Vista en netwerkprinters

Ik ben dit weekend overgestapt op Windows Vista. Helaas liep ik meteen tegen een lastig probleem aan: ik deel een printer in mijn netwerk vanaf een Windows 2003/XP machine. Aangezien de printer een standaard deskjetje is, is er ook niet zoveel voor te vinden. Gelukkig vond ik wel Vista drivers op de HP site. Maar vervolgens heb je toch een probleem: Verbind je met de printer door de server te verkennen en dan verbinden te kiezen geeft hij aan niet de correcte drivers te hebben. In Vista kan je dan proberen om hier lokale drivers bij te selecteren, maar dat accepteerde hij niet.

De volgende stap is dan een printer lokaal installeren op Vista en hopen dat je die dan kan verwijzen naar de netwerkprinter. Dat werkte helaas ook niet. Uiteindelijk heb ik een manier gevonden die voor alle netwerkprinters lijkt te zullen werken die op een niet Vista platform geshared worden:

Op de Vista machine kies je:

  • Add a new printer
  • Add a local printer (terwijl hij dus niet lokaal is)
  • Create a new port (kies Local port)
  • Geef de poort als naam de UNC van je printer: \\server\printernaam

Vervolgens kan je dus gewoon de vista drivers nemen en klaar…

Hoop dat dit jullie tijd gaat besparen!

Technorati: ((Vista)), ((network printer)), ((Shared printer))

Adding content to the end of the web.

Next
Previous