Follw.it, Trakt.tv

Een tijdje terug kwam Rob ineens op de proppen met dit nieuwe speeltje: Follw.it. Veel mensen gebruiken al WhatiWatch.net, GetGlue etc. Ik wil dat allemaal ook best graag, maar ik wil wel dat het autometotisch gebeurt, zoals dat hoort. Sure, met de hand moet kunnen, maar met name de TV series wil ik graag gewoon gesynched hebben. Helaas is er nog steeds niet 1 site to rule them all. Mijn bevindingen tot zover dus maar even op een rij!

trakt.tv

Wat wil ik? Het doel!

In xbmc, mediaportal en andere pakketten voor de mediacenters is het altijd erg prettig dat het pakket bijhoudt wat je gekeken hebt. Het navigeert prettig en met de seizoenswisselingen tussen de vele series, maar ook de vele films die voorbij komen, is het erg handig om snel te zien waar je gebleven bent. Dit vind ik dan ook een bijzondere fijne feature. Maar de pech is dat je dit bij een herinstallatie kwijt bent. Zou je de moeite doen om je database te backuppen ben je nog steeds nergens als je echt van platform wisselt, van xmbc naar mediaportal of omgekeerd bijvoorbeeld. Daarnaast hoeft het ook niet altijd succesvol te zijn geweest wanneer je tussen versies switched. Dit practische probleempje heeft me op het spoor van de vraag gezet: hoe zorg ik dat ik installatie of pakket onafhankelijk weet waar ik gebleven ben :). Spoiler: Het is me nog niet gelukt, maar het komt eraan! :) Automatisch is voor mij de hamvraag. Ik wil het niet bijklikken op mijn iPad of dat soort onzin, ik wil het geautomatiseerd hebben. Ik zie op dit moment 2 systemen die er bijna zijn: Trakt.tv en Follw.it.

Follw.it:

Deze site is een side-project van Moving Pictures, de populairste filmplugin van Team Mediaportal. Hij heette dan ook eerst Moving Pictures Social. Ze hebben een 2 weg api gemaakt die gebruikt kan worden om hun database bij te werken “Ik heb dit gekeken”, maar ook om hun database te raadplegen: “Heb ik dit gekeken?”. Omdat de API fantastisch blijkt te werken en ze het graag ook voor series en anderen mogelijk willen maken hebben ze dit project afgesplitst naar Follw.it, om te onderstrepen dat het niet alleen voor Moving Pictures hoeft te zijn. Zelfs niet eens alleen voor films. Ze zijn dan ook hard aan het ontwikkelen. Leuk voorbeeld was dat ik een tijd terug de film “The tourist” gekeken heb in de bioscoop. Een maand later had ik deze ook binnen. Toen hij binnenkwam werd hij door mijn Mediaportal middels de follw.it plugin meteen op Watched gezet, omdat ik op de site al had aangegeven de film gezien te hebben. Hoe gaaf is dat? :) Op dit moment ondersteund Follw.it helaas nog geen series, alhoewel dit op het punt staat live te gaan, er wordt dus hard aan gewerkt. Ook lijkt Follw.it op dit moment getrouwd met Team Mediaportal. Daar is het dan ook geboren, maar hij is open. Ik vond het dus jammer om bijvoorbeeld op het XBMC forum nog geen aankondigingen te zien van het gaan ondersteunen hiervan. Ik hoop wel dat dit gaat komen, de API is open en vriendelijk, XBMC is dus van harte welkom. Op dit moment is Follw.it dus enkel beschikbaar voor Mediaportal gebruikers.

Trakt.tv:

Deze plugin/site ondersteund al zowel films als series en hij wordt ondermeer ondersteund door XBMC, Mediaportal, Boxee en Plex. Helemaal fantastisch, dan zijn we er dus! :) Nou, nee… :( Helaas ondersteund Moving Pictures in mediaportal het film gedeelte nog niet. Dit zal vast snel toegevoegd worden, aangezien de discussie daarover al loopt op het forum. Het komt er dus wel aan. Maar dan komen we bij een groter probleem aan, waar ik echt van baal (maar waarvan ik wel verwacht dat het ook opgepakt zal worden): de api van Trakt.tv is éénweg. Je mediacenter kan wel aan de site vertellen wat je gekeken hebt, maar niet vragen wat je gekeken hebt. Dat is echt zonde: wanneer je zou herinstalleren of switchen van software moet je dus met behulp van de site zelf aangeven wat je al gekeken hebt in je mediacenter naar keuze. Nu is dit overigens goed te doen, beter dan op basis van je geheugen, dus het is wel een oplossing. De overige mogelijkheden op het net heb ik nog geen geautomatiseerde systemen van gezien waardoor ik ze niet eens in beschouwing heb genomen (GetGlue, WhatIwatch.net, etc.). Ik denk dat dit op het moment de runners-up zijn, maar ik sta natuurlijk open voor alternatieven! Hier even een tabel ter ondersteuning:

Feature:

Trakt.tv

Follw.it

 

Mediaportal

XBMC

Mediaportal

XBMC

2 weg sync

Enkel melden naar site

Enkel melden naar site

Ja

Nog niet ondersteund

Films

Nee, aangekondigd in Moving Pictures

Ja

Ja

Nog niet ondersteund

Series

Ja

Ja

Nee, aangekondigd bij Follw.it

Nog niet ondersteund

Private profielen?

Ja

Ja

Ja

Nog niet ondersteund

Deelbaar zelfs bij private?

Nee

Nee

Ja

Nog niet ondersteund

Comments oude systeem:

Korte update Trakt.tv en Follw.it | Steph�s blog -

[…] ik afgelopen week een stukje over de verschillen tussen de 2 en wat de voordelen zijn is er ondertussen stiekum wat […]

saberone@gmail.com -

Trakt geen twee weg? Wat is dit dan bijv. :http://trakt.tv/api-docs/activity-movies

Steph -

Ja, dat is sinds dit artikel gebeurd. Ik heb dit 8-3-2011 geschreven he?

Adding content to the end of the web.

Next
Previous