Daywatch / Dnevnoy dozor

DaywatchGisterenavond kwam Anja ineens onverwacht aanzetten met de film Daywatch, het vervolg op Nightwatch / Nochnoy Dozor. Deze film was weer onwaarschijnlijk goed!……

Het verhaal: De legers van goed en kwaad zijn in een ver verleden een keer tegenover elkaar uitgekomen. In een onmenselijke slag zagen de leiders van beide partijen in dat ze allebei tenonder zouden gaan omdat er een perfecte balans was. Ze besloten tot een wapenstilstand: De goeden kregen de dag en de slechten kregen de nacht. Omdat beiden elkaar niet vertrouwen werd er ook door beiden een politiemacht in het leven geroepen: De nightwatch voor de goeden en een daywatch voor de slechten. Deze macht houdt tijdens de andere zijn tijd in de gaten dat er niet oneerlijk mensen gerecruteerd worden en er geen stiekeme plannen zijn om het evenwicht te verstoren. Best bizar om te zien dat voor beide kanten dus licenties nodig zijn. Een ongelicenceerde vampier heeft dus geen recht levens te nemen en mag verwijderd worden. Wanneer één van de kanten iets ongeoorloofd doet mag de andere partij hierover klagen. Dan wordt de inquisitie erbij gehaald: zeer sterke begaafden die geen zijde hebben gekozen. Deze oordelen en veroordelen.

Er is voorspeld dat er een kind komen zal die onwaarschijnlijk machtig zal zijn. Dit kind zal de kant waar hij voor kiest verzekeren van een overwinning. Tijdens de eerste film zie je hoe de goeden dit kind verliezen aan de slechten door een zeer onfraai complot 😂. In de tweede film proberen de slechten een oorlog te provoceren, wetende dat ze zullen winnen omdat de balans nu hun kant op slaat.

Een Russische film met zeer vette special effects. Deze effects zijn heel mondjesmaat en daarmee echt een goede toevoeging, ipv continue. De wijze van filmen is erg sfeerachtig en chaotisch, waardoor het lastig is het verhaal goed te volgen. Het is echt onvergelijkbaar met “hollywood producties”. Ikzelf geniet daar behoorlijk van, het prikkelt je hersens op een prettige wijze, waarbij er heel veel verborgen bedoelingen en betekenissen ontwaard kunnen worden.

Omdat de eerste film een flop was (terwijl ik het één van de beste films ooit vond) heeft deze tweede film hier de bioscopen niet eens gehaald. Ik raad hem je toch zeer sterk aan! Onwerkelijk goed gedaan en overtuigend reëel. Mensen zijn niet overtuigend goed of slecht, je merkt sterk dat het kiezen van kant meer iets dat erbij hoort is dan dat het echt betekenis heeft. Beide partijen hebben namelijk sterk de zelfde eigenschappen in hun streven naar heerschappij. De slechten moorden uit plezier en plots, de goeden omdat ze het noodzakelijk achten, maar beide partijen zijn even vreemd bezig.

De leiders zoeken elkaar ook regelmatig op om te overleggen, aangezien ze beiden ver terug gaan en elkaar goed kennen. Ze lossen onderling problemen tussen hun groepen op, strijken dingen glad die misgingen en onderhandelen met levens. Ook dat veroorzaakt veel ongenoegen aan beide kanten.

Damn, wat was dit een goede film! (Zorg wel dat je deel 1 gezien hebt voor je deze kijkt!)

Comments oude systeem:

30 days of books – Day 10: A book you really looking forward to | Steph�s blog -

[…] eerste boek is in 2 films verfilmd. Over Daywatch heb ik al een  keer geschreven. De boeken hebben een heftig en krachtig […]

Adding content to the end of the web.

Next
Previous