PS3 controller als joystick bij de pc

PS3 controllerWat ongelofelijk suf zeg. Ik heb denk ik iets meer dan een half jaar geleden enorm zitten pionieren met crappy drivers om te proberen mijn PS3 controller te gebruiken als joystick op mijn pc. Dit deed ik met behulp van zéér experimentele drivers van MotioninJoy. Het werkte een beetje, maar eindigde vaak in een bluescreen, uiterlijk na 6 minuten gamen. Op een bepaald moment heb ik het dan ook opgegeven. Het leverde veel problemen op, je moest allerlei truukjes uithalen en bij het booten ook aangeven dat je unsigned drivers wilt gebruiken. Dat alles is geheel niet fijn op een 64bit machine. Gisterenavond zat ik weer eens heerlijk Need for Speed: Hot Pursuit met de groep te doen, toen ik ontdekte dat ik zo ongeveer de enige zwakzinnige was die nog met een keyboard zat te spelen. De rest gebruikte allemaal -juist!- hun PS3 controller met behulp van de MotioninJoy drivers. Deze hebben ondertussen niet alleen de problemen die ze hadden opgelost, maar ook nog eens de driver gecertificeerd gekregen! Omg! Soms kan je dan wel een beetje balen :D Maargoed, driver nu ook maar geïnstalleerd, nu als laatste, zodat ik er ook weer bij hoor. En ja, racegames zijn zo nu eenmaal veel lekkerder. Een beetje analoge bediening zorgt voor net wat fijnere bochtjes en meer controle! Heb je thuis ook PS3 controllers liggen en heb je net als ik nog niet helemaal door dat die dingen ondertussen gewoon makkelijk aan de pc kunnen? Klik even door naar hun site en installeer de driver. Je kan je PS3 controller aan de USB hangen, of de bluetooth functie gebruiken. Het werkt dus ook zonder bluetooth!

Comments oude systeem:

Herman -

Dus ik ben zwakzinnig?

Steph -

Dus ik ben niet de enige die het nog niet doorhad? \o/

Herman -

NFS?

Steph -

Heb nu pensioengesprek (weer!)

Evert Jan -

NFS:HP is de eerste racegame waar ik mijn MS Sidewinder Wheel niet aan de praat krijg. Ondanks dat dit stuurtje volgens mij al dik 10 jaar oud is, doet hij het over het algemeen nog prima; ook onder Windows 7. In NFS:HP wordt hij ook netjes herkend, maar zodra ik de controls wil instellen, gaat ie flippen. Lees op diverse fora al meer mensen die EA vervloeken omdat ze tot dit spel kwam nog gewoon hun oude Sidewinder stuurtje konden gebruiken, maar nu dus niet meer. Dus voorlopig speel ik NFS dus ook maar met het toetstenbord…

Evert Jan -

Zal ik het maar verklappen? Jij moet vast nog wel een paar jaartjes werken voordat je met pensioen mag. :)

Rick -

Ik ben naar de site gegaan van MotioninJoy, de laatste drivers gedownload en geinstalleerd. Daarna heb ik mijn PC opnieuw opgestart maar weet niet hoe ik nu verder moet om de controller aan de praat te krijgen (zonder bluetooth). Ik heb namelijk alleen maar de USB kabel om aan de ps3 controllerte hangen. Iemand die me verder kan helpen hiermee?

Steph -

Dat is een kwestie van de software aanklikken die rechtsonderin draait bij je klok in windows…

Adding content to the end of the web.

Next
Previous