Wallylan 7.0

WallylanAfgelopen weekend was Wallylan 7.0 in Soest. Bij deze toch even een kort verslagje, aangezien het echt de moeite waard is geweest.

Het enige nadeel was dat ik door Wallylan Joost van Steenderen zijn verjaardagsfeest heb gemist, maar dat ga ik dan ook zeker nog inhalen…

Update: Dit verslagje is gespot op Lanparties.nl, ik wordt gelinked :).

Technorati: ((Wallylan)), ((Lanparty)), ((Soest)), ((Wallylan 7.0))

Direct na werk ben ik doorgereden naar Soest. Dat is altijd een beetje een lastige keuze, want wat doe je dan met eten. Maargoed, om nu eerst naar Heesch en daarna naar Soest te rijden leek me een erg vreemde driehoek om te doen.

Aangekomen in Soest was ik één van de eersten van GPN. Stefan was er al, terwijl die niet eens zou komen. Opmerkelijk. Wat bleek, Stefan had Mr.Wazoo beloofd stickers te geven. Wat dan wel weer jammer was, was dat Stefan deze stickers vergeten was. Gelukkig voor Mr.Wazoo was hij niet voor niets gekomen, Stefan is ze zondag nog netjes komen brengen!

Bij binnenkomst werd me gevraagd of ik een Bunkerkaart wilde kopen. Dat is nog eens luxe: voor 32 euro p.p. kreeg je een kaart waarmee je 3 maaltijden per dag kreeg. Erg prettig: Een lancatering zorgt ervoor dat ik niet telkens zo lang van de lan weg ben. Daarnaast zorgt het ook dat de meeste lanners ongeveer tegelijk in dezelfde ruimte aan de maaltijd zitten. Daardoor leer je iedereen wat beter kennen en wordt er stevig aan de sfeer bijgedragen. En de maaltijden lieten wat dat betreft dan ook niets te wensen over.

De lokatie was door de org ook prima aangekleed. Met kapotte legertenten -CAMPZONE FLASHBACK- werden de ramen bedekt zodat het donker bleef. De muren waren totaal behangen met filmreclames wat voor een erg gezellige aankleding zorgt (een lege sporthal is altijd erg ongezellig). De slaapzaal was in de zaal zelf. Nu betekend dat normaliter dus dat je chagarijnig naar huis gaat omdat je geen oog dicht gedaan hebt in de herrie, maar hier ging dat harstikke prima. Wellicht deels door het verboden voor boxen beleid, maar ook omdat Wallylan bezoekers om een maffe reden net wat meer rekening met elkaar lijken te houden. Het enige wat mijn slapen hier heeft ontregelt is het ’s nachts niet willen gaan slapen om de gezelligheid en het ’s ochtends te vroeg op staan omdat je het lekkere ontbijt (gebakken eieren en spek! MJAM) niet wil missen! Met de vele funcompo’s (bomberman, td, buzz the big quiz en natuurlijk de alom befaamde TV-Tune compo) was er genoeg te doen buiten je eigen dingen om. De luchtige manier van compo’s maakten het dan ook erg gezellig. Ik zat ’s nachts met bier achter de bombermancompo en er werd veel gelachen.

Het enige wat ik aan te merken dacht te hebben was dat ik het aantal toiletten wat weinig vond. Gelukkig ondekte ik ’s zondagavond bij het eten dat er een hoop meer toiletten waren waar ik gewoon niet naar gekeken heb. Maar heb soms een paar minuutjes moeten wachten voor ik aan de beurt was. Jammer dat ik mijn enige kleine kritiekpuntje dus bij mezelf moet zoeken, er was wel voldoende. En vervolgens bleek ik ook nog de enige te zijn geweest die een paar keer gewacht heeft. De rest van de gpn’ers en andere lanners zaten me echt vreemd aan te kijken doen ik het vertelde…. Kwesite van pech dus! :D

Dat de lan vooral in het teken van Warcraft 3, Tower Defence zou staan was me op voorhand al duidelijk. Hier had ik dan ook echt zin in. Heb overigens ook nog even Loki gedaan met Andries en Iris. Loki is op sommige punten echt goed, maar op andere punten raakt de interface kant nog wal. Voeg daar een flink aantal bugs aan toe en je hebt toch een twijfelachtige game-ervaring. Kortom, ff dicht laten en wachten op de eerste grote patches denk ik. Voor mensen die echt zitten te wachten op Diablo III zal dit een zeer welkome tussenstap zijn denk ik.

Andries had overigens 2 voor mij compleet nieuwe maps bij in Tower Defence, wat weer voor de welkome afwisseling zorgde.

Er waren een groot aantal funcompo’s op Wallylan. Ik heb zelf meegedaan aan Bomberman en Tower Defence. Tot mijn grote spijt kon Ronald helaas niet naar Wallylan, waardoor ik hem wel gemist heb in de Bomberman compo. Anja en Mattijs zijn ook langsgekomen, toen Matt er even was heb ik hem overtuigd met het (volgens hem waardeloos frustrerend) spel mee te doen. Hij kwam op de 3e plaats uit in de finale, door mij daarvoor in een grappige one-on-one uit te schakelen.

In de Tower Defence competitie ging het me beter af. Ik ben uiteindelijk 2e geworden. Tot groot ongenoegen van Andries overigens, die vond dat ik geen kans had gemaakt als ik bij hun mee gespeeld had in de voorrondes. Enfin, ik heb daar zo mijn eigen mening over, hij moet niet zo zeuren!

In de finale verloor ik van Starlite. Dit gebeurde me helaas wat te vroeg, vanwege onbekendheid met de finale map. Ik heb onnodig verloren door een domme fout. Had ik die niet gemaakt had ik overigens nog steeds bijzonder verloren, Starlite was veel beter. Wel had ik dan verloren omdat hij hem eerder uitspeelde dan ik, niet omdat ik af ging…

Het is een erg gezellig weekend geweest waarin ik veel mensen weer eens heb kunnen spreken. De meeste Lammers waren er, veel mensen die ik op CampZone had getroffen heb ik hier ook een stuk uitgebreider kunnen spreken, wat dat betreft heeft dit voor mij veel goed gemaakt, waar ik zelf baalde dat ik mensen maar kort gesproken had tijdens CampZone. Daarnaast was het ook leuk dat ik namens mij en Marijke vanuit 2e2 een kratje bier had meegenomen om Ron en Herman te trakteren vanwege hun goede voortgang. (Ronald had hier ook bij gehoord, maar zoals gezegd was hij er helaas niet bij.)

Met Herman en Lieneke, Jorrit en Iris hebben we overigens de zondag afgemaakt, met zijn vijven hebben we nog wat gezellige potjes TD zitten spelen. “Tower Defence op zijn duits” noemde Lieneke het.

Na het evenement hebben we na snel ff met zijn allen op te ruimen, nog gezellig met de crew een pannekoekenrestaurant bezocht in Soest (de Smickel). We hebben in ieder geval veel gelachen daar. Ondermeer omdat Andries erg bot was tegen een serveerster die meende Jurrien te kennen, terwijl Jurrien haar niet kende. Voldaan kwam ik zondag erg laat thuis!

Enige jammere: Na zo’n gezellig weekend kom ik tot de ontdekking dat ik vergeten ben foto’s te maken. Nou ja… Zo gezellig was het dus!

Adding content to the end of the web.

Next
Previous