Day 1: Very first video game (30 Days of Gaming)

Olivetti PCDit zijn er in mijn geval 3 of zelfs meer. Ik heb op de commodore 64 bij mijn oom en tante ondermeer Trolls, Planet Rover, River Raid en dat soort games grijs gespeeld. Thuis hadden we een portable computer (die mijn vader op tafel moest tillen) (Olivetti met 2 diskdrives overigens waardoor je in 1 keer dos kon laden!), waarop ik volgens mij begon met meteen 5 spelletjes:

  1. Jump Joe
  2. Sopwith
  3. Castle (gwbasic)
  4. Testdrive (die veel minder leuk werd toen ik ontdekte dat als je niet stopte voor de politie, je de race op volle snelheid uit kon rijden via automatische piloot)
  5. SWC Planets (iets met zwaartekracht en ruimtescheepjes), was 2 players 1 keyboard.

Jump Joe (pc): Jump Joe was misschien mijn eerste platformer, als het Trolls niet was, dat is me niet meer helemaal helder. Ik was minder onder de indruk van de PC dan de Commodore 64, daarop leek zoveel meer mogelijk, maar we hadden nu eenmaal een pc ;).

_1900ek Trolls (C64): Dit moet toch wel de voorganger van heel wat echte platformers zijn, een spel waar ik enorm veel en lang van genoten heb met mijn nichtjes.
_UM Sopwith (pc): Dit was mijn eerste vliegtuig-game. Het was heel moeilijk, je moest bombarderen en schieten. Als je alles had ging ineens alles gloeien en ging ik gewoon dood. Ik had geen idee wat je dan moest doen. Dat heeft me niet gestopt om het honderden keren overnieuw te spelen.
_w Testdrive (pc):
Bij Herman geeft ;matt nogal veel goede suggesties van oude vergeten games, maar dit zijn toch echt mijn eerste, en daar gaat de post over. Dezelfde post bij de buren: Lieneke Mark Herman Daniëlle

Comments oude systeem:

Mark van de Ven -

Woah! Test Drive! Dat heb ik ook echt veel gespeeld toen. Volgens mij nooit uitgespeeld omdat ik crashte, maar goed, fun was het toch :P

Edwin Rooijakkers -

Testdrive wow. Die heb ik ook veel gespeeld. En op de commodore 64 pinball wizard. Lol. Langzaam komt het allemaal terug. Goeie ouwetijd. :)

Joene -

prachtgraphics xD

Adding content to the end of the web.

Next
Previous