertegen maatregelen te nemen. Vervolgnes ging er weer een hele riedel aan media overheen die weer in het grote probleem GameVerslaving doken. Omdat wat mij betreft weer de gamefabrikanten en de gamers in het verdomhoekje werden gedrukt, voor de zoveelste keer, kon ik mijn mening weer niet lang voor mezelf houden.

Bijna weekend! Woohooo!

Ik ben er dan toch eindelijk ingestonken… Twitter. En, nog erger: Ik vind het nog leuk ook! Ik wilde er oorspronkelijk op om wat onderwerpen te volgen en ook als extra platformen voor onze evenementen. Na kort gebruik en de implementatie van de plugin van Pidgin ontdekte ik al snel dat het voor mij ging functioneren als een soort slowchat. Een open chat waar iedereen, ook onbekenden, op kunnen reageren. En dat blijkt wel heel leuk te zijn.

RSA Envision cursus

Ik heb deze week cursus van RSA Envision. Dit is een behoorlijk mooie en complexe oplossing. Het is een passief apparaat dat logs van zo’n beetje alle apparatuur en applicaties kan verwerken. Welke logs hij niet kan, kan je zelf fixen. De theorie achter de applicatie is simpel: Een beetje bedrijf heeft een aantal logs per minuut, misschien zelfs een tiental per seconde. Deze hoort de admin te controleren, maar in het beste geval gebeurt dit enkel bij problemen.

Eind CampZone, aan het werk!

Zo heb je 3 weken prachtig weer en CampZone, en dan is het ineens afgelopen. Tijdens CampZone werd ik al gebeld door kantoor dat ze een klant voor me hadden. Een complexe ISA Enterprise omgeving die spaak liep. Of ik daar wat voor voelde. Eindelijk weer een technische uitdaging was mijn eerste gevoel, dus ik stond er direct achter. Meteen de eerste dag dat ik terug was en officieel nog vakantie had, heb ik me ingelezen in het netwerk van de klant en zijn wensen.

Nieuw keyboard, supersweet!

![Logitech Illuminated](http://steph.taizer.net/images/stories/logitech illuminated.jpg)Afgelopen week heb ik een nieuwe printer aangeschaft. Een HP officejet all-in-one. Waarom? Voornamelijk door 2 functies: 2 zijdig printen en een sheetfeeder voor scannen. Maar in de Officecenter zag ik ineens dit keyboard liggen. Ik had mijn oog er al lang op, maar aangezien ik al een keyboard bezit had ik eigenlijk besloten hem niet te gaan bestellen. In ieder geval tot het hard nodig zou zijn.

Star Trek

Gisteren was het Iris en Andries dan toch gelukt. En goed… Sandra, Freddy en ik gingen mee terwijl Iris en Andries naar een film gingen die ze graag wilden zien. Want echt verheugen deden we ons niet… Star Trek is een serie op TV, die ik heus wel eens keek, vaak ook best wel kon waarderen. Maar ook niet meer dan dat. Om nu datzelfde in de bios te gaan bekijken vond ik niet echt uitnodigend.

Korte update: Prince 2 Foundation

Even een korte update tussendoor :) Ik ben geslaagd voor mijn Prince II Foundation examen. Dat was wel even spannend omdat ik voldoende werkzaamheden had om in mijn pauzes met het boek op de knieen te moeten zitten :) Woohoo! Technorati: ((Prince II Foundation))

Mobiel bellen in de auto...

Vanmorgen had ik het even te spannend. Bij het arriveren op mijn werk was ik wat laat met richting aangeven. Toen ik naar links wilde sturen om af te slaan werd ik op een smal weggetje langzaam ingehaald door een politieauto, met 2 mannen die heel serieus naar binnen zaten te kijken. Aangezien ik hun inhaalactie niet echt kon waarderen, zeker omdat het onverwacht kwam en ik hun auto in wilde sturen om af te slaan keek ik ze flink vuil aan.

Stop de terreur die NEM heet!

Soms willen mensen het ook gewoon niet snappen! Ondanks dat ik iedere keer aangeef geen interesse te hebben en telkens weer vraag om mijn gegevens te verwijderen werd ik hedenmorgen voor de 12e of 13e keer gebeld door de NEM. Of ik geïnteresseerd ben. Ik kom er maar niet vanaf, ze bellen telkens op mijn mobiel. Gelukkig is er een wet door in de kamer, waardoor dit in de toekomst verholpen moet kunnen worden: http://www.

Mailserver weer stuk!

Wat een ellende. Gisteren was het weer zover, ik kom thuis en mijn mailserver staat uit. Weer de voeding? Nee, de lampjes op het moederbord branden en de NIC knippert ook vrolijk. Maarre, aangaan ho maar. Aanknop kort gesloten, alles losgemaakt, maar niets ervan: de machine gaat niet meer aan…. Gelukkig bleek Andries nog een vergelijkbare machine te hebben die hij niet gebruikt (we hebben destijds redelijk dezelfde hardware aangeschaft). Gelukkig mocht ik, ondanks dat hij jarig was!

Dead like me

Dank je Matt!!! Ik weet niet wie van jullie allemaal net als Iris en ik met veel plezier de serie “Dead like me” hebben gekeken. Dit was een heel interessante serie waarin een aantal mensen die dood zijn gegaan tot de ontdekking komen dat ze gewoon op aarde blijven, in een nieuw lichaam. Deze mensen moeten namelijk nog “werken”. Ze moeten zielen van mensen die gaan sterven ophalen. Hiertoe krijgen ze ‘s morgens een briefje met een naam en een locatie.

PS3 uitgezwaaid

Nou, zojuist mijn PS3 uitgezwaaid. Die gaat op de post naar Sony, omdat de Blu-ray drive schijven niet goed meer wil lezen. Ik dacht dat ik pech had, maar toen zag ik dit bij Tros Radar… Goed verhaal :S Gelukkig is mijn PS3 nog geen jaar oud (ook weer raar, is nog binnen een jaar dus voordat hij er mee kapt). Ik heb een call aangemaakt via het Sony servicenummer en alles ging gelukkig snel en van een leien dakje.

Ziek

Sinds woensdag heb ik stevig de griep. Gewrichtspijn, loopneus, niesen en hoesten, hoofdpijn en veel koorts. Joepie. Wat een ellende is dat toch altijd. Donderdag en vrijdag wat eerder naar huis gegaan, maar met die extra rust is het nu toch nog niet helemaal over. Maargoed, wel een productieve week achter de rug. De aftrap van 2009 met het bedrijf hebben we op dinsdag gehad, wat gelukkig allemaal wel een goede indruk gemaakt heeft.

Stil hier

Ik werd er pas weer op gewezen, het is stil hier. Dat klopt en dat komt natuurlijk als vanouds doordat er zoveel gebeurt dat ik geen tijd heb om te bloggen. Wat heb ik nu allemaal lopen: Een project bij Vitens wat erg zwaar verloopt. Dit ondanks eenieders inspanningen, het is gewoon veel werk en tijdrovend. Bij 2e2 hebben we veel lopen, wat ook meer inspanning vergt dan normaal. We zijn natuurlijk vollop gestart met CampZone 2009, aangezien we het dit jaar met minder mensen en een stuk zelfstandiger doen is dit ook een goede agenda vuller.

Wéér panne...

Ja hoor. Dat heb je dan wéér. Kom thuis, liggen de stoppen eruit, dus het licht wil niet aan. Stop zoeken in het donker, gokken welke stop eruit ligt, op de tast vervangen “And let there be light!". Joepie, de boel draait weer. Nu nog mijn mediacenter/mailserver/webserver aanslingeren dan kan ik nog mooi een serie kijken bij het eten. Maar nee… Hij gaat niet aan en reageert niet op de powerknop.

Sword of the Stars: A murder of crows Review!

Woohoo, altijd leuk! Ik en Iris hebben voor Gameparty de game Sword of the Stars: A murder of crows gereviewed. Deze is dan ook op de Gameparty site geplaatst. Lees hem hier! Ik weet in ieder geval zeker dat dit voor mij en Iris weer een blijvertje gaat worden, het is een bijzonder leuke game. Tecnorati: ((Sword of the Stars)), ((A murder of crows)), ((Game)), ((Review))

Column over DRM

Ik heb hier al een paar keer aardig mijn beklag gedaan over DRM (Digital Rights Management), een systeem dat moet verijdelen dat je games/software/muziek/films illegaal kan copieeren en gebruiken. Jeroen den Hartog had dit op mijn site gespot en gevraagd of ik mijn hele zeurverhaal niet eens kon samenvatten zodat het op Gameparty.net geplaatst kon worden als opiniestuk. Dat vond ik natuurlijk erg leuk, dus bekijk hier het resultaat! Wat mij betreft is het goed gelukt!

Film: Tropic Thunder

Afgelopen weekend ben ik met Iris, Freddy en Kim naar de film Tropic Thunder gegaan. Eigenlijk hadden we hier niet zo’n zin in, aangezien het een Ben Stiller film is. Die bevallen normaliter niet zo goed. We hadden in het kleine bioscoopje echter niet veel alternatieven, dus werd het deze. Ik moet zeggen dat ik daar echt bijzonder blij mee ben achteraf. Wat een verschrikkelijk leuke lachfilm, met vele overdreven momenten en goede opmerkingen.

Meubels eruit!

Afgelopen weekend heb ik dankzij de grote hulp van Herman voor mekaar gekregen dat ik een aantal kasten, een bureau en een hoop oude spulletjes naar de stort heb gebracht. Dit omdat ik veel spullen had die onnodig ruimte in namen in huis, ruimte die ik wel nodig heb. Nu zijn de garage en de zolder grotendeels leeg en ook op mijn computerkamer heb ik veel ruimte terug. Ook veel oude apparatuur ligt nu thuis niet meer in de weg :).

DRM, komt de boodschap over?

Nee… Simpel en bondig. DRM, ofwel Digital Rights Management, loopt steeds verder de spuigaten uit. Dit tot steeds verder groeiende frustratie, waar ik een paar dagen geleden ook weer over schreef. Als we het over de vervelende consequenties hebben van DRM zijn er veel voorbeelden. Het meest recente voorbeeld echter was EA, die van voor tot achter gehekeld werd bij de release van een van de meest geanticipeerde spellen van de afgelopen jaren: Spore.

Tijdje stil geweest

Het is hier een tijdje stil geweest. Dit omdat mijn privé leven weer een tijdje naar een nieuw plafond in mogelijke vulling heeft gezocht. Wat is er allemaal gebeurd? Allereerst heeft Iris haar studie afgerond voor de 2e maal, en heeft een week geleden haar Bul in ontvangst genomen. Dat betekend nu dat ze Doctorandus en Master of Science is. 2 titels, dus gemiddeld gezien heb ik er nu ook één!

DRM of illegaal kopiëren?

Deze nieuwe comic stond vandaag op Xkcd: Het erge is dat dit gewoon de gruwelijke werkelijkheid is. Koop je muziek op ITunes, kan je het 4 keer branden of zo. Hiertoe ben ik al zover dat als ik muziek koop op ITunes, dan brand ik hem op een virtuele cd, waarna ik mijn eigen gekochte cd rechtenvrij terug rip om te zorgen dat ik hem niet kwijt raak. Omslagtig proberen mijn eigen gekochte spullen niet te verliezen.

Woord van de dag: Perio, uh, perio...

Wekelijks! 😛 @ Herman Technorati: ((Moeilijk woord))

Motorrijbewijs gehaald!

Woohoo! Het is gelukt, ik heb mijn motorrijbewijs binnen! En daar ben ik natuurlijk bijzonder blij mee, aangezien lessen toch een wat dure hobby is. Gelukkig is het totaal aantal lessen goed meegevallen, ik heb nu 12 lessen gehad. Net als het vaardigheden examen had ik het verkeersdeelname examen ook in één poging binnen. Daar ben ik natuurlijk ook super blij mee. Zakken kan altijd maar het is zo duur!

Disgaea 3: Absence of Justice

Gisteren was eindelijk de grote dag. Misschien wel één van de belangrijkste PS3 games voor mij (en Iris) kwam binnen: Disgaea 3: Absence of Justice. Daar hebben we echt lang op gewacht. Raar genoeg ken ik niemand die onze liefde voor dit spel deelt buiten Jasper, Mattijs en Anja. Wat is Disgaea: Disgaea was een cheap-ass game zonder budget van een kleine studio destijds: Atlus. Ondertussen is die studio een stuk groter geworden door het verpletterende succes van juist Disgaea, waarna ze bijvoorbeeld ook Trauma Center voor de Wii zijn gaan maken.

Nieuwe serie: The Middleman

Tijdens Wallylan 8.0 kwam Andries met deze serie op de proppen: The Middleman. Wat een hilarische serie! Ik kan deze iedereen aanraden. Het verhaal lijkt een beetje op Man in Black. Een man werkt voor … (ja wie eigenlijk? Dat weet hij zelf ook niet) en krijgt klusjes. Klusjes die niet geheel normaal zijn. Daar horen ook gadgets bij welke gewoon iedere maand spontaan voor de deur staan. Deze man ontmoet een vrouw die niet helemaal onder de indruk is van de spannende dingen die gebeuren.

Vista, COD4 en AC97 audio: IW3MP.exe crasht

Op wallylan kon Stefan geen Call of Duty 4 spelen, single player werkte prima, multiplayer crasht bij het opstarten. Nieuwe pc, verse installatie. Na wat zoekwerk ontdekten we dat dit vaker voorkomt met COD4 in combinatie met vista en AC97 audio (Realtek). Wat de oplossing bleek te zijn: In vista is soms de Realtek stereo mixer standaard gedisabled. Die heeft COD4 blijkbaar nodig. Zo los je het op: -Start, control panel

Geen dvd spelers meer, geen daemon tools meer...

Ik had een raar probleem onder vista, welke wel vaker voor blijkt te komen volgens google. De oplossing terugvinden op google ging me echter wat slechter af, veel over CDROM.SYS hacken en andere opmerkelijke zaken, maar nergens een verhaal waar je vertrouwen in had of mensen die ook reageerden met dat het werkte… Ik heb nu een fix gevonden die werkt, dus die wilde ik jullie niet onthouden: Het probleem:

Naar de Ardennen met werk!

Nou ja, komend weekend dan. We zijn al vollop aan het plannen, want we gaan natuurlijk wel carpoolen, voor de gezelligheid en de andere standaard redenen om te carpoolen. Herman en Jeroen rijden in ieder geval al met mij mee. Ronald moet ik het nog voorstellen. ROAD TRIP! 😎 View Larger Map We gaan met werk een weekendje naar de Ardennen in een kasteel zitten. Met erg veel activeiten en een volle agenda.

Nieuwe schutting

Het moest er al een tijd van komen. De schutting (of eigenlijk beide schuttingen) waren deze zomer met een harde onweersbui gesneuveld. Omver gewaaid… De palen van deze schuttingen waren bij de grond af afgerot. Gelukkig wist één van mijn buren dit met een paar hardhouten palen te fixen, wat een erg eenvoudige en prettige oplossing is. Mijn andere buren hadden echter ook een leuk plan: De hele schutting eruit, daar een raster maken en dicht laten groeien met mooie klimplanten (Clematus, wilde aardbeien of frambozen en weet ik allemaal voor mooi gekleurde bloeiers).

Nieuw huisdier

Mjah, als dan iedereen met vanalles aan de gang gaat kan ik natuurlijk niet achterblijven. Ik heb dan ook besloten om ook aan een huisdier te beginnen. Vroeger heb ik deze al een keer gehad van mijn zusje en eigenlijk beviel het huisdier me dan ook heel goed: De venus-vliegenval Op de foto kan je zien dat ik hem ook al netjes voer, hij heeft een wesp van me gehad.

Internet in je nieuwe huis... So true!

Okay, deze zag ik vandaag op Xkcd.org en hij is echt sterk… Omdat het waar is. Herman die alles heeft gedaan om internet eerder te krijgen, Joost van Steenderen die ook weet ik wat voor gekkigheid heeft uigehaald om het te hebben, bij mij nog voor ik begon te schilderen een router onder het plastic waar de draadjes bevestigd en geisoleerd werden door plakband… Hoe herkenbaar! Dus ik wilde jullie deze niet onthouden!

*Update!* Pech: Seat Leon weg...

Wat ontzettend vervelend weer. Onderweg naar werk (Arnhem) reed ik op de laatste paar honder meter naar mijn werk. Ik reed op een voorrangsweg en zag een eind voor me een zwarte golf van rechts komen. Deze stopte gewoon netjes dus niets aan de hand. Toen ik de golf echter bijna passeerde trok deze ineens hard op. *POF*, airbags uit, stukje op twee wielen en stoppen maar. In eerste instantie gaf de mevrouw in de golf aan dat ze het gevoel had dat ik te hard gereden had (niet dat dat wat uitmaakte volgens haar, aangezien ze zelf over haaietanden ging).

