Mobiel bellen in de auto...

PolitieVanmorgen had ik het even te spannend. Bij het arriveren op mijn werk was ik wat laat met richting aangeven. Toen ik naar links wilde sturen om af te slaan werd ik op een smal weggetje langzaam ingehaald door een politieauto, met 2 mannen die heel serieus naar binnen zaten te kijken.

Aangezien ik hun inhaalactie niet echt kon waarderen, zeker omdat het onverwacht kwam en ik hun auto in wilde sturen om af te slaan keek ik ze flink vuil aan. Daarop remden ze meteen en kwamen ze terug rollen. Ik keek ze nogmaals vuil aan en sloeg af de parkeerplaats van werk op (industrieterrein Maarssen). Daar volgenden ze mij en ja hoor “Stop. Politie” gaat in mijn spiegel aan. Goh, wat een verrassing.

Technorati: ((Bellen in de auto)), ((Politie))

Ik stap meteen uit en loop naar ze toe om ze te bevestigen dat ik hun inhaalactie niet echt net vond. “Maar u gaf ook laat de richting aan” was hun antwoord. Ja, dat klopt en dat is ook mijn fout, maar dan nog vond ik het geen nette actie.

Daarop kreeg ik een totaal onverwacht antwoord: “Wij haalden u in omdat we zagen dat u zat te bellen met uw telefoon in de hand.” Dat is dus compleet niet waar. Ik heb een brodit carkit, waarin ook een laadsnoer zit. Deze carkit (telefoonhouder) zit naast mijn stuur, zodat ik makkelijk de display kan zien. “Er zijn wel meer mensen die de telefoon uit de houder pakken zodat u minder ruis heeft hoor” was hun antwoord. Dat is dus echt onzin: pak ik mijn telefoon uit de houder dan laadt hij niet meer op, maar dan blijft mijn bluetooth carkit gewoon actief. Daarop hadden ze ook een goed antwoord: “Misschien zat u niet te bellen, maar je hoeft ook niet te bellen om in overtreding te zijn met de telefoon in de hand”.

Mjah, daar sta je dan. Ik begon ondertussen aardig boos te worden: wat begon met een vervelende inhaalactie kwam ineens neer op illegaal met mijn telefoon spelen in de auto. Ik vroeg ze of ze iets zochten om me op te pakken en begon echt boos te worden.

Vervolgens gaf de man me aan dat hij al zijn professionaliteit moest aanwenden om me geen bekeuring te geven alleen al omdat ik hem pissed maakte, omdat ik aardig boos was. Dat ze me vals aantijgen dat ik mijn telefoon zogenaamd vast heb kostte mij overigens ook al mijn professionaliteit om hem niet uit te schelden was mijn antwoord.

Vervolgens gaven ze me het voordeel van de twijfel en was de kous af.

Een te bizar verhaal aangezien ik niet alleen mijn telefoon niet vast had, maar ook werkelijk niets anders waarmee ik ze in de war gebracht zou kunnen hebben, mijn portemonnaie of wat dan ook :S. Toch gaven ze aan het 3 keer gezien te hebben.

Waren ze aan het zoeken, of dachten ze het echt? Ik weet het niet… Ik weet wel dat het moeilijk is om kalm te blijven wanneer er gewoon echt iets beweerd wordt wat compleet niet waar is. Hoe verdedig je ertegen wanneer ze aangeven het 3 keer gezien te hebben?

Adding content to the end of the web.

Next
Previous