FreeNAS

FreeNAS

Hoeveel van jullie willen thuis ook wel eens testen met iSCSI en andere NAS oplossingen? Dat is dus domweg niet te doen, de apparatuur is onbetaalbaar en enkel inzetbaar wat dat  betreft in stevige bedrijven. Dacht ik in ieder geval!

Zojuist wees mijn collega Deflin me op de volgende site: FreeNAS.org. Daar vind je een 32 mb grote applicatie (FreeBSD afgeconfigged) die als klein partitietje op een disk geïnstalleerd kan worden. Van daaruit heb je dan gewoon beschikking over een NAS met een goede webinterface. Deze NAS ondersteund: CIFS (windows filesharing), SSH, FTP, iSCSI en nog wat zaken.

Dat is dus echt heel erg gaaf! Een virtual machine onder bijvoorbeeld vmware van 32 mb is snel gemaakt niet waar? En dan maar lekker testen met NAS, iSCSI en bijvoorbeeld een ESX server die daar gebruik van maakt!

😎

De website van FreeNAS:
http://www.freenas.org

Een mooie manual meteen erbij:
http://www.howtoforge.com/network_attached_storage_with_freenas

Ik zou zeggen: Checken!

Adding content to the end of the web.

Next
Previous