Connect over HTTP missing in outlook 2003

Exchange via HTTP en wederom een totaal missende functie…

Wederom hebben we het hier over een missende functie. Het is mogelijk om op een exchange OWA server een extra service te installeren, “RPC over HTTP proxy” welteverstaan, om het mogelijk te maken met Outlook 2003 via het Internet je Exchange server te gebruiken.
** -LET OP: Dit is een functie die enkel bestaat in de combinatie Exchange server 2003 en Outlook 2003!**

In Outlook 2003 vind je deze fucntie bij de geavanceerde eigenschappen van je Exchange Server e-mail account:

Connect via HTTP

Maar!? Bij mij is die hele functie daar niet!?

Vet he? Dat terwijl je gewoon aan de voorwaarden voldoet. Waarschijnlijk heb je Windows XP home edition. Ik weet niet wat daar het verschil in zou moeten zijn, maar tot nog toe is dat het enige consequente wat ik bij dit probleem heb kunnen vinden.

Fijn, hoe fix ik het dan?

Microsoft heeft de volgende patch uitgebracht: Windows update Q331320, welke hier te downloaden is. Deze patch zijn omschrijving is overigens officieel “Outlook 2003 Performs Slowly or Stops Responding When Connected to Exchange Server 2003 Through HTTP”. Heeft niets met je probleem te maken dus. Maar toch, je zal zien dat als je deze patch hebt gedraaid, je ineens wel de hierboven weergegeven functie hebt! :)

Adding content to the end of the web.

Next
Previous