Weekend: Visite, Tuin, Huis en PS3

Afgelopen vrijdag ben ik dan eindelijk bij Herman en Lieneke op bezoek geweest om hun appartementje eens te zien. En het ziet er enorm mooi uit, mooie meubels en leuk ingericht. We hebben daar ‘s avonds de film Ballistic gekeken. Opzich was hij wel grappig, maar erg verwarrend. Als beide partijen vanuit de overheid werken en overheid zijn wordt het lastig te volgen allemaal. Maargoed, met onze eigen ondertiteling (wat wij erbij verzonnen) werd het wel een hele komische film :).

Ouderwetsch gezellig: Teamavond

Gisterenavond was het weer hoogste tijd voor onze 2e2 teamavond. Met één nieuwe medewerker in ons team en weer een kleinere groep (zuid en midden doen het weer afzonderlijk) was het weer ouderwets gezellig en intiem. Ik heb echt genoten, we hebben echt een hele leuke groep! Wat blijven Benno, Ronald, Edwin en Herman toch ongelofelijk grappig! We hebben in ieder geval weer veel gelachen, ik zie weer uit naar de volgende teamavond!

Bloodrayne

Okay, de grote fout toch weer gemaakt……. De film van een game kijken. In dit geval de film bij de game Bloodrayne. En opmerkelijk was het. Bloodrayne is eigenlijk lang geleden voor me, dat ik het spel speelde. Ik kan me niet veel meer herinneren dan een schemerige game waarin je een soort half vampier was, niet door water kon lopen, bloed kon drinken om te herstellen en allerlei kleine eilandjes waar je vampieren en andere monsters moest afslachten, met zwaarden of met een dubbeloops pump action shotgun.

En weer terug van CampZone

Mjah, en toen was ik er weer even 3 weken tussenuit. Hetzelfde als de afgelopen 7 jaar heb ik wederom mijn vakantie geofferd aan CampZone. Ik ben sinds donderdag weer thuis, waarbij ik eigenlijk de bedoeling had tot maandag bij te komen, maar de eerste meeting is afgelopen weekend al weer geweest. Vanavond hebben we ook weer vergadering. Toch was het zeker de moeite waard en moet ik eigenlijk zeggen dat dit jaar mijn energie en zin toch wel positief beinvloed heeft.

Weer beter, op tijd voor de laatste dag

Nou, dat zit er ook weer op. Dinsdag heeeeel beroerd geweest, woensdag aardig en vandaag gaat het eigenlijk wel weer goed, ondanks dat ik gisteren van 6:45 tot 18:15 gewerkt heb. Vandaag is dan de grote dag voor mij: Einde Wegener / Getronics PinkRoccade, einde tijdperk van 7,5 jaar. Ik heb het hier altijd verschrikkelijk naar mijn zin gehad. Ondanks dat het heel raar is voor iemand die in de detachering zit om zo lang bij één klant te zitten heb ik het als logisch ervaren.

Weer ziek

Dit is een slecht jaar voor me, dat is duidelijk. Dit jaar heb ik al een paar keer voedselvergiftiging gehad (waarvan 1 keer een vergelijkbaar virus). Nu heb ik weer een verkoudheid met koorts erbij. Ik heb in ieder geval besloten hier niet voor thuis te blijven, ben pas net weer aan de gang na mijn laatste voedselvergiftiging. Om nou te zeggen dat ik ongezond leef? Nee, ik eet iedere avond gezond, ik drink goed en ik eet goed.

Vista en netwerkprinters

Ik ben dit weekend overgestapt op Windows Vista. Helaas liep ik meteen tegen een lastig probleem aan: ik deel een printer in mijn netwerk vanaf een Windows 2003/XP machine. Aangezien de printer een standaard deskjetje is, is er ook niet zoveel voor te vinden. Gelukkig vond ik wel Vista drivers op de HP site. Maar vervolgens heb je toch een probleem: Verbind je met de printer door de server te verkennen en dan verbinden te kiezen geeft hij aan niet de correcte drivers te hebben.

Nieuwe motor

Nou ja… Nieuw? Uit 1984. Ik had een motor op het oog, een Honda CB sevenfifty special, die was op zich erg mooi. Samen met Iris, Freddy en Kim ben ik een kijkje gaan nemen. Ik vond hem harstikke mooi en hij reed goed. Dus ik wilde hem wel. Freddy gaf me echter aan dat zijn oom ook nog een motor had staan: een Honda Shadow VF 500 c. Dat interresseerde me echter helemaal niet, ik heb nog nooit een mooie shadow gezien dus ik hoefde het niet.

PS3 Weekend

Veel GPN’ers zullen hier niet vrolijk van worden, met name Andries en Herman… Jasper en ik hebben eens een weekendje besteed aan Super Stardust en monsters…. Helaas moet ik zeggen dat dat echt zin heeft gehad! Sorry allemaal! :P Niet naar de highscores kijken :D Technorati: ((PS3)), ((Super Stardust)), ((Monsters))

A brave new world...

Om maar eens een bijna niet geheel uit zijn context gerukte filmquote te gebruiken :). Maar zo voelt het misschien wel een beetje. Het einde bij Getronics PinkRoccade / Wegener is in zicht, ik ga naar een ander bedrijf, namelijk Vitens. Na ondertussen ongeveer 7,5 jaar voor Wegener in de weer geweest te zijn is het het einde van een tijdperk. Gelukkig hebben ze me bij Vitens al ontzettend welkom laten voelen en er werken ook veel bekende en vooral veel vriendelijke mensen.

Nieuw speelgoed besteld :)

Het was weer eens tijd mezelf te verblijden met wat speelgoed: Kingston ValueRam 2048 MB, PC3200, 400 MHz, 3, Non-ECC, Kit Of 2 G.Skill DDR Value Dual Channel 2048 MB, PC3200, 400 MHz, 2, Non-ECC, Kit Of 2 WD Caviar SE16 500 GB, 7200 Rpm, 16 MB, S-ATA II/300 Cooler Master X-Craft 360 USB 2.0/SATA, Zwart, Retail Hitachi Travelstar 7K200 160 GB, 7200 Rpm, 16 MB, S-ATA/150

Motor theorie gehaald

En daar ben ik natuurlijk flink gelukkig mee! Het is me in één keer gelukt, met 3 foutjes. Daarover werd ik nog gecomplimenteerd bij het CBR. Helaas deed “onze” groep het klaarblijkelijk zeer slecht voor normale motor theorie examens. De zenuwen zaten dan ook aardig hoog: “U vond het moeilijk? Want er zijn er maar heel weinig geslaagd”. Lekker dan als je zo’n beetje in de achterste rij zit, dan kan je dus gaan zitten wachten terwijl er veel voor je teleurgesteld worden.

PinksterRaces Zandvoort

Afgelopen weekend was het weer zover, mijn vader ging weer Racen in de Dutch Supercar challenge. Helaas had ik zijn vorige race in Duitslang gemist omdat ik tegelijkertijd ons eigen evenement The-Party in Eindhoven had. Het was voor mij de eerste race waarbij hij in zijn nieuwe BMW Z4M reed, die erg mooi is! En een monster is het :). Technorati: ((Dutch Supercar Challenge)), ((DSC)), ((BMW Z4M)), ((PinksterRaces Zandvoort))

Revision - Heavy Light

Afgelopen weekend was het dan zo ver, Revision, de band die we allemaal zijn gaan volgen omdat Mark er maar over bleef zeuren (en toen behoorlijk cool bleek te zijn :P) releasete zijn eerste EP: Heavy Light. In de Exit in Rotterdam moest het moment dan eindelijk komen. Met Sixth Tone in het voorprogamma werd het een fantastische avond. Wat mij betreft ben je als band geslaagd als je een voorprogamma hebt ;) en nog goed ook als je het lef hebt een lekker klinkend voorprogramma te nemen.

Nokia haat mij.... :(

Afgelopen maandag had ik dus eindelijk mijn telefoon en kon ik weer online… Supertof! Ik mijn nieuwe telefoon helemaal instellen, alles afconfiggen, programma’s erop, helemaal feest. Ben je klaar, komt je RSS-Reader om de hoek: Nokia brengt nieuwe firmware uit. Emotioneel kon ik dat dus niet aan, dus die heb ik nu dan maar geïnstalleerd, zodat ik in ieder geval een paar dagen gewoon met al mijn instel prutswerk heb kunnen rondlopen.

Ik ben weer LIVE :D

Eindelijk ben ik weer live! Mijn telefoon en sim waren er vanaf vrijdag, gelukkig heb ik maar anderhalve dag nodig gehad om vanaf vandaag weer een geactiveerde SIM kaart te hebben. (En ja! Daar zit dus een heel weekend tussen!) Wat wel leuk is, is dat ik ook voortaan Skype draai op mijn toestel. Mensen die me in Skype hebben kunnen me dus voortaan gratis bellen. Maargoed, ik ben weer bereikbaar!

Lang weekend skieen met 2e2

Maandag nacht zijn we teruggekomen na een lang weekend skieen met 2e2 in Oostenrijk (het bedrijf waar ik voor werk). Het is echt bijzonder leuk en gezellig geweest. Ik heb ondanks het vele feesten ook 2 dagen lekker op de skie doorgebracht. Er zijn veel grappige dingen gebeurt (zoals het ontvreemden van een matras uit de andere kant van het hotel om een extra slaapplaats te creeeren, iets met vliegende wekkers en gloeilampen, skistok-werpen, bergbeklimmen, enz.

Pontiac gebruikt de gamesfeer

Heel grappig gedaan, Pontiac gebruikt de gamesfeer om hun auto’s aan de man te brengen (gevonden op Jurrie zijn blog). Supervet, geloof dat het spyhunter was deze game? Weken aan vergooid, leuk dat het dan net die is! Technorati: ((Pontiac)), ((Game-Sfeer)), ((Commercial)), ((Reclame))

Ziek geweest, PS3 gekocht en mijn vader zijn eerste race

Nou, zo gaat de tijd snel voorbij! Ik ben dus ziek geweest. Eerst een griepje van 3 dagen en daar vervolgens een oorontsteking achteraan. Erg zuur allemaal en vooral van de oorontsteking veel last gehad, mijn god, wat doet dat zeer! Afgelopen vrijdag heb ik een PS3 gekocht (omdat ik ook naar de apotheek moest en was het tv-kijken aardig beu zolang de pijnstillers werkten). Heb er meteen een aantal games bij gehaald en moet zeggen dat ik plezierig onder de indruk ben van de mogelijkheden.

Druk weekend en ziek

Een goed besteed weekend, ondanks dat ik nog steeds goed ziek ben. De afgelopen week ben ik ook anderhalve dag ziek thuis geweest, maar over is het nog steeds niet. Toch heb ik tussendoor kans gezien om in huis een aantal lichtknoppen te vervangen door lichtknoppen die wel in de muur blijven zitten of geen raar kleurtje hebben. Daarnaast hebben we stevig opgeruimd. We hebben de tuin weer bijgesnoeid, en jah, ik heb duidelijk hooikoorts, want ik was zo weer ontzettend ziek.

WallyLAN 7.1

Dat was het dan weer, WallyLAN 7.1. Het is een erg gezellig en geslaagd weekend geweest, waarin ik ook weer hernieuwd respect heb gekregen voor de WallyLANners, die wéér een geslaagde en gezellige lan realiseerden. Ik ga het weekend niet in detail opsommen, maar gewoon kort samenvatten: Veel COD4, Veel Sins of a Solar empire en hoe kan het ook anders: veel Tower Defence! Dan nog tweemaal uiteten en veel lachen en gezelligheid, dan heb je het wel weer een beetje opgesomd.

Sins of a Solar Empire Review

Okay, dat was een erg leuk weekend. Ik heb tussen het werken door (en dat heb ik toch heel veel gedaan) kans gezien dit weekend 16 uur op de teller te zetten bij dit nieuwe spel. Ik moet dan ook zeggen dat het spel mijn verwachtingen op alle terreinen overtreft! Het bedrijf Stardock heeft me aangenaam verrast, terwijl er toch al heel wat vergelijkbare titels van hun hand kwamen. Maar geen van allen realtime! Technoratie: ((Sins of a solar empire)), ((Soase)), ((Stardock)), ((Space RTS)), ((Game)) Het spel is prachtig gebalanceerd, alle 3 de rassen (wat als weinig aanvoelde) zijn erg anders maar toch enorm aan elkaar gewaagd. Het is echt gewoon master of orion meets homerworld (uitgebreidheid van Master of Orion, Ascendancy, Sword of the Stars en de epische grote ruimteslagen van Homeworld, maar dan met minder focus daarop), maar je doet veel meer je eigen gevechten, op een overzichtelijkere manier dan de meeste anderen. En doe je je eigen gevechten niet, tja dan doet je vloot het zelf wel. Dat moet ook, want tegelijkertijd op meerdere fronten ruzie is echt geen uitzondering.

Sins of a Solar Empire Review

Okay, dat was een erg leuk weekend. Ik heb tussen het werken door (en dat heb ik toch heel veel gedaan) kans gezien dit weekend 16 uur op de teller te zetten bij dit nieuwe spel. Ik moet dan ook zeggen dat het spel mijn verwachtingen op alle terreinen overtreft! Het bedrijf Stardock heeft me aangenaam verrast, terwijl er toch al heel wat vergelijkbare titels van hun hand kwamen. Maar geen van allen realtime!

Space RTS: Sins of a Solar Empire

Wat waren voor mij als space strategy fan nou de meest mooie games? Master of Orion (de oude), Homeworld, Ascendancy, Sword of the Stars… Jammerlijk waren de Homeworld titels zwaar en toch wat beperkt in strategy, het was meer een gewone RTS met wat vette toevoegingen. Sword of the stars was briljant, maar helaas ook wel weer heel erg turnbased, waardoor het de massa en weinig mensen in mijn omgeving kon bekoren.

Dat wordt weer dokken Ronald! :D

Want, net zoals ik zul jij hier ook niet omheen kunnen: Ruimtegame X³: Terran Conflict aangekondigd De Duitse ontwikkelaar Egosoft werkt aan X³: Terran Conflict. Anders dan de titel doet vermoeden is dit niet het derde, maar het vierde deel uit de serie handel-en-schiet-in-de-ruimte-games. Begin maar weer te sparen! Jippie! Voor wie onbekend is met de game:

Er is er een jarig...

Gefeliciteerd met je verjaardag Andries (voor velen ook bekend als Quindor van Gameparty)! :D. Jammer dat je niet voor je leeftijd durft uit te komen, gelukkig weten wij toch wel hoe ver je bent!

The Party - Lanparty in Eindhoven

Ja, het zit er weer aan te komen. 18, 19 en 20 april is weer onze grote lanparty: The Party in het beursgebouw in Eindhoven. Dit is voor mij altijd een opmerkelijke lan aangezien ik nauwelijks tot niet betrokken ben bij de organisatie ervan. Toch mag ik er gelukkig wel altijd de techniek doen! Het is een luxe lan, met gratis drinken, masseurs (in ieder geval de vorige keer) en allerlei extra’s en aankleding.

Gefeliciteerd Bouke!

Wat doe je, wanneer je de hele dag van 7 uur ‘s morgens af vergaderd en wanneer je eindelijk thuis bent met je leenauto zonder carkit? Juist, je maatje en steun bellen om hem te feliciteren met zijn verjaardag (zit al de hele week op hyves tegen “Vrijdag is Bouke jarig” aan te kijken)! Wat doe je dan vervolgens als die lullo niet opneemt? Ik heb geen idee, dus ik plemp het gewoon op mijn website!

Statsparade januari

Waar komen de bezoekers deze maand vandaan? Source Visits Pages/Visit Avg. Time on Site % New Visits Bounce Rate miss-bleu.nl 61 1.23 00:00:30 6.56% 81.97% duurtlang.net 59 1.25 00:00:33 10.17% 81.36% nxdomain.nl 56 1.07 00:00:17 8.93% 94.64% chrisenzo.nl 55 1.53 00:00:20 0.00% 65.45% echtwelmyrte.nl

Rijbewijs: een spannend vervolg op het drama

Mjah, vandaag was de grote dag. Ik kon mijn nieuwe rijbewijs ophalen bij de gemeente. Vanmorgen zou ik dus wat later naar werk gaan, eerst om 8:30 uur verschijnen op het gemeentehuis. Daar bleken ze een probleempje te hebben met het Burgerzaken-systeem. Of ik even wilde wachten. 3 bakken koffie verder werd me gevraagd of ik ver weg woonde. Kreeg een papiertje mee, dan kon ik af en toe bellen of het systeem het weer deed.

Auto's: When does the hurting stop

Mjah, ik heb een tijdje gewacht met dit verhaal te plaatsen, in de verwachting dat het veel typewerk zou worden en het ook erg energierovend is geweest. Maargoed, bij deze mijn poging om mijn ellende van de afgelopen week eens met jullie te delen. Zoals jullie allemaal weten heb ik een mooie Lease Leon die me prima bevalt. Maar zelfs het beste paard struikelt wel eens, waaronder ook mijn Leon. Dan komt de vraag hoeveel pech je daaraan kan verbinden:

Nieuw, nieuwer, nieuwst...

