MpTVSeries op MediaPortal

Afgelopen weekend heb ik voor de verandering maar weer eens wat tijd gestoken in de techniek thuis. Dit is me goed bevallen, dus ik wilde er maar weer eens over bloggen. Zoals veel mensen weten gebruik ik ;mediaportal. Hierbij had ik een aanvullende functionaliteit bedacht, wat leidde tot het installeren en configureren van ;mptvseries. Dat heeft tot een vergelijkbaar resultaat geleid als hieronder :). Blue3wide_Series_ListPoster[1]

Waarom MediaPortal?

Voor we weer in die discussie vervallen eerst wéér mijn verklaring waarom ik ;mediaportal gebruik: Ik wil tv kunnen kijken op mijn mediacenter/mediapc, met pvr functionaliteit. Hier zijn op het moment zo’n 3 gangbare methodes voor: MythTV onder linux, MCE van Microsoft en ;mediaportal. Linux is niet mijn ding en ik vind de interface nog wat onvriendelijk, MCE ondersteund geen uitbreidingen en modificaties, waarbij hij ook niet alle videoformaten ondersteund. Dan is de keus in mijn geval al snel gemaakt. Ik gebruik nu ;mediaportal al vele jaren (6 of 7), met steeds meer gebruiksgemak en plezier. Wat mij betreft is dat dan ook einde discussie.

Jaloesie naar XBMC en anderen

Toch lijken de andere gangbare pakketten, die helaas geen tv functionaliteit bieden altijd makkelijker, mooier en fijner. Maar ze blijven gewoon geen optie voor me. Erg zonde. Ik begreep dat ;XBMC plannen heeft voor PVR, dus daar kijk ik dan heus wel naar!

Het gat tussen de andere producten dichtten: MpTvSeries

Daar heb ik dan ook afgelopen weekend heel wat tijd in gestoken. Ik zag pas bij iemand dat alvorens ze een episode van een serie afspelen, ze flauwtjes op “Download Subtitles” klikten en prompt was het geregeld. Bij mij is dat altijd een hele onderneming. Zoeken, kopieren naar de goede dir, een kloppende naam geven en dan vaak nog meerdere pogingen begon me aardig dwars te zitten. Dat moet automatisch kunnen, dus google! Ik kwam uit bij het volgende product: SubCentral, een plugin van ;mediaportal. Na deze gedownload te hebben bleek dit een uitbreiding te zijn van ;mptvseries. ;mptvseries had ik al lang op de korrel. Deze heb ik bij Herman en Lieneke zien draaien. Deze heb ik al een hele tijd voor me uitgeschoven, aangezien hij destijds nog aardig wat bugs en issues leek te hebben. Ik heb gekozen er toch maar aan te geloven. Met nieuwere ;mediaportal versies en nieuwere ;mptvseries versies mocht het wel een keer. En dat is me bijzonder goed bevallen!

Welke functionaliteit heb ik er nu bij?

De dingen die ik nu gewonnen heb:

  • Een prettige presentatie van mijn series, zoals je op het plaatje hierboven kan zien!
  • Ratings bij series en afleveringen
  • Omschrijvingen bij series en afleveringen (kan je uitzetten voor episodes die je nog niet gezien hebt, als je spoilers wil voorkomen)
  • Plaatjes bij series en afleveringen (kan je uitzetten voor episodes die je nog niet gezien hebt, als je spoilers wil voorkomen)
  • Niet alleen een aflevering is dof geworden wanneer je hem gezien hebt, dit neemt hij nu ook voortaan mee in de directory namen. Je kan op het plaatje goed zien welke series nog ongekeken afleveringen hebben en hoeveel. Dit maakt zoeken naar wat er voor je binnengekomen is een stuk prettiger!
  • Automatisch downloaden van Subs, ofwel via ;mptvseries zelf, ofwel via de uitbreidingsplugin SubCentral

De installatie

De installatie was bijzonder eenvoudig. De plugin heeft zijn eigen installatie die je door alle aspecten heen leid. Ik heb geen enkele handleiding hoeven lezen om alles goed te krijgen. Ik ga er dus verder ook niet veel over melden. Hij staat hier immers gewoon goed omschreven. Wel mag je er even op letten dat als je net zoals ik gewoon een 3900 episodes klaar hebt staan voor hem, dat het je een aantal uurtjes kost voor ze binnen zijn! Hij download omschrijvingen, plaatjes, ratings etc. Dit duurt lang! Gelukkig is dat maar een eenmalige index. Daarbij moet ik ook attenderen op het feit dat je soms wat hulp moet bieden bij het matchen van een serie. Maar dit stelde in mijn geval ook niets voor, aangezien SickBeard een mooie conventie voor me garandeerd, die ;mptvseries blijkbaar goed in de smaak viel :).

