Die Hard 4

Zo, ondertussen zitten we alweer op de dinsdag. Toch wil ik nog even stil staan bij de film waar ik afgelopen weekend geweest ben: Live Free or Die Hard (beter bekend als Die Hard 4).

Die Hard 4

Freddy liet eigenlijk al meteen vallen wat ons gevoel bij deze film was op voorhand: Naar welke Die Hard gaan we nu weer? 7,8,9 of 10 ofzo? Je weet het eigenlijk niet meer, zo op de eerste hand is het wel een beetje uitgekauwd.

Toch viel dat alles mee. Weer een heerlijke actie/spektakel film van Bruce Willis. Cynisme, overdreven paranoide hackers en veel geweld en explosies somt het wel een beetje op.

Ja, het is een dertien in een dozijn film en valt zeker niet buiten de lijn van de eerdere Die Hards. Toch was het wat mij betreft weer genieten. Wel dertien in een dozijn, maar bijzonder mooi gedaan. Nette special effects, genoeg geijkte humor op de juiste momenten en goed de vaart erin.

Niet op zoek naar een verrassend verhaal? Geen problemen met de zoveelste? Dan is dit toch echt een absolute aanrader, ik heb er duidelijk meer van genoten dan dat ik verwacht had!

Opvallende quotes:

Matt Farrell: You just killed a helicopter with a car!
John McClane: I was out of bullets.

Lucy McClane: Daddy, you’re out of your mind.
John McClane: What’re you talkin' about?
Lucy McClane: You shot yourself!
John McClane: groaning It seemed like a good idea at the time.

John McClane: Mai? Asian chick, likes to kick people? Yeah, last time I saw her she was at the bottom of an elevator shaft with an SUV rammed up her ass.

John McClane: You must be just about out of bad guys by now.
Thomas Gabriel: You must be very satisfied with yourself.
John McClane: I have my moments.

Adding content to the end of the web.

Next
Previous