Master of Disaster

Disaster!Tja, en zo kom je op een zaterdag ook vroeg op je werk te zitten. Wegener heeft namelijk uitwijk locaties en server-verdeel-ratios, zodat bij een grote ramp, stroomuitval, netwerkproblemen of zelfs brand, de kranten toch gewoon op de verwachtte tijdstippen bij de abonnees op de mat terecht komen.

Harstikke mooi natuurlijk. Maar dat het er allemaal is, en in principe allemaal goed is, is nog niet genoeg garantie natuurlijk. Daarom wordt er om de zoveel tijd een groot project gestart: Master of Disaster.

De bedoeling is eenvoudig: Simuleer een grote ramp die onze hoofdproductie sloopt en test of de productie zoals verwacht doorgang kan vinden. Complimentje waard dus: veel bedrijven hebben 101 oplossingen voor rampen, waarvan ze ze nooit testen. Bij werkelijke problemen zie je dan helaas ook vaak dat de dure oplossingen helaas toch niet, of niet als verwacht blijken te werken.

Zo komt het dus, dat ik met 2 collegae vanmorgen al vroeg bij Wegener was om voor onze groep een deel uit de productie uit te schakelen en ondersteuning te leveren bij het anders routeren van de productiestromen.

Ben wel gaar, was gisteren ook laat thuis en heb nog zat te doen. Vanavond thuis maar weer aan het werk!

Technorati: ((Disaster)), ((Uitwijk))

Adding content to the end of the web.

Next
Previous