Reviews

Vette nieuwe serie: Dirk Gently

Tjonge jonge jonge. Wat een toeval! Al helemaal als je kijkt waar deze serie over gaat. Laat ik eerst stil staan bij de originele schrijver van Dirk Gently. Dit is Douglas Adams. Een naar mijn mening bijzonder grappige science fiction schrijver welke ondermeer The Hitchhikers Guide to the Galaxy geschreven heeft. Dit boek heeft het op zijn minst tot internet-meme geschopt: all die don't panic plaatjes komen van deze boekenserie of de verfilming: Van deze schrijver, die al een tijdje dood is, heb ik denk ik alle boeken gelezen.

Rebel Galaxy: Waar komt deze ineens vandaan?

Mark - Jan 4, 2016 Is dit ook volgens ‘roguelike’ concept, waarbij je niet kunt saven? Dus dood=opnieuw beginnen? Ik ben laatst eindelijk eens aan FTL begonnen en hoewel het FUCKING frustrerend is, het niet kunnen saven geeft wel een nieuwe dimensie in hoe je tegen risico's aankijkt.. Ronald Everduim - Dec 2, 2015 Ik zag hem ook langs komen, heb hem toegevoegd aan de wishlist maar ik weet nog niet of ik hem ook daadwerkelijk ga uitproberen.

Rebel Galaxy: Waar komt deze ineens vandaan?

Ik heb lang nagedacht hoe ik deze nieuwspost niet met het woordje “Vroeger” zou laten beginnen. Daar heb ik nu de vorige zin voor gebruikt :). Vroeger had ik een erg gaaf spel. Dat spel heette Privateer (Wing Commander: Privateer). Ik heb het spel origineel gekocht op diskettes. De doos heb ik nog steeds liggen. Dit spel heeft me een goede proefwerkweek gekost. Het was namelijk vernieuwend en gaaf, je kreeg er geen genoeg van!

Nieuwe tv-serie: Gotham

Sinds kort volgen we een nieuwe tv-serie: Gotham. Opvallend, want het komt van DC Comics en gaat natuurlijk over Batman. Batman lijkt (sinds de laatste 3 films) de grote uitzondering te zijn van dingen die ik wel leuk vind van DC Comics. Gotham is een serie die zich vóór Batman afspeelt. Deze serie gaat over het ontstaan van Batman en al zijn vijanden. Het gaat hiermee in ieder geval de eerste 8 afleveringen dan ook niet over superhelden of supervillains.

The Getaway God (Sandman Slim #6)

Dat was weer eens een heerlijk boek! Ik ben echt een enorme fan van de Sandman Slim serie van Richard Kadrey. Boeken met een extreme snelheid en gewelddadigheid. Het was zo'n beetje boek 3 dat je begon te ontdekken dat er echt een verhaal achter zat. Tot die tijd was het een beetje een one man, one mission verhaal. En dat doet hij gaaf. Grote snelheid, alles vanuit een ik-perspectief, waarin met een bepaalde desinteresse en hopeloosheid alles voorbij raast.

XCOM: Enemy Unknown

Herman Ronk - Feb 2, 2013 Ik heb het spel inmiddels ook en moet zeggen dat het mij boven verwachting goed bevalt. Wel ben ik duidelijk nog niet geduldig genoeg om de missies rustig genoeg aan te pakken, maar het spel leert je dat snel genoeg af :P Steph - Feb 2, 2013 Inderdaad :). Dat heb ik dus ook heel erg. En als je het dan eindelijk goed en rustig doet en het gaat zoals je wil… Dan komt toch dat Rambo gevoel weer opborrelen en ga je nog even lekker opruimen, waardoor je alsnog weer nat gaat!

XCOM: Enemy Unknown

Vroegâh, toen er nog echte originele games gemaakt werden en alles beter was. Je weet het vast nog wel. Toen games nog origineel waren, inventief, innovatief zonder een wedstrijd in technologie te zijn, maar in gameplay. Toen content en genres nog uitgevonden werden. Weten we het nog? In die tijd werden klassiekers geboren. Zo ook XCOM (UFO, Enemy Unknown). Deze heeft een paar succesvolle delen uitgebracht, waar ik bijzonder van genoten heb.

Rennen met zombies!

Herman Ronk - Feb 1, 2013 Ik wil nu na een week intensief sporten ook het hardlopen maar eens goed oppakken en ik twijfel nog of ik dat via deze app of een meer traditionele aanpak wil doen.. Ik denk dat ik eerst een basis op wil bouwen doormiddel van een standaard trainingsprogramma en vervolgens hier op overstap. Steph - Feb 1, 2013 Ik draai sports-tracker tegelijkertijd :) Multitasking for the win!

