Review

Vette nieuwe serie: Dirk Gently

Tjonge jonge jonge. Wat een toeval! Al helemaal als je kijkt waar deze serie over gaat. Laat ik eerst stil staan bij de originele schrijver van Dirk Gently. Dit is Douglas Adams. Een naar mijn mening bijzonder grappige science fiction schrijver welke ondermeer The Hitchhikers Guide to the Galaxy geschreven heeft. Dit boek heeft het op zijn minst tot internet-meme geschopt: all die don't panic plaatjes komen van deze boekenserie of de verfilming: Van deze schrijver, die al een tijdje dood is, heb ik denk ik alle boeken gelezen.

Rebel Galaxy: Waar komt deze ineens vandaan?

Mark - Jan 4, 2016 Is dit ook volgens ‘roguelike’ concept, waarbij je niet kunt saven? Dus dood=opnieuw beginnen? Ik ben laatst eindelijk eens aan FTL begonnen en hoewel het FUCKING frustrerend is, het niet kunnen saven geeft wel een nieuwe dimensie in hoe je tegen risico's aankijkt.. Ronald Everduim - Dec 2, 2015 Ik zag hem ook langs komen, heb hem toegevoegd aan de wishlist maar ik weet nog niet of ik hem ook daadwerkelijk ga uitproberen.

Rebel Galaxy: Waar komt deze ineens vandaan?

Ik heb lang nagedacht hoe ik deze nieuwspost niet met het woordje “Vroeger” zou laten beginnen. Daar heb ik nu de vorige zin voor gebruikt :). Vroeger had ik een erg gaaf spel. Dat spel heette Privateer (Wing Commander: Privateer). Ik heb het spel origineel gekocht op diskettes. De doos heb ik nog steeds liggen. Dit spel heeft me een goede proefwerkweek gekost. Het was namelijk vernieuwend en gaaf, je kreeg er geen genoeg van!

Nieuwe tv-serie: Gotham

Sinds kort volgen we een nieuwe tv-serie: Gotham. Opvallend, want het komt van DC Comics en gaat natuurlijk over Batman. Batman lijkt (sinds de laatste 3 films) de grote uitzondering te zijn van dingen die ik wel leuk vind van DC Comics. Gotham is een serie die zich vóór Batman afspeelt. Deze serie gaat over het ontstaan van Batman en al zijn vijanden. Het gaat hiermee in ieder geval de eerste 8 afleveringen dan ook niet over superhelden of supervillains.

XCOM: Enemy Unknown

Herman Ronk - Feb 2, 2013 Ik heb het spel inmiddels ook en moet zeggen dat het mij boven verwachting goed bevalt. Wel ben ik duidelijk nog niet geduldig genoeg om de missies rustig genoeg aan te pakken, maar het spel leert je dat snel genoeg af :P Steph - Feb 2, 2013 Inderdaad :). Dat heb ik dus ook heel erg. En als je het dan eindelijk goed en rustig doet en het gaat zoals je wil… Dan komt toch dat Rambo gevoel weer opborrelen en ga je nog even lekker opruimen, waardoor je alsnog weer nat gaat!

XCOM: Enemy Unknown

Vroegâh, toen er nog echte originele games gemaakt werden en alles beter was. Je weet het vast nog wel. Toen games nog origineel waren, inventief, innovatief zonder een wedstrijd in technologie te zijn, maar in gameplay. Toen content en genres nog uitgevonden werden. Weten we het nog? In die tijd werden klassiekers geboren. Zo ook XCOM (UFO, Enemy Unknown). Deze heeft een paar succesvolle delen uitgebracht, waar ik bijzonder van genoten heb.

Rennen met zombies!

Herman Ronk - Feb 1, 2013 Ik wil nu na een week intensief sporten ook het hardlopen maar eens goed oppakken en ik twijfel nog of ik dat via deze app of een meer traditionele aanpak wil doen.. Ik denk dat ik eerst een basis op wil bouwen doormiddel van een standaard trainingsprogramma en vervolgens hier op overstap. Steph - Feb 1, 2013 Ik draai sports-tracker tegelijkertijd :) Multitasking for the win!

Rennen met zombies!

Het is lang geleden dat ik ergens zo enthousiast over geweest ben! Zoals jullie weten ren ik in mijn vrije tijd als hobby. Helaas wordt er vaak ook druk op gezet. Zo liep ik het afgelopen jaar de Dam tot Dam loop mee en staat er dit jaar ook weer het een en ander op het programma. 10 Maart loop ik de CPC-loop mee (waar ik bewust voor 5km gekozen heb) en zal ik eind dit jaar zeker ook weer de Dam tot Dam loop meelopen.

