Day 2: Your favorite character (30 Days of Gaming)

Ook deze vind ik weer bizar lastig. Het is moeilijk te kiezen uit zoveel jaren gaming… Ik heb een paar keuzes gemaakt uit de vele jaren van gaming, vrees dat ik echt wat goede keuzes over het hoofd zie, maar ben toch wel in mijn nopjes met mijn eindconclusie, waar ik het gevoel heb een jeugdvriend teruggevonden te hebben. Alleen het eraan denken toverde al weer een glimlach op mijn gezicht :). KratosEen van de beste denk ik dat toch God of War voor me is. Kratos. Dit omdat ik vond dat deze videogame character verreweg het beste te begrijpen was. Hij is door de goden genaaid, goed en herhaaldelijk. Ze hebben hem gek gemaakt, zijn eigen gezin laten afslachten, vervolgens telkens beloften gedaan, om hem telkens weer te belazeren. Kratos is gek van woede en bitterheid. En dat begrijp je ook echt. Zeldzaam dat ik zoveel begreep van de drijfveer van een hoofdpersoon. Ik heb al meerdere keren Duke Nukem zien terugkomen in de andere posts. Alhoewel ik dat inderdaad een meesterwerkje van (foute) persoonlijkheid vind zou ik als 2e alternatief Ben van Full Throttle willen aandragen.

Ben, van Full Throttle

Ik vond Ben sympathiek. Ook had hij die goede stille stoere humor die er wel bij paste. Hij was geen zelfverkozen koning, maar echt wel iemand die direct respect af dwong. Oneliners als “You know what would look good on your nose? The bar!” of na het intrappen van een deur: “I, uh, fixed your door. It was sticking.” Stille goede droge kritiek en humor, met een erg passende voicecasting. Een van de eerste games waarin ik de muziek en voiceacting bijzonder goed vond!

Sam

Maar eigenlijk, de character waar ik de meeste lol van heb gehad is toch wel Max. Van Sam & Max Hit the Road. Wat heb ik vaak en veel gelachen om dit psychopatische, angstaanjagende, zeer verontrustende, hilarische en misdaadbestrijdende knuffelkonijn. Hij is nergens bang van, heeft overal een totaal ongerelateerde anekdote voor. Heeft veel referenties van “eerdere voorvallen”, “afspraken met zijn psychiater” en zijn voorkeur voor snel en hard geweld is overal in terug te zien. De durf van het duo, omgeven door volledige waanzin. Wat een fout konijn was dit! Sam: Who was that? Max: I don’t know, but if it weren’t for the sheer carefree innocence of this carnival, I’d be breaking his kneecaps. Sam: You’re a demonic little imp, Max.

De andere lopende blogs over dit onderwerp: Daniëlle Lieneke Herman Mark

Comments oude systeem

Herman Ronk -

Owja, Full Throttle zou ik bijna vergeten :).. Kratos is verder de enige die ik goed voorspeld zou kunnen hebben :)

Danielle -

OMG Sam & Max Hit the Road! :D Die game heb ik ook helemaal plat gespeeld! Er zijn inmiddels ook nieuwe episodes van Sam & Max op Steam en XBLA enzo. Leuk, maar die halen het niet bij Hit the Road als je het mij vraagt. ^^

Paxlie -

Op vrijwel alle fora is een plaatje van Ben mijn avatar :)

Mark van de Ven -

Full Throttle had ik vroeger volgens mij alleen een wazige demo van. Kratos herken ik helaas niet. Sam en Max… ja daar moet je van houden. De humor van die characters vind ik geniaal, maar de gameplay staat me snel tegen. Had ik met vergelijkbare adventures ook, vooral omdat het vaak zo lineair is. (als je het ene dingetje mist kan je nooit verder, zelden dingen in een andere volgorde doen). Maar goed, dat was de vraag niet :P

Joene -

kratos vind ik maar lame :p. max is wel toppie, inderdaad enorm funny xD

30 Days of Gaming – Day 18: Favorite Protagonist | -

[…] om te vechten, om tot het uiterste te gaan. Steph weet dit echt perfect te beschrijven in zijn tweede dag van de ’30 Days of Gaming’: ‘Hij is door de goden genaaid, goed en herhaaldelijk. Ze hebben […]

Adding content to the end of the web.

Next
Previous