Film: Sint

Sint de film

Gisteren ben ik met Freddy, Kim en Iris naar Sint geweest. De horrorfilm. En ik moet zeggen dat ik me vermaakt heb! We hebben behoorlijk genoten.

Natuurlijk moet je er niets van verwachten, zoals met alle splatter-horrors is het een flinterdun verhaal (alles wordt gerechtvaardigd door een alternatieve Sint legende waarin het een afvallige bisschop is die terreur verspreidde, grof om het leven kwam en nu nog wat rondspookt) en in de meeste gevallen nog dunner acteerwerk. Toch hoort dat erbij wat mij betreft. Ik kan de film niet serieus nemen, het verhaal en het acteerwerk al helemaal niet. Toch is het gewoon grappig om te gaan lopen met dit onderwerp en er een typische Nederlandse film van te maken.

Een horror in Nederland, die in het simpele horror-wereldje niveau niet eens zo waardeloos is! Ik vond het leuk om Amsterdam terug te zien, de Nederlandse politie en alles superslecht. Het was een horror vol clichés, typische dingen en leuke schrikmomenten. Iedereen die daar van baalt: Wat verwachtte je dan? Ik vond het enorm komisch en heb me echt vermaakt, zoals Freddy, Kim en Iris ook! Ik had toch het gevoel dat er aardig wat budget in zat, de beelden waren leuk, de effects ook echt wel aardig. Daarnaast vond ik de sfeer van de film ook echt wel passend. Een echte aanrader voor iedereen die beseft dat hij naar een dunne slechte horror gaat. Het is gewoon meteen grappige cult en in tegenstelling tot een hoop andere films vond ik deze het geld absoluut waard! :D Vermakelijk en echt Nederlands…

Adding content to the end of the web.

Next
Previous