A day at the races

Het is weer een aardig geslaagd weekend geweest. Veel werk kunnen doen en zaterdag avond kwamen Freddy en Kim logeren om zondag weer mee te gaan naar de races: Rizzla Racingday in Assen. Daar moest mijn vader weer racen bij de Dutch Supercar Challenge….

En het werd een mooi weekend voor het team. Zaterdag waren ze al 2e geworden, wat natuurlijk goed is voor de punten. Zondag was verreweg de meest spannende race die ik ooit gezien heb. Met de strafseconden in de pitstraat vanwege hun 2e plaats op zaterdag was dit een hele uitdaging.

Mijn vader deed de eerste helft en reed erg goed en stabiel. Hij wist aardig op te klimmen zodat hij tamelijk goed gepositioneerd de pit binnen kwam. Daarna moest Rolf het afmaken en heeft hij (na een bizarre inhaalrace) 4 ronden heel spectaculair gevochten om de eerste plaats vanaf een derde positie. Een aantal ronden voor het eind was het mooie moment dan ook daar en pakte hij de eerste plaats. Helaas ontstonden tegen het eind technische mankementen welke in de laatste ronde zichzelf echt als groot probleem uitten: Rolf viel ver terug en moest direct na de finish de auto langs de weg parkeren. Hierdoor eindigde hij alsnog als 3e.

Het duurde even voor hij wilde horen dat hoe erg hij het ook vond nog ontzettend geluk had gehad: voor hetzelfde geld was het 100 meter eerder opgehouden en had hij niet eens gefinished. Met toch weer 2 podiumplaatsen ziet het klassement er nog steeds flink hoopvol uit!

Een spannend seizoen dus!

Adding content to the end of the web.

Next
Previous