Nou, na voor Iris een laptop gekocht te hebben was ik nog niet klaar. Ik heb ondertussen mijn mediacenter vervangen door een vele zwaardere mediacenter, aangezien hij HD content en andere Highres zooi niet goed trok. Het bakje heeft dan ook echt een jaar of 3, 4 dienst gedaan als trouwe videorecorder, dus die wordt echt eervol ontslagen. Mijn nieuwe mediacenter heeft een zware videokaart en 1 tb opslag :).

CampZone vergadering en een nieuwe lapotp

Gisteren avond was weer pittig. Eerst ben ik naar IJsselstein gereden om Iris haar nieuwe laptop op te halen bij BTO. Helaas kon ik er niet meteen mee aan de slag omdat ik direct daarop volgend een CampZone vergadering had in Houten. Aangezien iedereen nog moest eten (blijft vrije tijd en avonden werken) zijn we eerst naar de McDonalds in Houten gegaan. Daar zaten we rond 17:45 uur dan ook lekker aan de maaltijd.

Dag 4 LianneLan

Ondertussen zitten we alweer in de 4e dag van LianneLan 2007/2008. Het is enorm gezellig, zoals te zien is aan het aantal malen dat ik mijn blog al heb geupdate. LianneLan is dit jaar weer flink verbeterd ten opzichte van het vorig jaar. We hebben een eigen DC hub, gigabit netwerk, 3 koks, waarvan Joost toch wel bij verreweg de meest serieuze. Dat maakt dat het hier compleet op en top verzorgd is.

Stille uurtjes voor kerst, weekend en 2 films

Nou, daar zit je dan, op een toch erg lege gang. Wel lekker altijd hoor, die stille uurtjes voor kerst. Op de weg heb ik gewoon eens een keer de gehele weg door kunnen rijden! Heerlijk! Dus daar zijn snelwegen voor? Vette shit! Een heerlijke jeugdherinnering die ik eens heb kunnen ophalen: doorrijden op de snelweg. 😎 Afgelopen weekend heerlijk gegamed met Iris en maar een heel klein beetje gewerkt. Lekker bijgespeeld op Civilization 4, waar ik deze keer toch wel erg overtuigend won.

Snoeien en meubels, oh ja! en Mario Galaxy!

Dat was weer een stevig weekend. Zaterdag een grote bakwagen gehuurd, omdat er heel wat meubilair alle kanten op moest. En die wagen is goed gebruikt, hij heeft alles goed mogelijk gemaakt en ook konden we zo de overige spullen naar de kringloop brengen. Helaas was het wel zo dat toen we klaar waren op het centrale punt, er niemand buiten Kim en Iris tijd had om nog verder te helpen.

Weer een CampZone vergadering

Die hebben we ondertussen al weer aardig wat achter de rug. Wat een trutevenement is het wat dat betreft, het rooft zeeën van tijd. Het was weer een pittige. De kosten zijn overal toch weer flink gestegen (diesel, btw en zelfs bijvoorbeeld het metaal van de rijplaten). Daarnaast hebben we gekeken hoe we zoveel mogelijk verbeteringen kunnen aanbrengen in de infrastructuur en opbouw van het event. Dat was weer een stevige kluif, maar ik heb wel het gevoel dat er vorderingen gemaakt zijn.

Shozu - N95

Op de vorige post kreeg ik van Evert Jan de volgende reactie: _@Steph: Wat vind jij het voordeel van uploaden via Shozu? Ik upload mijn foto’s vanuit de gallery op mijn N95 met 1 klik naar Flickr met behulp van Nokia Share Online 3.0(beta) en vind dat persoonlijk stukken handiger dan Shozu. Hoor dus graag wat ik eventueel over het hoofd zie… Gr,EJ_ Dat is natuurlijk best een rechtvaardige vraag en ik had het al langer in mijn hoofd zitten hier eens wat bitjes op mijn site aan te wijden.

Herrie op werk...

Wat maken die oude DL360s toch een herrie, net als alle grote servers natuurlijk… Wel jammer als je dan door omstandigheden genoodzaakt bent hem op je eigen kamer te installeren… Maargoed, denk dat dat ook de mening van mijn collega is.. Technorati: ((Herrie)), ((Server installeren)), ((DL360))

Drukke week tegemoet

Het lijkt toch ook altijd alsof het hele jaar er naar toe werkt: de ellendig drukke december maanden. Ook dit jaar weer dikke jackpot. Ik heb deze week alle dagen behalve onder voorbehoud vrijdagavond iets. Dinsdag: CampZone vergadering Woensdag: TGP vergadering Donderdag: Kerstborrel op werk Daarnaast ziet mijn agenda van zowel 2e2 als Getronics er overvol uit en moet ik rennen om alles op tijd rond te krijgen. Gelukkig is dit dan ook de tijd bij uitstek voor nieuwe initiatieven waar ik uiteraard ook aan deelneem.

Deja Vu (2006)

Gisteren heb ik met Iris de film Deja Vu gekeken. Voor alle mensen die wel houden van films met tijdlijnen, tijdreis principes en wormholes: Kijk deze film niet. Allemachtig wat een slechte film. Houdt je niet van films met tijd-theoriën en al dat soort ellende, maar wel van Denzel Washington? Dan ben je nog niet al te ervaren met de materie en zou het kunnen zijn dat je de film leuk vind.

1e sinterklaas weekend achter de rug

Nou, dit was alweer het eerste sinterklaas weekend, nog 1 te gaan :). Afgelopen weekend hadden we Sinterklaas in Heeswijk, met weer een ouderwets optreden van mijn vader. Het was erg gezellig en de kinderen werden allemaal weer helemaal hyper. Cadeautjes te over. Ikzelf heb 2 schilderijen gehad voor de inrichting, een shirt en een vest :). Erg mooi allemaal! Zaterdag werden we ook nog verrast door Joost die snel even op de koffie kwam.

Paintball met het team!

We zijn met mijn team van 2e2 Skilled Resourcing gaan paintballen als teamuitje (Regio Zuid). Dit uitstapje was een leuk probeersel, aangezien ik acht jaar geleden 1 keer gepaintballd heb en vrijwel niemand dit ooit had gedaan. Het is echt een fantastische dag geworden, wat mij betreft in ieder geval! Ik heb hier een fotoverslagje geplaatst! Het is wat mij betreft een zeer geslaagd teamuitje geweest, de meesten hadden nog nooit gepaintballd, ikzelf heb dit acht jaar geleden een keer gedaan.

Terug uit Gent!

Nou, dat was het weekendje wel! Gent is echt een prachtige stad. Deze is niet plat gebombardeerd in de oorlog en daardoor heb je echt veel middeleeuwse en latere panden, uit de tijd dat ze zoveel geld hadden dat elke steen mooi gemaakt werd. Het hotel lag echt falikant in het centrum. Ik heb mijn auto makkelijk onder het hotel kunnen parkeren en er de rest van het weekend niet meer naar om hoeven kijken.

Dinsdag rendag

Dinsdag weer lekker gerend met Astrid! We hebben ditmaal de 6,6 kilometer gehaald. We gaan echt telkens een stapje verder zo :). In ieder geval gaan we nu voortaan iedere dinsdag avond rennen. Vorige week is dat helaas niet geslaagd aangezien Astrid vergaderingen had, maargoed ;). Grotere kaart weergeven

Races Dutch Supercar Challenge Spa Fracorchamps 14 oktober

Afgelopen weekend was het weer zover, mijn vader moest racen in het verre Spa Francorchamps, op zaterdag en zondag. Zaterdag was het uitstekend verlopen, hij was 3e geworden. Vol goede moed gingen we met een groot publiek dan ook kijken op de zondag. Dat was dan ook een mooie dag. Spa was voor de verandering de gehele dag zonovergoten. We waren er met Cleem, Hans en een vriend van Cleem, Myrte, Joost, de ouders van Joost en natuurlijk ik met Freddy en Kim.

Lotto doogestoken kaart? Gemeente Utrecht gaat hem winnen?

Dames en Heren: Helaas heb ik vandaag de conclusie moeten trekken dat de Nationale Loterij doorgestoken kaart is. Gooi je lootje dus maar weg, het blijkt namelijk op voorhand al duidelijk te zijn dat de gemeente Utrecht de veel geadverteerde jackpot van 7,5 miljoen zal winnen. Tenminste, daar ga ik vanuit, omdat ze voor de grap een referendum hebben georganiseerd van 7 miljoen om te kiezen tussen “Henk” of “Henk”. Beide PvdA’ers zeg maar.

Argh, nog een keer rennen!

Had ik gisteren al spierpijn genoeg om hier te klagen, is dat vandaag een mooie herinnering. We zijn gisterenavond weer gaan rennen. Dit maal ook bijna 2 kilometer verder. En dat voel ik nu stevig! Volgende keer wordt zaterdagmorgen, of dinsdag avond volgende week. Wel merk ik dat het qua conditie veel beter gaat. Alleen mijn spieren mopperen flink. We hebben een grotere route door de andere kant van Heesch gelopen.

Spierpijn, eindelijk weer aan het sporten

Het was lang geleden, 4 weken achter elkaar weer gelopen met zeer pijnlijke nekklachten, zelfs een week door thuis gezeten. Daarnaast heb ik het natuurlijk ook nog steeds belachelijk druk. Aangezien het nu weer redelijk gaat kreeg ik het gisterenavond ineens op mijn heupen. Ik was tamelijk laat thuis (19:00 uur ofzo) en zat eigenlijk te bedenken dat het balen was dat het rennen zo lang geleden was. Aangezien Iris het eten nog niet klaar had (omdat ik verzuimd had te bellen dat ik onderweg was) zag ik ineens mijn kans schoon (Rennen voor het eten is zeker comfortabeler).

Nimbuzz - Ervaringen gezocht

Wie heeft er al ervaring met Nimbuzz? Dit ziet er echt fantastisch uit, waarom heb ik hier nog niets over gehoord? Kortom: Kent iemand van jullie het al? Wie kan me meer vertellen? Technorati: ((Mobile Messenger)), ((Nimbuzz))

Waar gaat het heen!? Is dit nu een links land?

OMG OMG OMG OMG. Om maar even een rustige opening te doen. Ik begin me zorgen te maken over Nederland. Dat deed ik al enige jaren, omdat ik hier en daar Amerikanisering meende te herkennen. Kuddedieren die niet zelf na kunnen denken. Nu kom ik er achter dat dat een synoniem is voor een links kabinet? Ik hoop voor het eerst dat Verdonk gelijk krijgt en het kabinet over een half jaar valt.

Cadeau: Weekendje weg, de keuze is gemaakt.

Een paar weekendjes terug hebben we van een hoop mensen cadeaubonnen gehad voor een “romantisch weekendje weg”, dat ik nu als werktitel maar “weekendje weg” ga noemen 😉. We hebben vandaag eindelijk eens tijd gehad om rond te kijken op de sites bij de bonnen. En de keuze is gevallen op een weekendje Gent. Naar Sofitel Gent Belfort om precies te zijn. Hij ligt falikant in het centrum (is wel wat duurder daardoor) en geeft daarmee een redelijke garantie dat ik mijn auto gewoon kan parkeren en achterwege kan laten voor het weekend.

Verslag Workshop kwaliteit videogames

Zoals jullie allemaal weten heb ik de afgelopen week jullie input gevraagd voor een workshop waar ik heen zou gaan. Daar heb ik echt heldere en goede input bij ontvangen. Daarvoor dank. De volgende stap is dan ook dat ik jullie graag laat weten hoe het een beetje verlopen is. Bij deze dus! Technorati: ((Kwaliteit games)), ((Jeroen Jansz)), ((Gamer)) Bij aankomst (hartje Amsterdam! OMG) werd ik verrast door de aanwezigen. Ik kende er toch wel een aantal.

Kippevel... De nieuwe SOAD / Serj Tankian

Ja, hier kwam Jeroen gisteren ineens mee op de proppen, ik had het nog niet gezien. Een nieuwe clip van Serj Tankian, de zanger van System of a Down. Wat een verschrikkelijk goede clip en tekst. Ik ga deze CD zeker kopen. Het nummer heet Empty Walls, en komt van de cd Elect the Dead. Ik heb de lyrics ook hieronder staan. Wellicht de beste clip die ik in jaren heb gezien!

Gamesplatform - Jullie mening??

Morgen ga ik naar een gamesplatform om te spreken over kwaliteit van games. Hier wordt actief nagedacht over waar de ontwikkelingen heen gaan en wat hier goed en slecht aan is. Dit wordt ook weer teruggekoppeld aan de gaming-industrie, dus we hebben zo weer een stukje gereedschap om de games in de wereld te verbeteren. Ik moest de volgende vragen beantwoorden, ik hoop dat jullie als lezers dit ook eens willen doen?

Trauma Center: Second Opinion voor de Wii

Ja, ik heb echt een nieuwe verslaving. Iedere dag moet ik wel minimaal 1 operatie uitvoeren. Ik heb hem nu een weekje binnen, dit Wii spel. En ongelofelijk, wat is het leuk. Technorati: ((Trauma Center)), ((Trauma Center: Second Opinion)), ((Wii)), ((Opereren)) Trauma Center is wat mij betreft de hedendaagse variant van Dokter Bibber. Je moet gewapend met je Wii Controller en Nunchuck patienten met allerlei ellende opereren. Moeilijk uit te leggen hoe dat dan gaat, dus ik zou zeggen, kijk hier even naar:

Verjaardagen

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver: Voor het eerst in 6 of 7 jaar vierde ik mijn verjaardag. Normaal doe ik dat niet aangezien het tijdens CampZone is. Dit jaar had ik om één of andere reden met Kim afgesproken dat ik het met haar zou vieren. Toen dat steeds later viel, kwam het feest ongeveer 2 dagen voor Iris haar verjaardag uit (die is vandaag jarig). Dus het werd op het laatste moment een verjaardag voor 3 personen.

Foto's Rizzla Racingdays online

Mjah, soms vergeet je wat. Zo was ik vergeten de foto’s van 12 augustus online te zetten. Mijn vader was weer begonnen aan het racen en heeft mee gedaan aan de Rizzla Racingdays. Het was weer erg leuk en het weer was ook fantastisch. Aangezien ik er met Freddy en Kim heen was en we daar Cleem, Hans, Myrte en Joost ook troffen zat de gezelligheid ook wel snor! Kortom, een leuke zondag weer!

Vragenlijstje van Claudia

En het is wéér zover, Claudia zet me weer aan het werk. Dit maal door een niet al te subtiele hint in haar lijstje dat het haar wel waarschijnlijk lijkt dat ik de volgende ben die dit oppakt. Dat terwijl ik dit soort lijstjes over het algemeen wel erg persoonlijk vindt. Anyhooo, hier komt hij dan maar. Een vragenlijst met vreemde vragen die schijnbaar eerst over Hyves circuleerde voor Claudia het tijd vond dat ook blogs ermee belast worden.

Gewapende man verschanst zich in woning

Gewapende man verschanst zich in woning from NU.nl Algemeen Nieuws DEVENTER - De politie heeft dinsdagmiddag een woning omsingeld omdat de bewoner weigert het huis te verlaten. Daarbij bedreigde hij een deurwaarder en politiemensen met een vuurwapen. Een arrestatieteam is paraat. Dit begrijp ik nu werkelijk niet he? We leven in 2007… Schakel de stroom en water van het pand uit, plaats er 10000 volt hekken omheen, mobieltje over het hek pleuren en de man mededelen dat wanneer hij uitgespeeld is zelf 112 mag bellen dat ze hem komen halen.

Wallylan 7.0

Afgelopen weekend was Wallylan 7.0 in Soest. Bij deze toch even een kort verslagje, aangezien het echt de moeite waard is geweest. Het enige nadeel was dat ik door Wallylan Joost van Steenderen zijn verjaardagsfeest heb gemist, maar dat ga ik dan ook zeker nog inhalen… Update: Dit verslagje is gespot op Lanparties.nl, ik wordt gelinked :). Technorati: ((Wallylan)), ((Lanparty)), ((Soest)), ((Wallylan 7.0)) Direct na werk ben ik doorgereden naar Soest.

Telefoonfoto's doe-opdracht van Claudia

Tja, dan lees je een doe-opdracht op Claudia’s site: Verzamel de oude foto’s die in je telefoon rondzwerven en maak daar een collage van. Gelukkig heb ik haar weer aan het werk kunnen zetten, aangezien ik zelf niet echt crea-bea ben en ook de goede software mis. Maargoed, tot mijn verrassing zat er voldoende in mijn telefoon en het resultaat is dan ook bijzonder leuk. Wie is de volgende?

Vaarwel Autopatcher?!

Vanmorgen viel ik bijna van mijn stoel af bij de nieuwspost op Slashdot: Autopatcher heeft een brief ontvangen van Microsoft. Ze moeten stoppen met hun product. Autopatcher is een softwareprogramma waar de maker alle Microsoft patches bij elkaar sprokkelde en klaar zetten in 1 download. Deze download ging lekker snel. Vervolgens had je een bestandje waarmee je snel even alles op een server of pc kon installeren. Dan was je in een wip klaar.