Review: Troll hunter (Trolljegeren)

Nadat we een tijdje geleden Thale gekeken hadden, spraken we hierover bij de housewarming van Eric en Jessica. Ik vond Thale wel redelijk en merkte op dat over het algemeen best goede films uit dat deel van de wereld komen. Dat bevestigde Bo, want Troll Hunter was ook echt een interessante film. Die film zei ons echter niets, daar hebben we dit weekend dus maar eens iets aan gedaan :). En het was zeer de moeite waard, we vonden hem echt goed!

Outlander review

Een korte review van een niet opvallende film dit keer. Natuurlijk heb ik de laatste tijd wel meer gekeken, waarbij deze niet al te ambitieuze film ook de lijst passeerde. En ik hoef er niet al te veel over te vertellen ook. Behalve een puntje dat me heel erg opviel. Weten we allemaal Beowulf nog? De veelbelovende remake met zwaar goede animatie? Voor mij was dat een bijzonder teleurstellende film op alle fronten.

Nieuwe serie: The River

Jeroen - Feb 2, 2012 ziet er spannend uit :) ben nu nog niet eraan toe om weer een nieuwe serie te beginnen though :P binnenkort! ..Kijk je Alcatraz al? :) en heb je de Touch pilot gezien? Daar heb ik nu mijn zinnen even op gezet en vooral Alcatraz ben ik enorm over te spreken _O_. Rob Schins - Feb 3, 2012 Gister nadat ik je update op Facebook zal toch maar eens gaan downloaden omdat ook een collega goede woorden riep over deze serie.

Nieuwe serie: The River

Soms word je enorm verrast door een serie. Zo ook bij deze serie: The River. Ik had er namelijk niets van gehoord en niets van gezien. Nergens reclames gezien, of mensen erover gehoord. Tot Rob ineens aangaf dat hij benieuwd was naar deze serie, want de dag erna zou de eerste episode uitkomen. Toevallig zag ik de dag erna ;claudia erover twitteren, maar verder heb ik er dan ook echt niemand over gehoord.

Nieuwe serie: Community

Battlefield 3 en Redmine | Steph�s blog - Jan 1, 2012 […] er ‘s middags op uit geweest en hebben gezellig samen geluncht. Met een paar afleveringen van Community was de dag compleet. Het was veel gedoe met linux, ruby en alle problemen daar omheen. Hilarische […]

Nieuwe serie: Community

Soms vind je ineens een juweeltje dat je oorspronkelijk gemist had. Deze serie had ik voorbij zien komen. Maar gekeken naar het verhaal leek het me werkelijk niets. Het verhaal gaat over een advocaat die een niet zo geldig diploma had. Dit moet hij inhalen door naar Community College te gaan. Een zeer onder de maat presterende school waar de meest uiteenlopende verzameling losers en dropouts zit. Dat klinkt niet interessant toch?

Nieuwe serie: Alphas

Steph - Sep 3, 2011 Ja, ik vind het bijna komisch hoe ze het hebben weggezet met de ziekte :). Het rommelige grappige geheel maakt dat ik hem blijf volgen :) Jeroen - Sep 3, 2011 echt een toppert dat ^^ kben er ook heel blij mee dat ze die zwarte humor door het serieuze ziekte-aspect hebben gemieterd :-) ze hadden er ook voor kunnen kiezen om t nog veel dramatischer neer te zetten maar dat doen ze niet.

Nieuwe serie: Alphas

Deze serie is een verrassing voor me. Na de synopsis gelezen te hebben kwam het me voor dat het mensen waren met iets verhoogde standaard mogelijkheden. Tenminste, dat was waar de nadruk op gelegd werd. Dat het allemaal niet zo ver gezocht was en kort bij de werkelijkheid zat. Daar werd ik redelijk cynisch van. Uiteindelijk hebben we hem toch maar geprobeerd. Kort bij de werkelijkheid? Nee! De moeite? Jazeker :).

Review: Minecraft

Joost - Jan 1, 2011 Ik vind er niets aan. Poepspel. Luc Marc Dijkstra - Jan 1, 2011 Ik probeer er nog van af te blijven… Steph - Jan 1, 2011 Lol, zegt de ergste miner van allemaal :) Herman - Jan 1, 2011 tss… je weet niet wat je mist ;) Steven - Jan 2, 2011 tja, ben ook wel beetje verslaaft maar nu nog aan offline versie.