Een aanrader als combo!

Een echte aanrader dit geheel. En voor de genen die nog steeds vinden dat ;mediaportal veel te complex en vervelend is zou ik willen aanraden het toch nog eens te proberen. Ze ontwikkelen allang en het laatste jaar is er weer fantastische voortgang gemaakt. Zorg dat je een afstandsbediening hebt, zoals bijvoorbeeld de officiële Ms MCE afstandsbediening en je wil niet meer anders (vind ik :P).

Comments oude systeem

Rob -

Ik had verwacht dat je deze al wel had draaien en is idd een super plugin.Heb je ook al gekeken naar moving pictures? Ook hier kan subcentral op ingrijpen!

Steph -

Hahhah, nee, ik had hem nog niet draaien, omdat ik een goede tijd geleden had gezien dat hij nog aardig wat problemen gaf en toch een behoorlijke toewijding vroeg. Maargoed, nu natuurlijk spijt dat ik dat niet eerder had gedaan. En Moving Pictures is natuurlijk de logische volgende, aangezien ik mijn series nu op orde heb ;). Bedankt voor deze tip iig, want ik had nog niet besloten wat ik daarvoor ging gebruiken :)

Bram -

Voor een open-source pakket valt het me wel op, dat er alleen maar Windows distro’s beschikbaar zijn. Maar ik ga het wel eens met Wine uitproberen op mijn Ubuntu bak. En anders maar ff Googlen op Ubuntu / MediaPortal.

Rob Maas -

Als je de PVR funtionaliteit kunt missen zou ik onder Linux eerder voor XBMC gaan. Als je PVR nodig hebt, zou bijv. Mythbuntu een alternatief kunnen zijn. Ik heb er geen ervaring mee, maar MediaPortal onder Linux draaien zal niet meevallen denk ik. Er is wel ooit een initiatief geweest om een Linux cliënt te maken, maar dat is nooit echt van de grond gekomen.

ThaClown -

De plugin MovingPictures heeft totaal geen bugs meer, ik gebruik nu de volgende plugins met veel plezier: Online Video’s Moving Pictures TV Series FanArt Handler Info Service

Steph -

Nice lijst! Bedoel je met Info Service deze? http://www.team-mediaportal.com/extensions/system/htpcinfo Ik ga in ieder geval vanavond nog die Online Video’s tip van je installeren. Die ziet er bizar leuk uit, zeker omdat ik daar een nu crappy werkende plugin voor heb. :) Moving pictures neem ik ook mee, FanArt Handler skip ik aangezien ik daar al mptvseries en moving pictures voor heb dan. Qua muziek regel ik het anders :)

Ad -

Misschien zou je ook eens naar StreamedMP kunnen kijken als basis skin? Volgens mij gaat er dan een 2e wereld voor je open. StreamedMP bevat altijd de laatste versies van o.a. My-TVseries, MovingPictures, enz. enz. Mocht StreamedMP je niet bevallen na installatie dan is er niets aan de hand, via de instellingen binnen MediaPortal schakel je zo weer terug naar de oude (maar in mijn beleving vrij saaie) standaard skin. Link: http://www.team-mediaportal.com/extensions/widescreen/streamedmp

Rob -

StreamedMP is inderdaad een mooie skin, erg lang gebruikt, de laatste paar maanden heb ik echter de Maya skin draaien ook erg mooi. Deze is iets minder druk dan StreamedMP. Je kunt ze ook prima naast elkaar draaien en af en toe switchen. [url]http://www.team-mediaportal.com/extensions/widescreen/maya-skin[/url] Toch wel een van de grote voordelen van MediaPortal, erg gemakkelijk te tweaken naar je eigen wensen.

Steph -

Sweet! :) Ik post vaker dit soort dingen, de reacties hebben me echt veel opgeleverd :). Bedankt voor de tip Ad!

Steph -

Pfoeh, die is wel heeeeel erg kaal :)

Adding content to the end of the web.

Next
Previous