Django Unchained en de klusjesman

Django Unchained

Dat was een nuttig weekend! Zaterdag stond de afspraak met de klusjesman gepland, met heel wat werkzaamheden op de verlanglijst. Er moet telkens nog heel wat gebeuren aan het huis. Als je op een gegeven moment besluit dat dingen echt lastig of vervelend zijn houd je steeds minder zin en tijd over om de hoeveelheid klusjes eens goed aan te pakken. Tijd om dat eens over een andere boeg te gooien! We besloten op zoek te gaan naar een klusjesman. Deze hadden we initieel gevonden. Via een bedrijf werd alles geregeld, om vervolgens op de dag zelf een slecht Nederlands sprekende klusjesman te krijgen welke niet goed wist wat er allemaal moest gebeuren. Hij deed het werk best prima, maar makkelijk en prettig was het niet. Een hoop bleef liggen (zoals verwacht). Toen we de vervolg afspraak wilden plannen bleek het bedrijf ook nog failliet. Tijd om een 2e poging te doen. Deze 2e poging beviel stukken beter. Een vlotte vriendelijke man die er overal heel nuchter en prettig in zat. Goed advies, mee denken en zelf niet snel tevreden over de kwaliteit. Hij kwam even kijken wat er allemaal moest gebeuren en begrootte hiervoor 5 uur werk. Dit zou hij afgelopen zaterdag allemaal komen doen. Vervolgens bleek deze man er ook echt zin in te hebben. Hij werkte echt snel en goed, waardoor hij uiteindelijk al na 4 uur klaar was. Nu heb ik voortaan een wasbak op het toilet, licht op het toilet, hangen er een hoop schilderijen, heb ik licht in de garage, zijn een aantal wandcontactdozen afgewerkt en zitten de plinten op de slaapkamer weer goed vast. Het huis ziet er flink ander uit zo! Omdat hij het allemaal goed en snel gedaan had heb ik besloten gewoon de begrootte 5 uur te betalen. Ik denk dat ik zeker vaker gebruik ga maken van zijn diensten. Het verschil van een ZZPer die werk wil doen tegen een bedrijf dat mensen op de loonlijst heeft en personeel dat vandaag “weer naar een klus moet” was duidelijk voelbaar. Als iemand in de grote omgeving Oss nog op zoek is zou ik zeker even contact met me opnemen! ’s Middags zijn we (omdat hij zo snel klaar was) nog even gaan shoppen in Den Bosch, wat me weer een mooi horloge heeft opgeleverd :). Horloges blijven een beetje een afwijking van me, maar die is voorlopig wel weer even klaar ;), ik denk dat ik nog wel een tijdje van deze aanwinst kan genieten. ’s Avonds zijn Freddy en Kim op bezoek geweest en hebben we eindelijk de film Django Unchained gekeken. Deze stond al een flinke tijd op de verlanglijst en hebben we vreemd genoeg niet in de bioscoop gezien vanwege allerlei omstandigheden. Dat terwijl het toch wel vaste prik is bij een Tarantino film! Django Unchained was overigens echt goed. De film duurt 2 uur en 3 kwartier, wat een lange zit is. Normaliter heb je na een uur tot anderhalf uur wel het gevoel dat ze mogen gaan afronden. Dat had ik bij deze film niet. Hij was ontzettend goed uit te zitten. De film zat vol met leuke spanningen, rare situaties en opvallende gebeurtenissen. Vaak was het om te snijden. Ik ga er niet te veel van weggeven, maar ik kan wel echt zeggen dat deze film bijzonder de moeite waard is!

Comments oude systeem:

Andries Faassen -

Ik heb Django samen met sandra gekeken en wij vonden het beiden ook echt een top film! Zeer de moeite waard. :)

Chris -

Django heb ik helaas nog niet gezien. Krijg steeds irritante meldingen dat hij echt met windows media plyer moet worden afgespeeld en dat ik andere codecs moet hebben… Voor klusjes in en om het huis nemen wij hier meestal iemand van “de klussenier” dat is een organisatie met allemaal zzp’ers. Dat merk je inderdaad. Vooral die trotse blik in hun ogen als de klant tevreden is :)

Steph -

Jup, ik had echt verwacht dat hij enorm saai zou worden, maar dat was echt niet zo :)

Steph -

Ja, dat maakt duidelijk verschil. Ik heb een zzp’er met een goede website gevonden uiteindelijk. Daarna eens mee gebeld en dan voelt het gewoon goed :). En dat merkten we dan ook!

Nathalie Reijnen -

Vorige week heb ik Django Unchained in de filmmarathon van onze personeelsvereniging gezien. Het Heerenstraattheater in Wageningen had hem speciaal weer in huis gehaald voor ons. Echt een geweldig goede film om op groot doek te kijken. Als Tarantino liefhebber heb ik dan ook genoten. Gelukkig heb ik voor de klusjes mijn eigen vertrouwde klusjesman. Hij luistert naar de naam Papa. Ik heb dus het geluk een superhandige vader te hebben. Voor klusjes die ik zelf niet op kan knappen bel ik hem. Kwaliteit voor een lage prijs ( een broodje en een bak koffie) ;)

Steph -

Super handig om zo’n vader te hebben inderdaad :). Alhoewel ik het ook prettig vind om iemand te kunnen laten komen zonder dat ik iemand om zijn vrije tijd hoef te vragen, terwijl dat ook wel vaker aangeboden wordt :) En ja, Django was echt goed gedaan :)

Adding content to the end of the web.

Next
Previous