Rennen met zombies!

Het is lang geleden dat ik ergens zo enthousiast over geweest ben! Zoals jullie weten ren ik in mijn vrije tijd als hobby. Helaas wordt er vaak ook druk op gezet. Zo liep ik het afgelopen jaar de Dam tot Dam loop mee en staat er dit jaar ook weer het een en ander op het programma. 10 Maart loop ik de CPC-loop mee (waar ik bewust voor 5km gekozen heb) en zal ik eind dit jaar zeker ook weer de Dam tot Dam loop meelopen.

Review: Troll hunter (Trolljegeren)

Nadat we een tijdje geleden Thale gekeken hadden, spraken we hierover bij de housewarming van Eric en Jessica. Ik vond Thale wel redelijk en merkte op dat over het algemeen best goede films uit dat deel van de wereld komen. Dat bevestigde Bo, want Troll Hunter was ook echt een interessante film. Die film zei ons echter niets, daar hebben we dit weekend dus maar eens iets aan gedaan :). En het was zeer de moeite waard, we vonden hem echt goed!

Serie: Person of Interest review

Ronald - Nov 1, 2012 Top serie. Ik ben een trouwe kijker hendri - Nov 1, 2012 Same here! Heldere samenvatting zonder spoilers, erg fijn voor de mensen die nog moeten beginnen. Steph - Nov 1, 2012 Jah, daar probeer ik inderdaad altijd wel op te letten. Dat maakt het wel moeilijk, je wil enthousiast meer vermelden natuurlijk :). Fijn dat je het er zo mee eens bent, is fijn om van iemand anders te horen!

Serie: Person of Interest review

Zondag zijn we met een aantal mensen naar Skyfall gegaan. De nieuwe James Bond film. Dat was weer lekker genieten. Ik had thuis dan ook meteen zin om de volgende Person of Interest te kijken. Ik gaf op twitter ook meteen weer een paar mensen advies om deze serie eens te proberen. Vervolgens realiseerde ik me dat ik die nog helemaal niet op mijn site gepost had :). Hoog tijd om daar eens verandering in te brengen, want ik vind dit de beste serie die op dit moment loopt.

Serie: The Newsroom

Tijd om weer eens een blogje over een serie te doen. Deze wil ik jullie in het bijzonder onder de aandacht brengen: “The Newsroom”. Ik heb hier namelijk echt enorm van genoten! Het is echt weer eens iets nieuws onder de zon. Het gaat over een nieuwslezer met zijn team die ‘s-avonds het journaal verzorgen. Hij is nogal populair, vooral omdat hij op de vlakte blijft. Hij brengt populair nieuws en geeft geen pijnlijke meningen weer.

Nieuwe serie: The River

Jeroen - Feb 2, 2012 ziet er spannend uit :) ben nu nog niet eraan toe om weer een nieuwe serie te beginnen though :P binnenkort! ..Kijk je Alcatraz al? :) en heb je de Touch pilot gezien? Daar heb ik nu mijn zinnen even op gezet en vooral Alcatraz ben ik enorm over te spreken _O_. Rob Schins - Feb 3, 2012 Gister nadat ik je update op Facebook zal toch maar eens gaan downloaden omdat ook een collega goede woorden riep over deze serie.

Nieuwe serie: The River

Soms word je enorm verrast door een serie. Zo ook bij deze serie: The River. Ik had er namelijk niets van gehoord en niets van gezien. Nergens reclames gezien, of mensen erover gehoord. Tot ;robmaas ineens aangaf dat hij benieuwd was naar deze serie, want de dag erna zou de eerste episode uitkomen. Toevallig zag ik de dag erna ;claudia erover twitteren, maar verder heb ik er dan ook echt niemand over gehoord.

TV Serie: Supernatural

Lieneke Koenen - Jan 3, 2012 Ik vind hem fantastisch! Ben helemaal bij tot en met de laatste aflevering, en elke keer als hij weer binnen komt is Supernatural de eerste die ik kijk :D Ik wil wel Castiel weer terug :( /cry Steph - Jan 3, 2012 Jah, Castiel had ik niet zien aankomen… En Bobby ook niet overigens. (Ik zeg er niets meer over vanwege spoilers :) )

TV Serie: Supernatural

Deze serie is er al een tijdje. Toch ga ik er eens over bloggen, want op trakt (een soort getglue, die ook geautomatiseerd vanuit veel producten werkt) zie ik dat er vrijwel geen mensen in mijn vriendengroep zijn die deze serie kijken. Tijd om er eens even aandacht aan te besteden dan! Iris en ik vinden hem namelijk nog steeds erg goed. Een serie die we af en aan kijken en vaak weer bij terugkeren.

