Mail stuk enzo

Mail kapotNou, mijn mail is dus 4 dagen stuk geweest… Dank je direct-adsl (kpn) en natuurlijk Namezero, die voor de vervolgschade zorgde…

Ondertussen werkt het weer, heeft me genoeg tijd gekost met de servicedesk van direct-adsl, maar we zijn er toch gekomen. Voor interesse wat de ellende was: Lees verder…

De verhuis van mijn server: Hij ging van Freddy en Kim naar hier, achter mijn KPN direct-adsl abonnement. Met het verzetten van de MX records moet je dan dus vervolgens een tijdje wachten voor je weet of het werkt.

Na een behoorlijke tijd: De mail komt niet binnen. Poort 25 is vanaf buiten niet te benaderen. Alles nagekeken, nee mijn mappings zijn gewoon goed. Direct-adsl bellen: Blokken jullie poort 25. “Nee meneer, wij blokken helemaal niets!”.

Zucht, die klotemodem ligt dus raar te doen, hij deed ook al vreemd bij thuis de ip-range verhuizen. Raar dat sommige mappings dan niet werken, maar goed we zullen het interne netwerk maar omnummeren en de modem een factory default geven.

Weer doet externe poort 25 het niet na een hoop werk. -zucht-

Direct-adsl bellen:
“Blokken jullie poorten?”
“Nee meneer, absoluut niet.”
“Kunnen jullie het dan controleren?”
“Nee meneer, want dat is smtp, dat ondersteunen wij niet, moet u zelf kunnen.”
“Mag ik een manager of een beheerder?”
“Hmm, ik zal eens kijken ………… Meneer, als u naar de faq van direct-adsl gaat ziet u welke poorten geblocked worden”
“Okay….. Staat daar 25 tussen?”
“Ja meneer.”
“Dan blokken jullie het dus wel? Mooi verhaal, jullie beloofden bij de abonnementsvoorwaarden dat ik een mailserver kon draaien, daar heb ik het op geselecteerd!”
“Dat weet ik ook niet meneer. Er staat een pdf met uitleg waarom het niet werkt.”
“Gdvr…. Gdvr de gdvr… Nou, bedankt maar niet heus! *klak, horen erop*”

Online naar die faq toe, en inderdaad de poort wordt geblocked. Tevens staat er ook nog steeds bij het nemen van het abonnement dat je een mailserver kan draaien. Pak dat pdfje met uitleg waarom ze het blokken er maar bij. Wat schept mijn verbazing: Het is een uitleg hoe je je mailserver draaiend krijgt. Wtf? Je moet hun als mailrelay opgeven. Hun mailrelay kan wel naar mijn poort 25 flushen. Extra dienst, virussen schonen etc noemen ze het. Ik denk dan meer “Anders kunnen jullie mijn mail niet makkelijk aftappen”, maargoed…

Op naar mijn Namezero dns management van mijn domein. De andere domeinen bij andere providers al aangepast, en de anderen mensen die bij mij hun mail doen kunnen al weer mail binnen krijgen. Mijn eigen domein heb ik dus ook zo gefixed. Daar zie ik tevens een “Domein unlock link”. Cool, kan ik mijn domein eindelijk overgeven aan TGPHosting. Dat doen we meteen even tussendoor, wisselen van registrar. De dns wijzigingen ook gedaan en wachten maar. Een aantal uur later is de dns wijziging echter nog nergens doorgekomen……..

Zucht! Naar dns management weer…. Ja staat er wel goed? Oh, ik zie het al, ik heb nog niet apart bijbetaald voor de dns management tool. Klote, dan moet ik nu dus gaan betalen om voor die laatste maal dns te beheren? 😥

Ik ontdek dat ik de dns servers wel kan wijzigen naar die van TGPHosting. Mooi dan heb ik het toch voor elkaar. Vervolgens blijkt er bij TGP de eerste mx niet meegekomen te zijn, dus vele uren later zijn alle dns servers verkeerd geupdate….. Grmbl… En alle mail wordt gebounced. MX records weer aangepast, en weer enkele uurtjes wachten later: Verdomd, ik ontvang steeds meer mail…

Eind van het verhaal, het werkt nu allemaal weer, maar ben wel 4 dagen onbereikbaar geweest! En bedankt!

Adding content to the end of the web.

Next
Previous