Wat is het leuk om in een dorp te wonen!

Afgelopen weekend was het dan zo ver: Ons eerste buurtfeest. Nu wist ik nog wel dat dat gezellig was van toen ik klein was. Maar dat het zó gezellig was… Technorati: ((Buurtfeest)), ((Karaoke)), ((Barbeque)), ((Fietstocht)) Zaterdagmiddag begonnen we met opbouwen van de feesttent en alles eromheen. De laatste boodschappen werden gedaan en nog vanalles geregeld. Om 20:00 uur begon het dan officieel. Bij binnenkomst moest iedereen lootjes trekken. Vlug daarop bleek dat aan te geven in welk karaoke team je terecht kwam.

Librarything(.nl)

Claudia kwam een paar daagjes geleden om de hoek met Shelfari. Wat ze niet wist waarschijnlijk is dat ik ook een erg fanatieke lezer ben, waardoor ik ook al een hoop websites, tools en plugins geprobleerd heb. Shelfari hoort daar ook bij. Shelfari was leuk en mooi. Helaas echter kent het progje vrijwel geen van de boeken die ik lees. Dat was een grote teleurstelling. Tot nog toe heb ik het meeste succes met Librarything, welke gelukkig toch wat meer Nederlandse boeken kent, en ook makkelijker een boek laat toevoegen.

Librarything(.nl)

Claudia kwam een paar daagjes geleden om de hoek met Shelfari. Wat ze niet wist waarschijnlijk is dat ik ook een erg fanatieke lezer ben, waardoor ik ook al een hoop websites, tools en plugins geprobleerd heb. Shelfari hoort daar ook bij. Shelfari was leuk en mooi. Helaas echter kent het progje vrijwel geen van de boeken die ik lees. Dat was een grote teleurstelling. Tot nog toe heb ik het meeste succes met Librarything, welke gelukkig toch wat meer Nederlandse boeken kent, en ook makkelijker een boek laat toevoegen.

Weekend voor de deur

En het lijkt weer een drukke bedoening te worden. Vanavond heb ik een diner bij Tilburg. Als ik op tijd terug kan ga ik nog even binnen vallen bij Lieneke die haar verjaardag viert (anders moet ik dat inhalen, net als de verjaardag van Joost die ik ook nog ergens moet zien in te halen). Dan hebben we natuurlijk morgen buurtfeest in ons pitoreske buurtje in Heesch. Dit gaat ook een bijzondere drukte worden, het duurt eigenlijk 2 dagen.

Rennen

Na mijn vakantie gisteren maar eens gaan rennen weer. Ik had van te voren het plan om tijdens CampZone met Stefan te gaan rennen, daarvoor hadden we ook alles bij. Omdat op CampZone alles zo tegenzat zijn we daar helaas nooit aan toe gekomen. Gisteren dus maar eens gebeld naar Astrid of ze er weer wat voor voelde. Gelukkig kreeg ik weer meteen een ja terug, dus hoefde ik ‘s avonds niet alleen te rennen bij het Arboretum.

Speciaal voor Ronald

En even een post speciaal voor Ronald 😛 Deze strip is natuurlijk afkomstig van CtrlAltDel-Online, één van de online-strips die ik dagelijks volg (ben mijn CampZone achterstand aan het inhalen). @ Ronald: Binnenkort…. Echt waar… Technorati: ((Bomberman)), ((CtrlAltDel-Online))

Die Hard 4

Zo, ondertussen zitten we alweer op de dinsdag. Toch wil ik nog even stil staan bij de film waar ik afgelopen weekend geweest ben: Live Free or Die Hard (beter bekend als Die Hard 4). Freddy liet eigenlijk al meteen vallen wat ons gevoel bij deze film was op voorhand: Naar welke Die Hard gaan we nu weer? 7,8,9 of 10 ofzo? Je weet het eigenlijk niet meer, zo op de eerste hand is het wel een beetje uitgekauwd.

Iris heeft een auto gekocht!

Afgelopen woensdag avond zijn we een auto wezen uitzoeken. Aangezien we hulp hadden was het zo gebeurt en hebben we vandaag de auto al opgehaald! Een Peugeot 205 generation: Dus, ze is nu helemaal klaar voor de nieuwe baan. Technorati: ((Peugeot)), ((Peugeot 205)), ((Nieuwe auto))

Dan toch nog even persoonlijk: CampZone

Eigenlijk wilde ik het dan ook niet doen omdat het al snel heel persoonlijk wordt, en omdat ik zeker weet dat ik mensen ga vergeten… Wat ik niet wil. Maar goed, een klote excuus om het niet te hoeven doen natuurlijk, dus bij deze een poging aan persoonlijke bedankjes… Erg persoonlijk en wat dat betreft risicovol, ik hoop dan ook echt dat ik niemand vergeet… Technorati ((CampZone)), ((Bedankjes)) Stefan: Van Stefan ben ik dit jaar het meeste geschrokken.

Einde CampZone, terug naar mijn leven.

Ik heb hier een flinke tijd niet meer geupdate. Het is dan ook een zware klus geweest om CampZone tot een goed einde te brengen, wat een zeer hoge tol van mij en de rest van de vrijwilligers heeft gevraagd. Totaal afgeleefd, op van de slaap, af en toe de wanhoop nabij en overal spierpijn, dat somde het wel ongeveer op voor ons. Het uiteindelijke resultaat van het beulen: eindelijk een leeg veld:

Garages en leasemaatschappijen

Waarom denken garages en leasemaatschappijen toch altijd dat mijn agenda een groot leeg gat is. Ik wordt er altijd zo moe van, de kosten die ze jou laten maken om zichzelf 2 tientjes te besparen. Vandaag weer zo’n klote voorbeeld: Ik haal mijn auto op van de beurt. Alles netjes gefixed, toch moest ik weer even een korte toelichting krijgen: “Uw voorbanden zijn bijna versleten, daarmee haalt u de volgende beurt niet meer.

Studieavond en tijdelijke auto

Nou, dat was weer een tijdje geleden, maar gisteren avond weer eens lekker aan de studie gegaan. In je eentje studeren is ook zowat, dus lekker met Benno aan de slag gegaan. Het was een zeer gezellige en geslaagde avond wat mij betreft 😊. In ieder geval heb ik mijn TCP/IP weer lekker kunnen ophalen… Vandaag was het weer eens tijd voor een beurt aan de auto. Mijn emissiesysteem wordt eindelijk hersteld (onderdelen zijn aanwezig), iets dat ligt te trillen wordt hopenlijk gefixed en natuurlijk gewoon de beurt zelf.

Gefeliciteerd Iris!

Nounou, eindelijk is het zover! Iris heeft dan toch een nieuwe baan. De school waar ze voorheen zat ging het geweldig, maar vanwege de afstand vond de school het toch wat duur. Dus de school had dan ook aangekondigd voor het volgende jaar naar iemand anders uit te kijken. Aangezien dat nieuwe jaar ondertussen erg dichtbij kwam begonnen de zenuwen en hoeveelheid sollicitaties flink op te lopen. Vandaag is ze op sollicitatie geweest bij een school in Venlo en dat gaat door.

CampZone, een beestje met geschiedenis!

Net kwam ik terecht op Claudia’s site, waar ze een leuk stukje over “ haar CampZone edities” had. Dat bracht natuurlijk meteen een glimlach op mijn lippen, dus al msn’end lieten we de revue over de afgelopen jaren lopen. Daarop reageerde Claudia met het leuke idee om een discussie te starten over dit onderwerp “ jouw CampZone geschiedenis". Ik heb haar start gelezen en er ook meteen mijn verhaal bij geplaatst.

Rustig weekend

Ja, dat had ik niet zien aankomen. Voor de verandering eens een rustig weekend. Was ook hard nodig, want had ondertussen best een hoop administratie bij te werken. CampZone en werk beginnen mijn vrije avonden toch wel heel erg op te slokken. Opzich een goed teken natuurlijk, aangezien CampZone voor de deur staat. Toch is af en toe wat rust ook wel fijn. Met 2e2 zijn we aan de ontwikkeling van onze regio’s begonnen.

Tuinfeest

Hoe onwaarschijnlijk ook met de regenachtige dag van zaterdag hebben we zaterdagavond een tuinfeest genoten bij mijn vader en Annemarie. Ze hadden het meerendeel van de tuin laten overdekken door tenten, welke erg leuk aangekleed waren met gekleurde lampen etc. Het is een geweldige avond geweest, met veel leuke gasten. Er waren ook leuke optredens: Van Velzen (erg bijdehand, komisch en gewoon rasechte goede artiesten), Candy Dulfer (overigens zag minister Dijkstal zijn kans schoon en heeft even leuk meegespeeld op zijn eigen saxofoon).

Waterschade, weer!

Het blijft ook maar tegenzitten zeg. Nu wéér een waterschade. Schijnbaar was de goot van de serre niet leeg genoeg ofzo. Met de verschrikkelijk harde regen van vanavond ging het in ieder geval grondig mis. Kijk zelf maar: De pech blijft maar komen. Zeker nu ik nog geen week een totaal afgeschilderde serre met een goed gelakte vloer heb. Mooie test of het goed blijft. Niet dus, het water komt zelfs achter de stopcontacten en uit de muur…

Impuls-aankoop

Gisterenavond was dan eindelijk het grote moment daar: de serre was af. Alles geschilderd, grond geschuurd en in de lak. Omdat de grond niet zo ideaal was als we gehoopt hadden hebben we hem donker gelakt. Dat kon dan ook echt goed omdat de muren en de serre erg licht zijn. Toen ik gisteren zat te kijken naar de meubels die ik in de serre wilde zetten besefte ik ineens in dat die allemaal wel blank hout waren (naast sowieso al niet zo mooi) zodat dat er echt niet uit zou gaan zien in de serre.

En het is weer maandag!

En omg! Wat is het heet. De temperatuur op werk klimt ook weer danig. Ik vraag me af of de airco hier wel werkt, het lijkt erop van niet. Nu, tegen een uur of 14:30 staat het kwik al weer geruime tijd op 27°c, we halen vast de 28/29 weer vandaag. Het is een druk weekend geweest. Vrijdag thuis alles aan kant gemaakt en voorbereid voor de zaterdag. Daarna vroeg naar bed.

Eerste paar dagen Nokia N95

Nou, ik heb hem nu een paar dagen in mijn bezit, de Nokia N95. Hij bevalt super, dus hier volgt een korte eerste review en daarmee de opening van een nieuwe sectie van mijn site, links in mijn menu: Training logs… Ik kan hem eigenlijk alleen maar vergelijken met de Nokia N80, omdat die qua functieset vergelijkbaar was. Dus hier een korte lijst aan dingen die verbeterd zijn ten opzichte van de N80:

Terug van weggeweest...

Het is hier weer een tijdje stilgeweest. Dit omdat ik veel over heb moeten werken en daarbuiten ook veel 2e2 activiteiten gehad heb. Wat is er allemaal gebeurd?… Technorati: ((Jeu de boules)), ((St. Gerlach)), ((zegelring)), ((bril)), ((N95)), ((Chris en Lianne)), ((2e2)), ((teamavond)) Natuurlijk ben ik eerst naar St. Gerlach geweest, net als bij Myrte op de site te lezen was. Daar heb ik een mooie zegelring gekregen, waar ik erg blij mee ben.

Tijdelijke foon!

And all is well again…. Het begon extreem frustrerend te worden. Mijn nieuwe telefoon is in nog geen velden of wegen te bekennen en mijn oude was echt onbruikbaar aan het worden. Telkens uitvallen, bijna nooit bereik, enzovoorts. Gisteren bij Getronics een 3310 geleend. Wanhoopsdaad, maar broodnodig. Terwijl ik hierover tegen Andries zat te klagen, was hij juist blij: ook hij had na Myrte zijn nieuwe telefoon binnen. Hij mistte alleen een geheugenkaartje voor zijn toestel, zodat hij geen Tomtom kon draaien.

Serre en tuin

Deze zaterdag was weer goed besteed. We hebben weer een hoop geld naar de lokale Big Boss gebracht, om een hoop tuingereedschap en lak te halen. Daarnaast ook de hele zaterdag schuurmachines gehuurd. De vloer in de serre was erg verlopen, er zat veel grijs en zwart in het hout van slijtage, het zag er echt niet meer uit. Met schuurmachines hebben we hem nog redelijk egaal gekregen. Helaas niet zo egaal als ik zou willen.

Serre en tuin

Deze zaterdag was weer goed besteed. We hebben weer een hoop geld naar de lokale Big Boss gebracht, om een hoop tuingereedschap en lak te halen. Daarnaast ook de hele zaterdag schuurmachines gehuurd. De vloer in de serre was erg verlopen, er zat veel grijs en zwart in het hout van slijtage, het zag er echt niet meer uit. Met schuurmachines hebben we hem nog redelijk egaal gekregen. Helaas niet zo egaal als ik zou willen.

Nieuwe broeken, nieuwe bril

Afgelopen weekend was het hoog tijd om eens een restje geld af te romen blijkbaar, dus ben eens op zoek gegaan naar nieuwe broeken. Bij Van Tilburg in Nistelrode was dit echter zo gebeurd. Ook meteen een oogmeting laten doen, ik had het idee dat ik weer wat slechter was gaan zien. Bij de opticiën bleken mijn ogen inderdaad wel een tikje slechter geworden, maar wat ook bleek: het is 10 jaar geleden dat ik een oogtest heb gedaan en daarop deze bril gekocht.

Einde N95 drama? Nah, vast niet...

Afgelopen week voor de duizendste maal gebeld met Vodafone… Of de levering de afgelopen week nog ging lukken zoals aangekondigd. En goh: “Nee, sorry meneer, de leveringen zijn onder de maat terwijl het toestel door iedereen gereserveerd is. Uw toestel komt de 14e binnen, dan kan u hem binnen 5 dagen thuis verwachten.” Ik wordt hier wel zo simpel van he. Ik ben gewoon sinds 1 januari met dit toestel bezig, 2 februari heb ik hem gereserveerd.

Panne

Lekker dan. Eindelijk een keertje regen (Nederland had het echt nodig), dan krijg je natuurlijk ook de bijbehorende file er achteraan. Ik stond stil bij Nijmegen toen mijn auto ineens een foutmelding “Emission workshop” gaf en het emissie error lampje ging branden. Mijn auto rookte ook ineens meer dan normaal. In het boekje gezocht: Rustig terugrijden naar de garage. Bij de garage aangekomen hadden ze het probleem al snel gevonden: mijn boordcomputer gaf aan dat de brandstof -6 graden celcius was.

Pidgin 2.0.0!!! Eindelijk!

Na al die tijd is het dan zo ver, de 2.0.0 èchte niet langer beta versie van GAIM, ondertussen omgedoopt naar Pidgin vanwege een rechtzaak met AOL. Pidgin is een messenger, maar dan wel eentje die zijn talen spreekt: Je kan hem gebruiken voor MSN, ICQ, AIM, Yahoo, Google talk, enz enz enz enz. Aangezien ik op diverse netwerken mensen ken vind ik de keuze tussen een netwerk nooit leuk.

Bleutje heeft haar rijbewijs

Woohoo, Claudia is geslaagd voor haar rijbewijs. Niet hier reageren, maar allemaal even doorklikken op deze link om haar te feliciteren! (Ken je haar niet? Nou en! Feliciteren!)

Bekaf...

Zow, dat bleek toch vermoeiend, niet op de laatste plaats omdat ik van tevoren niet heb kunnen eten. Onze buurtvereniging D’n Eik haalt oud papier op in een groot deel van Heesch om financieel sterk te zijn en een buurtfeest te bekostigen. Dat doen ze het hele jaar, met telkens andere vrijwilligers. Ik stond voor vandaag ingeroosterd. Achter de papierwagen (gewoon containerwagen) aanlopen en daar het papier dat overal op straat staat ingooien bleek toch een stevige klus.

Het N95 drama gaat verder...

Na afgelopen donderdag en vrijdag met enorm veel anticipatie op mijn nieuwe toestel gewacht te hebben, heb ik hem helaas niet ontvangen. Wellicht vandaag dan? Toch maar eens Vodafone gebeld. En het antwoord was helaas niet echt leuk: “Sorry, dit toestel is totaal uitverkocht. We krijgen de volgende levering deze week binnen, dan moet het herverpakt worden en naar u opgestuurt. Binnen anderhalf a twee weken zult u hem ontvangen.” 😥 Technorati: ((Vodafone)), ((Nokia N95)), ((Uitverkocht))

WallyLAN 6.2

Na afgelopen weekend The Party 5 gedaan te hebben is het dit weekend tijd voor WallyLAN 6.2. Een welkome afwisseling is het in ieder geval! Klinkt misschien vreemd, dat deze LAN een afwisseling is, maar na de drukte van je eigen evenement is bezoeker zijn op een kleine lan heerlijk. Rustig, gezellig en erg veel gamen, daar gaat het hier tenminste over! Aangezien we door de WallyLAN crew uitgenodigd waren zijn we dan ook met veel plezier gegaan.

