IJsland, dag 4

Vandaag hebben we voornamelijk een beetje loos rondgereden om dingen te bezichtigen. We bleven een dag op dezelfde locatie met een lijst van dingen die we konden doen en bezoeken. De route van vandaag was achteraf nog redelijk pittig:
Grotere kaart weergeven Maar dat kwam voornamelijk omdat het merendeel gewoon nog dicht was. Veel van de musea en interessante plaatsen zijn nog niet open omdat we voor het seizoen zitten. Dat wisten we op voorhand, dus niet echt een punt. Na een ontbijt op onze gastvrije locatie Hofstadir Farm, waar we gezellig nog een tijd hebben zitten kletsen met de 2 eigenaren zijn we vertrokken om wat kerken, boerderijen en hotsprings te bekijken. Met de kerken en boerderijen, maar ook de musea waar we heen wilden hadden we geen geluk. We wilden ook naar Drangey, dat leek ons leuk om te zien, maar er gingen helaas nog geen boten heen. Wel hebben we de oudste stenen kerk van IJsland gezien, ook een turfkerk en een turfboerderij. De oude turfwoning waar de aartsbisschop van IJsland verbleef en nog heel wat meer. Het heeft een hoop prachtige foto’s opgeleverd iig! Uiteindelijk besloten we om nadat we toch al die locaties bekeken hadden, maar er enkel niet inkonden, om de hotsprings van Grettislaug te bekijken. Er is hier een legende van een vogelvrije die gevlucht was naar het eerder genoemde Drangey vogeleiland (dode vulkaan) en eens in de zoveel tijd naar de baden zou zwemmen. Grettir zwom het regelmatig. Toen wij daar aan de kust stonden voelden we de behoefte echter niet met dat ijswater ;). Helaas duurt het uploaden van een foto weer ruim 10 minuten, het bereik is hier slecht. Dus meer foto’s zullen we morgen weer proberen. Vanuit de baden zijn we een flinke ronde om een schiereiland gaan maken. Over desolaat gesproken. Vrijwel niemand gezien en kilometers lavavelden, ruige rotsen, slecht begaanbare wegen en het laatste stuk ruig boerenland. Bij de lavavelden hebben we overigens onze eerste bloemetjes gevonden :). Normaal niet zo interessant, maar het viel hier echt op, omdat we ze niet eerder gezien hadden.. De kilometers ruige grond, ook naar de baden, hebben ons echt laten genieten van de lompe 4x4 die we gehuurd hebben. Ik vraag me dan ook ernstig af hoe mensen het hier zonder willen doen. De eigenaar van Hofstadir Farm gaf dan ook aan dat 4x4 hier niets met luxe of status te maken heeft. Meer met ergens heen kunnen en aan de gang kunnen. Meer dan 60% van de auto’s die we hier zien zijn van zwaar naar super lomp, allemaal 4x4’s. Teruggekomen bij het hotel lieten we de eigenaar zien wat we gereden en gefotografeerd hadden. Vol onbegrip vroeg de vrouw ons of we beseften dat we veel foto’s van niets hebben. Deze foto’s van niets vinden wij prachtig: het landschap :). Maar er stond niets op volgens haar ;). Gewenning denk ik ;). Enfin, morgen wellicht meer :).

Comments oude systeem:

dick rakhorst -

ondanks onze enorme drukte toch even snel gekeken prachtige blog en we zagen de lava en de bloemen wij hebben hier sinds 1 dag een prairietuin met bijzondere planten en ool totaal 7 M3 lava in kleine steentjes na jullie reis de moeite waard heel veel mooe dagen nog en neem maar een mooi bijzonder plantje mee dick

Adding content to the end of the web.

Next
Previous