Op visite in Rotterdam: Sightseeing

IMAG2230Het vorige weekend zijn we op visite geweest bij Ron en Dorien. Dit was veel te lang geleden, dus extra leuk om ze weer eens te bezoeken. Ron en Dorien hadden een wandeling door het centrum van Rotterdam voorbereid. Omdat we de week ervoor zo ver hadden gelopen met Tom, Rina, Freddy en Kim vonden ze dat ze niet achter konden blijven en hebben ze een wandeling van ruim 7km uitgezocht :) Gezien ze er zelf ook nog niet heel lang zitten, zijn ze Rotterdam nog een beetje aan het ontdekken. Ze hadden al een paar flinke wandelingen gemaakt en gingen met ons een van de laatste voor hun nog onontdekte stukken Rotterdam bezichtigen. Gezien wij er onbekend zijn, was voor ons alles nieuw. Het is een mooie rit geworden, waar we onderweg in de “Ballentent” een gehaktbal hebben gehaald. Dat beviel enorm goed :D. Tegen het eind van de wandeling kwamen we bij de Markthal uit. Wat een bijzonder groot gebouw is dat. Daar hebben we Smoothies/Slush puppies gehaald. Ron en ik hadden nogal veel, waardoor we echt ontdekt hebben wat voor effecten het drinken van (te) grote hoeveelheden ijs precies op je lichaam hebben. Aan het eind van de wandeling was er nog één doelstelling over: We wilden een watertaxi gebruikt hebben. Deze taxi’s zagen we al de hele dag voorbij zoeven, dus die wilden we wel eens geprobeerd hebben. We zijn bij de halte voor hotel New York gaan staan. Daar legde al snel een watertaxi aan, die ons uitlegde dat we op het houten bootje mee moesten, dat deze niet vanaf hier vertrokken. Toen we hem uitlegden dat we toch echt met zijn snelle bootje wilden in plaats van een tam houten sukkelbootje moest hij lachen. Hij wees ons erop dat we dan echt een hoog tarief hadden en dat het meer zou kosten. Dat vonden we gezegend :). Hij vroeg toestemming bij de centrale: “Hallo, ik heb hier gasten die snel naar hotel New York moeten, mag ik?”. De centrale bevestigde na een tijdje. De bestuurder had het echt begrepen. In het bootje vlogen we over het water. Hij gooide de boot op en neer, zodat we hard door het water sneden en een bijzondere beleving van snelheid hadden. Na deze superleuke belevenis hebben we de man de dubbele prijs betaald als fooi :). Wat een plezier! Aan het eind hebben we dit gelopen, 11km (het laatste stukje over water is dus de watertaxi): Rotterdamwandeling   Later hebben we wat brood gegeten als diner (omdat niemand iets meer op kon, Dorien had lasagne staan, maar de smoothies waren nog nadrukkelijk aanwezig) en nog een serie gekeken voor we erg voldaan de auto in zijn gegaan. Een hele mooie en gezellige dag Rotterdam! Hier de foto’s, die helaas door een beschadiging op mijn telefoon niet zo heel prachtig zijn: [gallery link=“file” ids=“3714,3715,3716,3717,3718”]

Comments oude systeem:

Joost Van Steenderen -

Maakt niet uit in welke stad je bent, een goede wandeling geeft vaak een betere impressie dan met de auto van attractie naar attractie te gaan. Hotel New York kwam ik overigens vaak nadat de avond colleges bij InHolland waren afgelopen.

Steph -

Ik denk dat je daar zeker gelijk in hebt :). Soms verrast je eigen woonplaats je dan zelfs :)

Adding content to the end of the web.

Next
Previous