Finaleraces Assen dag 1

Voorbereidingen

Nou, dat was de eerste dag van de finaleraces in Assen, voor de Dutch Supercar Challenge! Het was weer heerlijk! Het weer zag er problematisch uit. Er werden bakken water verwacht, maar hoe laat precies was erg onduidelijk. Een hoop stress: wikken en wegen welke banden gekozen moeten worden. Zaken 10 keer doorspreken, beelden beoordelen en extreem focussen op buienradar :).

Wisselen op het allerlaatste moment!

Uiteindelijk vond men het dan droog genoeg om het maar op slicks te proberen. Het eerste deel van de race bleek dat een hele goede keuze. Dit was echt last minute werk, aangezien iedereen in de grid zelf nog de banden bij de hand had, en er wel meer dan één team op het laatste moment nog besloot te wisselen! De spanning was wat dat betreft wel om te snijden :).

Start in pole position

Omdat mijn vader en zijn teamgenoot André bijzonder goed gekwalificeerd hadden, mochten ze op pole position starten. Dat terwijl er 3 auto’s in de klasse beduidend veel harder kunnen. De koppositie was ook heel snel weg, toen het duwen en trekken van de start voorbij was lagen ze 5e. Maar vanuit daar zijn ze terug gevochten naar de 2e plaats, wat een enorme prestatie was! »

Glijer

Zeker omdat het op het eind wel erg nat begon te worden. Meer en meer auto’s gleden van de baan en op een gegeven moment ging er zelfs een auto over de kop. Dit zorgde er voor dat de race met de safetycar op de baan werd uitgereden. Hier was het team overigens wel blij mee. Ze reden nog op slicks, waar een stel concurrenten al hadden besloten over te stappen op regenbanden. Wanneer de race in volle snelheid afgerond was wisten ze echt niet zeker of ze die 2e plaats hadden kunnen behouden, door het grote verschil in grip. Zo als het gaat met een spelletje kan iets altijd voordelig of nadelig uitvallen.

2e plaats!In dit geval heel goed dus :). Morgen terug voor de tweede race. Je vindt de foto’s van de race hier!

Adding content to the end of the web.

Next
Previous