Dag 10: Sneeuwscooter rit op de Gletsjer

Dag 10 alweer. De tijd gaat helaas hard. Vandaag hebben we weer erg genoten. Wat begon met regen, werd al snel een wat mistige en toen stralende dag :). Het plezier leeft weer extra op en de actieve start van de dag heeft hier zeker aan bijgedragen! De route van vandaag was 268 km: Grotere kaart weergeven

Zoals vermeld begonnen we vanmorgen op de sneeuwscooter. Dat was een erg leuke rit, die begon met een zware 4x4 rit naar de gletsjer (Vatnajökull). Daar aangekomen begonnen we op de sneeuwscooters. Hoe lomp zijn die zeg! Dikke rupsband achterop, voor 2 skietjes om te sturen en gaan met die banaan. Ze veren ver door naar de zijkanten, waardoor het af en toe stevig vervaarlijk aanvoelt! Halverwege de rit gaf de gids aan dat het tijd was dat de vrouwen het stuur overnamen. Iris had hier niet zo’n zin in, maar liet zich gelukkig overreden :) (jeej!). Daarna zat ik dus achterop, wat allemaal nog behoorlijk hard ging. Dat kan je hieronder zien in het 2,17 minuten durende filmpje :).

Daarna hebben we de rondreis een stukje voortgezet. Nog wat mooie uitzichten gezien, deze stonden vooral in het teken van gletsjers :). Tussen de middag heb ik een heerlijke tosti gehad, dik brood met kaas, ham, salami en nog wat soorten vlees ertussen. Dat maakt altijd veel goed! Wat ’s ochtends begon met wat regen eindigde in een stralende en leuke dag. Onderweg vonden we ook een gletsjermeer. Dit meer heeft allemaal mooie drijvende ijsformaties die waar je bij staat van de gletsjer af lijken te breken.

Vervolgens drijven deze rustig de zee in, wat een mooi gezicht is. We zijn hier een gitzwart fijn-zand strand op gegaan om er een paar uit te zwaaien ;). Ze hadden vaak een haast onnatuurlijk helder blauwe kleur, heel vreemd. Ook vreemd was een enorme groep Britten die ze stonden te fotograferen. Die leken zuiver gekomen te zijn om met een man of 15 foto’s te maken met camera’s op statieven hier op het strand. Vreemd om daarvoor naar IJsland te gaan imo :). Als je dan zo ver weg bent, dan reis je toch rond, in plaats van 5 dagen op 1 strand door te brengen? Oh well, ieder zijn hobby!

Ook het erg luxe hotel waar we nu zitten (die van gisteren was niet veel soeps en we hebben er ook geen fijne maaltijd gehad) is weer genieten en heeft ook een groots uitzicht op de zee aan de ene kant en gletsjers aan de andere kant. Dat houden we wel even vol zo. De bankrekening overigens niet, het eten is hier even duur als het lekker is  :S. Maar na gisteren mocht dat wel een keer weer! Enfin, morgen wellicht meer! :)

Comments oude systeem

Anne-Marie Rakhorst -

Hai lieve steph en Iris, Wat een vet filmpje, Eugene zou dit geweldig vinden. Geniet lieverds. Kus anne

Steph -

:)

Adding content to the end of the web.

Next
Previous