DRM of illegaal kopiëren?

Deze nieuwe comic stond vandaag op Xkcd:

Rippen of kopen?

Het erge is dat dit gewoon de gruwelijke werkelijkheid is. Koop je muziek op ITunes, kan je het 4 keer branden of zo. Hiertoe ben ik al zover dat als ik muziek koop op ITunes, dan brand ik hem op een virtuele cd, waarna ik mijn eigen gekochte cd rechtenvrij terug rip om te zorgen dat ik hem niet kwijt raak. Omslagtig proberen mijn eigen gekochte spullen niet te verliezen.

Spore als nieuwe game mag je 4 keer installeren. Net als een officiële XP installatie, die mag je ook maar zo vaak installeren (hardware changes).

Wanneer leert de industrie nu eens eindelijk dat dit echt niet helpt!?

De filmpjes “Kopieeren is diefstal” voordat je een officieel aangekochte dvd kijkt (mensen die hem illegaal gekopieerd hebben hoeven dat niet te kijken, die knippen die onzin er netjes af) irriteren enkel. Muziek kopen die je over 2 jaar misschien niet meer kan luisteren, software kopen die je bij de eerste de beste wijziging niet meer kan draaien…. Waar gaat het heen?

Misschien dat daar juist de terugzakkende verkoopcijfers mee te verklaren zijn. Overigens geloof ik ook niets van die getallen want de gaming en muziek industrie zijn nog steeds booming. Daarnaast wordt er iets te vaak onderbouwd gezegd dat die getallen verzonnen zijn!

Adding content to the end of the web.

Next
Previous