Nokia N95

Eindelijk lijkt het grote moment dan daar. Wellicht ontvang ik morgen of overmorgen eindelijk de door mij zo begeerde Nokia N95. Deze wilde ik al lang hebben, vanaf januari keek ik er al een beetje naar uit. Toen ik 31 januari een inbraak heb gehad bij mij thuis, waarbij mijn Nokia N80 ontvreemd is was het niet langer interresse maar gewoon nodig. Technorati: ((Nokia N95)), ((Vodafone)) Dags na de inbraak dus meteen Vodafone gebeld.

Ultimate Game Quiz

Gespot op Claudia haar site: Een game quiz. Hij is serieus opgebouwt uit leuke goede vragen en dan ook erg leuk om te doen. Ik scoorde 84% 😎. Ben blij dat ik enkel faalde op een Halo vraag en een CounterStrike vraag :) Technorati: ((The Ultimate Game Quiz)), ((Game Quiz))

When does the hurting stop?

Jah, dat was dus te lang geleden: Ik wil al weer een tijdje gaan rennen. Maar Freddy weer zo ver krijgen lijkt nog niet mee te vallen. Toen bleek dat Annemarie, Astrid en Karin zondagmorgen gingen rennen wilde ik dan ook graag mee. Ze gaven al aan dat ze niet zo heel serieus en goed waren. Aangezien ik volgens mijn nog wel een aardige conditie had was het maar hopen dat ik niet te snel was voor de dames.

When does the hurting stop?

Jah, dat was dus te lang geleden: Ik wil al weer een tijdje gaan rennen. Maar Freddy weer zo ver krijgen lijkt nog niet mee te vallen. Toen bleek dat Annemarie, Astrid en Karin zondagmorgen gingen rennen wilde ik dan ook graag mee. Ze gaven al aan dat ze niet zo heel serieus en goed waren. Aangezien ik volgens mijn nog wel een aardige conditie had was het maar hopen dat ik niet te snel was voor de dames.

Phalaborwa - South Africa (Update 2)

Voor wie het nog niet wist: ik zit op vakantie (familie-bezoek) in Zuid-Afrika, in het plaatsje Phalaborwa in de Limpopo provincie.

Ik probeer iedere dag wat te bloggen en wanneer ik kans heb gooi ik wat online. Hier het eerste stukje, er komt telkens wat bij! 😂

UPDATE 2:
Alle foto’s staan nu online. Daarnaast is het me opgevallen dat dit artikel niet werkt wanneer je op Lees commentaar klikt. Klik je op lees meer werkt hij wel zoals het hoort. Hier wordt nog aan gewerkt.

Serie: Suburban shootout

Okay, dit is echt een mega-aanrader! En dan met name voor alle mannen die helemaal moe zijn van het Desperate Houswives geneuzel. Het is een totaal vergelijkbare setting: Rijke huisvrouwen in een rijke idilisch ogende buurt met allerlei onderliggende strubbelingen. Maar dan 1 groot verschil: In deze serie lossen ze het op door een driveby vanuit een dure MPV gezinsauto. Uzi’s, handwapens, en allerlei ander grof materieel. Ik zat echt perplex naar de tv te kijken: het begint allemaal lief en zoetsappig.

Einde OR voor mij!

In 2004 heb ik mezelf opgegeven voor de Dynomic ondernemingsraad. Leek me leuk, interressant werk. Meekijken in de keuken, over dingen mogen meepraten etc. Ik heb het dan ook met extreem veel plezier gedaan. Het is een hele drukke paar jaar geweest, met een flinke onderbezetting in de OR en veel dingen vanuit onze nieuwe eigenenaar 2e2 die nieuw voor me waren. Nu ik ondertussen een nieuwe functie “Local Delivery Manager” heb red ik het echter allemaal compleet niet meer.

Windows 2003 ServicePack 2

Hmmkay! Deze had ik dus totaal niet zien aankomen, terwijl ik er al maanden op zit te wachten en alles omtrent de servicepack las. Bijna stiekum en stilzwijgend heeft Microsoft hem gisteren laat bij de downloads gezet. Dit had mijn collega Marcel Paap meteen in de peiling. Toen ik vanmorgen dus dat bizarre nieuwtje van hem vernam vond ik het ook al snel terug op Tweakers: Naast een cumulatieve update van alle updates, patches en bugfixes die uit zijn uitgebracht voor Windows Server 2003 zoals ondersteuning van WPA2 en prestatieverbeteringen voor SQL Server en Windows Virtualization, bevat Service Pack 2 ook nog enkele nieuwe features waaronder ‘Firewall Per Port’ Authentication en Windows Deployment Services.

Gordijnen, weekendwerk, visite en nog wat!

Nou, het is een pittig weekend geweest. Vooral omdat het de afgelopen week in mijn nek heeft gezeten. Dus heel slecht geslapen (nog een overblijfsel van het zwemmen van de week ervoor). Ik moest dit weekend werken, zoals jullie in mijn vorige stuk [Master of Disaster]({{ ref “/post/master-of-disaster/index.md” }}) hebben kunnen lezen. En er moest thuis ook nog veel gebeuren. Vrijdagavond lag ik er dan ook vroeg in, omdat het zaterdag ook weer vroeg dag zou zijn.

Master of Disaster

Tja, en zo kom je op een zaterdag ook vroeg op je werk te zitten. Wegener heeft namelijk uitwijk locaties en server-verdeel-ratios, zodat bij een grote ramp, stroomuitval, netwerkproblemen of zelfs brand, de kranten toch gewoon op de verwachtte tijdstippen bij de abonnees op de mat terecht komen. Harstikke mooi natuurlijk. Maar dat het er allemaal is, en in principe allemaal goed is, is nog niet genoeg garantie natuurlijk. Daarom wordt er om de zoveel tijd een groot project gestart: Master of Disaster.

Verwijzingen naar mijn site: Feb 2007

Claudia heeft het ook al een keer bekeken, waar komt iedereen vandaan. Aangezien het weer lang geleden was dat ik me hierin verdiept heb, heb ik maar eens een kijkje genomen. En er wordt wat afgelinkt! Dussuh, bedankt voor alle bezoekers en bezoekjes, ik hoop dat jullie van mij ook zoveel bezoekers door krijgen! Lees meer voor het overzicht van de stats 😎 Toplinkers: Evert Jan Herman Myrte Claudia JoostS Technorati: ((Referrals)),((Site stats))

Gordijnen... Housewarming comming up?

Vanmorgen kreeg ik onverwacht telefoon: Mijn gordijnen zijn eindelijk binnen, of ze zaterdagmorgen gehangen kunnen worden. Ik heb meteen aangegeven dat er nog een paar andere aandachtspuntjes zijn die ze dan meteen mogen fixen en daar waren ze mee akkoord. Kortom: na maanden wachten hebben we zo meteen dan eindelijk de gordijnen die we voor ogen hadden toen we het huis kochten! Op dat moment is het huis beneden nagenoeg klaar.

Tenacious D: The Pick of Destiny

Gisteren dan eindelijk het voor mij grote moment: De film van Tenacious D! Eerlijk is eerlijk: ik ben al bijzonder lang fan van deze, euh… bij gebrek aan beter: band. En omg, wat vond ik het leuk! De muziek is leuk, het verhaal simpel maar leuk. Voor mensen die inhoud zoeken, of intelligentie, nee, sla deze film maar over. Deze film gaat over een band die een soort zachte hardrock maakt.

Kim heeft haar motorrijbewijs!

Kim heeft zojuist haar motorrijbewijs gehaald! Superleuk natuurlijk, ze rijdt meteen (helaas nog met de auto, het papiertje ontvang je pas na 5 dagen) even langs Freddy om het hem te laten weten. Echt leuk, aangezien ze met de theorie flink wat moeite heeft gehad, dan is het wel zo leuk dat de praktijk meteen wat beter uit pakt! Wie een hyves account heeft kan haar feliciteren op haar Hyves pagina hierboven gelinked, anders moet je het hier maar doen 😂.

Inentingen gehad

Voor Zuid-Afrika heb je inentingen nodig: DTP (Difterie, Tetanus en Poliomyelitis) en Hepatitus-A. Cleem en Myrte hadden deze al gehaald, ik was dan afgelopen maandag aan de beurt. Ze deden absoluut niet zeer, dat verbaasde me. Toen ik later bij de kassa stond om af te rekenen begon mijn arm echter wel heel erg zeer te doen. Gisteren heb ik de hele dag echt een enorm pijnlijke arm gehad, die ik slecht kon bewegen.

Supreme Commander en Civilization

Afgelopen weekend was weer eens een ouderwets leuk weekend! Veel van mijn tijd heb ik ditmaal eens geprobeerd te verkwisten. Uiteindelijk minder dan dat ik hoopte, maar toch genoeg om het wel erg naar mijn zin gehad te hebben. Met Andries, Stefan en Herman diverse potjes Supreme Commander gespeeld. Helaas kan je wel merken dat ik de game later had dan hun, maar dat mag wat mij betreft de pret niet drukken.

Alsof het niet genoeg was! Nieuwe pen!

Woohoo!!! Ik kreeg gisterenavond een pakketje binnen van de buurvrouw, was verkeerd bezorgd. Toen ik die opende zat daar een Montblanc pen in, precies zo een als bij mij gejat was bij de inbraak. Er zat een superaardig kaartje bij, dat we ons niet lieten kisten door een inbreker van mijn vader en Annemarie 😂. Ongelofelijk attent, omdat ik nog niet wist of ik hem wel ging vervangen. Ik hechtte altijd veel waarde aan mijn Montblanc pen, maar hij was erg duur om te vervangen.

2 nieuwe games en de camera binnen

Woohoo, gisteren was wel een erg goede dag voor me! Ik heb mijn nieuwe camera opgehaald en direct ook 2 nieuwe games gekocht waarvan ik vond dat ik ze nodig had. Technorati: ((Supreme Commander)), ((Camera)), ((Super Monkey Ball)), ((RTS)) Nieuwe camera Gisteren opgehaald, en gisterenavond vluchtig de eerste paar foto’s mee gemaakt. Van dichtbij en overbelicht, maargoed, zit een te dik boekje bij voor de eerste 10 minuten zeg maar :P.

Technorati en Snap goed geintegreerd, RSS url veranderd!

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar eindelijk heb ik nu Technorati en Snap previews goed werkend op mijn site geïntegreerd. Moet zeggen dat ik deze beiden gespiekt heb van Evert Jan zijn blog. Helaas had dit bij mij wel echt veel problemen. Aangezien ik Joomla en geen wordpress gebruik zijn de technorati plugins niet voor het oprapen. Toen ik dan eindelijk een werkende gevonden had bleek deze de tagging niet door te voeren in mijn RSS-feed, waardoor mijn tags niet meegenomen werden op Technorati.

Nieuwe camera besteld

Woohoo!!! Dankzij een bonk hulp van Andries heb ik een nieuwe camera besteld zodat ik mijn reis naar Zuid-Afrika met mijn vader, Cleem en Myrte een beetje vast kan leggen. Deze camera is een zo goed en goedkoop mogelijke budget camera, waarin geld en kwaliteit uiterst scherp tegen elkaar afgezet zijn. Het is geen EOS en zal niet eens in de buurt komen, maar een fantastische camera om snel even een plaatje te schieten!

Windows XP Firewall

Hehheh, deze wilde ik jullie even niet onthouden! Stuurde Tom (xs) me toe: Let the flamewars begin 😂 Technorati: ((XP Firewall))

Optocht gemist...

Helaas, erg jammer maar ik heb dit jaar de Heesche optocht en ook de verlichtte optocht van Berghem gemist. Ik had het eenvoudigweg te druk. Was bezig met mijn werkzaamheden voor Dynomic waar ik helaas behoorlijk wat tijd voor nodig heb, heb 2 pc’s moeten herinstalleren en mijn belastingaangifte gedaan. Deze heb ik overigens niet afgekregen, we misten een stuk over het pensioen deel. Dat wordt dus ook weer uitzoeken.

Taxi 4

Gisterenavond zijn we met behoorlijk wat mensen van GameParty en ook Cleem en Astrid naar België gegaan om daar bij de Kinepolis de nieuwe Taxi te gaan kijken. Ik heb er weer erg van genoten. Dit is geen topfilm met een topverhaal, maar wel een serie waar ik altijd erg om heb kunnen lachen. Frans gesproken en een aaneenschakeling van humor bij allemaal vreemde personages en lopende geintjes. Helaas werd er deze taxi wat minder geraced dan in de anderen, maar hij was weer leuk en eenvoudig als vananouds 😎.

Beroep afgewezen!

Een tijd geleden (9 februari 2006) om precies te zijn, had ik hier al laten weten dat ik bekeurd was voor het rijden in een weg waar het verboden voor voertuigen was. Ik heb een uitgebreide brief gestuurd waarin ik hiertegen bezwaar aantekende. Ik heb immers nooit op een verboden stuk gereden. Daarin heb ik uitgelegd dat ik niet gereden heb waar het niet mocht, zelfs niet had kunnen rijden waar het niet mocht en tevens verklaard waarom ik een weg inging die na een tijd verboden zou worden.

Zware week geweest... Het weekend is welkom!

Verdorie, blij dat het erop zit zeg, deze week. Het is een opeenstapeling van werkellende geweest. Weer grof falen aan de kant van Atos Origin, waar ik helaas een jaar nodig gehad heb om het voor elkaar te krijgen dat die erachter komen dat er een defect netwerkkabeltje gebruikt wordt voor een server (na vele vele uren, telefoon, mailverkeer, idiote ontkennende opmerkingen en zelfs het totaal vervangen van het moederbord zonder toegevoegde waarde).

FreeNAS

Hoeveel van jullie willen thuis ook wel eens testen met iSCSI en andere NAS oplossingen? Dat is dus domweg niet te doen, de apparatuur is onbetaalbaar en enkel inzetbaar wat dat betreft in stevige bedrijven. Dacht ik in ieder geval! Zojuist wees mijn collega Deflin me op de volgende site: FreeNAS.org. Daar vind je een 32 mb grote applicatie (FreeBSD afgeconfigged) die als klein partitietje op een disk geïnstalleerd kan worden.

Eindelijk: Foto's van de Efteling

Eindelijk heb ik ze dan!!! De foto’s van de Efteling-trip met een hoop GPN’ers. Freddy en Kim zouden voor mij de foto’s inscannen zodat ik ze online kon zetten. Om een rare reden merkte ik hier toch wat tegenwerking bij, en heeft het allemaal een behoorlijke tijd moeten duren. Het verhaal: We zaten in de Vogelrok, een achtbaan in het donker. Toen we eruit kwamen zag ik tot mijn grote vermaak een foto van Freddy voorbij komen die erg grappig was: hij had het duidelijk niet naar zijn zin.

Onderhand terug naar het echte leven graag...

Okay, ondertussen begin ik het allemaal wel een beetje moe te worden. Ik heb nog geen dag gewoon aan het werk gekunnen, telkens als gevolg van de inbraak. Ik begin er ondertussen wel een beetje moedeloos van te worden. Alhoewel het verhaal van gisteren wel grappig is (wanneer ik het aan anderen vertel) is het vanmorgen ook weer huilen met de pet op. **Gisteren: **Lekker vroeg in de auto, weer eens lekker aan het werk.

Update van de inbraak en pakken kopen

De laatste ontwikkelingen omtrent alles: Wat brengt het veel ellende met zich mee zeg, zo’n inbraak. De dingen die je moet regelen en nalopen zijn enorm lastig en veel. Toch hebben we al een meevaller. Onze identiteitspapieren en portemonaies (danwel leeg) zijn terug. Met name Iris haar OV is een grote meevaller. Je hebt niet zomaar een nieuwe en haar reiskosten tot die tijd zouden natuurlijk wel aanzienlijk geweest zijn.

Ingebroken :(

Nou, wat een kl*te dag is dit. Een inbraak gehad. Ze zijn vanacht binnen in de huiskamer geweest. De hele ochtend dus bezig met instanties bellen en dingen regelen…. 😥 Vermist: 3 laptops 2 laptop tassen Wireless netwerkkaart Papieren agenda GSM (Nokia n80) GSM (Nokia 6230) Mini SD geheugen 1gb SD geheugen 512mb Memory card reader Batterijlader 4 oplaadbare batterijen rabo reader allebei onze portemonnaies Identiteitspapieren/rijbewijzen\ Pak sigaretten 2 pakken ijsthee ov-jaarkaart Creditcards en bankpassen Tankpas van de leaseauto Wat helemaal raar is: de dingen die ze niet meegenomen hebben.

Slecht geslapen

Vannacht heb ik helaas waardeloos geslapen. Ik lag al erg lang te woelen in bed en ben uiteindelijk maar opgestaan om nog een paar uurtjes te werken achter de pc. Nu voel ik me dus brak… Ach ja, vannacht nog maar een poging!

Woohoo!!! Toilet in zicht!

