Test met EOS 300d en AMOD AGL 3080 gps tracker

GPS testGisteren ging ik op visite in Heeswijk. Aangezien ik me een uur in de tijd vergist had, besloot ik maar eens met mijn van mijn vader gekregen camera (EOS 300d) te gaan testen. Op aanraden van Joost heb ik hier een AMOD AGL 380 gps tracker bij gekocht, om straks in IJsland mijn foto’s te kunnen geotaggen. Op die manier kan ik zien welke route ik in IJsland gevolgd heb, maar vooral ook waar ik welke foto’s heb gemaakt. Aangezien het de bedoeling is dat ik iedere dag reis met Iris, had ik het vermoeden dat dat achteraf nog wel eens lastig kon worden. Ik ben natuurlijk geen fotograaf, maar ben best blij met de resultaten. De geotagging software werkte prima, dus het resultaat van mijn experiment vind je hier :) Ik denk dat dit prima zal gaan werken in IJsland!

Comments oude systeem:

Joost -

Netjes hoor :) die AMOD was ook wel snel binnen dan. Volgens mij heb ik er toen een week of 3 op zitten wachten.

Grad van Horck -

Ziet er vet uit :) Zit nu in Nieuw-Zeeland en heb voor de gelegenheid de I-GotU GT600 gekocht. Werkt allemaal vrij goed. Al kost het mij nog wat veel stappen om de foto’s RAW (DNG) in lightroom te houden, mét GPS-informatie. En daarna de foto’s (met GPS) naar Flickr te uploaden en dan mijn tracks samen met de foto’s op Google Maps te mikken, maar ook dat is me gelukt: Google Maps Ben benieuwd of je nog handige trucjes of tooltjes hebt :)

Steph -

Ja eigenlijk wel: deze software bleek handiger dan de standaard tracking software. Hij is wat complexer, maar doet heel veel meer en handiger. Lijkt ook speciaal raw aware te zijn en daar weer op verschillende manieren mee om te kunnen gaan. Ik zou zeggen, kijk er eens naar (gratis overigens): http://www.geosetter.de/en/

Steph -

Jah, ik heb donderdag besteld en had eigenlijk alles binnen op zaterdag, ging heel snel! Alleen de tas kwam maandag pas :)

Lieneke Koenen -

duur apparaatje, 75 euro als ik zo snel ff google… Maar wel tof om zo alle locaties te hebben bij je foto. Maakt ie trouwens ook een route van waar je geweest bent? Dus zo’n lijntje over de map over hoe je precies gelopen hebt ofzo? Sommige cameras en bijvoorbeeld de iPhone heeft dit al standaard in zich, maar ik gok dat dit ding wel beter bereik heeft. Maar eigenlijk zouden die EOS cameras dat gewoon standaard bij moeten leveren..

Steph -

Jazeker, hij maakt ook een route. Hij heeft inderdaad €69 gekost inclusief bezorgen. Het voordeel vind ik dat het dus niet meer in de camera hoeft te zitten en dat hij door logt. De pest is namelijk dat camera’s met GPS belachelijk veel duurder worden meteen en je ook altijd meteen dan op de display naar kaarten kan kijken en zo’n beetje je fototoestel als tomtom kan gebruiken. Een EOS is een echte camera, mijn telefoon tagged natuurlijk ook, maar maak je niet helemaal dezelfde kiekjes mee ;). En zoals Joost en Andries mij ook aangaven: Je koopt een camera om de fotokwaliteit, je gaat niet in een klein vijvertje zitten vissen waarin je uit 4 dure cams kan kiezen omdat je persé gps wil. Dit is daar denk ik toch de meest chique oplossing voor, waarbij het camera onafhankelijk altijd werkt :). (Naast waar je een tracker verder nog voor zou willen of kunnen gebruiken)

Adding content to the end of the web.

Next
Previous