Nieuwe serie: Community

Battlefield 3 en Redmine | Steph�s blog - Jan 1, 2012 […] er ‘s middags op uit geweest en hebben gezellig samen geluncht. Met een paar afleveringen van Community was de dag compleet. Het was veel gedoe met linux, ruby en alle problemen daar omheen. Hilarische […]

Nieuwe serie: Community

Soms vind je ineens een juweeltje dat je oorspronkelijk gemist had. Deze serie had ik voorbij zien komen. Maar gekeken naar het verhaal leek het me werkelijk niets. Het verhaal gaat over een advocaat die een niet zo geldig diploma had. Dit moet hij inhalen door naar Community College te gaan. Een zeer onder de maat presterende school waar de meest uiteenlopende verzameling losers en dropouts zit. Dat klinkt niet interessant toch?

Review -gebruik- Samsung Galaxy S2

Evert Jan - Jul 2, 2011 Zelf geef ik de voorkeur aan Tweetdeck boven de standaard Twitter client, omdat je in Tweetdeck ook meteen je Facebook kunt bijhouden. Niet alle opties van de standaard FB client, maar volgens mij werken de notificaties wel stukken beter. Gebruik Google Goggles eens om een sudoku in te scannen en verbaas je over het resultaat. :) Ik gebruik geen KeePass, maar Lastpass. Prima app voor, al mis ik daar wel een stukje integratie met de default browser.

Review -gebruik- Samsung Galaxy S2

;herman vroeg of ik een review wilde schrijven over de Samsung Galaxy S2. De reden van deze vraag was zodat hij straks meteen aan de gang zou kunnen met zijn zojuist gekochte S2, welke eerdaags wel op de mat zal liggen. Vandaar mijn besluit om in plaats van een review vooral een stuk te schrijven over mijn gebruik van deze foon :D. [adsenseyu2] Rooten of niet rooten? Dat is meteen de eerste vraag die ik had.

Need for Speed: Hot Pursuit

Het kon eigenlijk ook niet mis gaan: Wanneer EA naar Criterion Games stapt om te vragen of ze de leukste Need for Speed ooit (imo!), namelijk Hot Pursuit willen remaken, tja, wat kan je dan nog gebeuren? Er is geen Burnout die ik niet gekocht heb. Bij alle burnouts heb je het gevoel van extreme snelheid en gewoon plat: RACEN. Wat konden hun met Hot Pursuit? Iets minder snel, wel Hot Pursuit!

MpTVSeries op MediaPortal

Rob - Nov 1, 2010 Ik had verwacht dat je deze al wel had draaien en is idd een super plugin.Heb je ook al gekeken naar moving pictures? Ook hier kan subcentral op ingrijpen! Steph - Nov 1, 2010 Hahhah, nee, ik had hem nog niet draaien, omdat ik een goede tijd geleden had gezien dat hij nog aardig wat problemen gaf en toch een behoorlijke toewijding vroeg. Maargoed, nu natuurlijk spijt dat ik dat niet eerder had gedaan.

MpTVSeries op MediaPortal

Afgelopen weekend heb ik voor de verandering maar weer eens wat tijd gestoken in de techniek thuis. Dit is me goed bevallen, dus ik wilde er maar weer eens over bloggen. Zoals veel mensen weten gebruik ik ;mediaportal. Hierbij had ik een aanvullende functionaliteit bedacht, wat leidde tot het installeren en configureren van ;mptvseries. Dat heeft tot een vergelijkbaar resultaat geleid als hieronder :). Waarom MediaPortal? Voor we weer in die discussie vervallen eerst wéér mijn verklaring waarom ik ;mediaportal gebruik: Ik wil tv kunnen kijken op mijn mediacenter/mediapc, met pvr functionaliteit.

Tijd om eindelijk mijn Ipad te reviewen!

mattijs - Nov 1, 2010 Je weet dat je apps uit de store binnen een bepaalde tijd weer terug mag geven he? Niet goed, geld terug :) iTunes stoort mij wel het meest. Fotos worden keurig gecomprimeerd terug in je album gezet waardoor inzoomen niet meer gaat. Muziek sync 1 kant op. Uitwisselen van documenten of foto's zal via e-mail of dropbox moeten want bluetooth doet dat niet. Films/Series spelen niet in standaard MPEG4/MP3 formaat.