Pidgin 2.0.0!!! Eindelijk!

PidginNa al die tijd is het dan zo ver, de 2.0.0 èchte niet langer beta versie van GAIM, ondertussen omgedoopt naar Pidgin vanwege een rechtzaak met AOL.

Pidgin is een messenger, maar dan wel eentje die zijn talen spreekt: Je kan hem gebruiken voor MSN, ICQ, AIM, Yahoo, Google talk, enz enz enz enz.

Aangezien ik op diverse netwerken mensen ken vind ik de keuze tussen een netwerk nooit leuk. Daarnaast vind ik MSN ranzige spam bloatware, ICQ heeft sinds hun 2004 uitgave ook totaal “Kaal en functioneel” uit het oog verloren en dat geldt voor de meesten wel. Om nou al die opgepompte doorgefokte gedegenereerde messengers telkens allemaal open op mijn scherm te hebben? Nou nee!

Wat wil je dan? Juist, een multimessenger. 1 product dat alles aan kan. Dus lees verder:

Technorati: ((Pidgin)), ((GAIM)), ((Trillian)), ((MSN)), ((ICQ)), ((messenger))

Na veel pogingen en testen kwam ik oorspronkelijk op Trillian uit. Helaas bleef Trillian betaalde software, werd het langzaam ook steeds overdrevener en uitgebreider. Daarnaast beviel de manier waarop ze hun product verkochten ook niet: voor de aankoop mocht je een paar versies hebben en daarna mocht je gewoon opnieuw de aankoop doen. Ik geloof dat Trillian ondertussen dan ook langzaam is afgestorven en geen nieuwere versies meer uitbrengt.

Toen kwam ik uit op Miranda instant messenger (tip van Mattijs destijds). Dit was bij verreweg de mooiste messenger die ik ooit gezien/gehad heb. Kaal tot extremen, maar -alles- was modulair toe te voegen. Je Miranda was een bouwpakketje waarin je uiteindelijk alles mee kon, wat je maar wilde. En uit oorsprong ook nog eens portable, dus geschikt voor de usb stick. Helaas ondervond ik continue erg veel hinder met MSN, vaak kwamen berichten niet aan en andere ellende. Hun msn protocol was gewoon totaal niet volwassen. Gedwongen ben ik toen overgestapt naar GAIM.

Gaim was wel een compromis, de client was niet meer modulair, wat dwingender in opzet, maar gelukkig nog steeds bijzonder kaal en aanpasbaar. Na een tijd gingen de makers ook een portable-launcher en uitleg hoe je hem portable maakt erbij plaatsen op hun website, zodat je hem ook vanaf een usb stick kan draaien zonder sporen achter te laten op welke pc je hem ook gebruikt. Gaim werd gestaag steeds beter en handiger in het gebruik en leek een aantal maanden in snelle positieve ontwikkelingen ineens totaal stil te vallen.

Achteraf omdat er een juridische strijd plaatsvond. Oorspronkelijk was GAIM een samenwerking tussen een opensource groep en AIM van AOL. Nu wilde AOL zijn naam terug. De makers van GAIM zijn overgestapt naar de naam Pidgin, een naam met overigens een best mooie betekenis.

Na de juridische strijd moesten de makers dan ook hun nieuwe naam kenbaar maken aan het publiek. Dat deden ze een week of wat geleden dus ook. Toen kondigden ze meteen al aan dat ze in de tijd van juridische strijd niet stil hadden gezeten, maar alleen niet hadden mogen publiceren. Van lange tijd stil staan waren we dus ineens zeer dichtbij de uiteindelijke versie 2.0.0. Nu, binnen een week is deze dus live!

Ik zou zeggen, check hem meteen! De site wordt overdonderd door bezoekers, en gaat nu telkens plat, je zal er wel geduld bij moeten hebben!

Adding content to the end of the web.

Next
Previous