Het grote moment komt stil-aan in zicht! Afgelopen zaterdag heeft Hans het tegelzetten afgerond. Het is veel werk geweest, maar echt super mooi geworden! Zondag heeft hij alles gevoegd en daarmee was dan ook alles af! Komende donderdag komen Glenn en Herman langs om het toilet te plaatsen (en hopelijk ook een wasbak). Daarnaast gaan we 0-draden trekken zodat mijn X10 schakelaars in gebruik genomen kunnen worden. Ook heb ik afgelopen weekend maar eens een boorhamer aangeschaft en zijn we zaterdagavond in Delft uit eten gegaan met Iris haar familie.

Wordt het nu eindelijk eens een keer droog!?

Ik hoop dat het dit weekend eindelijk een keer droog blijft, zodat ik het dak van de serre kan wassen… Die helt nogal, en ik heb geen zin om door het glas te vallen als het allemaal nat en glibberig is… 😮 Oh, en wat ik snel nog even wilde delen: Zelfs als je niet van Xboxen of games houdt… Lees deze review van Eefje Schietgat. Ik heb me daar bijzonder mee vermaakt (wat een humor!

Eten met Deflin en Femke: The day after...

En die day after… Tja, waardeloos! Moe en futloos. Het was namelijk echt ongelofeloos gezellig in Zutphen! Eerst lekker en lang getafeld bij de lokale pizza-dealer. Daar hebben we eerst een bijzonder lekker voorgerecht op en daarna een goed belegde pizza gegeten. Daarna kwam natuurlijk de grand-tour van hun appartement. Erg mooi en gezellig! En een super mooie zolder, heel ouderwets en zeeën van ruimte… Daarna nog een hele tijd gezellig zitten praten en tja, om het zo dramatisch als Deflin uit te drukken: we kwamen pas woensdag thuis 😎.

Vanavond eten met Deflin en Femke

Het heeft even op zich laten wachten, maar eindelijk hebben we dan een afspraak met Deflin en Femke om vanavond te gaan eten en daarna eens hun appartement te bekijken 😎. We gaan eerst uitgebreid langs bij de lokale pizza-dealer. Het is wel in Zutphen… Beetje spannend natuurlijk, aangezien het natuurlijk wel een broedplaats van gevaarlijke terroristen (zie de stukjes op Deflin en Femke hun site!). Denk dat ik vanavond maar gewapend tot mijn tanden afreis naar deze spannende stad 😇.

Politie ontslaat ervaringsdeskundigen

OOSTERHOUT - Het politiekorps Midden en West Brabant heeft maandag twee agenten buiten functie gesteld die zondag werden aangehouden wegens het vernielen van een taxi in Oosterhout. Een woordvoerder heeft dat dinsdag namens de korpsleiding gemeld. -- Nu.nl Helaas. Eerst hoopte ik even dat het hier om een misverstand ging… Wellicht een miscommunicatie bij een opleiding “Taskforce ervaringsdeskundigen zinloos vandalisme". Maar helaas, het bleek gewoon om agenten die even hun voorbeeldfunctie uit het oog verloren te gaan.

Broeikas effect defect...

_PARIJS - Zware sneeuwval in het midden en noordoosten van Frankrijk heeft dinsdag grote delen van het verkeer lamgelegd. Ook in het zuiden van Duitsland en in het noorden van Spanje ondervindt het verkeer veel hinder door sneeuw. _-- Nu.nl Lekker dan, zitten we eerst het klimaat te verpesten en krijgen we een flink broeikas effect, lijkt dat nu dan ook nog eens defect te zijn waardoor ineens half Europa heftig ingesneeuwd raakt.

Oh, en er was ook een zondag :)

De zondag kwam natuurlijk na de zaterdag en was dit keer ook tamelijk speciaal. We hadden een “Groningen Reünie”. Zo’n beetje iedereen die zich geregeld op donderdag liet zien om gezamenlijk te eten kwam nu afgezakt naar het voor hun verre Brabant. Het was erg gezellig, iedereen had voor een deel van de maaltijd gezorgd en het huis zat goed vol! We hebben erg veel gezellig gepraat en ook veel de WII gebruikt.

Zaterdag: Huis

En weer wat stappen naar “af”: Beneden de plinten afgerond. Toilet boven gerepareerd. Conifeer voor het huis eens goed gesnoeid. Nu groeit hij niet meer voor mijn raam, over het looppad, over de weg en de tuin van de buren. (Ik hoop dat hij het overleefd, het was een stevige ingreep 😨). Huis opgeruimd en schoon gemaakt voor visite zondag. Stormschade in de tuin: Rietplaten terug geplaatst tegen de schutting.

Tegelen is begonnen!

Zoals ik eerder al vermeldde is Hans al begonnen bij ons. Wist hij maandag in een paar uurtjes het stukwerk af te maken (fijne afwerking, hij vond het goed gedaan maar moest hier en daar een klein beetje bijwerken) en het koofje over de afzuigkap-buis die door het toilet loopt te timmeren, zo wist hij woensdag al een vliegende start met het tegelwerk te maken. Hij is begonnen met het lastigste en meest ongelijke deel, waar ook de meeste obstakels in zitten.

De vaart is terug!

De vaart is weer terug met het huis! Ik ben hier ontzettend blij mee. De vader van Astrid (vriendin van mijn broer) had bij hun het appartement af en merkte droogjes op dat het bij ons niet opschoot. Dat ging Hans eens even rechtzetten…. Alhoewel nergens aan verdiend echt helemaal geweldig natuurlijk! Afgelopen week opperde hij dat ineens en afgelopen zondagavond kwam hij al eens even poolshoogte nemen van wat er nu werkelijk moest gebeuren.

Weekend voorbij!

Daar vlogen weer een groot aantal dagen voorbij zonder dat ik geblogd heb… Ik heb er dan ook echt geen tijd voor gehad. Ik zal eens kort opsommen waar ik zo’n beetje mijn tijd aan besteed heb en dan meteen proberen de update frequentie weer een beetje naar behoren te krijgen! Afgelopen week had ik donderdag avond de aftrap van een heisessie met Dynomic. Deze was op locatie zodat iedereen goed spijkers met koppen kon maken en je je tijd echt goed kon besteden zonder onderbrekingen.

Werkzaamheden huis

Er komt maar geen einde aan, de werkzaamheden aan het huis. Wat me dus wel verrast is dat ik het allemaal minder erg tot prima te doen begin te vinden. Raar maar waar, zullen we maar zeggen 😂. En het is wat dat betreft een aardig druk weekend geweest! Boven de wandcontactdozen gemonteerd Nieuwe telefoonset (twin) aangeschaft zodat we beneden en boven voortaan draadloos de telefoon kunnen beantwoorden (laat maar weten als je mijn nummer wil!

Quotes weer eens goed uitgebreid

Even een dienstmededeling tussendoor 😎: Ik heb de Quotes (groene text boven elke pagina op mijn site) weer stevig uitgebreid. Je vind er nu ondermeer een hoop quotes van Douglas Addams (Hitchhikers Guide) en Frank Herbert (Dune) bij! En nog eens teveel om te noemen!

LianneLan 2007 weer voorbij

Helaas is LianneLan al weer een paar daagjes voorbij. Wat dat betreft gaat deze naar mijn mening leukste traditie toch altijd heel snel voorbij… LianneLan is voor de GameParty crew (met name de oude bezetting) een jaarlijks terugkerend fenomeen, waarbij we allemaal tot een week lang even in gaan wonen bij Chris en Lianne en dan onze pc’s ook meeslepen. Een kleine privé slow paced lan, om gamend en gezellig het nieuwe jaar in te gaan.

Voedselvergiftiging

Nou, dit keer maar eentje zonder plaatje, want ik geloof niet dat ik hier een frisse voor kan vinden… Donderdagochtend tegen een uur of 4 ging het goed mis, alles kwam eruit. En dat zo’n beetje ieder half uur tot in de middag. Toen ik mijn moeder belde voor tips (het ging echt waardeloos) ontdekte ik dat Cleem, Astrid, Myrte en Joost allevier precies hetzelfde hadden en ook rond een uur of half vijf erg ziek waren geworden.

Kerstdagen

Bowlen (helaas kon Andries niet stil blijven staan)Zow, dat waren de Kerstdagen :) My god, en dan moeten we nieuwjaar nog doen! :)

Ik heb van het weekend eerst maar een hoop aan het huis gedaan, goddank weer even tijd voor. Beneden zijn de plinten nu bijna af. Ziet er meteen een heel stuk leuker uit!
Vrijdagavond ben ik nog bij Cleem en Astrid geweest, om te kijken hoe hun appartement er ondertussen uitziet. Begint behoorlijk ingericht te raken en ziet er allemaal erg mooi uit. Zaterdagavond had ik eigenlijk niets behalve even gaan kijken bij X-Life. Helaas was Andries vergeten me te bellen, zodat ik daar niet geweest ben. Maar gelukkig wisten ze dat meteen goed te maken door met zijn allen te gaan bowlen. Ik meteen even gekeken of Freddy en Kim ook meewilden, waarna we dus met Freddy, Sabine, Andries, Stefan, Renee, Iris en ik daar een leuk uurtje gebowled hebben. Na het bowlen moesten Stefan en Renee er vandoor vanwege familieverplichtingen, maar de rest had nog wel zin om even wat anders te doen…

James Bond: Casino Royale

Ik ben eigenlijk altijd nog naar de James Bond films geweest. Zeker toen ik wat ouder werd, werd dat meer uit gewoonte dan wat anders. De films zijn altijd wel leuk, maar dan ook echt niet meer dan dat. Kijken wat Q nu weer bedacht heeft, wat voor lompe auto’s er nu weer in rond rijden en wie hij nu weer allemaal het bed in trekt zeg maar. Toen we met Andries, Sabine, Freddy en Iris spontaan besloten om de nieuwe maar te gaan kijken in Uden werd ik dan ook bijzonder blij verrast door een totaal nieuw recept.

Podcast "Security Now!" van Grc.com

Deze podcast vond ik op aanraden van Ron Hernaus. Grc.com kennen de meesten van ons al vele, vele jaren natuurlijk van ondermeer Shieldsup!, een programma dat controleerd wat er zichtbaar is van je pc (en netwerk) voor de rest van internet. Dat deze gevestigde securityman nu een podcast heeft is dan ook echt leuk. Je merkt tijdens de casts wel dat hij een beetje conservatief is, maar hij heeft goede helder uiteengezette meningen en weet je echt wat bij te brengen.

Nieuwe inrichting

Nieuwe inrichting! Na toch veel te horen dat mijn geliefde Chesterfield bank en stoelen een beetje oudbollig waren heb ik me dan toch over laten halen het één en ander te vervangen. Gelukkig komt dat een beetje erg handig uit: mijn vader is net klaar met het verbouwen en herinrichten van zijn huis. Aangezien hij in zijn nieuwe inrichting geen plaats zag voor zijn “oude” meubeltjes bood hij ze aan ons aan.

En we zijn er weer!!!

Na een hele tijd commentaar verduurd te hebben ben ik toch maar overgestapt op een serieuze webserver. Iedereen vond mijn site te traag. Helaas voor mij bleek deze overstap naar Linux toch flink ingewikkeld. Daarmee ben ik dan ook lang bezig geweest in deze toch al overvolle tijd van het jaar. Enfin, lange tijd kort: We zijn verhuisd!!!! Speciaal op jullie verzoek. Ennuh: Eric, bedankt voor je hulp!

Mail stuk enzo

Mail kapotNou, mijn mail is dus 4 dagen stuk geweest… Dank je direct-adsl (kpn) en natuurlijk Namezero, die voor de vervolgschade zorgde…

Ondertussen werkt het weer, heeft me genoeg tijd gekost met de servicedesk van direct-adsl, maar we zijn er toch gekomen. Voor interesse wat de ellende was: Lees verder…

Nieuwe(?) serie: Hak5!

Andries wees me een tijdje geleden op deze serie: Hak5.org. Een soort computermagazine, maar dan voor de verandering één met diepgang! Ze zitten al aan seizoen 2, dus helemaal nieuw is het niet. Gisterenavond dan eindelijk eens de eerste aflevering gekeken (ze zitten al in seizoen 2) en het is echt ontzettend leuk. De afleveringen zijn gewoon gratis te downloaden op hun website overigens. Waar je bij andere computermagazines zit te kijken hoe je een knopje een ander kleurtje geeft, of hoe je een foto van je memorystick afhaalt, behandelen ze hier hoe je het beste kan wardriver, hoe je met rss zorgt dat je ‘s ochtends een printje van je eigen krant met gewenst nieuws van de printer kan halen, hoe je met je gsm thuis het licht goedkoop aan en uit kan maken, hoe je een webserver crashed, hoe je patience kan spelen tijdens de windows XP installatie en allerlei andere leuke zaken.

Settlers II, schrappen maar...

Schreef ik eerder hoe blij ik was dat Settlers 2 enigsinds geupdate uit is gekomen, heb ik het nu eindelijk eens kunnen spelen. Wat mij betreft is hij niets waard, en wel door een heel dom puntje: Je kan multiplayer games niet opslaan. Aangezien een gemiddeld potje toch wel snel over de 4 uur heen gaat vind ik dat werkelijk bizar en een grove teleurstelling. Singleplayer kan je wel saven overigens, maargoed: stapje voor stapje missies spelen is nooit mijn idee van leuk Settlers geweest.

En weer een stapje dichterbij klaar!

Gisteren zijn de vloeren dan eindelijk geplaatst! Met Glenn ‘s avonds UTP getrokken en wall-outlets gemaakt. Nu heb ik boven internet. Meteen bureaux geplaatst en mijn computer opgebouwd. Om 22:30 uur had ik dan ook “link” 😎. Met een beetje geluk zal ik vanavond dan ook voor het eerst in een maand eindelijk weer een keer kunnen gamen. En dat wil ik dan ook écht doen!

2x kampioen!

En het is nog gelukt ook! Mijn vader en Rolf zijn dubbel kampioen geworden. De Dutch Supercar Challenge wordt met 3 klassementen tegelijk gereden. Mijn vader en Rolf zijn eerst op zaterdag kampioen geworden in hun eigen klassement (de sport divisie) en wisten daar zondag algemeen kampioen aan toe te voegen, de meeste punten binnen de 3 klassementen! Dat is natuurlijk een bijzondere prestatie, zeker wanneer je nagaat dat ze zaterdag niet konden qualificeren omdat ze “even” de motor moesten wisselen, omdat een cylinder naar zijn grootje was in het huidige blok.

Tamelijk vol weekend

Voorlopig zal het allemaal nog wel een beetje druk blijven. Maar tussendoor krijgen we gelukkig nog wel veel gedaan, langzaam komt het huis wel af zo 😂. Zo zag het weekend er een beetje uit: Vrijdag: Na werk had ik een bruiloftreceptie van een collega: Paul Heijer ging trouwen, dus daar wilde ik wel bij zijn. De receptie was erg gezellig en weer lekker even met iedereen gesproken. ‘s Avonds vroeg naar bed gegaan.

Woohoo! Internet Explorer 7 is uit

Het was dan ook hoog tijd. Onofficiëel had hij er natuurlijk een dinsdag geleden al moeten zijn. Na al erg lang prettig met de beta-versie gewerkt te hebben, ben ik echt enorm blij dat hij nu officiëel uit is. En de probleempjes die ik nog had in de beta lijken dan ook allemaal verdwenen te zijn in deze definitieve versie! 😂 De tabjes werken behoorlijk prettig en de nieuwe interface vind ik ook een hele vooruitgang.

Technical Difficulties (server dood enzooi)

Vandaag was de server het grootste gedeelte van de dag helaas plat. Er bleek een process te zijn dat de processor volledig opvrat… Oftewel, alles deed het wel…. Maar zo traag dat je er niets aan had. Meteen alles maar eens flink geupdate en bijgewerkt, dus draait nu weer als een zonnetje! 😎

Verhuizen naar Getronics

Het zat er al lang aan te komen. Onze afdeling is “ge-outsourced” naar Getronics Pink Roccade. Gisteren heb ik dan ook een emailadres @getronics.com gehad en vandaag gaan we verhuizen. We komen op een andere locatie binnen Apeldoorn te zitten bij een Getronics vestiging. Vandaag is iedereen dus flink aan het inpakken. Ik heb er opzich wel zin in. Jammer dat ik me niet meer kan herinneren naar welke kamer ik ga en ook nog niet bij die nieuwe locatie geweest ben… 😨

Offerte gordijnen en vloeren binnen

Yes! De offerte van Jacobs en Jacobs is binnen en ik kan hem (net) betalen 🤑. Alhoewel het veel geld is ziet alles er dan toch professioneel en goed uit, met garantie en ze staan altijd klaar voor hulp. De offerte is uitgekomen op €4200 😮. Daarvoor krijg ik: Heel mooi laminaat op de computerkamer met ondervloer. Vloerbedekking en ondervloer op de overloop en kleine slaapkamer. Rolgordijnen op de benedenverdieping voor een groot raam en voor een deur met een raam ernaast.

