Inentingen gehad

InentingenVoor Zuid-Afrika heb je inentingen nodig: DTP (Difterie, Tetanus en Poliomyelitis) en Hepatitus-A. Cleem en Myrte hadden deze al gehaald, ik was dan afgelopen maandag aan de beurt. Ze deden absoluut niet zeer, dat verbaasde me.

Toen ik later bij de kassa stond om af te rekenen begon mijn arm echter wel heel erg zeer te doen. Gisteren heb ik de hele dag echt een enorm pijnlijke arm gehad, die ik slecht kon bewegen. Vandaag is dat gelukkig al weer bijna over. En gisteren was ik ook ontzettend brak en moe, dat terwijl ik goed geslapen had. Ik weet niet of dat dat ook een effect was van de inentingen.

Als het jullie opvalt dat ik nog maar weinig geschreven heb over de reis naar Zuid-Afrika (Phalaborwa) dan komt dat omdat ik er eigenlijk geen steek vanaf weet. Ben wel bezig aan een stuk hierover, vooral omdat het uitzoekwerk me veel leert. Hij is nog niet aan zijn “live-status”, maar je kan wel de preview al zien via deze link.

Kortom ik houd jullie op de hoogte en verwacht binnenkort een hoop meer te kunnen vertellen!

Adding content to the end of the web.

Next
Previous