OWA Wachtwoord wijzigen

Hoe krijg ik dat klere-knopje?

Zoals je wellicht opgevallen was (waarschijnlijk ben je daardoor hier terecht gekomen), staat in de handleiding van OWA gewoon dat je bij de opties je wachtwoord kan wijzigen. Maar wanneer je dat dan daadwerkelijk wil doen, zal je ontdekken dat de hele knop mist.

Het blijkt dat Microsoft dit om beveiligingstechnische redenen heeft uitgezet. Je kan dit (volgens mij nergens in de documentatie terug te vinden) aanpassen in de registry van de exchange server op de volgende locatie:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\MSExchangeWEB\OWA]
Daar vind je de d-word: DisablePassword, met als waarde 1. Maak daar een 0 van, en voila, spontaan zit er een “Wachtwoord wijzigen” knopje bij je “Opties” in OWA. (Als hij er niet staat, maak deze registry d-word er dan gewoon bij.)

De registry settings

Jippie! Klaar! Euh, huh?

Nou, dan zijn we er mooi klaar mee toch? Nee dus :( :(… het werkt domweg niet, je krijgt een “404 page not found” wanneer je het probeert. De reden hiervan is dat bij de installatie ook maar voor het gemak “vergeten” is te zorgen dat er een “virtuele directory” op je webserver aan te maken. Gelukkig kan je dit gewoon zelf doen wanneer je weet hoe het zit en waar dat dit password-script zich bevind:
C:\WINDOWS\system32\inetsrv\IISADMPWD

De instellingen voor je Virtual dir (in IIS manager) kan je gewoon standaard laten. Je moet hem enkel verwijzen naar de directory van dit script. Al het andere “erft” deze dir gewoon van de site.
LET OP: om deze functie te gebruiken moet je SSL ingeschakeld hebben.

De instellingen voor de virtuele directory

Adding content to the end of the web.

Next
Previous