Wat nieuwe (slechte) foto's

Zo, aangezien het weer even geleden is heb ik toch maar wat foto’s toegevoegd. Wel lage kwaliteit, want ze zijn met mijn GSM gemaakt… Maargoed, anders heb ik ook niets nieuws :) Bul uitreiking Iris Eerste dag klussen in het nieuwe huis ADSL plakband oplossing Verhuizen met 80 km/u

Settlers 2: 10th Anniversary

Yes! Uit de categorie mooie comebacks (nieuwe trent ofzo?) worden we nu dan ook verrast door Settlers 2. Wat mij betreft de laatste Settlers waar Settlers nog Settlers was 😨. Goed, wat ik daarmee bedoel: Settlers was een zéér uniek spel, waarin je niet je poppetjes, maar hun omgeving beïnvloedde. Daarbij moest je vooral focussen op economie en bevoorradingsroutes. Dat vond ik dan ook ronduit het leukst. Zorgen voor slimme routes en wegen.

Inrichten geblazen

Nou, we zitten er sinds gisterenavond dus in! 😎 Nu komt de afronding, welke in ons geval erg lang zal gaan duren. Niet dat we er lang mee wachten, maar sommige dingen moeten gewoon op zich laten wachten… Wat er nog moet gebeuren: Dozen uitpakken, dingen hun plaats geven. Toilet tegels ontvangen Toilet betegelen en een nieuw toilet plaatsen, we hebben er nu alleen boven één tijdelijk. Serre moet het hout op de vloer leeggemaakt worden, om het daarna te schuren en te lakken.

"Klaar" :)

Nou, het huis is ongeveer klaar. Er moet nog een hoop gebeuren in de afwerking, maargoed, dat kan ook als we er al in zitten. We hebben sinds gisterenavond internet ( Ronald heeft lekker veel gebeld met de KPN helpdesk) en Glenn heeft met plakband gezorgd voor een telefoonaansluiting (doosjes zitten nog niet in de muren). Nu hard aan het opruimen dus!

Daar heb je vrienden voor!

Deze site is nu al een tijdje niet geupdate. Dat komt omdat ondertussen alles bij Freddy thuis staat, aangezien ik vollop in de verbouwingen zit. Afgelopen vrijdag heb ik de sleutel gehad (en Iris haar Bul (diploma van de universiteit)). Ondertussen heeft Iris ook werk gevonden in Bergen op Zoom, voor 2 dagen in de week en nu zijn we dus vollop gestart aan ons nieuwe huis. Gisteren maakten we onder leiding van Glenn start aan het werk.

Sword of the Stars (Rocks!)

Nadat Andries en ik vroeger altijd Master of Orion, Wing Commander: Armada en dat soort games speelden heb ik nu dan een nieuwe game! Sword of the Stars, van een Nederlandse uitgever…. En wat is het een fantastische game! In eerste instantie mistte ik erg veel. Planeten micromanagement. Het bouwen van structures en centra op planeten. Het afstellen van economische zaken en belastingen. Ik was dus eigenlijk best teleurgesteld: het leek allemaal wel erg uitgekleed.

Donner spoort niet

Wtf. Donner is hem even kwijt ofzo? Dit bericht staat nu overal in de media: Donner handhaaft uitspraken over Sharia DEN HAAG - Minister Piet Hein Donner (Justitie) blijft bij zijn uitspraken over de sharia waarover in de Tweede Kamer ophef is ontstaan. Als twee derde van de Nederlanders de islamitische wetgeving zou willen invoeren, moet dat volgens hem mogelijk zijn. Nu heb ik niet altijd even goed opgelet tijdens mijn scholing, maar wel weet ik dat we in Nederland een seculiere staat zijn.

En dat was de lunch!

Het was echt even gezellig. We kwamen gelukkig ongeveer tegelijk aan. Even lekker bijgebabbeld over werk, Dynomic en de studie. ( Ronald werkt net als ik bij Dynomic.) Hoe saai dat ook klinkt had ik het wel even gezellig. Ronald heeft het wel beter bekeken, hij overwoog morgen met Inge naar het strand te gaan. Dat klinkt goed zeg, maar ik heb helaas dit jaar echt mijn dagen opgemaakt met de op handen zijnde verhuis.

Lunchdate

Zo, vanmiddag heb ik een lunchdate 😎. Ronald Everduim is in de buurt en we hebben afgesproken samen de lunch te gebruiken. Wel zo gezellig natuurlijk! Wat jammer is, is dat ik natuurlijk toevallig vandaag mijn auto vol verhuisdozen heb zitten. Ik ga vanavond naar Brabant, waar ik deze alvast bij mijn moeder stal. Ik moet vanavond een veld gaan bezichtigen voor CampZone. We houden wat dat betreft zoveel mogelijk opties open en willen gewoon even goed kijken.

Nieuwe firmware N80: Het resultaat

Zoals al eerder vermeld heb ik mijn telefoon met behulp van Andries en Joost voorzien van nieuwe firmware: V 4.0623.0.41 van 27-07-2006. Het resultaat van deze handeling is ondertussen aardig zichtbaar. De telefoon zijn galeries zijn veel overzichtelijker geworden naar mijn mening. Het crashen of falen van bluetooth is totaal opgelost, de verbinding met de carkit blijft goed bestaan (mijn Seat autoradio met bluetooth carkit en mp3 speler) en de telefoon is bijzonder stabiel geworden.

Weer een computer stuk?

Gisterenavond begon Iris haar computer ineens spontaan te rebooten. Dit gedrag had hij de vorige keer ook al en ik had beloofd dat ik hem zou herinstalleren. Echter viel het me gisterenavond op dat hij zelfs blijft hangen in de bios en ook daar spontane boots heeft. Lekker handig, weer kapotte hardware?? Vanavond maar eens kijken of het wil helpen deze machine opnieuw in elkaar te zetten, laten we maar hopen dat het gewoon een los onderdeel is, of een slecht werkende fan.

N80 Flashen

In de categorie: SPANNEND! 😷 Docter! Scalpel! Op Andries zijn site stond een stuk over het flashen van de N80. Aangezien ik ook een bezitter ben van de Nokia N80 was dit iets wat ik natuurlijk ook moest. Zeker omdat ik tot nog toe gewoon niets met deze nieuwe telefoon kon. Meerendeel van de tijd heb ik hem natuurlijk aan de carkit hangen via bluetooth. Dat werkt prima, was het niet dat hij iedere 4 minuten even een minuutje zijn verbinding verliest.

En na al dat goede nieuws....

Is het natuurlijk weer tijd voor slecht nieuws. Bij Dynomic zijn ze het hele jaar vergeten mijn eigen bijdrage voor de auto in te houden. Dit zal rechtgetrokken moeten worden. Niemands schuld, maar gewoon jammer. Vandaag krijg ik ook een bekeuring binnen voor te hard rijden. Jammer, want ik rijd eigenlijk nooit meer te hard. Ben benieuwd waar ik niet goed opgelet heb. Ik schijn 79 gereden te hebben in de bebouwde kom 🤨.

Terug van Lowlands/Ziek geweest/Druk geweest

Zow, het is even stil geweest. Na Lowlands was ik natuurlijk van plan om vlot te gaan updaten. Helaas is het de eerste paar dagen (hoe kan het ook anders) erg druk geweest. Donderdag begon ik ziek te worden en had ik niet al te veel zin. Ik heb donderdag avond nog een tijdje achter mijn pc gezeten, omdat ik van plan was wat werk te verrichten. Helaas liep dat even anders………

Terug van Lowlands/Ziek geweest/Druk geweest

Zow, het is even stil geweest. Na Lowlands was ik natuurlijk van plan om vlot te gaan updaten. Helaas is het de eerste paar dagen (hoe kan het ook anders) erg druk geweest. Donderdag begon ik ziek te worden en had ik niet al te veel zin. Ik heb donderdag avond nog een tijdje achter mijn pc gezeten, omdat ik van plan was wat werk te verrichten. Helaas liep dat even anders………

Lowlands achter de rug

Nou, dat was Lowlands dan. Ondertussen ben ik al weer flink aan de slag. We zijn zondag al naar huis gegaan vanwege het slechte weer, wat me erg goed uitkwam. Dankzij dat besluit heb ik voldoende vakantiedagen over om flink aan mijn huis te kunnen werken (nu precies een week)…. Lowlands was bijzonder gezellig. Ondanks dat we maar weinig bands echt bekeken hebben was het toch echt erg leuk met Claudia, Glenn, Freddy, Kim en Iris.

Naar Lowlands

Ik ben naar Lowlands met Iris, Freddy, Kim, Claudia en Glenn. Spreek jullie maandag weer! De bands die ik zeker ga zien: Ministry Epica Massive attack Lost-prophets Opeth Pennywise

Daywatch / Dnevnoy dozor

Gisterenavond kwam Anja ineens onverwacht aanzetten met de film Daywatch, het vervolg op Nightwatch / Nochnoy Dozor. Deze film was weer onwaarschijnlijk goed!…… Het verhaal: De legers van goed en kwaad zijn in een ver verleden een keer tegenover elkaar uitgekomen. In een onmenselijke slag zagen de leiders van beide partijen in dat ze allebei tenonder zouden gaan omdat er een perfecte balans was. Ze besloten tot een wapenstilstand: De goeden kregen de dag en de slechten kregen de nacht.

A day at the races

Het is weer een aardig geslaagd weekend geweest. Veel werk kunnen doen en zaterdag avond kwamen Freddy en Kim logeren om zondag weer mee te gaan naar de races: Rizzla Racingday in Assen. Daar moest mijn vader weer racen bij de Dutch Supercar Challenge…. En het werd een mooi weekend voor het team. Zaterdag waren ze al 2e geworden, wat natuurlijk goed is voor de punten. Zondag was verreweg de meest spannende race die ik ooit gezien heb.

King of the Hill

Ook een serie die ik weer aan het volgen ben: King of the Hill. Ik kan eigenlijk niet precies aangeven waarom ik deze serie zo leuk en verslavend vind. Op een bepaalde manier kan ik me altijd wel met de ideeën van Hank, het hoofd van het gezin, identificeren. Dat is overigens bepaald niet iets om trots op te zijn, aangezien het persoon met erg ouderwetse gedachten is. Het leuke aan de serie is dat er bizarre personages in zitten en het altijd over domme kleine schaal problemen gaat, die ze altijd meer dan succesvol buiten proporties weten te krijgen.

Weekend en druk

Weekend! Woohoo! Er is wel weer even genoeg te doen. Ik heb wat dat betreft een persoonlijk wat slechtere tijd. Helaas mis ik op dit moment bijvoorbeeld TIMES, waar ik toch wel graag heen gewild had. Hoe ziet mijn weekend er nu uit? Notulen en andere zaken verwerken voor de OR van Dynomic Afhandelen van een lijst van FieldAdmins in verband met financiële verekeningen Uitwerken van een evaluatie van CampZone Inpakken van mijn flat (helaas doet Iris daar momenteel meer aan) Regelen van wat zaken voor de verhuis (ondermeer verhuizen van mijn stroom en regelen ADSL) Weer een flinke hoeveelheid wegbrengen naar de afvalverwerking.

Hyptheek en maandlasten

Vandaag bij de bank geweest (met mijn vader, bedankt pap!) en so far, so good. Mijn zorgen bleken inderdaad nonsens te zijn. De reëel te verwachten maandlasten zijn nu uitgerekend en alhoewel niet onaanzienlijk, zijn ze zéér zeker op te brengen. Goed nieuws dus, wellicht dat mijn nachtrust nu weer de oude vertrouwde comateuze toestand wordt! 😉 De bank voorziet absoluut geen problemen en ik ondertussen dus ook niet meer!

Total Annihilation

Mjah, laat dat dan maar weer aan Andries over! 😎 Dolenthousiast als ik ben over Supreme Commander (zie hier), het onofficiële/officiële vervolg op Total Annihilation, bel ik Andries op met de vraag of hij het al meegekregen had. En ja hoor dat had hij. Al een paar jaar volgde hij het zelfs. Vraagt hij mij of ik nog wel eens Total Annihilation speel. Natuurlijk doe ik dat…. “Ah, dan speel jij natuurlijk ook TA Spring?

Tijdelijk koopcontract getekend

Gisteren heb ik dan zoals aangekondigd het tijdelijke koopcontract getekend. Zo tijdelijk lijkt dat overigens niet te zijn. Als ik het allemaal een beetje goed begrijp heb ik namelijk nog de optie om vóór 28 augustus failliet of dood te gaan. 😶 Tijdelijk mijn neus dus! 😝 Maargoed, ik wil het huis echt hebben, dus erg is dat verder niet! Donderdagmorgen heb ik het gesprek bij de bank, dan zullen we eens kijken hoe we het één en ander realiseren.

OMFG! Supreme Commander

Okay… Okay… Dit zal hem dus echt wèl worden! De nieuwe game Supreme Commander. De maker van Total Annihilation (destijds ver zijn tijd en techniek vooruit) heeft een nieuwe studio gevonden en maakt een (vanwege rechten) onofficiële opvolger, Supreme Commander genaamd. Ik had hier eigenlijk nog niets over gehoord tot ik op GameParty.net een review zag. En wanneer je de review bekijkt dan kan je natuurlijk al meteen zien dat dit een brute game wordt.

De agenda voor vandaag: geld en huis - UPDATE

Vandaag is er een redelijk pittige agenda: het voorlopige koopcontract tekenen en daarna naar de bank om over de hypotheek te gaan praten. Stiekum toch een paar belangrijke zaken waar ik vannacht dan ook goed over heb liggen piekeren. Maargoed, het zou allemaal goed moeten gaan en wellicht dat wanneer het gesprek met de bank achter de rug is, dat ik dan voortaan iedereens optimisme deel 😉. Update- De bank belt zojuist dat ze het niet redden aangezien de persoon waar ik mee zou spreken ziek is.

Vreemde serie: Carnivàle

Gisteren zijn we begonnen met een wel heel vreemde serie: Carnivàle. Deze serie gaat over de strijd tussen goed en kwaad, een beetje bijbels. Maar heel vreemd uitgevoerd: je volgt een rondtrekkend kermisvolk net voor de tweede wereldoorlog. Deze hebben allerlei “freaks”, waarvan sommige echt bijzondere krachten hebben. Een beetje een duistere serie waarvan het moeilijk is te zeggen waar het heen gaat. Binnenkort meer hierover dus. Voor de 4 afleveringen die ik ondertussen gekeken heb kan ik wel zeggen: Een dikke aanrader!

Serverspecs bijgewerkt

Ik merkte dat mijn specs totaal niet meer klopten waardoor ik regelmatig mensen moest vertellen dat het er tegenwoordig toch anders uit ziet… Bij deze mijn nieuwe specs!

m0n0wall

Okay, komt Matt net mee aanzetten: M0n0wall! Nifty nieuw firewalletje à la Smoothwall. Maar in tegenstelling zijn deze nog niet commercieel gegaan en bieden ze standaard trafficshaping etc. Ik overweeg deze eens te gaan testdriven. Voor CampZone zal het uiteraard niet voldoen, maar voor thuis? In elk geval een impressive featureslist: web interface (supports SSL) serial console interface for recovery set LAN IP address reset password restore factory defaults reboot system wireless support (access point with PRISM-II/2.

Brand in Groningen?

Zijn wel erg dikke rookwolken 😉, zal vast wat aan de hand zijn… Ik heb nog geen brandweer of politie gehoord, maar het is dan ook behoorlijk ver weg. (En stiekum zocht ik een excuus om een 3megapixel foto van mijn telefoon te plaatsen 😉)

Nieuw telefoonnummer

Ik kreeg zojuist een brief van de KPN, mijn telefoon aansluiting is succesvol verhuisd 🙂. Met een beetje geluk kan ik nu dus mijn ADSL2 gaan aanvragen 🙂. Lekker weinig downtime bij de verhuis dus hopelijk 🙂.

Nieuwe site en activiteiten huis

Nou, af is het bij lange na nog niet, maar het begint wat te worden. Vandaag en morgen zal ik nog wel flink met deze zooi aan het vechten zijn, met name met de CSS. Man wat blijf ik daar slecht in! Vandaag voornamelijk bezig geweest met ons nieuwe huis. We zijn vandaag al begonnen met inpakken en hebben ook al zo veel mogelijk groot vuil (met name stukken ikea kast die niet in elkaar passen etc.

Gastenboek

Nou, als je na het bezoeken al mijn gelul zat bent, laat dan hier je eigen onzin, commentaar, krabbel of poot achter :) Als je ook je url invult, zal ik ook jou pagina zeker bekijken :) Ennuh, tnx for your time ;)

Leeroverzicht ESX 2.5

Leeroverzicht ESX 2.5: Dit leeroverzicht heb ik na mijn 2.5 ESX cursus gemaakt als hulpmiddel om het examen te halen.

Bits en Bytes

Okay, er is vaak verwarring over, dus maar eens een stukje uitleg, op verzoek…: De volgende maten heb je van klein naar groot: Bit (b) Een bit is zogezegd 1 tekentje (0 of 1). Nibble (n) Een nibble is zogezegd 4 tekentjes, oftewel 4bit. Dit is een oud formaat dat enkel gebruikt werd door programmeurs, dus vergeet het maar meteen weer ;) Byte (B) Een byte is 8 tekens, oftewel 8bit.