Review: Minecraft

Eerder schreef ik er al over bij mijn nieuwjaarspost: Minecraft is een leuke nieuwkomer welke op het moment in ieder geval nog stevig gespeeld wordt. Tijd om een review te maken dus! :) [adsenseyu2] Waar gaat het over? Dat was mijn eerste echte idee toen ik erachter ging zitten. Ik had er ondertussen wel een aantal keren over gelezen, een keer vluchtig de demo bekeken en uiteindelijk even het account van een vriend gebruikt.

Serie: $#*! My Dad Says

Hier kwam Myrte kortgeleden ineens mee. Shit my dad says is een serie die meteen tot mijn verbeelding sprak. Ik volg op twitter namelijk al lang @ShitMyDadSays. Daar zitten echt briljante quotes tussen! “Nervous? In 5 billion years the sun will burn out and nothing you did will matter. Feel better?" Na daar al lang van genoten te hebben was mijn verbazing dan ook groot dat er een serie van was, wat ik echt niet wist ;).

The Walking Dead (Serie)

Ronald - Nov 1, 2010 Ik heb deze serie vanaf het begin gevolgd en ik moet zeggen dat ik bang ben dat de reviewers van tv.com toch gelijk zouden kunnen krijgen bij de reviews van alle nieuw-gestarte series dit seizoen; deze begint zeer sterk maar de kans is groot dat hij in gaat zakken. En ik moet zeggen dat dat al redelijk gebeurt, ik ben benieuwd hoe lang deze serie spannend kan blijven en of het vol te houden is om het hele seizoen te kijken.

The Walking Dead (Serie)

[](http://www.amctv.com/originals/The-Walking-Dead/)[![The Walking Dead](/img/old/uploads/2010/11/the-walking-dead-poster1-202x300.jpg “The Walking Dead”)](/img/old/uploads/2010/11/the-walking-dead-poster1.jpg)Afgelopen week zat ik weer eens op IMDB te kijken of er nog series waren verschenen in de Top 50. Tot mijn verbazing was de 1ste plaats van deze lijst ineens ingenomen door een voor mij geheel nieuwe serie: “The Walking Dead". Een serie over zombies. Op zich denk ik dat we daar de laatste twee jaar wel voldoende in bediend waren, ook op het gebied van games (I am Legend, Left4Dead, Zombieland, The Pulse (boek), Resident Evil, etc).

Tijd om eindelijk mijn Ipad te reviewen!

mattijs - Nov 1, 2010 Je weet dat je apps uit de store binnen een bepaalde tijd weer terug mag geven he? Niet goed, geld terug :) iTunes stoort mij wel het meest. Fotos worden keurig gecomprimeerd terug in je album gezet waardoor inzoomen niet meer gaat. Muziek sync 1 kant op. Uitwisselen van documenten of foto's zal via e-mail of dropbox moeten want bluetooth doet dat niet. Films/Series spelen niet in standaard MPEG4/MP3 formaat.

Tijd om eindelijk mijn Ipad te reviewen!

Ondertussen heb ik nu een tijdje mijn Ipad. Ik heb hem nu een tijdje onder de arm (sinds de officiële NL release) en vind dus dat ik hem ondertussen voldoende gebruikt heb om een opinie gevormd te hebben :D. Tijd voor een review dus! Wat vind ik ervan en raad ik hem iedereen aan? De Ipad is voor mij ook meteen de eerste keer dat ik een Apple product in huis haal.

RED - Film review

Film: RED « Herman�s Weblog - Nov 1, 2010 […] hij er bijna acht uur langer over gedaan heeft maar voor een uitgebreidere review moet je dus bij Steph zijn . Tagged as: film Leave a comment Comments (1) Trackbacks (1) ( subscribe to comments on this […] Herman - Nov 1, 2010 Het was inderdaad een erg vermakelijke film :)

RED - Film review

**R**etired, Extremely Dangerous. Dat is de titel van de nieuwe Bruce Willis film. Hier zijn we zondagavond heen gegaan met ;herman, ;lieneke, Freddy, Kim en Iris. Leuk was ook dat we weer eens een keer naar de service-bioscoop in Uden gingen. Omdat Herman en ik wilden overleggen over de conclusie van zijn 3 delen Social-Media. Een mooie gelegenheid om daarna naar de bios te gaan. We wilden eigenlijk naar Despicable me, maar deze draaide enkel in het Nederlands.