Wat is dit voor server?

Wederom is het tijd deze lijst te herzien, aangezien mijn oude server het heeft opgegeven: Op dit moment is deze server een Virtual Machine op een oude dell Optiplex GX240: 1 gb geheugen P4 1,60 GHz 3 disken: OS: 20GB VM Webserver: 80GB VM Mailrelay: 250GB (Tevens backup disk) De bak zelf (VMBAK) is Windows 2003 kaal, met de volgende diensten:

Deze site gaat vervangen worden

Alhoewel ik altijd alles zelf gecode heb met veel plezier ben ik het toch echt zat nu. Dankzij de verloedering van het internet, de continue comments van spambots en problemen met mijn RSS heb ik het gewoon gehad. Ik ga denk ik overstappen naar Joomla. Ik zal een proging wagen zoveel mogelijk oude content te redden en bewaren, maar dit is gewoon eenvoudigweg geen doen meer.😦 Thanks spambots. On a completely different note: ik heb een Nokia N80 gekocht 😊.

Einde CampZone en een huis

Dat was hem dan weer. CampZone zit erop. Het is harstikke goed gegaan en we waren dinsdagavond echt al klaar. Er is meer dan genoeg papierwerk af te wikkelen, maar het terrein konden we dinsdag avond laat allemaal al verlaten. Tijdens CampZone heb ik echter wel meer spannende zaken aan mijn hoofd gehad. Ik heb ook een huis gekocht 😊. Aangezien Iris haar studie ongeveer heeft afgerond is dan het moment gekomen dat ik eindelijk terug kan verhuizen naar Brabant.

Woensdag op CampZone, dat gaat hard!

Maar dat is dan ook omdat ik het echt goed naar mijn zin heb. Ondanks de vele probleempjes is het echt een goede sfeer. Ik heb Stefan eindelijk een keer verslagen met Generals Zero Hour, hij heeft al jaren niet meer verloren. Daarnaast erg veel schik met het stroomteam, vooral Glenn die dit jaar zijn alterego “Kapitein Stroom” tot leven heeft gewekt. Het kopje koffie dat iedere morgen door Claudia gegeven wordt als ik brak achter mijn pc kruip (terwijl ik daar niet om vraag en me er eigenlijk altijd best een beetje lullig over voel).

Claudia uitgebreid op Sp!tsnet

Damn, dan tref je het even met je bloggen… Gewoon een aanbieding krijgen op Sp!tsnet te bloggen en daarnaast gewoon een week lang in de Sp!ts zelf te bloggen! 😁 Dat is toch wel mooi mazzel, dat zal Claudia wel weer genoeg bezoekers opleveren! 😃 De Sp!ts houdt overigens sowieso een erg leuke pagina over CampZone bij: Rubriek in de Sp!ts. Daar vind je ook Claudia haar Sp!tsblog.

De eerste zaterdag op CampZone

Na gisterenavond de officiele opening gedaan te hebben is het nu dan echt CampZone. Zoals je ziet is er internet, al is het niet super stevig nog. Hier wordt aan gewerkt en helaas ligt het voornamelijk gewoon buiten onze macht. Het is vandaag ietsjes minder heet dan gisteren en de dagen ervoor wat wel erg prettig is. Gisteren was het echt belachelijk heet, terwijl ik helaas met Ronald en twee CampForce vrijwilligers op 2 velden en de grote parkeerplaats van Walibi World afval moest gaan rapen😯.

Ik weet ondertussen niet meer waar te beginnen

Dus ik blog na CampZone wel weer 😥. Sorry, maar er gebeurt echt teveel in mijn leven nu!

Races in Zolder

Afgelopen weekend waren er weer races waar mijn vader aan mee deed. Alhoewel het voor mijn vader’s team een onfortuinlijk weekend was, heb ik hier wel een stel foto’s.

Einde crashes (weer kapotte hardware)

Zow. Met CampZone al erg dichtbij en de warmte nog alles behalve voorbij begon mijn firewall echt onacceptabel te worden. Al 3 jaar ging dat ding telkens dood wanneer het een beetje warm wordt. Een reboot is dan wel altijd voldoende. Heb veel getest, zelfs zowel windows als linux uitgebreid geprobeerd, maar het is echt een hardware issue. Een die echt enorm is toegenomen, zodat het niet meer te harden was.

Freddy heeft een nieuwe baan!

Freddy is nu bij een grote dealer gaan werken, waar hij zo’n 150 nieuwe collegae krijgt 😃. Hij komt bij een merkdealer in Oss, maar er zijn aardig veel vestigingen daar! Super nieuws dus, hij was ook echt toe aan wat anders. Aangezien deze mensen het ook meteen over scholing etc hadden kan het zo maar wat erg moois worden! Het moest nog stil gehouden worden, maar nu is het dan eindelijk openbaar nieuws!

D66, omfg!!!

Wat voor klote-club kan je zijn. Normaal schrijf ik hier niet over politiek, maar dit is toch gewoon echt te gortig. Vandaag bereikten we voor de 3e keer dat D66 dreigde de regering ten val te brengen als ze hun zin niet kregen. Dit maal was het niet zoals bij de eerste twee keren over zaken die ze liefkozend hun kroonjuwelen noemden. Met kroonjuwelen werden zaken aangeduid die D66 specifiek aan hun kiezers beloofd hadden.

Staking bij Wegener

In alle vroegte merkten we het al, er staat wat te gebeuren. Op de binnenplaats bij ons gebouw waren ze een podium aan het voorbereiden met een vlag van de Sjonnies erin. Er waren al overal “rouwadvertenties” te vinden waarin men afscheid nam van de kranten. Volgens de redacties gaan de kranten stuk met de huidige koers van de raad van het bestuur. Men vind dat er teveel bespaard wordt en te weinig FTE’s overblijven om een kwaliteitsproduct neer te zetten.

Fysiotherapie: Scapula thorax ritme stoornis

Nou, heb ik toch eens een bekende stoornis 😊. Maar wel een belangrijke clue in de zoektocht waar mijn nekklachten vandaan komen volgens mijn fysiotherapeut. Hij geeft aan dat ik een zogenaamde Scapula- thorax ritme stoornis heb. Zonder Wikipedia was ik nu natuurlijk ongelofelijk in paniek geweest, maar het valt mee 😉, de fysio wist natuurlijk ook uit te leggen wat het is (hij bedacht het dan ook 🤐). Mijn arm heeft te weinig beweging ten opzichte van mijn schouderblad.

Voetbalmania

Toch heeft het wel iets mooi dat Oranje gevoel. Het verenigende van het voetbal en de bijbehorende kuddebeweging. Namelijk dat je op voetbaldagen zonder file naar huis kan rijden en dat het afgelopen avond lekker rustig was in het zwembad! Prachtig! Jammer dat er mensen zijn die vinden dat je niet normaal bent als je niet gekeken hebt, maargoed, ik heb zelf ook een mening over waar ik mijn 2x 45 minuten allemaal beter aan kan besteden 🤐.

Server dood

😔 😔 Het zal jullie ongetwijfeld opgevallen zijn dat de websites die bij mij gehost worden een paar dagen down zijn geweest. Ook mijn eigen site uiteraard😦. Helaas is alles onderuit gegaan met een fysieke hardware failure (uitgebrandde condensatoren). Niets aan te doen dus. Gelukkig is er niets verloren gegaan en draai ik goede backups, maar het duurt wel even voor alles weer in volle glorie terug is. Even geduld nog aub, en alles wordt hersteld.

Verkeersboete in Diemen bij Amsterdam

Ik heb een bekeuring gehad “omdat ik een sluiproute nam, waar je met de auto niet mocht komen”. Ik vertelde de agent dat ik absoluut geen verbods-borden gezien had, maar hij wist te vertellen dat ze er gewoon stonden. Ik heb daarna foto’s gemaakt, en heb dus al ontdekt dat het absoluut bullsh*t is. Naast dat er inderdaad een verbod-bord stond, netjes verstopt achter een bord met heel veel tekst erop dat die weg gestremd wordt (wat ik dus absoluut niet gezien heb omdat het zicht erop belemmerd was), zie ik nu ook op mijn foto’s dat het verbod pas na 1300 meter inging.

Bestaat vrije wil?

Op werk hoorde ik vrijdag een relaas van een collega aan, hij bepleitte dat er niet zoiets is als een vrije wil. Zijn grappigste argument was “Als ik een vrije wil had, dan ging ik nu naar huis!” Hij meende dat hoewel je de suggestie wel hebt dat je naar huis zo kunnen, je werkelijk geen keus hebt. Je bent tot je 8e ofzo gevormd door je ouders. Je eigen mening zal daar nooit gewonnen hebben, in hoeverre je daar sowieso in dat deel van je leven over kan spreken.

Times Cool 19-21 februari 2005

Vrijdag: Rond een uur of 20:30 ~ 21:00 aangekomen op TIMES. Het sneeuwt als een idioot buiten, en de rit was zwaar. Ik vraag me dan ook af of de leiding niet een beetje doordraaft met die hele “Times Cool”-winter editie crap, die sneeuw is way overdone!… Ik parkeer mijn auto mooi bij de gewoonlijke ingang en stap uit om naar binnen te gaan. Briefje op de deur: ingang andere kant.

Illuzion Langoodies 4 14-01-2005/16-01-2005

Vrijdag 14 januari Na een verschrikkelijk drukke week en de nacht ervoor pas om 2:00 uur ‘s nachts terug gekomen te zijn van een campzone vergadering was ik vrijdag morgen pas om 8:00 opgestaan. Dat zorgde ervoor dat ik om 10:00 uur op mijn werk arriveerde. Daar was dus ook om 18:30 pas weer klaar. Goed, snel naar huis en daar snel eten en inpakken! 20:00 uur kwam ik thuis aan, en binnen een uur was ik good to go 😊.

OWA attachments toestaan

Ik kan bepaalde attachments niet downloaden in OWA? Gevaarlijke attachments Lekker dan, heb je eindelijk dat grote beloofde bestand binnen, of dat goed uitgewerkte ingewikkelde script, geeft OWA je gewoon te kennen dat je pech hebt, je mag het bestand niet downloaden Daar wordt je dus niet vrolijk van! Of misschien wel? Ondanks dat elke gebruiker en computerknutselaar hier meteen wild naar beginnen te spugen zit er natuurlijk wel een degelijke gedachtengang achter.

OWA Wachtwoord wijzigen

Hoe krijg ik dat klere-knopje? Zoals je wellicht opgevallen was (waarschijnlijk ben je daardoor hier terecht gekomen), staat in de handleiding van OWA gewoon dat je bij de opties je wachtwoord kan wijzigen. Maar wanneer je dat dan daadwerkelijk wil doen, zal je ontdekken dat de hele knop mist. Het blijkt dat Microsoft dit om beveiligingstechnische redenen heeft uitgezet. Je kan dit (volgens mij nergens in de documentatie terug te vinden) aanpassen in de registry van de exchange server op de volgende locatie:

Connect over HTTP missing in outlook 2003

Exchange via HTTP en wederom een totaal missende functie… Wederom hebben we het hier over een missende functie. Het is mogelijk om op een exchange OWA server een extra service te installeren, “RPC over HTTP proxy” welteverstaan, om het mogelijk te maken met Outlook 2003 via het Internet je Exchange server te gebruiken. ** -LET OP: Dit is een functie die enkel bestaat in de combinatie Exchange server 2003 en Outlook 2003!

Dood aan de rokers!

Of komen we er samen wel uit? Steeds erger lijkt het te worden: de oorlog tegen de rokers. Ik snap er niets van, of toch wel? Duidelijk lijkt me alleen dat wanneer de zaken zich op deze wijze voorzetten, we over 2 jaar inderdaad met fakkels en hooivorken op zoek gaan naar rokers. De houding veranderd de laatste tijd steeds sneller, en wordt steeds minder tolerant en zelfs agressief. Ikzelf ben nu een behoorlijk tijdje gestopt, sinds 28 december.

Interview online

Vanaf gisteren staat er een interview met mij online 😃

Stukjes online geplaatst

Eindelijk wat eigen stukjes online geplaatst.

Onderhoud en defragmentatie

Exchange Defragmentatie en Onderhoud Voorwoord De laatste tijd is er op werk het vermoeden gerezen, ondermeer bij mezelf, dat we hard toe waren aan het offline defragmenteren van de exchange database, en het offline controleren op fouten. Er werd mij verzocht hier een planning voor op te zetten. Ik ben echter door documentatie heen gaan werken (oorspronkelijk met het doel een realistische gecalculeerde planning te realiseren) en ben tot de conclusie gekomen dat dit niet van toepassing/gewenst/nodig is.

Website verhuist naar czero.taizer.net

Mijn website verhuist naar steph.taizer.net. Zat er al een tijdje aan te komen, nu maar eens gedaan, aangezien taizer.net ook gaat groeien 😃

Downtime

Mijn website lag eruit vanaf 7:54 tot 9:10, vanwege geplande en aangekondigde werkzaamheden van BBNed, mijn internetprovider.

Een nieuwe rant!

Een nieuwe rant: Dood aan de rokers!

Exchange 5.5 onderhoud

Een onderzoek gedaan op werk, en de uitwerking was weer eens lekker verfrissend. Lees er meer over in mijn handleiding Exchange 5.5 Onderhoud en Defragmentatie

RC5 stats

Een linkje toegevoegd naar de rc5stats van ons team. Het loopt wel niet actief meer, maar ik kreeg er toch verzoeken voor.

Stukjes

Een nieuwe sectie toegevoegd, stukjes. Het is nog niet af, en maar een begin, maar verwacht hier binnenkort gestage uitbreiding.

Gestopt met roken

Hoort niet echt hier thuis, maar voor al wie me goed kennen een behoorlijke verandering: gestopt met roken.

Reactie systeem

Een reactie systeem gebouwd. Je kan nu ondermeer voortaan reageren bij onze rants, bij bijvoorbeeld mijn handleiding Bits en Bytes, en we hebben voortaan een gastenboek!

Random Quotes

Eindelijk mijn Random-Quotes weer toegevoegd boven elke pagina 😃 Ik spaar er al lang op, dus er zijn er VEEL… 😉

OS-Wars

Linux vs. Windows Deze titel is rechtstreeks overgenomen van Stefan zijn rant over Linux en Windows. Stefan wordt vaak beschuldigt van het Linuxhoekje, en ik ben meestal de gene die beschuldigt wordt van het andere hoekje, de windows hoek. Naar aanleiding van zijn stuk wil ik ook wel eens mijn zegje doen… Ik ben echt de doorgewinterde Windows (of troetelnaampje Microsoft) beheerder. Ik heb mijn MCSE Microsoft Certified Systems Engineer), en ben altijd wel aan het studeren voor een volgend diploma.

Rants

Een nieuwe sectie toegevoegd, rants. Tevens mijn hele site opnieuw aangepast ondergronds. Ditmaal ben ik er een stuk tevredener over. Ook meteen een mooie graphic van dustpuppy toegevoegd linksboven, zoals ik hem oorspronkelijk gemaakt had als achtergrond.

Taizer.net

Mijn vriendin Taizer.net gegeven voor sinterklaas. Ze heeft nu haar eigen domain, met email en de rambam, zodat ze haar werk online kan plaatsen (tekeningen etc.).

Foto-albums en boeken

Flink aantal foto-albums erbij geplaatst, en tevens mijn boeken weer online geholpen. Deze waren na de herinstallatie van de webserver nog niet online.

Demon 8/1

Internetverbinding is overgegaan naar demon 8/1… Ik heb de dns records etc al aangepast, en minimale downtime gehad.

Netwerk overview

Netwerk overview en monitoring toegevoegd, niet spannend, maar omdat ik aan het onderzoeken ben…

Seti stats

Iris en mijn seti-stats toegevoegd. Ook die van het nieuw opgestartte team GameParty.net.

Black Spathi Squadron

In de geschiedenis gegraven en herontdekt dat ik lid ben van the Black Spathi Squadron, de link weer ff toegevoegd 😃

Oude foto's toegevoegd

Snel ff de oude foto’s toegevoegd, moet ik nog netjes maken.

Boeken op schrijver aangepast

Boeken op schrijver aangepast: de boeken staan nu per serie gesorteerd, maakt het wat overzichtelijker! 😃

Boeken toegevoegd

Flink wat boeken toegevoegd, boeken op schrijver flink aangepast zodat hij overzichtelijk wordt, en tevens bij boeken op alfabet een tellertje gezet, zodat ik kan zien hoeveel boeken in de database zitten.

Webserver specs

Mijn webserver met foto’s en specs toegevoegd.

Layout aangepast

Layout aangepast, nette tabellen, aanpassend aan schermformaat.

Dustpuppy

Ascii art Dustpuppy uitgetekend en als background ingesteld.

Statistieken gefixed

Webstatistieken afgeconfigureerd en beschikbaar gesteld.

Webserver geherorganiseerd

Webserver geherorganiseerd, zodat alles vanuit 1 locatie te bereiken is.